Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 23:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
 Gwałty na adoptowanych przez homoseksualistów 
Autor Wiadomość

Post Gwałty na adoptowanych przez homoseksualistów
Cytuj:
- Opieka społeczna w Wielkiej Brytanii ignoruje problemy, jakie napotykają dzieci wychowywane przez pary homoseksualne. Gdyby mój ojciec był heteroseksualistą brytyjskie służby od razu zareagowałyby na nadużycia seksualne, których dopuszczali się względem mnie moi opiekunowie – twierdzi 23-letni Andy Cannon, który zdecydował się opowiedzieć o swym losie.

W wieku 9-lat został adoptowany przez homoseksualną parę. Rok później okazało się, że jego opiekunowie są pedofilami. Choć wielokrotnie informował opiekę społeczną o nadużyciach, ta nie dawała mu wiary, by nie psuć reputacji „homoseksualnych rodziców”. Molestowali go przez 8 lat.

Więcej: http://www.fronda.pl/a/homo-rodzice-mol ... 27298.html
http://aspektpolski.pl/index.php?option ... 9&Itemid=1
Cytuj:
Oskarżeni George Harasz i Douglas Wirth to „homoseksualne małżeństwo” ze stanu Connecticut. W styczniu 2011 r. postawiono im zarzuty dot. nadużyć seksualnych wobec dwóch z dziewięciu adoptowanych dzieci. W ub. piątek, kiedy miało dojść do ugody na jaw wyszły zbrodnicze czyny dwóch pederastów wobec trójki kolejnych adoptowanych dzieci. Jeden z chłopców złożył wstrząsające zeznanie, prosząc, by sąd nie godził się na ugodę.

Sędzia Joan Alexander uznała, że konieczne jest wszczęcie procesu, o którym ma być informowana opinia publiczna.

Read more: http://www.pch24.pl/usa--pederasci-nie- ... z2QhlXeyju

To "nic"... w Polsce to i tak tylko kwestia czasu... :(

Obrazek

Śr kwi 17, 2013 8:53
Post Re: Gwałt na adoptowanych przez homoseksualistów
No cóż USA to taki przewrotny kraj. Aresztuje się pod zarzutem molestowania seksualnego 8 latka pomagającemu 4 letniej siostrze podciągnąć majtki, a dwu gejom powierza się 9 chłopców.

Śr kwi 17, 2013 9:00

Post Re: Gwałty na adoptowanych przez homoseksualistów
Sprawa bulwersuje, ale jest to również dla wielu argument przeciw adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Pytanie tylko czy to jest jakaś norma aby mówić tutaj o argumencie, oraz czy nie lepiej wcale bywa w związkach heterosekaualnych. To może zakazać adopcji wszędzie, bo w jednym na 10 przypadków zdarzają się gwałty i molestowania? Oczywiście nie jestem za adopcją przez pary homo, ani uznaniem ich związku za pełnoprawny, ale nie przemawiają do mnie argumenty tego typu. Czy faktycznie media milczą, to nie wiem, bo nie oglądam amerykańskiej tv. Jeśli tak, to nie pierwszy raz widzimy że media wycinają rzeczywistość i pokazują ją tak jak same chcą.

Śr kwi 17, 2013 9:19
Geje gwałca swoje dzieci zaś heteroseksualiści mordują i umieszczaja w beczkach lub zamrażalnikach lodówek. Przynajmniej w Polsce :(

Śr kwi 17, 2013 19:19

Otóż to, ludzie czynią zło, a nie dane grupy. Natomiast istotnym problem jest uświadomienie tego innym, aby się nie zachłysnęli swoją tolerancją, szczególnie gdy argumentują że biedne dzieci lepiej mają w jakiejkolwie rodzinie, nawet z dwoma mamusiami, niż w żadnej.

Śr kwi 17, 2013 19:22

A co, małe dzieci mają się gorzej z dwiema mamusiami niż z żadną?

