Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość
Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
@quas, ty chyba o sobie piszesz :D
Chrzescijanstwo ci sie nie podoba? Prawda w oczy kole?

Jezeli slowo "idiotyzm" uwazasz za przejaw nienawisci, to chyba wlasnych tekstow nie czytales.

I ciagle nie rozumiesz o czym ja pisze. Ale widac niektorzy sa tak zalepieni, ze nawet nie widza, ze to oni jatrza i sieja nienawisc. No ale to Tusk byl winien katastrofy, wybuchu wulkanu, powodzi. A wszystko w roku 2010.
Kiedy Tuska zabraknie bedzie winny inny szef rzadu. Bo Polacy musza zawsze miec kozla ofiarnego na wszystkie SWOJE kleski. Rola ofiar najbardziej nam odpowiada.

Kto sieje wiatr, zbierze burze. Ale wtedy juz bedzie za pozno....

Ostatnio edytowano Pt kwi 12, 2013 13:03 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt kwi 12, 2013 12:39
@quas, proszę Cię abyś nie publikował postów w których więcej jest uwag do osoby rozmówcy niż merytorycznej treści, z tego powodu Twój ostatni post został usunięty.

Pt kwi 12, 2013 12:41
Ukyo napisał(a):
O, Macierewicz przecież nie powiedział że przeżyły. Macierewicz powiedział, ze prokuratura powinna to zbadać bo on ma świadków (tajnych).

Widzisz Gita jak Tobą łatwo manipulować? :brawo:
I o to chodzi. Macierewicz się wykpi po raz kolejny, ale fani już kupili, już powielają.

Przeczytaj jeszcze raz mój post. To Ty piszesz o Macierewiczu, nie ja. O Macierewicz również nic nie ma w zalinkowanym artykule.
Tak to jest, gdy ktoś jest przerważliwiony na punkcie posła Macierewicza.
Ja doskonale pamiętam, że kilka godzin po katastrofie podawano prawie we wszystkich mediach, że trzy czy cztery osoby przeżyły.

Pt kwi 12, 2013 13:12
Ja doskonale pamietam, ze krotko po katastrofie pojawil sie slynny filmik na youtubie o dobijaniu. Gdyby byl prawdziwy, to przeciez Macierewicz by go nie wypuscil i sprawa juz bylaby w Strasburgu, albo przed ONZ.

Jak wygladaly relacje na zywo, to mozna bylo sobie przypomniec tu:
http://www.tvn24.pl/10-04-2010-poranek- ... 286,s.html

Tam tez sie dowiesz, dlaczego sp prezydent Kaczynski lecial najpierw Jakiem40, dlaczego zginelo najpierw 80 osob, potem 130, a potem 88 itd.

Pt kwi 12, 2013 13:47
MARIEL napisał(a):
@quas, proszę Cię abyś nie publikował postów w których więcej jest uwag do osoby rozmówcy niż merytorycznej treści, z tego powodu Twój ostatni post został usunięty.

MARIEL, mój post był odpowiedzią na takie same uwagi do mojej osoby i nie był mniej merytoryczny od postów Kaela. I widzisz mój skasowałaś, a Kaela i przed i po skasowaniu mojego posta nie skasowałaś mimo zerowej merytoryki i słów kompletnie oderwanych od tego co ja pisałem.

Kael powodzie i wybuchy wulkanów raczej nie są tematem tego wątku, więc jeżeli masz o nie żal do Tuska to założ nowy wątek. Tu się pisze i Smoleńsku, pseudo śledztwie i jeżeli już to za to się krytkuje rząd. A jest to krytyka jak najbardziej uzasadiona, gdzie wszystko od samego początku urąga wszelkim standardom. Niektórzy są tak zaślepieni że nawet nie widzą że tu nie ma czego bronić.

W przeciwieństwie do Ciebie nie wycieram się chrześcijaństwem. To rząd jest żródłem demonstracji i to on do nich doprowadził, więc jeżli jesteś katolikiem to nie atakuj tych ludzi za wiarę bo ich nie znasz. Tak samo nie podobało się mediom i ludziom Twojego pokroju którzy tylko się wycierają chrześcijaństwem, że te same tłumy zbierały się pod krzyżem na krakowskim przedmieściu aby się modlić i za to spływała na nich nienawiść a nawet przemoc i agresja. Rząd okrył to ,,śledztwo'' kłamstwami a Ci ludzie domagają się prawdy. Bornienie kłamstw co tu robisz szkalując 1/3 Polaków nie ma nic wspólnego z wiarą. Więc skończ z wycieraniem się chrześcijaństwem. Nie atakujesz rządu który jest tego powodem tylko ludzi za to że mają czelność wychodzić na ulice i manifestować swoje niezadowolenie. Jeszcze używasz śmiesznych argumentów jaki to mamy wspaniały rząd i demokracje że Ci ludzie wogóle mogą na ulice wychodzić.

