Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Proroctwa dane Elisabeth Elijah Nikomia 
Autor Wiadomość

Post Re: Proroctwa dane Elisabeth Elijah Nikomia
Jakkolwiek byłoby zostali zdemaskowani i tutaj nie powinni poczynić już żadnych szkód. Ciekawi mnie tylko czy sami dali się złapać na takie same słowa jakich tutaj używali. Jeśli tak to jest straszne. Tacy ludzie uświadamiają mi jak łatwo człowiek daje się zwieść i jak trudno mu choć na chwilę zastanowić się nad samym sobą i tym co robi. Bezmyślność i fanatyzm.

Cz lut 21, 2013 23:17

Kael napisał(a):
O, to was jest legion?

Moze by to przeniesc to dzialu sekt? Mam wrazenie, ze tam jednak pasuje najlepiej...

Jeszcze raz Ci napisze udowodnij, że Misja amightywind ma zły owoc, a nie kolejny raz piszesz nie na temat i to w dodatku takie rzeczy. Zganiam Cię w Imieniu JAHUSZUA!!!!

kacperek29 napisał(a):
Nie wiem czy się mam śmiać czy płakać. Ostatnio coraz więcej objawień i jakimś cudem każda z tych osób na krytykę reaguje w ten sam sposób, oskarżając wszystkich o atak na samego Boga,

O jakich objawieniach mówisz "coraz więcej"?. Ja piszę o Misji Amightywind. Nie oskarżam Cie, to słowo Boże osądza Ciebie. Przez prorok Elisabeth Elijah mówi sam BÓG.

equuleuss napisał(a):
Cytuj:
Mówisz Stary Testament nie obowiązuje? To, na czym opierasz się?
Co ze słowami JAHUSZUA (Jezus Chrystusa)
Tutaj jest moje prawo na którym opiera się wiara i które obowiązuje Chrześcijanina, po raz kolejny już dzisiaj daję te słowa, słowa Jezusa Chrystusa
Cytuj:
Będziesz miłował Pana Boga twego całym swoim sercem, całą swoją duszą, całym swoim umysłem i całą swoją mocą. To jest największe i pierwsze przykazanie. Drugie podobne jest do niego: Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego. Na tych dwóch przykazaniach opiera się całe Prawo i Prorocy.
Cytuj:
Słyszeliście, że było powiedziane: będziesz miłował swego bliźniego, swego wroga zaś możesz nienawidzić, ale Ja wam powiadam: kochajcie waszych wrogów i módlcie się za waszych prześladowców... Jeżeli bowiem miłujecie jedynie tych, którzy was miłują, co za zasługę z tego macie? Czyż tego samego nie robią także grzesznicy?! A jeżeli pozdrawiacie tylko waszych braci, cóż nadzwyczajnego robicie? Czyż tego nie robią także poganie?!
I nic więcej nie potrzeba aby zrozumieć Prawdę.

Ja z miłości do Ciebie obrażam Cię i ganię w Imieniu JAHUSZUA. Staram się ostrzec przed złem, które czynisz.

Jn 14:23-24
23. W odpowiedzi rzekł do niego JAHUSZUA: Jeśli Mnie kto miłuje, będzie zachowywał moją naukę, a Ojciec mój umiłuje go, i przyjdziemy do niego, i będziemy u niego przebywać.
24. Kto Mnie nie miłuje, ten nie zachowuje słów moich. A nauka, którą słyszycie, nie jest moja, ale Tego, który Mnie posłał,.

Mt 7:23
23. Wtedy oświadczę im: Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości!

Więc po czym poznajemy, że miłujemy BOGA JAHWEH? Po tym, że zAchowujemy JEGO Przykazania. A BÓG JAHWEH wyraźnie zaznaczył w Starym Testamencie swoje prawa.

Proszę się odnieść także to całości mojej wypowiedzi.
Mt 5:17-19
17. Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić.
18. Zaprawdę bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni.
19. Ktokolwiek więc zniósłby jedno z tych przykazań, choćby najmniejszych, i uczyłby tak ludzi, ten będzie najmniejszy w królestwie niebieskim. A kto je wypełnia i uczy wypełniać, ten będzie wielki w królestwie niebieskim.

Bo skoro uznajesz JAHUSZUA (Jezusa) to musisz też uznawać Stary Testament, to jest jedna księga, jedna uzupełnia drugą. Nie możesz sobie wziąć cześć ze Starego Testamentu, albo wybierać tylko te, które ci odpowiadają. BÓG JAHWEH jest ten sam wczoraj, dziś i na wieki. Nie zmienia się dla czasów, albo dla człowieka.

Zadam Ci pytanie, gdzie pisze w Piśmie Świętym, że Maria zmiażdży głowę węża?

I jak sam nazwałeś kult Maryi, a więc jest to kult, ale nie poparty nigdzie w Piśmie Świętym. Jest to tylko ludzka doktryna. A kogo bardziej trzeba słuchać ludzi czy BOGA?

