Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 24, 2025 22:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7463 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Cytuj:
Ale nie piszę, że bogowie to bzdury, a wierzący w nich to kretyni.

Takie przypadki sie zdarzaja, sa szybko likwidowane.
Skoro wszystko cacy, Lurker, ja rowniez, inne typy nie zabierajace glosu, nawet Jajko zadowoleni, to skad ten zamet? Skad twierdzenia o przewadze niestosownych wypowiedzi, niechcianych "gosci forum"? Wina wylaczna Panny_Funi i Mike29? W takim razie zapowiedz zaostrzenia rygoru wyglada na porachunki osobiste.

N mar 17, 2013 22:05

Daj spokój. Mike29 udziela się również, pod innym nickiem, na ateiście i wyrobił tam sobie identyczną reputację, jak tutaj. I oczywiście też zarobił bana, na trzy tygodnie. A tamtejsza Moderacja postanowiła założyć jeden wątek poświęcony homoseksualizmowi i teraz tylko w nim wolno pisać o homo. Bo nie dało sie już normalnie dyskutować.

A Panny_Funi bym do tego nie mieszał. Owszem, poleciało pod jej adresem trochę żartów ze strony naszego nowego moda, ale to były właśnie żarty i nic więcej.

Orkiestra!

N mar 17, 2013 22:14

Lurker->
Cytuj:
Daj spokój. Mike29 udziela się również, pod innym nickiem, na ateiście i wyrobił tam sobie identyczną reputację, jak tutaj. I oczywiście też zarobił bana, na trzy tygodnie. A tamtejsza Moderacja postanowiła założyć jeden wątek poświęcony homoseksualizmowi i teraz tylko w nim wolno pisać o homo. Bo nie dało sie już normalnie dyskutować.

Nie zapominaj Lurkerze, że nie wszyscy podzielają Twoje zdanie na temat Mike'a.

Cytuj:
A Panny_Funi bym do tego nie mieszał. Owszem, poleciało pod jej adresem trochę żartów ze strony naszego nowego moda, ale to były właśnie żarty i nic więcej.

A mógłbyś napisać konkretnie, co takiego w wypowiedziach tego człowieka jest w Twoim mniemaniu żartem? :clever: Chętnie dowiem się na czym polega skrajnie odmienne od mojego, poczucie humoru... :clever:

...to be who I am

N mar 17, 2013 22:22
Moderator

lokis napisał(a):
Wina wylaczna Panny_Funi i Mike29? W takim razie zapowiedz zaostrzenia rygoru wyglada na porachunki osobiste.

Mogę Ci odpowiedzieć, jeśli chcesz. Długo ciągnące się kłótnie są faktem, podobnie jak to, że niejeden wierzący user miał dość i odszedł. A moje poglądy były znane dużo wcześniej zanim zostałem modem i wyrażałem je nie raz.

W sumie z mojej strony to chyba wszystko w tej kwestii. I nie łączyłbym całej przeszłości z funkcją moda teraz. Inna rzecz to podjąć dane zobowiązania, a inna nie mieć żadnych.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N mar 17, 2013 22:26

Panna_Funia napisał(a):
Lurker->
Nie zapominaj Lurkerze, że nie wszyscy podzielają Twoje zdanie na temat Mike'a.

Ja, niestety, w tym momencie tylko zdaję raport z tego, co się działo i moja opinia o Mike'u nie ma tu nic do rzeczy. Opisuję stan obiektywny, nie podaję subiektywnych impresji do wierzenia.

Panna_Funia napisał(a):
A mógłbyś napisać konkretnie, co takiego w wypowiedziach tego człowieka jest w Twoim mniemaniu żartem? :clever: Chętnie dowiem się na czym polega skrajnie odmienne od mojego, poczucie humoru... :clever:

Na przykład kawałek o Szatanie jako prywatnej pluszowej maskotce.

Orkiestra!

N mar 17, 2013 22:29
Moderator

Lurker napisał(a):
prywatnej

"Różowej" :)

~ Pink Floyd, "Hey you"

N mar 17, 2013 22:31

Lurker->
Cytuj:
Na przykład kawałek o Szatanie jako prywatnej pluszowej maskotce.

