Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 16:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
P.S. Zresztą jakie znaczenie mają te "marniutkie tłumy", którym nie podobają się rządy Tuska.
Znacznie większe znaczenie mają ci co jeszcze żyją i czekają w kolejkach do lekarzy.
Dzisiaj rejestrowałam się do pulmonologa. NIE MA WCZEŚNIEJSZYCH terminów. Z trudem zostałam zarejestrowana na 16.04. 2014 rok!!!!!!!!
To ja dałam tytuł temu wątkowi:Platforma Nieobywatelska, właściwie powinno być ANTYLUDZKA!!!

Cz kwi 11, 2013 12:54
No tak gito, oczywiscie, jak zwykle masz racje.
To rzad Tuska nie podniosl skladki na opieke zdrowotna, bo za to co jest niestety porzadnej sluzby zdrowia zrobic sie nie da.
To rzad Tuska nie sprywatyzowal sluzby zdrowia i nie pozwala szpitalom z kontraktami NFZ na przyjmowanie pacjentow prywatnych, zeby podreperowaly sobie budzet i wyposazenie.
To rzad Tuska nie zamknal granic dla lekrzy, i pielegniarek, zeby siedzieli w kraju i leczyli tylko Polakow.
To rzad Tuska nie pozwala na specjalizacje pulmonologow, kardiologow i innych?
To rzad Tuska ustala limity przyjec.. A nie, to jednak NFZ.

Cz kwi 11, 2013 12:58
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Szef Platformy jest w Nigerii i bardzo dobrze, nie ma okazji patrzeć na tłumy na Krakowskim Przedmieściu, nadal będzie przekonany że nie ma z kim przegrać. Wiara w to, że nie ma z kim przegrać uskrzydla pana premiera i w dodatku nic nie kosztuje; na razie nic nie kosztuje.

Marniutkie te "tłumy" w tym roku były, oj marniutkie.....a Macierewicz zapowiadał dziesiątki tysięcy.
Najwidoczniej ludzie zaczynają myśleć, emocje już nie grają takiej roli jak rok czy dwa temu.

Oj dostało się Platformie o od tych "marniutkich tłumów", które od godz. 8.00 do co najmniej 22.00 nie tylko czciły pamięć tych co zginęli pod Smoleńskiem.
W te "marniutkie tłumy" miała również uwierzyć Marta Kaczyńska, ale ona nie uwierzyła, gdyż zobaczyła:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cmjgp1X4k#!

Cz kwi 11, 2013 13:05

Alus napisał(a):
Marniutkie te "tłumy" w tym roku były, oj marniutkie.....a Macierewicz zapowiadał dziesiątki tysięcy.

Moja siostrzenica niestety zapisała się do pisu ale dzięki temu wiem jak oni te tłumy zbierają. Kiedyś moja siostrzenica z moją siostrą jechały do Warszawy za darmo na wycieczkę. O tym ze są tłumem Kaczyńskiego na jakiejś manifestacji nawet nie wiedziały. Dla nich była to tylko darmowa wycieczka do Warszawy.
W ogóle one za bardzo nie zdają sobie sprawy z tego co się dzieje. Kiedyś moja siostra powiedziała ze nie zagłosuje na Tuska bo jest rudy. A co z programem wyborczym? Dla mnie nie ważne jest to jak polityk wygląda. Weź tu zrozum kobiety.

Cz kwi 11, 2013 13:06
Kael napisał(a):
To rzad Tuska nie podniosl skladki na opieke zdrowotna, bo za to co jest niestety porzadnej sluzby zdrowia zrobic sie nie da.
To rzad Tuska nie sprywatyzowal sluzby zdrowia i nie pozwala szpitalom z kontraktami NFZ na przyjmowanie pacjentow prywatnych, zeby podreperowaly sobie budzet i wyposazenie.
To rzad Tuska nie zamknal granic dla lekrzy, i pielegniarek, zeby siedzieli w kraju i leczyli tylko Polakow.
To rzad Tuska nie pozwala na specjalizacje pulmonologow, kardiologow i innych?

Jednym słowem masz rację! Antyludzka Platforma Tuska.

Cz kwi 11, 2013 13:07
gita napisał(a):
Dzisiaj rejestrowałam się do pulmonologa. NIE MA WCZEŚNIEJSZYCH terminów. Z trudem zostałam zarejestrowana na 16.04. 2014 rok!!!!!!!!
To idź do innego. Powinni ci dostarczyc informacje gdzie jest w okolicy. I zlóż zawiadomienie, ze rejestrują na 2014 rok, na który nie maja jeszcze umowy. Ja miałem termin 3 tygodniowy.
gita napisał(a):
Kael napisał(a):
To rzad Tuska .. A nie, to jednak NFZ.

Jednym słowem masz rację! Antyludzka Platforma Tuska.
Widze, ze nic sie nie zmieniło. Programowo nie łapiesz ironii.

Ale musze przyznac trochę racji gicie. Paszkiewicz mianowany przez Tuska był prezesem NFZ przez 5 lat i zrobił niewiele, obiecał chocby koszyk swiadczeń i koszyka do dzis nie ma. Dwaj następni wprowadzili tylko zamieszanie nerwowymi ruchami. Inna sprawa, ze poprzedni takze niewiele zdziałali ( w tym trzej za rządów PiS)

@gita
Bardzo serio: możesz iść do dowolnego pulmonologa w kraju. Nawet jezeli to jest godzina, dwie, czy nawet parę godzin drogi, to i tak nie warto czekac cały rok.

Ostatnio edytowano Cz kwi 11, 2013 13:45 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Cz kwi 11, 2013 13:42
To ty masz racje, gito.
Tylko zapomnialas o wszystkich poprzednich rzadach, ktore na obecna sytuacje w sluzbie zdrowia od 24 lat ciezko pracowaly. A przedtem jeszcze za socjalizmu.
Przez 7 lat nie da sie niczego tak zepsuc, zeby nagle pulmonolodzy wymarli

Cz kwi 11, 2013 13:43
Cytuj:
Oj dostało się Platformie o od tych "marniutkich tłumów", które od godz. 8.00 do co najmniej 22.00 nie tylko czciły pamięć tych co zginęli pod Smoleńskiem.
W te "marniutkie tłumy" miała również uwierzyć Marta Kaczyńska, ale ona nie uwierzyła, gdyż zobaczyła:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cmjgp1X4k#!

Jak żyję....a trochę już pożyłam na tym świecie, to zawsze pojmowałam i pojmuję czczenie milczeniem, godną powagą lub modlitwą, a nigdy, jak czyni to aktualnie PiS, wrzaskami i przeklinaniem kogokolwiek.

Cz kwi 11, 2013 14:40

Kozioł napisał(a):

Ale musze przyznac trochę racji gicie. Paszkiewicz mianowany przez Tuska był prezesem NFZ przez 5 lat i zrobił niewiele, obiecał chocby koszyk swiadczeń i koszyka do dzis nie ma. Dwaj następni wprowadzili tylko zamieszanie nerwowymi ruchami. Inna sprawa, ze poprzedni takze niewiele zdziałali ( w tym trzej za rządów PiS)

@gita
Bardzo serio: możesz iść do dowolnego pulmonologa w kraju. Nawet jezeli to jest godzina, dwie, czy nawet parę godzin drogi, to i tak nie warto czekac cały rok.

Ani PO ani PiS ani żadna inna partia nic nie zrobiła aby zreformować patologiczny system opieki zdrowotnej. Nadal mamią ludzi rzekomo darmową służbą zdrowia,wzbraniając się przed wprowadzeniem częściowej odpłatności za wizyty u lekarza. Gdyby tak było napewno kolejki znacznie by się skróciły

Cz kwi 11, 2013 17:13
@kael
Cytuj:
- co niektórzy nie maja pojecia , że za wybór prezesa nfz odpowiada minister zdrowia , a ten z kolei jest wybierany przez premiera (czyli obecnie donalda) .Dlatego to co sie dzieje w nfz-cie wie i minister zdrowia i premier . :brawo:

Pt kwi 12, 2013 8:36
No oczywiscie, a za to co robi trup w pracy, tez Tusk odpowiada?

Powtorze: jezeli nie znajdzie sie rzad, ktory podniesie dwukrotnie skladki na opieke zdrowotna badz wprowadzi doplaty ubezpieczonych do swiadczen niepodstawowych (ktore najpierw trzeba byloby ustalic), ten system sie rozsypie. Co juz widzimy.

Przekonanie, ze przy tych nakladach kazdy ma prawo do leczenia na poziomie prywatnie ubezpieczonego w USA badz w Niemczech, to jest zaklinanie rzeczywistosci,

Pt kwi 12, 2013 8:49
Podniesienie składki na opiekę zdrowotną proponuje Prawo i Sprawiedliwość. Oczywiście nie dwukrotne, a o bodajże 10, czy 20% jeśli się nie mylę.

Pt kwi 12, 2013 8:53
@kael
Cytuj:
No oczywiscie, a za to co robi trup w pracy, tez Tusk odpowiada?
- trup nie jest prezesem nfz ani ministrem zdrowia , a dokładnie za pracę tych dwóch osobistości odpowiada premier . :zdrowie:

Pt kwi 12, 2013 8:58
gita napisał(a):
Podniesienie składki na opiekę zdrowotną proponuje Prawo i Sprawiedliwość. Oczywiście nie dwukrotne, a o bodajże 10, czy 20% jeśli się nie mylę.

Pewnie, wszak średnia uposażenia pracowników w NFZ ok 6 tys to zdecydowanie za mało.

Pt kwi 12, 2013 9:04
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Pewnie, wszak średnia uposażenia pracowników w NFZ ok 6 tys to zdecydowanie za mało.

A co ma piernik do wiatraka???

Pt kwi 12, 2013 9:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 153  Następna strona