Cz kwi 18, 2013 20:01

WIST napisał(a):
Pytanie tylko czy to jest jakaś norma aby mówić tutaj o argumencie, oraz czy nie lepiej wcale bywa w związkach heterosekaualnych.

To zależy, kto ma większe skłonności do pedofilii - homo czy hetero:

Cytuj:
Ktokolwiek próbuje zalegalizować związki homoseksualne, powinien zdawać sobie sprawę z powiązania pomiędzy homoseksualizmem a pedofilią. Chociaż większość homoseksualistów nie angażuje się w pedofilię, to na największą troskę zasługuje fakt, że wśród pedofilów istnieje nieproporcjonalnie większa liczba homoseksualistów, a także to, że ruch homoseksualny oraz ruch na rzecz akceptacji pedofilii wzajemnie się przenikają.

[...]

Wymowne są badania wskazujące, że w zaledwie 3%-wej grupie homoseksualistów (statystyki kanadyjskie wykazują 1%) (Blanchard R. i inni. "Fraternal birth order and sexual orientation in pedophiles" ["Kolejność urodzenia wśród braci a orientacja seksualna pedofilów"]. Archives of Sexual Behaviour 2000; 29:463-78.) aż 1/4 z nich to pedofile. Oznacza to, że w tak małej w porównaniu z całą populacją grupie, jaką są osoby o orientacji homoseksualnej, zachowania pedofilskie występują 10 - 25 razy częściej niż w pozostałej przeszło 90% populacji mężczyzn heteroseksualnych.

Całość: http://www.piotrskarga.pl/ps,383,5,0,1, ... macje.html
Cytuj:
Prawdą jest, że biorąc pod uwagę ogólną liczbę przypadków – większość aktów pedofilskich ma charakter heteroseksualny. Nie w tym rzecz. Wśród pedofili występuje nieproporcjonalnie wysoka liczba homoseksualistów. Podczas gdy homoseksualiści stanowią 1-3% populacji, aż 1/3 aktów pedofilii popełniana jest przez homoseksualistów [Kurt Freund, Robin Watson, and Douglas Rienzo, “Heterosexuality, Homosexuality, and Erotic Age Preference,” The Journal of Sex Research 26, No. 1 (February, 1989): 107].

Całość: http://www.homoseksualizm.edu.pl/index. ... -pedofilia

Łatwo jest ryzykować, gdy nie ryzykuje się sobą, lecz dziećmi skazanymi na adopcję w grupie ryzyka... :(

Cz kwi 18, 2013 20:28

Dla mnie inne argumenty wystarczają, aby stwierdzić że takie adopcje są niewłaściwe. Natomiast gdybym miał się opierać tylko na tym co podałeś, to zwyczajnie napisałbym że nie można na całość rozciągać grzechów mniejszości. W tym wypadku całość mniejszości homoseksualnej, grupki bardziej skłonnej do czynnej pedofili. To nie jest argument decydujący, a o ryzyku mówimy zawsze bo to nie o liczby chodzi, gdzie mniej dzieci cierpi, tylko że niestety system bywa na tyle dziurawy, że tych chorych nie wyłapuje i to zarówno homo jak i hetero.

Cz kwi 18, 2013 21:05

piok napisał(a):
Wymowne są badania wskazujące, że w zaledwie 3%-wej grupie homoseksualistów (statystyki kanadyjskie wykazują 1%) (Blanchard R. i inni. "Fraternal birth order and sexual orientation in pedophiles" ["Kolejność urodzenia wśród braci a orientacja seksualna pedofilów"]. Archives of Sexual Behaviour 2000; 29:463-78.) aż 1/4 z nich to pedofile.
Bzdura. W artykule nic takiego nie jest stwierdzone.

piok napisał(a):
Wśród pedofili występuje nieproporcjonalnie wysoka liczba homoseksualistów. Podczas gdy homoseksualiści stanowią 1-3% populacji, aż 1/3 aktów pedofilii popełniana jest przez homoseksualistów [Kurt Freund, Robin Watson, and Douglas Rienzo, “Heterosexuality, Homosexuality, and Erotic Age Preference,” The Journal of Sex Research 26, No. 1 (February, 1989): 107].
Znowu bzdura. Nic tam takiego nie jest napisane.