Pt kwi 12, 2013 15:02
Reasumując - Kael jesteś jedynie polskojęzyczną namiastką katolicyzmu....jak wszyscy, którzy nie oddają hołdu Kaczyńskim, o. Rydzykowi i nie stają pod sztandarem To był zamach.

Pt kwi 12, 2013 15:06
Alus napisał(a):
Reasumując - Kael jesteś jedynie polskojęzyczną namiastką katolicyzmu....jak wszyscy, którzy nie oddają hołdu Kaczyńskim, o. Rydzykowi i nie stają pod sztandarem To był zamach.

Kaotlicyzm i wiara jako zarzut do ludzi wychodzących manifestować jest używany przez obrońców Tuska i PO, jakoby reszta była gorszej wiary. Ja ani słowem nie wspominałem o wierze w Boga robiąc z tego zarzut do osób broniących pseudo śledztwa. Jest to wycieranie się wiarą osób za wszelką cenę broniących PO. Oczywiśćie tutaj możecie się wycierać wiarą, ale popieranie waszej władzy w mordowaniu polskich dzieci już z tą wirą nie koliduje kiedy trzeba bronić partii.

Pt kwi 12, 2013 15:17

Kael napisał(a):
Ja doskonale pamietam, ze krotko po katastrofie pojawil sie slynny filmik na youtubie o dobijaniu. Gdyby byl prawdziwy, to przeciez Macierewicz by go nie wypuscil i sprawa juz bylaby w Strasburgu, albo przed ONZ.

Jak wygladaly relacje na zywo, to mozna bylo sobie przypomniec tu:
http://www.tvn24.pl/10-04-2010-poranek- ... 286,s.html

Tam tez sie dowiesz, dlaczego sp prezydent Kaczynski lecial najpierw Jakiem40, dlaczego zginelo najpierw 80 osob, potem 130, a potem 88 itd.

1.
W tym filmiku cz. II w 10:00 minucie dziennikarz bezpośrednio relacjonując z Katynia mówił o świadkach, którzy słyszeli ryk silników samolotu, "piloci dodali gazu by wyprowadzić z lądowania". Nic nie było o wybuchach. Gdyby był wybuch, to by nie było zwiększonego ryku silników.
Czyżby TVN24 już wtedy zapoczątkowało serię "kłamstw"???
2.
Filmik część II 6:45 - Sławomir Wiśniewski, montażysta TVP widział, jak samolot zahaczył lewym skrzydłem o drzewo.

Pt kwi 12, 2013 15:29
quas napisał(a):
Alus napisał(a):

Kaotlicyzm i wiara jako zarzut do ludzi wychodzących manifestować jest używany przez obrońców Tuska i PO, jakoby reszta była gorszej wiary. Ja ani słowem nie wspominałem o wierze w Boga robiąc z tego zarzut do osób broniących pseudo śledztwa. Jest to wycieranie się wiarą osób za wszelką cenę broniących PO. Oczywiśćie tutaj możecie się wycierać wiarą, ale popieranie waszej władzy w mordowaniu polskich dzieci już z tą wirą nie koliduje kiedy trzeba bronić partii.

Ewidentnym przejawem wiary jest skandowanie pod krzyżem "niech spadnie, niech zginie".
Katolicyzm, który skutecznie wymiata ludzi z kościołów.

Pt kwi 12, 2013 16:53
Alus dedykuję Ci koncert z okazji trzeciej rocznicy katastrofy smoleńskiej, ku pamięci wszystkich ofiar, również tych z Platformy i jednocześnie mam pytanie gdzie te krzyki członków Prawa i Sprawiedliwości o których pisałaś w jednym z postów?
Poza tym droga Alus będę pełna podziwu dla Tuska, jeśli z okazji kolejnej rocznicy zbierze chociaż 1/100 tych, którzy na Krakowskim Przedmieściu, w katedrze św. Jana oraz w innych miejscach czcili pamięć tych co zginęli.
Zamyśl się na chwilę, posłuchaj obejrzyj, to nic nie kosztuje, a na prawdę wiele daje.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... mblNLvMiPQ