II Księga Kronik 36:16
„Lecz oni drwili z posłańców BOŻYCH, pogardzali JEGO Słowami i wyszydzali JEGO proroków, aż gniew JAHWEH na jego własny lud wzmógł się tak, iż nie było już ratunku”

Cz lut 21, 2013 23:44

Straszna ta wasza manipulacja. Tak wykorzystywać Słowo Boże do swoich celów i wyrywać je z kontekstu. A najgorsze że liczysz że ktoś się na to da nabrać. Gdybym nie miał tyle szacunku do Słowa też mógłbym powypisywać kilka fragmentów o fałszywych prorokach, oraz za Tobą powtórzyć kilka o tym kogo Bóg nie zna i kogo Bóg miłuje. Nie szkoda Ci jednak czasu?

Cz lut 21, 2013 23:54

:arrow: Wist zobacz, co gacjan napisal
Cytuj:
zastanawiam się, czy mamy tu 3 sekciarzy, czy to jeden z dwoma klonami. W każdym razie szkoda, że się tu aktywizują.
To jednak zwolennicy Marii z Irlandii itd. to przy nich spokojni ludzie.
Boże dziękuję Ci za Kościół Katolicki...

:arrow: Zobacz, jak on obraza pare osob, ktorzy swiadcza, ze BOG przemawia dzisiaj i maja dowody, poparte sprawdzaniem sie Proroctw, wskazujace, ze te Proroctwa sa prawdziwe.

:arrow: Ja czytam ich wpisy i widze, ze cytuja Slowa z Proroctw, ktore sam czytalem i widze, ze sa one prawdziwe, zgodne z Biblia i DUCH SWIETY potwierdza mi rowniez o prawdziwosci, bo jest na nich namaszczenie podobne jak na Proroctwach Biblijnych.

A wiec, dlaczego bedac moderatorem, pozwalasz atakowac tych, ktorzy szczerze swiadcza o prawdzie, w ten sposob efektywnie zakonczajac wolna dyskusje?

Czy sekta moze swiadczyc o prawdzie? Nie sekty klamia :!:

:arrow: A ja widze, ze swiadectwa pisane o Proroctwach otrzymanych przez Proroka Elisabeth Elijah sa prawdziwe.

:arrow: Dlaczego wiec wpisy niektorych sa tak nienawistne, niesprawiedliwe w ocenie. Jaka jest wiara tych, ktorzy jak gacjan, nazywaja sekciarzami ludzi piszacych prawde o prawdziwych Proroctwach prawdziwego Proroka Elisabeth Elijah.

:arrow: Czy gacjan czytal te Proroctwa? Czy gacjan w ogole przeczytal cale Pismo Swiete? Czy gacjan przeczyal swiadectwo Elisabeth Elijah i innych, ktorzy maja potwierdzenie prawdziwosci Proroctw. Na jakiej podstawie gacjan i paru krytykantow oskarza i obraza tego pana/pania, ktory/ktora rozpoczal ten watek? Czy nie rozsadniej byloby nauczyc sie wpierw i przeczytac uwaznie, co mowia te Proroctwa? Czy nie jest lepiej, aby dyskutowac z wiedza bez obrazania dyskutantow?

:arrow: Popatrz sam, ja czytam uwaznie Biblie Swieta w calosci, a takze czytam i Proroctwa otrzymane przez Proroka Elisabeth Elijah i widze wielkie dobrodziejstwo z tych Proroctw dla Polakow, w tym rowniez i dla Ciebie i dla gacjana i innych napastliwych uzytkownikow forum. BOG po prostu mowi nam dzisiaj jak uniknac piekla i cierpien w nadchodzacym wielkim ucisku. Blagam Cie, abys nie drwil z tego, czego nie znasz. A jesli nie czytales Proroctw, to przyznaj sie, ze nie znasz ich i niepotrzebnie krytykujesz to, co jest Swiete, bo to nie mowi kobieta od siebie, ale BOG mowi przez nia. Przeczytaj Proroctwa, a sam sie przekonasz. Ponownie mowie, jesli nie wiesz, to naucz sie, a nie krytykuj, nie potepiaj tych, ktorzy mowia to, co wiedza z milosci do Ciebie i innych forumowiczow. Nie sadz, a nie bedziesz sadzony.

:arrow: Ja widze, ze ta osoba, ktora rozpoczela ten watek jest szczerze wierzaca i ma duzo wiedzy. Jak mozna tak lekcewazyc na forum 'Wiara.pl' osobe z duza wiara, opierajaca sie na Biblii i swiadczaca, ze BOG dzisiaj mowi? Zastanowmy sie czy dobrze robicie z taka bezpodstawna krytyka :!:

Pt lut 22, 2013 0:06

Ja żadnych dowodów tutaj nie otrzymałem, choć na nie czekałem. Na jedną z moich wypowiedzi otrzymałem od razu grożby z nieba. Tyle na temat rzetelności. Natomiast co do obrażania - ja nie widzę aby którakolwiek ze stron miała powód do poczucia obrazy. Niestety sposób waszych wypowiedzi jest dziwny, poglądy niejasne, nieuzasadnione, a podejście do dyskutantów średnio przyjemne, skoro to my katolicy z góry jesteśmy traktowani jako wrodzy Boga, odrzuceni przez Niego, a Kościół jako zło. Zastanów się nad tym zanim znów zarzucisz komuś obrażanie.

Wybacz, ale to że Ty mówisz że one są prawdziwe, po raz kolejny powołujesz się na Ducha Świętego, to naprawdę mnie nie przekonuje.

