Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 12:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Asienkka napisał(a):
Jajko napisał(a):
Jakiś czas temu wisiało w tym dziale ogłoszenie następującej treści:
Uprzejmie informuję, że forum zostało zamknięte na okres Świąt Wielkiej Nocy

W imieniu moderatorów chciałabym życzyć wszystkim Radosnych Świąt

Błogosławionych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego!

Ps. Możliwość pisania postów zostanie przywrócona w godzinach popołudniowych 1 kwietnia

Czy można prosić o wyjaśnienie powodów?

Święta to czas ŚWIĘTOWANIA :)
Niestety w tym okresie zdarza się, że forum "odwiedzają" osoby, które nie umieją uszanować Świąt, stąd między innymi decyzja o zamknięciu forum.
Nie mam na myśli osób Twojego pokroju, ale takich które są dosyć agresywne słownie.
Moderatorzy również mają prawo do odpoczynku a nie spędzania Świąt na forum - aby ogarniać sytuację...
Jak niektórzy zauważyli - są zamykane banki, sklepy - ponieważ każdy ma prawo do odpoczynku.
A dlaczego moderator nie może mieć takiego prawa, bo (Magdaleno_i)... ?

Moderator ma prawo do odpoczynku - zapewne Moderator przedłoży Mszę św ponad forum - to logiczne , logiczne jest też to że zrobi to każdy wierzący człowiek.
Są jednak ludzie którzy w święta pozostali sami w czterech ścianach a którzy zaglądają na forum , by zamienić z kimś kilka zdań - są ludzie którzy nie mają nikogo , którzy szanują święto i są ludźmi wierzącymi i w takie właśnie święta forum może być dla nich " chwilą rozmowy z drugim człowiekiem" w ich samotności podczas świąt.
Jak najbardziej Moderacja ma prawo do wolnego - szkoda że takiego prawa nie mają Ci którzy są samotni w swoich domach a przychodzą tutaj by porozmawiać.Moderacja miała zapewne bogate śniadanie świąteczne i cieszyła się obecnością bliskich .....jest tu ogromne skupisko ludzi Asienko i nie wszyscy są chamami i trolami.

Mam nadzieję , że święta były spokojne i radosne.
Pozdrawiam

Pn kwi 01, 2013 21:31

Magdaleno_i ... proszę Cię - "Moderacja miała zapewne bogate śniadanie świąteczne i cieszyła się obecnością bliskich..." - echh... jednak sobie daruje komentarz tego tekstu.
To mam pewien pomysł - stwórz swoje forum, kiedy nadejdą Święta - zamykając forum wiara.pl - zostawimy informację, że przez te kilka dni będzie można prowadzić rozmowy pod adresem podanym przez Ciebie, ok?
Będziesz nadzorowała rozmowy, żeby czasem taka samotna osoba nie została zwyzywana przez kogoś, kto będzie miał gdzieś i ją i Święta :roll:

Pn kwi 01, 2013 21:39
Asienkka napisał(a):
Magdaleno_i ... proszę Cię - "Moderacja miała zapewne bogate śniadanie świąteczne i cieszyła się obecnością bliskich..." - echh... jednak sobie daruje komentarz tego tekstu.
To mam pewien pomysł - stwórz swoje forum, kiedy nadejdą Święta - zamykając forum wiara.pl - zostawimy informację, że przez te kilka dni będzie można prowadzić rozmowy pod adresem podanym przez Ciebie, ok?
Będziesz nadzorowała rozmowy, żeby czasem taka samotna osoba nie została zwyzywana przez kogoś, kto będzie miał gdzieś i ją i Święta :roll:

.......

Pn kwi 01, 2013 21:42

Asienkka napisał(a):

Święta to czas ŚWIĘTOWANIA :)
Niestety w tym okresie zdarza się, że forum "odwiedzają" osoby, które nie umieją uszanować Świąt, stąd między innymi decyzja o zamknięciu forum.
Nie mam na myśli osób Twojego pokroju, ale takich które są dosyć agresywne słownie.
Moderatorzy również mają prawo do odpoczynku a nie spędzania Świąt na forum - aby ogarniać sytuację...

Moim zdaniem przesada. Jestem tu od kilku lat i nie pamiętam takiego zamykania, ani jakiejś specjalnej agresji słownej. No ale może mam krótką pamięć i ktoś potwierdzi, że tak było??
Poza tym, niektórzy admini i tak byli na forum, nawet ze mną wymieniali uwagi na PW, więc udział w obrzędach religijnych i świeckich (mam tu na myśli rytualne obżeranie się z rodziną) im specjalnie nie przeszkadzał. Zachodzę więc w głowę, jaki był prawdziwy powód...

Pn kwi 01, 2013 21:42
Taki jak podano, możesz przestać zachodzić z tego powodu w głowę i skupić się na czymś pożyteczniejszym. Wszyscy moderatorzy mają prawo odpocząć podczas Świąt od swojej pracy, że któryś z Tobą korespondował - cóż z tego? Każdy z nas jest odpowiedzialny za swoje działy, jedna osoba łatwo mogłaby się we wszystkim pogubić.

Twoim zdaniem przesada, ale to nie Ty tutaj pracujesz.

Pn kwi 01, 2013 21:46
Moderator

Poza tym, argumentując w taki sposób, można potępiać zamykanie jakiegokolwiek miejsca, gdzie ludzie mogliby się spotkać.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn kwi 01, 2013 21:48

A w poprzednie święta (przesilenia zimowego) admini wolnego nie mieli. Ciekawe dlaczego?

Soul:
Widzisz chyba pewną subtelną różnicę między fizycznym miejscem spotkań a forum internetowym??

Pn kwi 01, 2013 21:49
Trzebaby się zapytać moderacji w ówczesnym składzie, ale takowy już nie istnieje.
Obecnie uradziliśmy wspólnie odpoczynek, świętowanie w gronie rodziny.

Jeszcze masz jakieś pytania nie cierpiące zwłoki? Nie chciałabym, żebyś musiał dodawać je do podpisu.

Pn kwi 01, 2013 21:53

Ja zawsze mam jakieś pytania :D

Na razie jednak chciałbym wyrazić oburzenie z powodu zamknięcia założonego przeze mnie wątku o katolikach niszczących zieleń miejską, robiących z trawników błoto i blokujących chodniki.
viewtopic.php?f=2&t=33552&p=744953#p744953

Rozumiem, że wątek niewygodny, ale żeby tak od razu zamykać podając do tego idiotyczne (jakieś musiało być) uzasadnienie??? Utemperujcie tam neofitę-admina (neofici są zwykle nadgorliwi).

Pn kwi 01, 2013 22:00
Moderator

Jajko napisał(a):
neofici są zwykle nadgorliwi

To całkiem normalne zjawisko. Zaskakujące może być natomiast, że Ty jesteś nadgorliwy już czwarty rok ;-)

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn kwi 01, 2013 22:04

O katolikach rozjeżdżających trawniki chyba dotąd nie pisałem... No ale jak nie mogę zakładać wątków prasowych, to choć takie chciałem. Cóż, jak zwykle trafiłem w czuły punkt admiństwa :D

Pn kwi 01, 2013 22:11

Jajko - wiesz co, chyba przemyślę sprawę.
Być może będziesz miał zakaz zakładania w ogóle nowych wątków, skoro zależy Ci głównie na prowokacji, czy też szukaniu "czułego punktu" :)
Oczywiście zostaniesz powiadomiony o mojej decyzji :)

Pn kwi 01, 2013 22:22
@Jajko proszę Cię o usunięcie, wprowadzającego userów w błąd, napisu "moderator" pod Twoim nickiem.

Obrazek

Najlepiej zrób to od razu po otrzymaniu 24h bana, żebyś potem nie zapomniał.

Pn kwi 01, 2013 22:39

@Asia, modzi i obiektywni.

Ja patrząc na temat jaki "wywalił" @Jajko w sobotę sam zachodziłem w głowę dlaczego @WIST z "czymś/o czymś takim" dyskutuje?
Zero konkretów, linków, odniesień - "katole so be, bo w sobotie swięco koszyczkie i nie jado MZK-Warszawa, a swojemy autamy".
Oto słowo jajkowe! - Będzie na święconkię.

Druga kwestia;
Przez dwa dni, gdy zamknięto możliwość pisania na forum ludziom się nagle meble, bruliony i długopisy "pokończyly". Noż psia jucha dobrze, że to nie USA, bo wiara.pl poszłaby z "torbamy" za to, że "jajky" chciały psioczyć=pisać, a derekcja i wielu userów SŁUSZNIE świętować!

Jednakże dla równowagi: ja od dawna punktuję ośmieszających taki "ateizm". Choinka wie która kuria takim ufoludom płaci za kompromitowanie? Bo nie wierze, że takie durnoty można pisać darmo :badgrin:.

Dobrze by było abyście i Wy - modzi czy pozytywnie wierzący zaczęli wytykać quasowym Manom z medalionami z Bojanowa, Qwerty-endeckie formkowanie. I wówczas forum stawałoby się coraz przyjaźniejszym :brawo: :razz:.

Pn kwi 01, 2013 23:20

Otto:
WIST akurat jest kulturalnym i spokojnym człowiekem, potrafiącym odpowiedzieć bez emocji. Tymczasem jeden neofita tak się wkurzył podniesieniem przeze mnie kolejnego niewygodnego tematu, że wątek zamknął. Oczywiście, doskonale rozumiem, że po wprowadzeniu na forum Nowego Ładu, takie wątki są niemile widziane i nie będą tolerowane, co nie znaczy że popieram taką hipokryzję. No i to ma niewiele wspólnego z ateizmem. Ja nie lubię po prostu chamstwa.

Mariel & Asienkka:
Zabanowanie mojej szacownej osoby uważam za "delikatnie" przesadzone. W Prima Aprilis dodałem sobie do avatara napis Moderator za co zostałem po chwili zabanowany. TO JEST ŻAŁOSNE! Ja wiem, że szukacie pretekstu by mnie wywalić z "czystym sumieniem", ale banować za żart w Prima Aprilis? Nie macie poczucia humoru? Jesteście dziwni, bardzo dziwni.
A przy okazji, napis Moderator zrobiłem sobie bo zobaczyłem taki u Val - zaraz po moim banie avatar Val zniknął (i do teraz się nie pojawił) - ciekawi mnie czy ona dostała ostrzeżenie czy tak sama z siebie zdjęła avatara??

Wszyscy modzi:
Proponuję zmianę tytułu wątku
viewtopic.php?f=40&t=26556

Ten tytuł to odpowiednik słowa "katole". Jesteście czuli na punkcie szacunku dla religii? Pokażcie to.

Jeden z użytkowników forum "wyjaśnił" m na PW powód zamknięcia forum na okres świąt równonocy wiosennej:

Forum zostało zamknięte bo udzielił się moderacji kretynizm zamykania forum katolik.pl. Od lat z nieznanych powodów forum i czat katolika.pl jest zamykane w okresie świątecznym, chyba by moderacja mogła zająć się obżarstwem świątecznym.

Te głupie zwyczaje zostały przejęte przez wiara.pl z uwagi na to, ze takie osoby jak soul33, Mariel czy Liza nie maja nic do roboty i siedzą na obu forach jednocześnie szukając tam dziury w całym i przeszkadzając ludziom rozmawiać.

Śr kwi 03, 2013 7:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 437  Następna strona