Cz kwi 18, 2013 22:11

To jest ten problem, niby są źródła ale jak je zweryfikować. Może w mojej bibliotece mają prenumerowane czasopisma amerykańskie sprzed 20 lat. A może już je poszanowano i są w bibliotekach cyfrowych?

OK Egleszmeglesz, co zatem tam jest napisane?

Cz kwi 18, 2013 22:33

Do pierwszego artykułu masz w Springerlinku abstrakt i drugą stronę.

http://link.springer.com/article/10.102 ... 964#page-1

Jest tam napisane : 2-4% mężczyzn, preferujących dojrzałych partnerów, preferuje dojrzałych partnerów płci męskiej. Dla kontrastu 25-40% mężczyzn, preferujących dzieci, preferuje dzieci płci męskiej.
Nigdzie natomiast nie pada stwierdzenie, że: 25-40% mężczyzn, preferujących osobniki płci męskiej, preferuje dzieci.

Do drugiego artykułu jest abstrakt i pierwsza strona: http://www.jstor.org/discover/10.2307/3 ... 2164767567

Jest tam napisane, że skazani za pedofilię w 1/3 przypadków molestowali dzieci płci męskiej.
co dla piok333 jest równoznaczne z tym, że 1/3 homoseksualistów to pedofile :o :brawo:

Cz kwi 18, 2013 23:09

Dziękuje. Co do tego co napisałem, to myślę że nadal warto pamiętac o tych ograniczeniach. Jednak na tym poziomie rozmowy widzę już jak nieraz jeden tekst różnie może być rozumiany. Pioku, co Ty na to?

Cz kwi 18, 2013 23:55
WIST napisał(a):
Dla mnie inne argumenty wystarczają, aby stwierdzić że takie adopcje są niewłaściwe.

Niewłaściwe czy właściwe nie mnie oceeniac, jednak ze wzgledu na dobro dziecka jestem przeciwny takim adopcjom.
Chodzi o mi o to, ze takie dziecko nie zaznało by spokoju, i w szkole, na ulicy, na podwórku byłoby szykanowane, wytykane palcami, wyśmiewane, ponizane przez tych wszystkich katolików stanowiacych wiekszośc naszego społeczenstwa. :(

Dlatego by chronic to dziecko przed bólem i zranieniem jakie zadadzą mu katolicy, jestem przeciwny adpocjom dzieci przez pary homoseksualne.

Pt kwi 19, 2013 0:03
mccain napisał(a):
WIST napisał(a):
Dla mnie inne argumenty wystarczają, aby stwierdzić że takie adopcje są niewłaściwe.

Niewłaściwe czy właściwe nie mnie oceeniac, jednak ze wzgledu na dobro dziecka jestem przeciwny takim adopcjom.
Chodzi o mi o to, ze takie dziecko nie zaznało by spokoju, i w szkole, na ulicy, na podwórku byłoby szykanowane, wytykane palcami, wyśmiewane, ponizane przez tych wszystkich katolików stanowiacych wiekszośc naszego społeczenstwa. :(

Dlatego by chronic to dziecko przed bólem i zranieniem jakie zadadzą mu katolicy, jestem przeciwny adpocjom dzieci przez pary homoseksualne.

Gdybyś uważnie poczytał forum, to przekonałbyś się, że ateiści nie są entuzjastami homoseksualistów.
Ale do koncepcji bardziej pasuje napisać zadadzą mu katolicy.

Pt kwi 19, 2013 7:17

WIST napisał(a):
Pioku, co Ty na to?

Myślę, że warto zajrzeć do oryginalnego artykułu i przeczytać cały.

I pewnie będę musiał tam w wolnej chwili zajrzeć, bo w tej sprawie opierałem się jedynie na informacji z podanej wyżej strony: http://www.homoseksualizm.edu.pl/index. ... -pedofilia

Pt kwi 19, 2013 9:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona