Autor |
Wiadomość |
Vacarius
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
pilaster napisał(a): trup napisał(a): to już wyrażny znak że tylko prywatną służbę zdrowia widzi donald i jego grupa .
Niestety, to zbyt piękne, aby było prawdziwe...  Gdyby jednak PO udało się taką reformę, wbrew ujadaniom socjalistów i lewactwa wszelkiej maści, przeforsować, byłby to największy sukces w Polsce od 1989 roku  A np. nosiciele hiv skazani w ten sposób na śmierć zaczną napadać na banki aby na leki mieć pieniądze. Będzie jak w westernie, wszyscy będą nosić bron i jakaś strzelanina będzie codziennie. Super warunki na wychowywanie dzieci. 
|
Śr mar 27, 2013 11:45 |
|
|
|
 |
pilaster
|
trup napisał(a): płaca minimalna to obecnie 1600 brutto czyli jakieś 1180 na rękę . Trzeba zatem zarabiać więcej niż płaca minimalna. Zresztą, w przypadku całkowitej prywatyzacji medycyny, ceny znacznie spadną (obecnie są takie wysokie właśnie dlatego, ze jest refundacja), a szpitale, kliniki, przychodnie, etc, się zróźnicują na drogie, średnie i tanie. Dokładnie tak samo jak np sklepy odzieżowe, czy spożywcze. Cytuj: Załóżmy że masz taka pracę . Mam znacznie lepszą. Cytuj: .Firma ubezpieczeniowa działa na zasadzie zysku i nie zalezy jej na tym abyś chorował lub cokolwiek sobie łamał No właśnie. Mnie też nie zależy, żebym chorował, czy cokolwiek sobie łamał. Jak widać interesy moje i ubezpieczyciela są zbieżne Vacarius Cytuj: A np. nosiciele hiv skazani w ten sposób na śmierć W jaki sposób?
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr mar 27, 2013 16:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Bezrobotni zarejestrowani w urzędach pracy w końcu stycznia 2013. stanowili 14,2% cywilnej ludności aktywnej zawodowo (w grudniu 2012 r. – 13,4%, w styczniu 2012 r. – 13,2%). Najwyższa stopa bezrobocia utrzymywała się nadal w województwach: warmińsko-mazurskim (22,2%), zachodniopomorskim (19,1%), kujawsko-pomorskim (18,9%), podkarpackim (17,0%), lubuskim (16,9%) oraz świętokrzyskim (16,7%). Najniższą stopą bezrobocia charakteryzowały się województwa: wielkopolskie (10,6%), mazowieckie (11,4%), śląskie (11,9%) oraz małopolskie (12,3%). - to tak jakoś nie za bardzo gdzie jest zarobić więcej skoro takie bezrobocie . Cytuj: Zresztą, w przypadku całkowitej prywatyzacji medycyny, ceny znacznie spadną (obecnie są takie wysokie właśnie dlatego, ze jest refundacja), a szpitale, kliniki, przychodnie, etc, się zróźnicują na drogie, średnie i tanie. - bo tak chce pilaster .Zakładam , że w przypadku refundacji ceny są niskie gdyż oprócz opłaty od pacjenta przychodnia dostaje kasę od nfz-tu .(bo tak to jest z refundacjami) .W momencie całkowitej prywatyzacji ceny ponieważ nikt nie będzie nic refundował - pozostaną opłaty za konkretny zabieg dla konkretnego pacjenta i za konkretną kwotę uskładaną przez tego pacjenta.Ile zbierzesz tak cię wyleczą . Cytuj: Dokładnie tak samo jak np sklepy odzieżowe, czy spożywcze.
- nie widzę żadnego podobieństwa - coś ci sie troszkę zakręciło . Cytuj: Mam znacznie lepszą.
- nie interesuje mnie jaka masz pracę Dla wytłumaczenia , że prywatna służba zdrowia w sytuacji gdy ktoś pracuje za najmniejszą krajową jest nieporozumieniem przyjąłem założenie o płacy minimalnej .Zrobiłem przy takim założeniu - jednak prawda jest taka , że twoja pensja musiałaby wynosić około 3 do 3,5 tys. zł - abyś mógł przynajmniej troche pomyslec o prywatnej służbie zdrowia .Polecam sprawdzenie cen usług medycznych -poczawszy od przyjazdu karetki pogotowia . Cytuj: No właśnie. Mnie też nie zależy, żebym chorował, czy cokolwiek sobie łamał. Jak widać interesy moje i ubezpieczyciela są zbieżne
- nie zrozumiałeś kontekstu mojej wypowiedzi .Firma ubezpieczeniowa bierze kasę i chciałaby ja sobie zostawić - dlatego w interesie firmy leży abyś (pomimo choroby - zdarzenie losowe) nie chorował .Układy pomiędzy firmami a lekarzami mogą powodować i powodują sytuacje w których ubezpieczyciel nie zapłaci za twoje leczenie stwierdzajac , ze to z twojej przyczyny zaistniała choroba lub wypadek .Dlatego firma robi biznes na tobie w taki sposób aby zniechęcić cie do wszelkiego rodzaju leżenia w szpitalu lub ograniczyć twoje wizyty w poradniach .Nie ma żadne zbieżności interesów.Złe myślenie . 
|
Śr mar 27, 2013 18:09 |
|
|
|
 |
pilaster
|
trup napisał(a): to tak jakoś nie za bardzo gdzie jest zarobić więcej skoro takie bezrobocie W takim razie trzeba się wziać do pracy a nie op... się na "bezrobociu. Wyborcy PIS chcieliby mieć wszystko (w tym leczenie) za darmo, samemu nie kiwając palcem w bucie Cytuj: .Zakładam , że w przypadku refundacji ceny są niskie gdyż oprócz opłaty od pacjenta przychodnia dostaje kasę od nfz-tu .(bo tak to jest z refundacjami) Jest to oczywiście błędne załozenie. Przychodnia pobiera rynkową stawkę od pacjenta, a oprócz tego także kasę z NFZ Gdyby zlikwidować refundację, ceny by spadły co najmniej o wielkość tej refundacji, a w rzeczywistości ze względu na efekt mnożnikowy, znacznie bardziej. Cytuj: .W momencie całkowitej prywatyzacji ceny ponieważ nikt nie będzie nic refundował - pozostaną opłaty za konkretny zabieg dla konkretnego pacjenta i za konkretną kwotę uskładaną przez tego pacjenta.Ile zbierzesz tak cię wyleczą . Dokładnie tak samo jak z wyżywieniem i ubraniem. Ile zbierzesz, tak cię nakarmią i ubiorą. Cytuj: Cytuj: Dokładnie tak samo jak np sklepy odzieżowe, czy spożywcze.
- nie widzę żadnego podobieństwa Proszę się w takim razie udać do lekarza. Od oczu. W rzeczywistości jest nawet bardziej. W końcu nie każdy zawsze choruje, ale każdy musi jeść i się ubierać. I pomimo braku państwowej służby żywieniowej i ubraniowej jakoś głodnych i gołych tłumów nie widać Cytuj: .Firma ubezpieczeniowa bierze kasę i chciałaby ja sobie zostawić - dlatego w interesie firmy leży abyś (pomimo choroby - zdarzenie losowe) nie chorował . W interesie pacjenta również jest, aby nie chorował. Cytuj: Układy pomiędzy firmami a lekarzami mogą powodować i powodują sytuacje w których ubezpieczyciel nie zapłaci za twoje leczenie Trzeba wybrać odpowiedniego ubezpieczyciela wzgl. płacić bezpośrednio lekarzowi. W systemie wolnorynkowym do najlepszego lekarza idzie ten, który jest najbardziej potrzebujący. W systemie "solidarystycznym", ten, który zna kogo trzeba w PIS 
|
Cz mar 28, 2013 13:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Bezrobocie – zjawisko społeczne polegające na tym, że część ludzi zdolnych do pracy i deklarujących chęć jej podjęcia nie znajduje faktycznego zatrudnienia z różnych powodów. - tak ogólnie wygląda sytuacja bezrobotnego , dlatego twoje słowa pilaster napisał Cytuj: W takim razie trzeba się wziać do pracy a nie op... się na "bezrobociu. - są jakims nieporozumieniem albo nie znajomością definicji bezrobotnego .Pilaster napisał Cytuj: Wyborcy PIS chcieliby mieć wszystko (w tym leczenie) za darmo, samemu nie kiwając palcem w bucie - nie wiem do czego to odnieść - może z kims rozmawiałeś i tego dziwoląga tu wrzuciłeś .A tym mnie rozbroiłeś pilaster napisał Cytuj: Jest to oczywiście błędne załozenie. Przychodnia pobiera rynkową stawkę od pacjenta, a oprócz tego także kasę z NFZ - a wcześniej trup napisał Cytuj: .Zakładam , że w przypadku refundacji ceny są niskie gdyż oprócz opłaty od pacjenta przychodnia dostaje kasę od nfz-tu .