Nie muszę znać całości proroctw aby nie zacząć stawiać pytań. I wystarczą dwie teorie spiskowe, aby mieć dużą rezerwę do waszych twierdzeń. A, co piszę już po raz kolejny, straszenie mnie i innych piekłem, za myślenie, to była bardzo zła taktyka. Masz pretensje o takie skutki? O nieufność wobec was, o określanie mianem sekty? Oczywiście kto tak uwaa powinien to szerzej argumentować i udowodnić, albo chociaż przedstawić co konkretnie wskazuje na sektę. Ja przedstawiam otwarcie Tobie i pozostałym kolegom co mnie denerwuje, obraża, zniechęca, czy nie przekonuje. W ogóle najwięcej zamieszania powoduje to że wasza czwórka wypowiada się nie jako jedno, ale jako cztery osoby i naprawdę można się pogubić będąc raz straszonym, a raz czytając tak stonowane wypowiedzi.

Ale słucham, jakie konkretnie dobrodziejstwa wynikają z tych proroctw? Ale tak bardzo konkretnie bo narazie to kilka punktów które stworzyłeś brzmią dokładnie tak: "procotwa są dobre, bo ja je zbadałem i są". Czyli że co konkretnie? Ostatecznie jednak trudno tutaj dyskutować, bo wy macie swoje przekonania ktorych nijak nie można podważyć. Nikt jak narazie nie odpowiedział mi na wszystkie moje wątpliwości, również w innych tematach dotyczące owych znamiom bestii czyli chipów, szczepionek, oraz tych proroctw.

Kto tutaj kogoś lekceważy? Przecież kilka osób odpisało, a to chyba był cel? Chyba że autor oczekiwał jedynie pozytywnych opinii. A Biblii to wielu używa, wielu uzasadnia wiele sprzecznych treści. To żaden wyznacznik. Krytyka jest konieczna i nie bezpodstawna, tylko niestety często pozostaje w ogóle nie zauważona, albo agresywnie odparta (po raz nty co mają niektorzy z tym straszeniem piekłem).

Zauważ zatem, że kiepska jest metoda przekonywania u was do tych proroctw. Kiepskie jest podejście do katolików. Kiepskie jest też to że nie umiecie podejść do tego co głosicie z dystansem ani zrozumieć drugiej strony. Bez zrozumienia tego, bez odpowiedzi na to nie tylko slowem ale i postawą marnujecie czas. I uwierz mi, tyle co ja się tutaj naczytałem teorii, proroctw, ciekawostek wynikających z fantazji, to mi wystarczy aby nie traktowac wyjątkowo nikogo. Ty możesz być wierzący i święcie przekonany że tak jak glosisz, tak jest. Ale jesteś jednym z wielu w kolejce aby prezentowac swoje poglądy. Nie masz prawa wymagać od nikogo że będzie od razu przyjmował wszystko co wasza grupka nam tutaj prezentuje. Forum jest dyskusyjne, padają różne słowa, ale generalnie źle myślisz, jeśli uważasz że tutaj krytyki nie znajdziesz. Pisząc tutaj powinniście mieć to na uwadze.

Pt lut 22, 2013 0:35

:arrow: Wist napisal:
Cytuj:
"Ja żadnych dowodów tutaj nie otrzymałem, choć na nie czekałem. Na jedną z moich wypowiedzi otrzymałem od razu grożby z nieba. Tyle na temat rzetelności. "

:arrow: Odp. Ja widze, ze dyskutanci daja ci dowody w formie Proroctw. Jesli z gory zakladasz, ze Proroctwa sa nie do przyjecia, wiec napisz otwarcie, ze nie przyjmujesz Proroctw BOZYCH, bo ci twoja religia nie pozwala na to i to bedzie czescia dyskucji. Nie uwazam, ze dyskutanci maja zamiar zrobic z ciebie Swietego Wista w tej dyskusji. Rowniez mozesz to powiedziec i wtedy jest jasne i sadze, ze dyskutanci zrozumieja. Jednoczesnie zauwaz, ze dyskutanci zalozyli temat i w tym temacie informuja, a ty ich obwiniasz i krytykujesz. To jest niesprawiedliwe. Rowniez, zauwaz, ze dyskutanci wskazuja, ze to slowa Proroctw i Biblia grozi ludziom bez wiary i klamcom. Zauwaz, ze zaden z dyskutantow nie mowi, ze chce Ciebie wrzucic do piekla, lub on/ona skazuja Ciebie na ogien, ale podaja oni przyklady Slow Proroctw z Nieba w Biblii i otrzymanych przez Prorok Elisabeth Elijah, gdzie BOG wlasnymi Slowami zapowiada kary i ogien piekielny dla bezboznikow bez wiary. Sami dyskutanci boja sie piekla, bo wiedza, ze BOG mowi do wszystkich!

:arrow: Czy dyskutanci robia cos zlego wskazujac na Slowo z Nieba? Nie, bo tak nakazal BOG i ostrzezenia sa czescia Ewangelii, zobacz na przyklad, co sam ZBAWICIEL, SYN BOZY mowil w Ewangelii Swietej, Ew. Sw. Mateusza 23:32-33..."Dopelnijcie i wy miary waszych przodkow! Weze, plemie zmijowem, jak wy mozecie ujsc potepienia w piekle." Widzisz, ostrzezenia sa czescia Ewangelii i dotycza one kazdego z nas, jesli nie bedziemy postepowac wedlug polecen BOZYCH. Ja wiem, ze w kosciolach unika sie tych pouczen. Ale tutaj widze, ze jest dyskusja o tym, co BOG mowi, a nie co czlowiek mowi. Dlaczego masz za zle dyskutantom to, ze mowia o ostrzezeniach BOZYCH, jesli to jest czescia Ewangelii? Czy Ty masz wiare w Ewangelie?

Wist napisal:
Cytuj:
Natomiast co do obrażania - ja nie widzę aby którakolwiek ze stron miała powód do poczucia obrazy.

Odp. Wist, przeciez wiesz, ze nazywanie kogos sekciarzem jest obrazaniem. Ja dostrzegam, ze jestes stronniczy. Nie dostrzegasz, ze gacjan napisal obrazliwe slowa, chociaz ja ci wyraznie o tym napisalem. Mam watpliwosci, czy jestes szczery.

Wist napisal:
Cytuj:
Niestety sposób waszych wypowiedzi jest dziwny, poglądy niejasne, nieuzasadnione, a podejście do dyskutantów średnio przyjemne, skoro to my katolicy z góry jesteśmy traktowani jako wrodzy Boga, odrzuceni przez Niego, a Kościół jako zło. Zastanów się nad tym zanim znów zarzucisz komuś obrażanie.

:arrow: Odp. Wist, zauwaz, ze dyskutanci nie maja w zamiarze obrazac Ciebie, ani nikogo, ale przekazuja ostrzezenia BOZE z milosci. Ja sam jak ostrzegam, to tez z milosci i z wiara w BOGA. Przeczytaj uwaznie jak oni pisza. Ja wnioskuje z ich wpisow, ze ostrzegaja, przyjmujac sami ostrzezenia i dzielac sie nimi z dyskutantami. Oni nie ostrzegaja sami od siebie, aby obrazac, ale poniewaz BOG ostrzega. Czy Ewangelia nie nakazuje rowniez Tobie tego robic?

:arrow: Wiesz co, ze mam do nich szacunek za odwage. Malo jest takich ludzi, ktorzy mowia prawde, a prawda z Pisma Swietego odmienna jest od teologii i katechizmow, talmudow, koranow itd. Jesli nie wierzysz, to sam sie przykonaj. Przeczytaj sobie te materialy. Czy mowienie wiec o tych roznicach jest zlem? Nie jest prawda, ktora nalezy otwarcie przedstawiac.

:arrow: My Polacy bylismy pod obstrzalem propagandy i skuci cenzura przez wiele wiekow. Czas jest, abysmy sie nauczyli dyskutowac i cieszyc z wiary BOZEJ rodakow. Czy mowie prawde?

:arrow: Natomiast wracajac do Twoich slow "Zastanów się nad tym zanim znów zarzucisz komuś obrażanie." Czy uwazasz, ze slowo 'sekciarz' nie jest obrazliwym slowem? Widzisz, nie trzeba sie dlugo zastanawiac, aby zobaczyc obrazliwe znaczenie w tym slowie. Spytaj sie rodzicow, jesli nie jestes pewny.

Wist napisal:
Cytuj:
Wybacz, ale to że Ty mówisz że one są prawdziwe, po raz kolejny powołujesz się na Ducha Świętego, to naprawdę mnie nie przekonuje.

Odp. Wist, to forum jest chyba dla dyskusji, a nie do przekonywania i nawracania. Tylko DUCH SWIETY moze przekonac i nawrocic.

:arrow: Co ja widze w dyskutantach, to to, ze dziela sie tym, co wiedza i odpowiadaja na zarzuty logicznie z informacja. Zdaje sie, ze jest to nowe dla Ciebie, i nie przyjmujesz informacji, ale nie boj sie zachowania dyskusji. :idea: Jesli Slowo BOZE wskazuje na zle postepowanie ludzi lub organizacji religijnych z ludzka teologia, to te teologie sa w klopocie, a nie szczery czlowiek. Czlowiek z wiara BOZA przyjmuje Slowo BOZE, dlatego nie rozumiem, dlaczego na Forum Wiary sa atakowani ludzie z wiara wskazujacy na Biblie?

Wist napisal
Cytuj:
Ja przedstawiam otwarcie Tobie i pozostałym kolegom co mnie denerwuje, obraża, zniechęca, czy nie przekonuje. W ogóle najwięcej zamieszania powoduje to że wasza czwórka wypowiada się nie jako jedno, ale jako cztery osoby i naprawdę można się pogubić będąc raz straszonym, a raz czytając tak stonowane wypowiedzi.

Odp. Wist, ja mowie za siebie i mowie Ci, ze tutaj jest wspaniala dyskusja. To forum nie zmierza chyba do cenzury. Jako moderator cieszylbym sie z zywej dyskusji opierajacej sie na Biblii i prawdziwych Proroctwach. Ty chyba nie zamierzasz cenzurowac forum dyskusynego, prawda? Tylko ja zwracam uwage na niektore nienawistne okreslenia, o czym juz wczesniej wspomnialem.

Wist napisal:
Cytuj:
Ale słucham, jakie konkretnie dobrodziejstwa wynikają z tych proroctw? Ale tak bardzo konkretnie bo narazie to kilka punktów które stworzyłeś brzmią dokładnie tak: "procotwa są dobre, bo ja je zbadałem i są". Czyli że co konkretnie?

Odp. Widzisz ja mowie szczerze, co wiem i to jest konkretne z mojej strony. Wielu dyskutantow wykazuje sie duza wiedza, ktora jest godna podziwu. Jesli chcesz dyskutowac o szczegolach, to powiedz o jakich szczegolach. Sluchaj, ten pan/pani, co rozpoczal dyskusje mowi, co wie, a dlaczego Ty sie denerwujesz tak, jakby on ciebie atakowal? Jak czytam wpisy, to on nie atakuje Ciebie, ale mowi fakty, np. ze czesc pouczen z kosciolow jest rozna niz pouczen BOZYCH. To jest fakt, przeczytaj, a zobaczysz, ale mowienie o tym nie jest obrazaniem. My Polacy powinnismy otwarcie dyskutowac, a nie jak w Korei Polnocnej albo w Pakistanie. Czy sie zgadza? A wiec rozpatrz swoja postawe.

:arrow: Ja tak wstapilem tutaj na ten forum majac nadzieje na otwarta dyskusje w oparciu o Wiare BOZA, a tu jakies dziwne, napastliwe uwagi - dlaczego tak jest?

Wist napisal:
Cytuj:
Zauważ zatem, że kiepska jest metoda przekonywania u was do tych proroctw. Kiepskie jest podejście do katolików. Kiepskie jest też to że nie umiecie podejść do tego co głosicie z dystansem ani zrozumieć drugiej strony. Bez zrozumienia tego, bez odpowiedzi na to nie tylko slowem ale i postawą marnujecie czas. I uwierz mi, tyle co ja się tutaj naczytałem teorii, proroctw, ciekawostek wynikających z fantazji, to mi wystarczy aby nie traktowac wyjątkowo nikogo. Ty możesz być wierzący i święcie przekonany że tak jak glosisz, tak jest. Ale jesteś jednym z wielu w kolejce aby prezentowac swoje poglądy. Nie masz prawa wymagać od nikogo że będzie od razu przyjmował wszystko co wasza grupka nam tutaj prezentuje. Forum jest dyskusyjne, padają różne słowa, ale generalnie źle myślisz, jeśli uważasz że tutaj krytyki nie znajdziesz. Pisząc tutaj powinniście mieć to na uwadze.

Odp. Ja mowie za siebie. Ja nie wymagam od nikogo niczego, ale jednoczesnie sam martwie sie, ze wielu nie przyjmuje tego, co BOG mowi. Mam wielu sasiadow, znajomych, ktorzy nie przyjmuja Slow BOZYCH, a przeciez Slowa BOGA OJCA JAHWEH i SYNA BOZEGO i DUCHA SWIETEGO sa istotne! Sam pragne, aby ludzie przyjmowali wszystko, co BOG mowi. Ja wiem, ze wiekszosc ludzi nie przyjmuje BOGA, ale chcialbym pomoc innym, aby unikneli piekla i cierpienia. Podobnie widze takie pragnienie pomocy u dyskutantow.

:arrow: Dla wyjasnienia - chcialbym sie zapytac innych dyskutantow, czy oni wymagaja, zeby inni wszytko przyjmowali to, co oni mowia, czy to, co BOG mowi? Jak ja rozumie, wielu dyskutantow tutaj pragnie zachecic innych do sluchania BOGA raczej, anizeli ludzi, jak ty, Wist, sugerujesz. Zobacz ile oni cytuja Slow BOZYCH. Zobacz, czy dobrze spostrzegasz dyskusje.

:arrow: Czy wazne jest, aby sluchac BOGA? Uwazam, ze bardzo wazne, bo wielku ucisk sie zbliza. Zobaczcie ile chemtrails, tzn. smug chemicznych jest w powietrzu. To nie jest spiskowa teoria! To sa chemikalia lecace nam na glowy! Zobaczcie na meteoryty, na powodz, ktora tak niedawno byla w Polsce. To nie teoria, to sa fakty. Zobaczie, co sie dzieje na swiecie, w USA, na Bliskim Wschodzie. Czy BOG mowi o tych rzeczach? Tak, mowi w Proroctwach, prawdziwych Proroctwach Elisabeth Elijah w dodatku do Proroctw Biblijnych, a takze inni Darem Proroctwa otrzymuja ostrzezenia, a jest ich wielu na calym swiecie i kto jest rozsadny, to bedzie szukal ochrony u BOGA OJCA, ktorego imie jest objawione i jest to JAHWEH! Nawet Biblia Tysiaclecia o tym wspomina. My mamy rowniez wielka laske, ze BOG objawil rowniez imie SYNA, prawdziwe Imie JAHUSZUA ha MASZIJACH, ktore greccy i polscy tlumacze Biblii zmienili na Jezus Chrystus, imie umilowane przez Polakow. Ja to poznalem i jak sie dziele tym na tym forum, podobnie jak inni dyskutanci. Czy zle robie, czy tez dobrze? Widzisz Wist, mozesz probowac cenzurowac, a nawet usunac temat, ale Proroctwa, Slowo BOZE rozchodzi sie po calym swiecie przez srodki masowego przekazu i nie powstrzymasz BOGA, nikt nie powstrzyma niepowstrzymanego wszechmocnego Wiatru DUCHA SWIETEGO, ktory przechodzi przez cala Ziemie.

