Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 12:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 936 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63  Następna strona
 Ewolucjoniści wierzą, że człowiek powstał z kamienia. 
Autor Wiadomość

Post Re: Ewolucjoniści wierzą , że człowiek powstał z kamienia .
JamSuf napisał(a):
formek1 napisał(a):
JamSuf napisał(a):
Swoją drogą, czy jest jakiś wiarygodny opis spotkania z bogiem, który by nie ośmieszał spotykającego się z nim. Ja słyszałem jedynie o spotkaniu gościa, który zobaczył gadający, palący się krzak. Jak nic schizofrenik. W sumie źle się wyraziłem, bo nie ma tym nic śmiesznego w byciu chorym. Od razu przepraszam chorych, których uraziłem tym wpisem.

No już o tym pisałem.Biblii w reku niektórzy z was nie mieli a wiedzą "jakie tam głupoty napisano"

Jako dziecko czytałem baśnie.
Jako większe dziecko bajki.
Nieco starszy fantasy.
Więc, gdy byłem ciut starszy i książkę pod tytułem "Biblia" sięgnąłem.

Zaprzecz, jeżeli nie ma w niej opowieści o przygodzie starszego gościa, do którego zaczął mówić palący się krzak?

Zaprzeczam.
Zawsze zanim coś napiszesz można w internecie sprawdzić nawet jeśli nie czytałeś.

Pt mar 15, 2013 19:30

JedenPost napisał(a):
[
Nauczyciela, opiekuna, wychowawcy, trenera,
instruktora i animatora sportu dzieci i młodzieży
wg stanu prawnego na dzień 31maja 2009r[/b]

Mam prośbę zacytuj ten fragment który mówi, że nauczyciel ponosi odpowiedzialność za zachowanie mojego dziecka.

Pt mar 15, 2013 19:32

Nauczyciel – opiekun, któremu powierzono grupę dzieci do 15 roku życia jest osobą, na którą
nałożono obowiązek troszczenia się o małoletniego. Natomiast obowiązek szczególnej troski
nałożony jest na osoby, którym powierzono pod opiekę małoletnich do 13 roku życia.
W znaczeniu prawnym oznacza to pełną odpowiedzialność opiekuna za każdy czyn niedozwolony małoletniego.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt mar 15, 2013 19:34

JedenPost napisał(a):
Nauczyciel – opiekun, któremu powierzono grupę dzieci do 15 roku życia jest osobą, na którą
nałożono obowiązek troszczenia się o małoletniego. Natomiast obowiązek szczególnej troski
nałożony jest na osoby, którym powierzono pod opiekę małoletnich do 13 roku życia.
W znaczeniu prawnym oznacza to pełną odpowiedzialność opiekuna za każdy czyn niedozwolony małoletniego.

A co to ma wspólnego z wychowaniem?
taki sposób odpowiedzialności spoczywa tez na klawiszach w zakładzie karnym mimo że wiezniowie sa dorosli.
To nie jest odpowiedzialność za wychowanie tylko za postępowanie na w określonej sytuacji i tylko wtedy kiedy nauczyciel jest obok dziecka.
.
A po wycieczce ....adios klaudijo.

A jak dziecko jest samo i narozrabia odpowiedzialnośc spoczywa na rodzicu.
.

Pt mar 15, 2013 19:48

formek1 napisał(a):

To, że także za wybryk dziecka wychowanego na idiotę przez rodziców idiotów poniesie w tej sytuacji nauczyciel.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt mar 15, 2013 19:57

formek1 napisał(a):
JamSuf napisał(a):

Zaprzecz, jeżeli nie ma w niej opowieści o przygodzie starszego gościa, do którego zaczął mówić palący się krzak?

Zaprzeczam.
Zawsze zanim coś napiszesz można w internecie sprawdzić nawet jeśli nie czytałeś.

Napisałem, że czytałem a ty sugerujesz że nie czytałem.

Gdzie w internecie mogę sprawdzić?

Pt mar 15, 2013 20:20

JedenPost napisał(a):
formek1 napisał(a):

To, że także za wybryk dziecka wychowanego na idiotę przez rodziców idiotów poniesie w tej sytuacji nauczyciel.

Tak jeśli go nie dopilnuje .
Tak samo odpowiedzialnośc poniesie klawisz w wiezieniu.
Ale taka praca .Płacą nauczycielowi za to ryzyko.
W przypadku rodziców to rodzic płaci wiec to on wychowuje.

Pt mar 15, 2013 20:30

JamSuf napisał(a):
formek1 napisał(a):
JamSuf napisał(a):

Zaprzeczam.

Gdzie w internecie mogę sprawdzić?

No tak czytałes ale nie pamietasz.Więc jak nie pamiętasz to się nie wypowiadaj albo sprawdź.
w googlach wpisz hasło biblia i tam znajdziesz w księdze wyjścia 3 rozdzxiale

Pt mar 15, 2013 20:31

formek1 napisał(a):
JamSuf napisał(a):
formek1 napisał(a):
Zaprzeczam (że JamSuf powiedział: nie ma w niej opowieści o przygodzie starszego gościa, do którego zaczął mówić palący się krzak). Zawsze zanim coś napiszesz można w internecie sprawdzić nawet jeśli nie czytałeś.
No tak czytałes ale nie pamietasz...

Najpierw nie czytasz ze zrozumieniem co do ciebie ktoś napisał.
Gdy wyszło, że nie rozumiesz i zdałeś sobie ze swego wtórnego analfabetyzmu to zaczynasz sugerować, że czegoś nie pamiętam.

To prosta książka, prostych anegdot, alegorii i przypowieści .
Co takiego nie pamiętam wg Ciebie?

Pt mar 15, 2013 20:41

JamSuf napisał(a):
[
Najpierw nie czytasz ze zrozumieniem co do ciebie ktoś napisał.
Gdy wyszło, że nie rozumiesz i zdałeś sobie ze swego wtórnego analfabetyzmu to zaczynasz sugerować, że czegoś nie pamiętam.

To prosta książka, prostych anegdot, alegorii i przypowieści .
Co takiego nie pamiętam wg Ciebie?

No tego że tam nie ma mowy o gadającym krzaku.
Co do impertynencji daj sobie spokój .To tylko świadczy o bezsilności i braku argumentów.

Pt mar 15, 2013 22:35

formek1 napisał(a):
Wymyślasz kretynizmy.

Nie, był taki przypadek na Tajwanie. Azjaci nie mają takiego hopla na punkcie dziecka i "beztroskiego" dzieciństwa jak Okcydentaliści.

formek1 napisał(a):
Ale tak..... co do zasady masz racje.
Jak cyrk jest mój i do niego nie dokładasz to nie jest twoja sprawa.
Chyba że chcesz utrzymywać moje dzieci wtedy bardzo proszę czekam na sugestie.

Czyli miałem rację - Twojemu stosunkowi do własnych dzieci bliżej do własności, a głodne kawałki o odpowiedzialności rzucasz dla picu, żeby ludzie się nie czepiali.

formek1 napisał(a):
Wymienię ci rożne

1 Podatki sa dobre.
2 Służba wojskowa to zaszczyt i honor
2 Patriotyzm to powinnoś Polaka
3 Powstaliśmy w wyniku ....(no i tutaj się gubię bo każdy z was mówi co innego niż w szkole)
4 Homoseksualizm to norma.
5 Małżeństwo to przeżytek
itd itp

Taaak.
1. Podatki są niezbędne dla utrzymania wspólnej własności narodu.
2. Służba wojskowa jest niezbędna do obrony przed agresją sąsiadów, względnie nabijania punktów reputacji za uczestnictwo w misjach międzynarodowych.
3. Chciałbym coś napisać, ale mowę mi odjęło. Jesteś może anarchistą?
4. Homoseksualizm to anomalia, taka sama jak leworęczność czy oczy różnych kolorów.
5. A tu się mogę z Tobą zgodzić - to jest brednia.

formek1 napisał(a):
Mówisz tez o sobie.

To się nazywa pokora czy jakoś tak. Ogólnie - przykra świadomość tego, kim się jest.

formek1 napisał(a):
Taaaak . ale na dziś to końcowa faza.
Rozumiem że teraz tez powstają się samoreplikujace sie cząsteczki.
I nadal trwa abiogeneza czy już zanikła?

Końcową fazą ewolucji są rekiny, które trwają w niezmienionej formie od milionów lat. Idealnie przystosowane, żadnych nowinek im nie potrzeba.

Z abiogenezą sprawa jest dziwna, ponieważ wygląda na to, że nie ma już do niej warunków. Może dlatego, że co powstanie abiogenetycznie, jest natychmiast zjadane, a może dlatego, że w atmosferze i hydrosferze pełno jest wolnego tlenu - to taki odpad z fotosyntezy - który jest pierwiastkiem reaktywnym i utlenia każdy związek, jaki napotka na swojej drodze.

formek1 napisał(a):
Rozumiem zatem że ty wierzysz że istnieje jakiś byt ....który to zapoczątkował?

Jest mi to potrzebne do szczęścia.

formek1 napisał(a):
Ewolucja nie działa ponieważ jak dotąd nikt nie widział ewolucji.(jakos nikt nie ma 50mln lat)

I mowę mi odjęło.

Używając tej samej logiki: ponieważ nikt nie widział mordercy Papały, Papała żyje i ma się dobrze. No nie? Nie było mordercy, to i mordu nie było.

A może, pardon, inaczej: Bóg go poraził i upozorował morderstwo. Ciekawe, jakie miał powody.

formek1 napisał(a):
Na razie to są tylko domysły , przypuszczenia i hipotezy.
Próbowano oczywiście stworzyć życie z materii nieożywionej ale jakoś im nie wyszło.

Ja tam czytałem o jakiś replikatorach cząsteczkowych stworzonych w probówce. Nazywały się, o ile dobrze pamiętam, DARBI. Czy może NARBI. Jakoś tak.

formek1 napisał(a):
Nie oznacza że to niemożliwe ale musiałby to zrobić jakiś Bóg.
A skoro Bóg istnieje oznacza więc, że to co o sobie mówi jest prawdą .
Choć mógłby oczywiście kłamać ale po co .Aby z nas zrobić kretynów.?

Kłamać mogą ludzie o Bogu. Nie powiesz mi chyba, że Bóg objawia się każdemu jak leci? Że każdy człowiek na Ziemi spotyka na swojej drodze krzaki gorejące?

formek1 napisał(a):
A mówi że stworzył wszystko według" rodzaju" i jak na razie tak to funkcjonuje.
Ptaki "rodzą" się z ptaków, lwy z lwów człowiek rodzi człowieka.
I jakoś nie chce być inaczej.
Wiem przez 50 mln lat ptak "urodzi " człowieka ale na razie to niemożliwe stąd to tylko hipoteza.
Pewnie powinien gdzieś żyć jakiś ptak-człowiek taka forma pomiędzy "rodzajami" ale nikt takiej jeszcze nie widział.

I mowę odjęło mi ponownie.

Może tak: teoria ewolucji nie mówi nic o ludziach-ptakach. Zmiany są drobne i nawarstwiają się powoli. Nie wiesz nic, lub udajesz, że nie wiesz nic, o ewolucji, więc ustawiłeś sobie chochoła i dzielnie z nim walczysz. Chcochoł ten zaś wygląda tak absurdalnie, że dowolny laborant - nie naukowiec nawet - wybuchnąłby śmiechem. Po prostu argumentujesz jak prosty wieśniak współczesny Darwinowi.

formek1 napisał(a):
I to ciekawe dlaczego przez tyle mln lat nie ma takich form jak małpa która mówi.