(bo tak to jest z refundacjami) - pytanie czy widzisz różnicę w systemie opłat .?To jedno i to samo. Pilaster napisał Cytuj: Gdyby zlikwidować refundację, ceny by spadły co najmniej o wielkość tej refundacji, a w rzeczywistości ze względu na efekt mnożnikowy, znacznie bardziej - nie rozumiesz pojęcia działania refundacji - ogólnikowo wygląda to mniej więcej tak .Produkujesz towar lub wykonujesz usługę jednak koszt tego towaru lub usługi w czesci ponosi obca tobie firma ( w tym przypadku nfz ) , dlatego możesz sprzedać towar lub wykonać usługę za mniejszą cenę - ponieważ częściowo oddano ci kasę za włożone środki . Gdyby nikt nie dawał ci kasy (inaczej - refundował ) to musiałbyś zwiekszyć cene towaru lub usługi , ponieważ całość kosztów ponosisz tylko ty .Dalej nie rozumiesz , że nie ma żadnych zbierznych interesów pomiedzy firmą ubezpieczeniowa a tobą jako podmiotem na którym zarabia firma.pilaster napisał Cytuj: W interesie pacjenta również jest, aby nie chorował. .Powtórzę , człowiek czasem choruje i musi wtedy udac się do lekarza lub położyć się w łóżku szpitalnym , ale to nie pasuje firmie ubezpieczeniowej (bo wtedy traci pieniądze) - czy widzisz tu zbieżność interwesów .? Pilaster napisał Cytuj: W systemie wolnorynkowym do najlepszego lekarza idzie ten, który jest najbardziej potrzebujący. W systemie "solidarystycznym", ten, który zna kogo trzeba w PIS - do najlepszego lekarza idzie ten kto ma najwięcej kasy (na pewno nie osoba zarabiąjąca płacę minimalna ). Równie dobrze możesz powiedzieć , że znając donalda możesz sobie wybrać lekarza - dlatego takie dodatki z twojej strony to dziecinada . 
|
Cz mar 28, 2013 13:39 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
pilaster napisał(a): trup napisał(a): to tak jakoś nie za bardzo gdzie jest zarobić więcej skoro takie bezrobocie W takim razie trzeba się wziać do pracy a nie op... się na "bezrobociu. Wyborcy PIS chcieliby mieć wszystko (w tym leczenie) za darmo, samemu nie kiwając palcem w bucie Wiesz co? Jak lubię Cię czytać, tak teraz mnie trafiło. Ty myslisz, że na bezrobociu ludzie są bo lubią? Wiesz dobrze, że nie ma pracy dla większości absolwentów, nie ma pracy dla osób 40+, chyba, że poprzez układy, kolesiostwo, znajomych, szczęście... Nie życzę Ci znalezienia się kiedyś w sytuacji tych osób, które straciły pracę i są na skraju rozpaczy, bo długi rosną, nikt Ci nie poda ręki, a założenie własnej firmy, owszem jest łatwe, lecz znalezienie klientów, którzy godziwie i na czas zapłacą, już nie bardzo. Powinieneś przeprosić tych bezrobotnych.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz mar 28, 2013 15:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): pilaster napisał(a): trup napisał(a): to tak jakoś nie za bardzo gdzie jest zarobić więcej skoro takie bezrobocie W takim razie trzeba się wziać do pracy a nie op... się na "bezrobociu. Wyborcy PIS chcieliby mieć wszystko (w tym leczenie) za darmo, samemu nie kiwając palcem w bucie Wiesz co? Jak lubię Cię czytać, tak teraz mnie trafiło. Ty myslisz, że na bezrobociu ludzie są bo lubią? Wiesz dobrze, że nie ma pracy dla większości absolwentów, nie ma pracy dla osób 40+, chyba, że poprzez układy, kolesiostwo, znajomych, szczęście... Nie życzę Ci znalezienia się kiedyś w sytuacji tych osób, które straciły pracę i są na skraju rozpaczy, bo długi rosną, nikt Ci nie poda ręki, a założenie własnej firmy, owszem jest łatwe, lecz znalezienie klientów, którzy godziwie i na czas zapłacą, już nie bardzo. Powinieneś przeprosić tych bezrobotnych. Tych, którzy autentycznie chcą pracować, czyli 50-60% ogółu bezrobotnych. Pozostałej części zależy jedynie na ubezpieczeniu zdrowotnemu, a pracują albo za granicą, albo "kręcą" różne interesy.