Pt kwi 12, 2013 16:55
gita napisał(a):
Alus dedykuję Ci koncert z okazji trzeciej rocznicy katastrofy smoleńskiej, ku pamięci wszystkich ofiar, również tych z Platformy i jednocześnie mam pytanie gdzie te krzyki członków Prawa i Sprawiedliwości o których pisałaś w jednym z postów?
Poza tym droga Alus będę pełna podziwu dla Tuska, jeśli z okazji kolejnej rocznicy zbierze chociaż 1/100 tych, którzy na Krakowskim Przedmieściu, w katedrze św. Jana oraz w innych miejscach czcili pamięć tych co zginęli.
Zamyśl się na chwilę, posłuchaj obejrzyj, to nic nie kosztuje, a na prawdę wiele daje.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... mblNLvMiPQ

Czcili przeklinając innych.
Nie chciałabym aby mnie ktokolwiek w taki sposób czcił.

Pt kwi 12, 2013 17:03
Alus napisał(a):
Ewidentnym przejawem wiary jest skandowanie pod krzyżem "niech spadnie, niech zginie".
Katolicyzm, który skutecznie wymiata ludzi z kościołów.

Alus, wyznawczyni PO i katoliczka pisze o swoje wierze ...,,Katolicyzm, który skutecznie wymiata ludzi z kościołów''. Nie po raz pierwszy atakujesz wiarę katolicką pokazując jakie masz do niej przywiązanie i gdzie jest u Ciebie partia a gdzie Kościół i jaka jest Twoja hierarchia.
Jesteś oślepiona i omamiona swoją partią. Nie takie hasła padały od obrońców Twojej partii PO, ale nie były to same hasła bo po Twojej stronie idzie też przemoc, agresja która doprowadziła do zabójstwa członka PIS. Wycieranie się wiarą jest Twoją domeną i to wy osądzacie wiarę tych którzy wychodzą manifestować. Ja w przeciweiństwie do Ciebie i Tobie podobym nie atakuje wiary w Boga tych którzy bronią pseudo śledztwa. Robicie to wy i jest to wasza domena. Wytykacie wiarę tym co manifestują. Jak bardzo wam to koliduje z wiarą, domaganie się prawdy i rzetelnego śledztwa. Jesteście pierwsi do wytykania innym wiary tylko i wyłącznie na waszym tle politycznym, ale wspieranie waszej władzy w ustawach, programach mordowania polskich dzieci nie jest waszą belką w oku. Dla was to inni są gorszej wiary bo manifestują i nie zgadzają się z waszą partią.

Pt kwi 12, 2013 17:31
"Czcili przeklinając innych" Poproszę o słowa tych "przekleństw", a jeśli ich nie podasz, to proponuję worek pokutny założyć i usiąść na popiele, oczywiście za niesprawiedliwe posądzenia. Ja nie słyszałam ŻADNYCH PRZEKLEŃSTW.

P.S.Proponowałam Ci posłuchać koncertu. Koncert trwał kilka godzin, posłuchaj chociaż jego niewielka część, może to wpłynie na Twoje uspokojenie.

Pt kwi 12, 2013 17:31
gita napisał(a):
"Czcili przeklinając innych" Poproszę o słowa tych "przekleństw", a jeśli ich nie podasz, to proponuję worek pokutny założyć i usiąść na popiele, oczywiście za niesprawiedliwe posądzenia. Ja nie słyszałam ŻADNYCH PRZEKLEŃSTW.

P.S.Proponowałam Ci posłuchać koncertu. Koncert trwał kilka godzin, posłuchaj chociaż jego niewielka część, może to wpłynie na Twoje uspokojenie.

Gdy w pierwszą rocznicę katastrofy rodziny smoleńskie czciły pamięć bliskich na miejscu wypadku, w drodze powrotnej uszkodzeniu uległ samolot, którym mieli powracać.
Wraz z rodzinami była prezydentowa A. Komorowska.
Informację o awarii podano dla tłumu zgromadzonego pod krzyżem na Krakowskim Przedmieściu.
Reakcją było skandowanie Niech spadnie, niech zginie.
Nie słyszałaś.....może tylko wolałabyś nie słyszeć, ale miliony ludzi słyszało i pamiętają.
Dla wielu to obraz polskiego katolika :( :(

Pt kwi 12, 2013 17:49
Nie wiedziałam, nie słyszałam. Nie miałam pojęcia, że wracasz do sprawy sprzed dwóch lat. W środę była TRZECIA ROCZNICA katastrofy smoleńskiej i o koncercie na tej uroczystości pisałam, podałam link i proponowałam, abyś posłuchała chociaż niewielki fragment tego koncertu, na prawdę warto.

Pt kwi 12, 2013 18:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 142  Następna strona