Małpy, oczywiście, mówią. Językiem migowym, jeśli tylko je go nauczyć. Natomiast przystosowanie układu oddechowego do procesu mowy jest dosyć skomplikowaną sprawą. Pomijając precyzyjną kontrolę nad przeponą, kłopot jest z gardłem - większość zwierząt ma tam taką siatkę naczyń krwionośnych służącą do chłodzenia mózgu. To przeszkadza.

formek1 napisał(a):
Albo lata.

Albo telepaci.

formek1 napisał(a):
Nie wiem czemu takie osobniki wszystkie wyginęły.
Przecież powinny nadal funkcjonować jako "rodzaj" ,"gatunek" czy jak to nazwiemy.

Wyginęło jakieś dziewięćdziesiąt parę procent gatunków, jakie po tej planecie chodziły. Wymieranie jest normą.

formek1 napisał(a):
Dlatego tez teoria ewolucji to taki sobie wymysł nie poparty żadnymi faktami.
Żeby to oczywiście uwiarygodnić to nawet z TEORII zrobiono fakt.

W pewien sposób masz rację: Twoje wyobrażenia o ewolucji to bujdy na resorach. Ale to są tylko Twoje wyobrażenia. Naprawdę zastanów się nad dokształceniem w temacie.

formek1 napisał(a):
Niemożliwe jest aby przypadkowo bez niczyjego udziału w warunkach tak niesprzyjających jak "pierwotna ziemia" powstało jakiekolwiek życia.

Słyszałeś może o ekstremofilach?

formek1 napisał(a):
Co do mutacji czy doboru naturalnego nie ma co pisać ponieważ w wyniku lat doświadczeń żadne mutacje nie są dobre do powstania czegoś "lepszego". Zawsze w wyniku mutacji powstaje "złe".

No nie wiem. Hodowali te muszki owocowe, jakieś mutacje im wychodziły, dochodziło nawet do specjacji gatunkowej (dobrze mówię?), muszki wyewoluowane jakoś sobie radziły.

Aha. Algorytmy genetyczne też sobie radzą. A zauważ, kiedy twierdzisz, że "żadne mutacje" nie prowadzą do korzystnych zmian, nie różnicujesz na replikatory biologiczne i te projektowane w komputerze. Innymi słowy, podważasz matematykę czystą. Oj, rzartownisu, rzartownisiu...

formek1 napisał(a):
Wszytkie "mutanty" zawsze były słabsze i szybciej umierały.

I mam Ci uwierzyć na słowo. A może jakiś cytat z publikacji naukowej, hm?

formek1 napisał(a):
A przez 50 mln lat powinien zachować się jakiś gatunek małpy mówiącej po "aramejsku" na przykład.Żeby łatwiej jej było przeżyć wśród ludzi.
Założyć jakiś biznes,handlującej sandałami.Czy coś w tym rodzaju.

Albo rekina. O, rekinowi przydałaby się umiejętność konwersacji z surferami!

Ludzkość i obszary przetworzone przez ludzkość nie są środowiskiem naturalnym małpy. Środowiskiem naturalnym małpy jest dżungla równikowa, gdzie ludzi jest mało.

formek1 napisał(a):
Tak to "pokrótce" wygląda. Ewolucja jest "fajna" bo wtedy nie ma Boga i można robić co się chce.
Ale jak jest Bóg to nie ma ewolucji.
Bo Bóg stwarzał "rodzaje".

Już Ci mówiłem, że pleciesz bzdury, nie? To powtórzę: ewolucja nie wyklucza się z Bogiem. Owszem, rozmaitym napalonym ateistom tak się wydaje. WYDAJE IM SIĘ.

Orkiestra!

So mar 16, 2013 3:06

Lurker napisał(a):
Wymyślasz kretynizmy.
Nie, był taki przypadek na Tajwanie. Azjaci nie mają takiego hopla na punkcie dziecka i "beztroskiego" dzieciństwa jak Okcydentaliści.

Tak . A bodajże w Singapurze za żucie gumy na ulicy jest 100 dolarów kary.
Nie pokazuj mi idiotyzmów tylko jakieś zasady.
W krajach Muzułmańskich zabijają za coś tam(w imieniu prawa) a w Somalii porywają ludzi .
Trochę rozsądku .

Cytuj:
Ale tak..... co do zasady masz racje.
Jak cyrk jest mój i do niego nie dokładasz to nie jest twoja sprawa.
Chyba że chcesz utrzymywać moje dzieci wtedy bardzo proszę czekam na sugestie.
Czyli miałem rację - Twojemu stosunkowi do własnych dzieci bliżej do własności, a głodne kawałki o odpowiedzialności rzucasz dla picu, żeby ludzie się nie czepiali.

I znów coś wymyślasz.
A czyje są dzieci jak nie moje? Państwa? Społeczeństwa?
Za własność tez jest odpowiedzialność.

Cytuj:
Wymienię ci rożne

1 Podatki sa dobre.
2 Służba wojskowa to zaszczyt i honor
2 Patriotyzm to powinnoś Polaka
3 Powstaliśmy w wyniku ....(no i tutaj się gubię bo każdy z was mówi co innego niż w szkole)
4 Homoseksualizm to norma.
5 Małżeństwo to przeżytek
itd itp

Taaak.
Cytuj:
1. Podatki są niezbędne dla utrzymania wspólnej własności narodu.

Nie mam własności z narodem .Wyjechałem do niemeic wiec mój naród jest daleko . To teraz moim narodem sa Niemcy?
Cytuj:
2. Służba wojskowa jest niezbędna do obrony przed agresją sąsiadów, względnie nabijania punktów reputacji za uczestnictwo w misjach międzynarodowych.

Olewam agresję. Nie ma znaczenia kto mną rządzi. Jak mówiła moja babka:
"za cara maziałam złote rublówki a za PRL złote"
I to jest tylko ta różnica. U koryta i tak zawsze są świnie niezależnie od narodowości

Cytuj:
3. Chciałbym coś napisać, ale mowę mi odjęło. Jesteś może anarchistą?

Nie . Po prostu patriotyzm to wymysł .jestem patriota świata i ludzi .

Cytuj:
4. Homoseksualizm to anomalia, taka sama jak leworęczność czy oczy różnych kolorów.

jakoś nie słyszałem że to anomalia.

Mnie nie pasuja inne rzeczy niż tobie wiec moje dzieci bee uczył innych zachowań.
Nie idź do wojska , nie jedx na misje zabijać innych, nie bądz homoseksualista, płac jak najmniej podatków bo państwo i tak wszystko zeżre.

formek1 napisał(a):
Taaaak . ale na dziś to końcowa faza.
Rozumiem że teraz tez powstają się samoreplikujace sie cząsteczki.
I nadal trwa abiogeneza czy już zanikła?
Końcową fazą ewolucji są rekiny, które trwają w niezmienionej formie od milionów lat. Idealnie przystosowane, żadnych nowinek im nie potrzeba.

Ewolucja staneła.?

Cytuj:
Z abiogenezą sprawa jest dziwna, ponieważ wygląda na to, że nie ma już do niej warunków. Może dlatego, że co powstanie abiogenetycznie, jest natychmiast zjadane, a może dlatego, że w atmosferze i hydrosferze pełno jest wolnego tlenu - to taki odpad z fotosyntezy - który jest pierwiastkiem reaktywnym i utlenia każdy związek, jaki napotka na swojej drodze.

To stwórzmy te "idealne" warunki "pierwotnej ziemi" i bedzie abiogeneza.

Cytuj:
Używając tej samej logiki: ponieważ nikt nie widział mordercy Papały, Papała żyje i ma się dobrze. No nie? Nie było mordercy, to i mordu nie było.

Akurat ludzi widać oczami .
nawet trupy wiec nie musimy używać" żadnej" logiki.