|
Cz mar 28, 2013 16:49 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
robiłaś badania? wiesz ilu bezrobotnych pracuje za granicą? albo kręci lewe interesy? sam bym kręcił lewe interesy otrzymując zasiłek w wysokości w jakiej w Polsce się go otrzymuje
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz mar 28, 2013 17:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): robiłaś badania? wiesz ilu bezrobotnych pracuje za granicą? albo kręci lewe interesy? sam bym kręcił lewe interesy otrzymując zasiłek w wysokości w jakiej w Polsce się go otrzymuje Badań nie robiłam, ale znam fuuul takich osób. Nie otrzymują zasiłku, bo tez nie na zasiłku im zależy, ale na opłacanej przez państwo składce zdrowotnej.
|
Cz mar 28, 2013 20:41 |
|
 |
ciapulek
|
Alus napisał(a):
Tych, którzy autentycznie chcą pracować, czyli 50-60% ogółu bezrobotnych. Pozostałej części zależy jedynie na ubezpieczeniu zdrowotnemu, a pracują albo za granicą, albo "kręcą" różne interesy. W tym akurat masz rację. Ja kiedyś byłem na "kuroniu" ale pracowałem na czarno. Tak robi wielu aby mieć ubezpieczenie (osobiście znam kilku takich) Aby ukrócić ten proceder i wyeliminowac pseudobezrobotnych należy zmienić system ubezpieczenia zdrowotnego,tak aby składna na NFZ nie szła poprzez PUP.
|
Cz mar 28, 2013 20:51 |
|
 |
pilaster
|
trup napisał(a): nie rozumiesz pojęcia działania refundacji - ogólnikowo wygląda to mniej więcej tak .Produkujesz towar lub wykonujesz usługę jednak koszt tego towaru lub usługi w czesci ponosi obca tobie firma ( w tym przypadku nfz ) , dlatego możesz sprzedać towar lub wykonać usługę za mniejszą cenę - ponieważ częściowo oddano ci kasę za włożone środki . Gdyby nikt nie dawał ci kasy (inaczej - refundował ) to musiałbyś zwiekszyć cene towaru lub usługi , ponieważ całość kosztów ponosisz tylko ty ROTFL  !! Kosztowa formuła ustalania cen, to obowiązywała, podobnie jak laborystyczna teoria wartości, w komunie. W gospodarce normalnej jest tak, że cena jest wynikiem przecięcia się krzywych popytu i podaży. Producent stara się sprzedać swój wyrób, czy isluge, jak najdrożej, a nabywca kupić ja jak najtaniej. Jeżeli producent nie jest w stanie zejść z ceną do tej równowagowej wartości, to bankrutuje, a rynek przejmuje inna firma Jeżeli pacjent skłonny jest zapłacić za wizytę u lekarza powiedzmy 50 PLN, to taka właśnie cena będzie obowiązywać. Jeżeli teraz w ramach polityki solidarystycznej państwo będzie "refundować" powiedzmy 80%, tej kwoty (40 PLN), to wkrótce cena usługi "jakoś tak" wzrośnie z 50, do 90 PLN (z czego 40 refundowane), bo pacjenci nadal będą skłonni zapłacić 50 PLN, bo to jest cena równowagi. Jedynym rezultatem będzie nabicie kabzy klinikom (i urzędnikom) kosztem podatników. To samo zjawisko zachodzi na rynku leków i w ogóle na każdym rynku "refundowanym" Cytuj: Powtórzę , człowiek czasem choruje i musi wtedy udac się do lekarza lub położyć się w łóżku szpitalnym , ale to nie pasuje firmie ubezpieczeniowej (bo wtedy traci pieniądze) Ciekawe, ze jak tryup kupuje np kalarepę w sklepie warzywnym, to jakoś nie martwi się tym że w interesie warzywniaka jest wziąć od niego pieniądze, a