Aaaa... bo dla Ciebie to tak wybiórczo. Wyciąłeś sobie jedno zdanie z całej dyskusji, która generalnie z żartem nie miała nic wspólnego. No faktycznie, bardzo zabawne... :roll:
Przypominam, że chodziło o to, iż autor ubzdurał sobie, że wszelkie odmienne i nie po linii chrześcijaństwa opinie, to trolling i prowokacje :roll: Dotyczyło to i kwestii postrzegania przeze mnie Szatana, i tego, że nie uznaję prywatnych gabinetów lekarskich, w których wiszą krzyże. To była ta jakże zabawna :roll: całość.
Jedynym żartem - i to raczej kiepskim - jest w tym wszystkim co najwyżej pogląd, że jak ktoś ma inne podejście niż chrześcijanin, i śmie je wyrazić, to trolluje albo prowokuje :|

...to be who I am

N mar 17, 2013 22:48

No ale wiesz: to jest forum pod egidą Gościa Niedzielnego. Takiego pisma katolickiego. Raczej trudno oczekiwać, żeby satanistka była na takim forum przyjmowana z szeroko otwartymi ramionami. Tak samo, jak ciężko się spodziewać samych kudosów na forum satana, jeśli jawnie deklaruje się na nim chrześcijaństwo (pomijając, czy oni tam w ogóle wpuszczaja chrześcijan). No nie?

Orkiestra!

N mar 17, 2013 22:52

Kwestia dotyczy tego w jaki sposób użytkownik wyraża to swoje odmienne podejście, Panno_Funiu :)
Jak Ty np. nie biorąc udziału w danym wątku, wpadasz po to tylko aby napisać "Ja pozostawię temat bez komentarza. Nie nadaje się on do publikacji" - czyż to nie jest trolling?! :|

N mar 17, 2013 23:04
Moderator

Funia, ja trolling identyfikuję przede wszystkim poprzez efekt, a nie intencje, których bezpośrednio nie obserwuję. Oczywiście czynnikiem usprawiedliwiającym może być nieświadomość, ale... no, nie wygłupiajmy się.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N mar 17, 2013 23:05

Lurker->
Cytuj:
No ale wiesz: to jest forum pod egidą Gościa Niedzielnego. Takiego pisma katolickiego. Raczej trudno oczekiwać, żeby satanistka była na takim forum przyjmowana z szeroko otwartymi ramionami. Tak samo, jak ciężko się spodziewać samych kudosów na forum satana, jeśli jawnie deklaruje się na nim chrześcijaństwo (pomijając, czy oni tam w ogóle wpuszczaja chrześcijan). No nie?

Regulamin dopuszcza (jeszcze) odmienne poglądy. A ja dyskutowałam na określony temat i przedstawiłam swoje podejście i stanowisko. Jest ono naprawdę właśnie takie i wyniknęło to z całej dyskusji. A nie polegało to na tym, że wpadłam sobie rzucić jakimś antychrześcijańskim hasłem po to by namieszać. A tu nagle wyskakuje jakiś facet, w ogóle niezaangażowany w tamtą dyskusję, i krzyczy że to trolling i prowokacje :| I o ile wtedy mogłam po prostu popukać się w głowę i napisać co o tym myślę, o tyle teraz taki gościu jest modem i będzie to, co sobie ubzdurał, wcielał w życie :| I szczerze mówiąc, z nim w roli moderatora, ja nie widzę siebie dłużej jako aktywnej forumowiczki. Pewnie albo ograniczę się do tematów o książkach i muzyce (jak będzie z kim powymieniać się tytułami, linkami i myślami, mój ulubiony forumowicz od tego typu pogawędek usunął na razie konto), albo tylko do czytania pewnych wątków. Muszę to jeszcze przemyśleć.
W każdym razie nie pisz mi więcej o żartach ze strony nowego pana moderatora, bo...! I na tym 'bo' z wykrzyknikiem lepiej zakończę ;-)

Asienkka->
Cytuj:
Jak Ty np. nie biorąc udziału w danym wątku, wpadasz po to tylko aby napisać "Ja pozostawię temat bez komentarza. Nie nadaje się on do publikacji" - czyż to nie jest trolling?!

No tak, raz zdarzył mi się taki komentarz. Ale nie o nim akurat mówimy. Mówimy o długich dyskusjach, w których brałam udział, które polegały na wymianie poglądów (były skrajnie odmienne), w kulturalny sposób. Zresztą żadnych zastrzeżeń moderacji do tych dyskusji nie było. To tylko pan, o którym ostatnio dużo się tu mówi, za trolling i prowokacje uważa same poglądy :| Zresztą już o tym powyżej napisałam i nie chce mi się ciągnąć tematu w nieskończoność. To już i tak bez większego znaczenia. Inni się będą co najwyżej z tym męczyć ;-)

...to be who I am

N mar 17, 2013 23:21

Coś kręcisz. Wrzuciłem do wyszukiwarki query "trolling prowokacja Funia", autor Soul33 i znalazłem jeden (jeden!) post, w którym Soul wprost zarzuca Ci trollowanie. Więc?