Prosze Cie Wist, pozwol dyskutowac.

:idea: Juz jest pozno, dobranoc.

Pt lut 22, 2013 2:55

To a propos tego jak rozumiem pojęcie "sekta".

Genezę współczesnego znaczenia pojęcia sekta Kościół katolicki wywodzi od nauk apostoła Pawła, który używał greckiego terminu αιρεσις (szkoła, partia, kierunek). Jego zdaniem kto przyłączał się do jakiegokolwiek αιρεσις, odłączał się od Ciała Chrystusowego (Kościoła)[11].

Zdaniem apologetów Kościoła katolickiego, powstałe na bazie chrześcijaństwa sekty, charakteryzują się następującymi cechami[4]:

odrzucanie ekumenicznego dialogu
uzupełnianie Biblii o różne dodatkowe objawienia lub też interpretacja całości Biblii na podstawie jakiejś jej części
redukowanie możliwości zbawienia wyłącznie do członków danej sekty
brak ciągłości w historii chrześcijaństwa
odrzucanie wiary w Trójcę Świętą i Jezusa Chrystusa jako Zbawiciela
orientacja eschatologiczna, znamionująca prawie wszystkie sekty

Niemal wszystko się zgadza, więc podtrzymuję moją wypowiedź.

Pt lut 22, 2013 7:28

Naprawdę nie rozumiesz tego że napisanie na forum jakichś prorctw i zapewnienia że są prawdziwe to nie są żadne argumenty? Piszesz o dyskusji, o czym mam dyskutować? O tym żepo raz kolejny napiszesz że według Ciebie te objawienia są prawdziwe? Z czym mam tutaj dyskutować, z Twoim przekonaniem? Jakoś do tej pory Duch Święty nie pokazuje mi że macie rację. Raczej pokazuje mi że jest inaczej bo na odwrót. Zresztą każdy swoimi przekonaniami chce zniewalać tego Ducha, a on wieje jak chce. I dobrze, bo by zostąl zakuty w niewolę kajdanami ideologii.

Naprawdę nie rozumiesz że najwięcej co się tutaj naczytałem to gróżb że Bóg mnie odrzuca, jeśli ja nie przyjmę tych proroctw? Ja atakuje? To znaczy jednak nie mogę badać owych prorctw, tylko muszę je przyjąć. Na tym polega to badanie? W efekcie mam uznać wszystko?

Dla mnie przekaz był jasny. Napisałem w jednym poście swoje wątpliwości, po czym zostały one zacytowane a odpowiedz na ten cytat był w postaci jednego z proroctw które jasno mówi: kto nie uzna tych prorctw, tego Bóg nie uzna. Trudno o jaśniejsze pokazanie intencji.

Ja zapytalem o artykuły naukowe co do owych rewelacji ze szczepionkami ale takowych nie otrzymałem. Otrzymałem artykuł ze strony, jednego czlowieka, który mówił o swoich doświadczeniach. Szczepionki z natury mają pewien cel, ich działanie to podanie "choroby" tak aby organizm nauczył się ją zwalczać. I to działa. Podważacie to? Bo że szczepionki ogólnie nie są zawsze idealne i doskonałe to chyba ozywiste, jak wszystko w medycynie. Ale ratują życie i niestety jeśli ktoś to podważa to jaka jest z nim dyskusja? I standardowe pytanie, skoro to wszystko spisek to niby skąd Wy wiecie tyle na ten temat i jeszcze żyjecie? Typowe dla teroii spiskowych jest to że każda ma jeszcze bardziej supertajne tajemnice, tylko nie wiadmo skąd ci szarzy ludzie je znają.

Nie, stwierdzenie że coś jest sektą to jest czyjeś prywante zdanie. Forum to nie miejsce gdzie się kademu mówic tylko dobre rzeczy, ze wszystkimi zgadza. Granica jest nieraz cienka i subiektywna. Gdyby przeklinał, wyzywał, obrażał intelekt, to jest jasna obraza. Na tej samej zasadzie ja mówie o fanatyzmie - nie aby obrażać ale określić postawę.

Ja nie siedze w waszych głowach, tylko czytam co napisaliście. I niektórzy z was niestety ale Kościół uznali za zło, a moją próbę dyskusji za powód do kary z nieba. To jest ostrzeżenie wynikające z miłości? Ciekawe że ja nigdy nie szedłem do nikogo mówiąc mu, że musi się zmienić odrzucić wszystko w co wierzy i ja mu dopiero powiem co ma robić, ale wobec mnie robi tak mnóstwo ludzi. Robili tak napotkani przezemnie Świadkowie Jehowy, radykalni protestnacji i wy. Ciekawe że to was wszystkich łączy. Zaczyna się od nazywanie moich przekonań kłamstwem, a potem jakby nigdy nic przekazywaniu swoich nauk, tak jakbym był otwarty tylko na odbiór.