kalarepy nie wydać Na wolnym rynku, firma, która robi takie numery wkrótce pójdzie z torbami, jeżeli nawet wcześniej jej wsciekli pacjenci nie sprocesują do gołej rzyci Cytuj: Cytuj: W systemie wolnorynkowym do najlepszego lekarza idzie ten, który jest najbardziej potrzebujący. W systemie "solidarystycznym", ten, który zna kogo trzeba w PIS - do najlepszego lekarza idzie ten kto ma najwięcej kasy Oczywiście że nie. do najlepszego lekarza idzie ten, który jest skłonny wydać na niego najwięcej kasy. Czyli właśnie najbardziej potrzebujący. Zdrowy bogacz nie zapłaci lekarzowi, nawet laureatowi medycznego Nobla, złamanego grosza. medieval man Cytuj: Ty myslisz, że na bezrobociu ludzie są bo lubią? A jest jakiś inny powód? Pewnie jest. Ich wymagania płacowe są wyższe niż ich realne kompetencje. 
|
Pt mar 29, 2013 10:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zastanawia mnie twoje oderwanie od rzeczywistości -to co chciałby pilaster mija się z praktyką dnia codziennego .Przykład pilaster napisał Cytuj: Jeżeli pacjent skłonny jest zapłacić za wizytę u lekarza powiedzmy 50 PLN, to taka właśnie cena będzie obowiązywać. - prponuje coby pilaster udał się do specjalisty i zaproponował mu cenę 50 zł bo ma taką ochote zapłacić i to pacjent może ustalić cenę za wizytę u specjalisty (czyli każdy pacjent wie jaki jest koszt usługi )nonsens .Pilaster napisał Cytuj: W gospodarce normalnej jest tak, że cena jest wynikiem przecięcia się krzywych popytu i podaży. Producent stara się sprzedać swój wyrób, czy isluge, jak najdrożej, a nabywca kupić ja jak najtaniej. Jeżeli producent nie jest w stanie zejść z ceną do tej równowagowej wartości, to bankrutuje, a rynek przejmuje inna firma - w normalnej gospodarce jest tak , że ta krzywa jest zachwiana z powodu refundacji i dlatego cena jest niska , producent opiera swój produkt o badania rynkowe - a wycene usługi lub towaru podejmuje na podstawie zużytch produktów lub włożonej pracy - A NIE NA PODSTAWIE CHCIEJSTWA PACJENTA. Pilaster napisał Cytuj: Jeżeli pacjent skłonny jest zapłacić za wizytę u lekarza powiedzmy 50 PLN, to taka właśnie cena będzie obowiązywać. Jeżeli teraz w ramach polityki solidarystycznej państwo będzie "refundować" powiedzmy 80%, tej kwoty (40 PLN), to wkrótce cena usługi "jakoś tak" wzrośnie z 50, do 90 PLN (z czego 40 refundowane), bo pacjenci nadal będą skłonni zapłacić 50 PLN, bo to jest cena równowagi. Jedynym rezultatem będzie nabicie kabzy klinikom (i urzędnikom) kosztem podatników. - powyżej masz odpowiedż na ten twój tekst .Od siebie jeszcze dodam że nigdy nie spotkałeś się z refundacją czy innym srodkiem wspomagającym konkretnego przedsiebiorce , a juiż na pewno nie miałeś do czynienia z wyceną usługi czy towaru - dlatego piszesz jakies dziwne teorie nie mające nic wspólnego z realiami .Pilaster napisał Cytuj: Ciekawe, ze jak tryup kupuje np kalarepę w sklepie warzywnym, to jakoś nie martwi się tym że w interesie warzywniaka jest wziąć od niego pieniądze, a kalarepy nie wydać - nie wiem o czym piszesz , te slowa możesz skierowac do sprzedawcy owoców i warzyw .Pilaster napisał Cytuj: Na wolnym rynku, firma, która robi takie numery wkrótce pójdzie z torbami, jeżeli nawet wcześniej jej wsciekli pacjenci nie sprocesują do gołej rzyci