Cytuj:
Nie oznacza że to niemożliwe ale musiałby to zrobić jakiś Bóg.
A skoro Bóg istnieje oznacza więc, że to co o sobie mówi jest prawdą .
Choć mógłby oczywiście kłamać ale po co .Aby z nas zrobić kretynów.?
Kłamać mogą ludzie o Bogu. Nie powiesz mi chyba, że Bóg objawia się każdemu jak leci? Że każdy człowiek na Ziemi spotyka na swojej drodze krzaki gorejące?

krzak gorejący to nie Bóg

formek1 napisał(a):
I to ciekawe dlaczego przez tyle mln lat nie ma takich form jak małpa która mówi.
Małpy, oczywiście, mówią. Językiem migowym, jeśli tylko je go nauczyć. Natomiast przystosowanie układu oddechowego do procesu mowy jest dosyć skomplikowaną sprawą. Pomijając precyzyjną kontrolę nad przeponą, kłopot jest z gardłem - większość zwierząt ma tam taką siatkę naczyń krwionośnych służącą do chłodzenia mózgu. To przeszkadza.
[/quote]
jakos mimo ze to skomlikowane u człowieka się rozwinęło.
Od razu czy powoli z małpy?
Nie ma "małpy" mówiącej(niezależnie czy to skomplikowane czy nie . Człowiek jest tez skomplikowany a jednak żyje i istnieje) a powinna być i tyle.

So mar 16, 2013 9:01

formek1 napisał(a):
Tak. A bodajże w Singapurze za żucie gumy na ulicy jest 100 dolarów kary.
W krajach Muzułmańskich zabijają za coś tam(w imieniu prawa) a w Somalii porywają ludzi.
Trochę rozsądku.

Dlaczego? Ty nie wierzysz w ewolucję, ja nie wierzę, czy na przykład zabroniłbyś dzieciom uczyć się niemieckiego, bo mają być Polakami.

formek1 napisał(a):
I znów coś wymyślasz.

Jest tu swego rodzaju podział odpowiedzialności. Jeśli będziesz wychowywał dzieci na aspołeczne typy, które prędzej w mordę dadzą niż grzecznie poproszą, społeczeństwo ma prawo Ci się wtrącić do obowiązków rodzicielskich. Coś jak służebność w prawie: nie wolno grodzić sąsiadowi jedynej drogi do jego posesji, nawet jeśli biegnie przez Twoją własność, trzeba utrzymywać w dobrym stanie ścianę swojego domu, jeśli sąsiad budował w oparciu o nią i tak dalej.

formek1 napisał(a):
Nie mam własności z narodem. Wyjechałem do Niemiec, wiec mój naród jest daleko. To teraz moim narodem sa Niemcy?

Jeśli się asymilujesz, to są, względnie będą, a jeśli nie, to jesteś gościem i w gościach musisz się zachować. Naturalizowałeś się? Jakie masz obywatelstwo?

formek1 napisał(a):
I to jest tylko ta różnica. U koryta i tak zawsze są świnie niezależnie od narodowości

A co maziała za hitlerowców?

formek1 napisał(a):
Nie. Po prostu patriotyzm to wymysł. jestem patriota świata i ludzi.

Nie masz pojęcia, jak bardzo lewackie jest to stwierdzenie.

formek1 napisał(a):
Jakoś nie słyszałem że to anomalia.

Widzisz - forum poszerza Ci horyzonty.

formek1 napisał(a):
nie bądz homoseksualista

Homoseksualizmu się nie wybiera, homoseksualizm się ma od urodzenia.

formek1 napisał(a):
Ewolucja staneła?

Na to wygląda.

formek1 napisał(a):

Nikt ich nie zna ze stuprocentową dokładnością. Nikt też jeszcze nie wie, gdzie konkretnie abiogeneza zachodziła - czy faktycznie na kamieniach lizanych falami przypływu, czy w okolicy kominów głębinowych, czy po prostu w toni wodnej. Nie znamy również dokładnego składu wody morskiej z tamtego okresu.

Niemniej coś się już udało wykazać i Ty dobrze otym wiesz.

formek1 napisał(a):
Akurat ludzi widać oczami.

Skutki ewolucji też widać oczami, tylko trzeba trochę pomyśleć, skąd się wzięły te cholerne skamieniałości i dlaczego w najstarszych skałach leżą te najprymitywniejsze, a w najmłodszych - najbardziej podobne współczesnym.

formek napisał(a):

Czyli żadasz jeszcze większego cudu: żeby Bóg objawił Ci się jak Jakubowi czy Abrahamowi...

formek1 napisał(a):

Człłowiek jest goły i się poci. Parowanie potu to skuteczniejszy mechanizm chłodzenia niż dyszenie. Dzięki temu po pewnym czasie przodkowie ludzi mogli żerować na sawannie w południe, kiedy wszystkie inne zwierzęta szukały cienia, żeby się nie ugotować.

Rozwinęło się to, oczywiście, powoli.

formek1 napisał(a):
Nie ma "małpy" mówiącej(niezależnie czy to skomplikowane czy nie . Człowiek jest tez skomplikowany a jednak żyje i istnieje) a powinna być i tyle.

To ja też tupnę nóżką i zażądam żeby Bóg do mnie przemówił jak do Adama. Domaga się ode mnie czci i wiary na piękne oczy, i zaufania w ciemno, a powinien mi się objawić i tyle.

Orkiestra!

So mar 16, 2013 10:05

Lurker napisał(a):
Tak. A bodajże w Singapurze za żucie gumy na ulicy jest 100 dolarów kary.
W krajach Muzułmańskich zabijają za coś tam(w imieniu prawa) a w Somalii porywają ludzi.
Trochę rozsądku.
Dlaczego? Ty nie wierzysz w ewolucję, ja nie wierzę, czy na przykład zabroniłbyś dzieciom uczyć się niemieckiego, bo mają być Polakami.

Zrozum wreszcie że chodzi o zasadę a nie o to czego ja będę uczył albo nie.
Ja mogę uczyć niemieckiego i to jest moja sprawa.
Mogę uczyć angielskiego , matematyki , biologii i czegokolwiek co chcę.
Ale inny rodzic chce aby jego dziecko było śpiewakiem operowym bo ma głos.
Itaki rodzic "oleje " naukę biologii bo to strata czasu dla tego dziecka.
I to rodzić powinien decydować a nie jakiś urzędas.
Bo to potem rodzic i to dziecko ponoszą odpowiedzialność za swoje czyny.
Urzędas wymyśli że dziecko ma uczyć się że w Katyniu zamordowano polaków i zrobili to Niemcy a za 10 lat okazuje się że to kłamstwo.
To polityka .
Szkoła to polityka i indoktrynacja umysłów jeśli to urzędas wymyśla program nauczania.
jak nie wierzysz to pojedź do Korei północnej tam jest to widoczne bardzo wyraźnie.

formek1 napisał(a):
I znów coś wymyślasz.
Jest tu swego rodzaju podział odpowiedzialności. Jeśli będziesz wychowywał dzieci na aspołeczne typy, które prędzej w mordę dadzą niż grzecznie poproszą, społeczeństwo ma prawo Ci się wtrącić do obowiązków rodzicielskich.

Tak . Wtedy zamkną moje dzieci do wiezień.

Cytuj:
Coś jak służebność w prawie: nie wolno grodzić sąsiadowi jedynej drogi do jego posesji, nawet jeśli biegnie przez Twoją własność, trzeba utrzymywać w dobrym stanie ścianę swojego domu, jeśli sąsiad budował w oparciu o nią i tak dalej.

No własnie o tym piszę.
Wychowanie mojego dziecka przez mnie nikomu nie szkodzi.
Jesli zas szkodzi to jest prawo które wyegzekwuje jego zachowanie.
Ale to o czym ty piszesz to niewolnictwo.
pan miał prawo zrobić z niewolnikeim co chciał ale pan dawał mu żryć, ubierał go i dawał dach nad głową.
Mojemu dziecku państwo nic nie daje a tylko chciałoby go wychować na niewolnika sytemu.
masz myśleć jak wszyscy bo inne myślenie jest złe.

formek1 napisał(a):
Nie mam własności z narodem. Wyjechałem do Niemiec, wiec mój naród jest daleko. To teraz moim narodem sa Niemcy?
Jeśli się asymilujesz, to są, względnie będą, a jeśli nie, to jesteś gościem i w gościach musisz się zachować. Naturalizowałeś się? Jakie masz obywatelstwo?

To przykład a nie fakt.
Mnie nie interesuje czy ktoś jest Niemcem ,polakiem czy żydem.
jest człowiekiem.
I nie mam żadnej własności z żadnym narodem wiec dla mnie podatki są zawsze niepotrzebne.

formek1 napisał(a):
A co maziała za hitlerowców?

Za hitlerowców miała marki.

formek1 napisał(a):
nie bądz homoseksualista
Homoseksualizmu się nie wybiera, homoseksualizm się ma od urodzenia.

tak . Złodziejem też?

formek1 napisał(a):
Ewolucja staneła?
Na to wygląda.

Zawsze mnie ciekawi .Miliony lat była ewolucja a kiedy chcemy ja zobaczyć na własne oczy jej niema.
To tak jak z płonącym krzakiem opisanym w Biblii.
tez było i ni ma.

formek1 napisał(a):

Nikt ich nie zna ze stuprocentową dokładnością. Nikt też jeszcze nie wie, gdzie konkretnie abiogeneza zachodziła - czy faktycznie na kamieniach lizanych falami przypływu, czy w okolicy kominów głębinowych, czy po prostu w toni wodnej. Nie znamy również dokładnego składu wody morskiej z tamtego okresu.

Dobre. Nic nie wiemy ale to że była wiemy.
Rewelacja.
Płonący krzak też był a dziś nie ma.

formek1 napisał(a):
Akurat ludzi widać oczami.
Skutki ewolucji też widać oczami, tylko trzeba trochę pomyśleć, skąd się wzięły te cholerne skamieniałości i dlaczego w najstarszych skałach leżą te najprymitywniejsze, a w najmłodszych - najbardziej podobne współczesnym.

Może dlatego że jedne żyły wcześniej a inne później.

formek napisał(a):
Czyli żadasz jeszcze większego cudu: żeby Bóg objawił Ci się jak Jakubowi czy Abrahamowi...

czyli jak?

formek1 napisał(a):
Człłowiek jest goły i się poci. Parowanie potu to skuteczniejszy mechanizm chłodzenia niż dyszenie. Dzięki temu po pewnym czasie przodkowie ludzi mogli żerować na sawannie w południe, kiedy wszystkie inne zwierzęta szukały cienia, żeby się nie ugotować.

Rozwinęło się to, oczywiście, powoli.

I do dziś zginęły wszystkie gatunki form przejściowych?

formek1 napisał(a):
To ja też tupnę nóżką i zażądam żeby Bóg do mnie przemówił jak do Adama. Domaga się ode mnie czci i wiary na piękne oczy, i zaufania w ciemno, a powinien mi się objawić i tyle.

Akurat nikt od ciebie nie wymaga wiary na piękne oczy?
Nie ma obowiązku Wierzyc w Boga.

So mar 16, 2013 14:49

Formek1:
Co do nauczania (nie nauczania) dzieci, racji nie masz. Zaklada sie poznanie pewnych faktow, wzorow matematycznych itd. za niezbedne do zycia w dzisiejszym spoleczenstwie. Spiewak operowy nie umiejacy czytac najszczesliwszym z ludzi nie bedzie.

So mar 16, 2013 21:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 936 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63  Następna strona