Orkiestra!

Pn mar 18, 2013 0:06

Bo źle wpisujesz w wyszukiwarkę, Lurkerze. Tych postów, gdzie to pojawiało się w dyskusji, jest przynajmniej kilka, bo do tematu wracaliśmy. Chyba wszystkie wpisy są w tym wątku.
Ja powpisywałam różne słowa, każde z osobna, i mam znacznie więcej wyników.
Co ciekawe, wygląda na to, że słowo 'trolling' (i jego pochodne), staje się jednym z ulubionych pana S33. Stosowane nie tylko w odniesieniu do mnie.

...to be who I am

Pn mar 18, 2013 0:31

Cóż mogę powiedzieć. Trafiłem na to forum po raz pierwszy jeszcze w zeszłej dekadzie, kiedy udzielał się na nim filippiarz, udzielali się rodzimowiercy i udzielało się takich dwóch wielbicieli antycznego pogaństwa. I muszę powiedzieć, że, moim zdaniem, atmosfera była czystsza, poziom wyższy, a rozmowy ciekawsze - i przede wszystkim nie było kłótni. W ogóle. Jeśli zaostrzenie kursu moderacji ma spowodować, że powrócą tamte dni chwały, mogę temu tylko przyklasnąć i wyrazić swoje poparcie. Bo mówiąc szczerze, forum w obecnym kształcie, z obecnym zestawem poruszanych tematów, mnie odrobinę rozczarowuje.

Orkiestra!

Pn mar 18, 2013 0:48

Lurker->
Cytuj:
Cóż mogę powiedzieć. Trafiłem na to forum po raz pierwszy jeszcze w zeszłej dekadzie, kiedy udzielał się na nim filippiarz, udzielali się rodzimowiercy i udzielało się takich dwóch wielbicieli antycznego pogaństwa. I muszę powiedzieć, że, moim zdaniem, atmosfera była czystsza, poziom wyższy, a rozmowy ciekawsze - i przede wszystkim nie było kłótni. W ogóle. Jeśli zaostrzenie kursu moderacji ma spowodować, że powrócą tamte dni chwały, mogę temu tylko przyklasnąć i wyrazić swoje poparcie. Bo mówiąc szczerze, forum w obecnym kształcie, z obecnym zestawem poruszanych tematów, mnie odrobinę rozczarowuje.

Zaostrzenie moderacji w wykonaniu tego pana, to kaganiec na poglądy sprzeczne z chrześcijańskimi. Ani to, ani ten człowiek (czy jako mod, czy zwykły forumowicz), na moje wsparcie czy przyklaśnięcie nie może w żaden sposób liczyć.

Natomiast to o czym piszesz, dyskusje ludzi o różnych poglądach, różnych wiarach, utożsamiających się z różnymi nurtami filozoficznymi itp., mnie jak najbardziej też interesują. To jest bardzo ciekawe. I znajduję to na innych forach, które czytam, nie tutaj. Mam porównanie. Tutaj za 'coś innego' można zarobić ostrzeżenie, bana, będziesz uznany za trolla (np. taki Fuller i Jego Thelema, o której ja bym bardzo chętnie z Nim pogadała, ale na tym forum otwarcie nie mogę tego zrobić, bo z jakiegoś powodu katolikom to zagraża, więc trzeba wycinać i udawać że nic takiego nie ma :roll: )
I wiesz, Ty możesz optować za zaostrzeniem działań moderacji, które jest zaostrzeniem pod kątem określonego światopoglądu, a ja wolę sobie pogadać tam, gdzie różni ludzie mogą otwarcie mówić o tym w co wierzą, i o swoich przekonaniach. To są dla mnie ciekawe dyskusje, a wspomniane zaostrzenie regulaminu w określony sposób, ani takich dyskusji tutaj nie umożliwi, ani nie sprawi że nie-katolicy zaczną lubić katolików. Takie jest moje zdanie. Nie musimy się zgadzać i możemy mieć też inne oczekiwania względem 'otwartego' forum.

...to be who I am

Pn mar 18, 2013 1:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7463 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 498  Następna strona