- odnosząc się do słów trupa Cytuj: Powtórzę , człowiek czasem choruje i musi wtedy udac się do lekarza lub położyć się w łóżku szpitalnym , ale to nie pasuje firmie ubezpieczeniowej (bo wtedy traci pieniądze) - nie widzę żadnych numerów w tym co napisałem , a jedynie działania wolnorynkowe firmy ubezpieczeniowej . Dziwnym by mi sie wydawała radość firmy ubezpieczeniowej z powodu utraty piniędzy .Pilaster napisał Cytuj: Oczywiście że nie. do najlepszego lekarza idzie ten, który jest skłonny wydać na niego najwięcej kasy. Czyli właśnie najbardziej potrzebujący. Zdrowy bogacz nie zapłaci lekarzowi, nawet laureatowi medycznego Nobla, złamanego grosza. - i znowu brak realistycznego podejścia do tematu .Przy płacy minimalnej nawet najbardziej potrzebujący nie skorzysta z usług najlepszego lekarza - bo go na to nie stać.Natomiast nie wiem dlaczego zdrowy bogacz ma dawać laureatowi medycznego Nobla złamany grosz .Prponuje ci pilaster porozmawiać z właścicielami firm produkujących lub usługujących - powinni ci dać jasno do zrozumienia , że na kazdą cenę jaka wystawia składają się koszta ponoszone przez te firmy .Żadna cena nie bierze się ot tak na pstryknięcie palcem (zdrowym , nie złamanym). 
|
Pt mar 29, 2013 12:07 |
|
 |
Vacarius
|
pilaster napisał(a): Zresztą, w przypadku całkowitej prywatyzacji medycyny, ceny znacznie spadną (obecnie są takie wysokie właśnie dlatego, ze jest refundacja), a szpitale, kliniki, przychodnie, etc, się zróźnicują na drogie, średnie i tanie. Dokładnie tak samo jak np sklepy odzieżowe, czy spożywcze.
Wątpię aby ceny spadły ale dobre by było jedno. To gdyby można było kupować sememu leki w aptece bez żadnych recept. Bez płacenia lekarzowi za wypisane recepty. Może ceny rzeczywiście by spadły ale nie ceny za lekarzy tylko ceny leczenia. Bo ludzie po prostu sami kupiliby sobie leki i leczyli się sami. Albo poszliby się poradzić jakiś znachorów bez ukończonej szkoły medycznej, którzy też powiedzą równie dobrze jak lekarz lub równie źle jak lekarz jakie leki masz sobie kupić. Znachor byłby dużo tańszy od dyplomowanego lekarza a wiec ludzie chodziliby do nich gdyby wszystko było prywatne.
|
Pt mar 29, 2013 19:24 |
|
 |
ciapulek
|
pilaster napisał(a): Cytuj: Ty myslisz, że na bezrobociu ludzie są bo lubią? A jest jakiś inny powód? Pewnie jest. Ich wymagania płacowe są wyższe niż ich realne kompetencje.  Przesada. Niektórzy bezrobotni faktycznie są z własnej winy ,ale wielu to uczcieiw szuka pracy nie mogac jej znaleźdź.
|
Pt mar 29, 2013 21:38 |
|
 |
Vacarius
|
Ja myślę ze 95% polskich bezrobotnych poszłoby do pracy gdyby proponowano im 12zł/h a nie 6zl/h. Po co komu taka dniówka 45zł z czego 10zł wydasz na dojazd do pracy?
Często pracodawca szuka frajera, który będzie pracował własnym autem. Jeśli ktoś jest głupi to podejmie się takiej pracy i zamiast zarobić to jeszcze straci. W Polsce nie można na hura lecieć do pierwszej lepszej pracy. Trzeba uważać na oszustów. Bo to kraj oszustów i nawet na bezrobotnych żerują.
|
So mar 30, 2013 1:47 |
|
|
|