Wasza prawda, ich prawda, tamtych prawda. Koran zapewn zwalcza ludzi o takich przekonaniach jak Ty masz. Czym się róznić od Muzułmanów w tym co mówisz? Tylko przekonaniami. Każdy ma monopol na prawdę, każdy ma to jedyne ostateczne objawienie, każdy myśli że jego powinno się słuchać. Zastanów się bo nie jesteście w niczm wyjątkowi. Jakbym miał dokłdnie wszystko zbadać to musiałbym naprawdę poświęcić całe zycie. Nieliczni to robią, ale wcale nie odnajdują jedynie tej jednej drogi. Inaczej każdy religioznawca przekonywałby się do danej drogi.

My Polacy od dawna byliśmy podzieleni, ale wasze artykuły o historii wojen wiatowych raczej mnie zniechęci do dyskusji z wami o przeszłości.

Ja zrozumiałem wypowiedz Gacjana nie jako obrazliwe okreslenie sektą, ale wedle pewnej definicji, która sama w sobie nie jest pejoratywna. Określa coś, jak już wyżej wyjaśniałem. A to że ludzie róznie rozumieją rozne terminy mnie nie interesuje. Tutaj liczy się ścisłość.

Pt lut 22, 2013 11:23

Cytuj:
Jakkolwiek byłoby zostali zdemaskowani i tutaj nie powinni poczynić już żadnych szkód. Ciekawi mnie tylko czy sami dali się złapać na takie same słowa jakich tutaj używali. Jeśli tak to jest straszne. Tacy ludzie uświadamiają mi jak łatwo człowiek daje się zwieść i jak trudno mu choć na chwilę zastanowić się nad samym sobą i tym co robi. Bezmyślność i fanatyzm.

Nie rozumiem o jakie zdemaskowanie chodzi Tobie. Dlaczego w ogóle kontynujesz ten temat skoro on Ciebie nie obchodzi? Podjąłem temat Proroctw danych Prorok Elisabeth Elijah Nikomia dlatego, iż chciałem podzielić się z ludżmi prawdziwie pragnących szukać BOGA iż mamy Żywe SŁOWO naszego BOGA JAHWEH I JAHUSZUA(Jezusa Chrystusa) Gdybym to ja atakował was w tematach, które wy założyliście to bym rozumiał. Wy jednak atakujecie mnie i innych piszących na tym temacie, który jest założony przeze mnie. czy to nie obłuda i hipokryzja? Mówicie jedno a robicie drugie. Dajcie sobie spokój przestancie atakować. BÓG zna serca i żaden zamiar się przed nim nie ukryje. Pamiętajcie to jest BÓG, który mści się na wrogach. Czy ty chcesz być wrogiem BOGA JAHWEH i JAHUSZUA?

Ap 2:23
A wszystkie Kościoły poznają, że Ja jestem Ten, co przenika nerki i serca; i dam każdemu z was według waszych czynów.

Pwt 32:41
41. Gdy miecz błyszczący wyostrzę i wyrok wykona ma ręka, na swoich wrogach się pomszczę, odpłacę tym, którzy Mnie nienawidzą.

Cytuj:
Straszna ta wasza manipulacja. Tak wykorzystywać Słowo Boże do swoich celów i wyrywać je z kontekstu. A najgorsze że liczysz że ktoś się na to da nabrać. Gdybym nie miał tyle szacunku do Słowa też mógłbym powypisywać kilka fragmentów o fałszywych prorokach, oraz za Tobą powtórzyć kilka o tym kogo Bóg nie zna i kogo Bóg miłuje. Nie szkoda Ci jednak czasu?

Fragment Proroctwa 110

Kazdy, kto nazywa ta Misje “bezbozna” niech wie, ze jego prawdziwy duch, ktory jest wewnatrz, zostal zdemaskowany i oni nie sa ze MNIE. Tak, JA mowie, ze nie ma w nich DUCHA SWIETEGO, gdyz wy nie mozecie tak nazywac tego co jest Swiete, tego co tylko podnosi standard Swietosci, ostrzegajac ludzi, aby nawrocili sie zanim nie jest za pozno, wywyzszajac Imiona waszego ABBA JAHWEH, JA, JAHUSZUA, waszego MASZIJACH, i drogocenna RUACH HA KODESZ. Kazdy, kto nazywa to zlym, naprawde mowie wam to – oni zbluznili i niechaj lepiej zadrza ze strachu za kazde wypowiedziane slowo, ktore JA slysze. A w Dzien Sadu te slowa, wypowiedziane przez nich, beda ponownie powiedziane i oni zwiesza swoje glowy ze wstydu, i jesli tylko mogliby, to uczyniliby to w inny sposob. Ale pamietajcie MOJE dzieci. JA nie nazwalem tej Misji “Misja Ostatniej Szansy” bez powodu. Kazdy, kto ma kontakt z ta Misja, spotyka sie twarza w twarz z JAHWEH i co oni wam czynia, jest uczynione i JEMU. Gdyz ani mezszczyzna, ani kobieta nie otrzymuje chwaly za ta Misje! Cala Chwala, Czesc i Honor jest dla TYCH, ktorych wy nazywacie TROJCA SWIETA.

To nie ja mówię kogo BÓG JAHWEH i JAHUSZUA MIŁUJĄ a kogo NIENAWIDZĄ. Czyż Bibli tego nie mówi? Czyż Proroctwa, w których BÓG JAHWEH i JAHUSZUA PRZEMAWIAJĄ do Prorok Elisaebth Elijah Nikomia tego nie MÓWIĄ?

Proroctwo 119

Ale mówię o tych, którzy wiedzą co robią, obrażają MNIE i nadal grzeszą, którzy mówią, „Mam DUCHA ŚWIĘTEGO w sobie", ale w dalszym ciągu grzeszą, ci, którzy się usprawiedliwiają, wiedząc, że JA obserwuję wszystko, co robią - czy to jest pornografia, czy to jest homoseksualizm, czy to alkohol, czy cudzołóstwo, rozwiązłość, pijaństwo, narkotyki, przekleństwa. Oni wiedzą, że JA widzę; wiedzą, że mają być przykładem. Roszczą sobie prawo do Imienia Jezusa Chrystusa, nawet JAHUSZUA, a pomimo to jestem daleko od nich. DUCH ŚWIĘTY nie może zamieszkać w przybytku grzechu, ale oni poddają MNIE wielokrotnie próbom.

Wystosowałem wezwanie do pokuty – jak niewielu posłuchało. To jest jak telefon, który dzwoni i dzwoni, ale nikt nie odpowiada.

Postawiłem was wszędzie przez środki masowego przekazu. Postawiłem was tam, aby pokazać, że jestem BOGIEM sądu, a także miłosierdzia - JA nie kłamię.

Proroctwo 119

Jednakże oni znieważają proroka, nazywają MOJĄ Misję „złą”, ważą się występować przeciw MNIE, drwią i mówią: „Nic się nam nie stanie, odejdź Elisabeth!”. Mówią: „Jesteśmy pod łaską, bo to zostało wykonane na krzyżu. Mogę teraz grzeszyć jak tylko chcę – zobacz, moja dusza nie jest stracona. To ty żyjesz według Prawa, sądzisz, że musisz być posłuszna temu BOGU, jak mówisz, jednakże my mówimy, że nie ma czegoś takiego jak grzech – on został zniesiony”.

Nienawidzą ciebie (Elisabeth) z pasją; nienawidzą wszystkich, którzy będą w swojej nauce sprzeciwiać się grzechowi. Nienawidzą wszystkich, którzy ostrzegają. Ogłosiłem wezwanie; posłałem was tam, Amightywind, aby ostrzec ludzi, którzy nazywają siebie chrześcijanami, aby odwrócili się od swoich grzechów. Powiedziałem to już wielokrotnie. Jak niewielu zechce słuchać.

Gdzie tutaj WIST widzisz manipulacje?

Dla nas jest to praca dla CHWAŁY BOGA JAHWEH, JAHUSZUA i DUCHA ŚWIĘTEGO(RUACH HA KODESZ) i nie szkoda nam czasu aby IM służyć i starać każdego dnia być im posłusznym w każdym aspekcie naszego życia.

Pt lut 22, 2013 11:42
Zobacz profil WWW
To nie jest forum do wklejania proroctw nieznanego pochodzenia, ale forum dyskusyjne, na regulamin ktorego wasz legion sie zgodzil. Polecam lekture

viewtopic.php?t=10498

A to oznacza, ze tu sie dyskutuje i wyraza wlasne zdanie na temat wszystkiego, co ktos chcial tu napisac.

Jezeli oczekujecie wiary w ciemno, bo to wy piszecie, to pomyliliscie fora.

Pt lut 22, 2013 11:46

A tak swoją drogą to ciekawe, że każdy kto nie przyjmuje proroctw Elisabeth od razu ją nienawidzi. Dla mnie między obojętnością i niewiarą, a nienawiścią jest jeszcze wiele pośrednich stanów. Ja nienawiści nie czuję do żadnego z Was, natomiast uważam za sektę z przyczyn, o których już pisałem powyżej.

Pt lut 22, 2013 12:18

Przerażające są te proroctwa.
Ale przecież nie wszyscy katolicy grzeszą - pornografią, homoseksualizmem, alkoholizmem, cudzołóstwem, rozwiązłością, pijaństwem , narkotykami i przekleństwami.
Kościół nigdy nie mówi, że :"Mogę teraz grzeszyć jak tylko chcę – zobacz, moja dusza nie jest stracona., my mówimy, że nie ma czegoś takiego jak grzech – on został zniesiony”. To jest nieprawda.

Może warto o proroctwach Elizabeth napisać na forach ateistów ?

A czy Jezus Chrystus JAHUSZUA ha MASZIJACH, jest waszym Panem ? Czy uznajecie Go za Pana swojego życia i wszelkiej działalności?

Przepraszam z moją naiwność, ale usiłuję cokolwiek zrozumieć ...

Pt lut 22, 2013 13:34

@ helleki

A co tu rozumieć... Mamy kolejną apokaliptyczną sektę opartą na proroctwach, które jawnie obrażają nasz Kościół.

Pt lut 22, 2013 13:39

Proszę admina o zamknięcie tematu.

Pt lut 22, 2013 13:54
Zobacz profil WWW

Ależ nie daj się zrazić, prorokujcie dalej!

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt lut 22, 2013 14:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona