Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 15:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 113  Następna strona
 Wierzysz? Kim jesteś? 

Kim jesteś?
Katolikiem 65%  65%  [ 1262 ]
Muzłumaninem 0%  0%  [ 3 ]
Poganinem 1%  1%  [ 22 ]
Protestantem 3%  3%  [ 51 ]
Ateistą 15%  15%  [ 296 ]
Buddystą 1%  1%  [ 20 ]
Należę do sekty w rozumieniu KK 1%  1%  [ 19 ]
Teistą 2%  2%  [ 32 ]
Prawosławny 1%  1%  [ 11 ]
Inny 12%  12%  [ 231 ]
Liczba głosów : 1947

Wierzysz? Kim jesteś? 
Autor Wiadomość

Post Re: Wierzysz? Kim jesteś?
Plynie, bo plynie. Ale w ktoras strone stara sie wioslowac. :)

So kwi 13, 2013 17:40
lokis napisał(a):

Płynąc z nurtem nie wiosłujesz - niesie Cię rzeka z wszystkim co zawiera w sobie.

N kwi 14, 2013 5:43

Magdalena_i napisał(a):
lokis napisał(a):

Płynąc z nurtem nie wiosłujesz - niesie Cię rzeka z wszystkim co zawiera w sobie.

W "Rosiji" niektóre rzeki zmieniły bieg tam pod prąd wiosłowac nie "nada"

N kwi 14, 2013 8:59

WIARA W BOGA OPIERA SIE NA TYM ZE BÓG NIE MA ZADNEJ MOCY NA ZIEMI JEST ZUDZENIEM I OSZUSTEM,CI CO GO POTRZEBUJA SA OSZUKIWANI PRZEZ KOSCIÓL I CZARNYCH,CALE TO PIEPRZENIE NA TEMAT BOGA JEST PO TO BY OSZUKAC LUDZI BÓG NIC NIE MOZE JEST DUCHEM JEST WYMYSEM JEST ZUDZENIEM,CI CO MAJA DOMY I AUTA MYSLA ZE TO DZIEKI BOGU TO KAMSTWO TO CALE PIEPRZENIE O BOGU ZOSTALO WYMYSLONE

Śr kwi 24, 2013 14:38

Finaly ma byc finally? Chodzi o ban? :)

Cz kwi 25, 2013 17:59
Jestem Katolikiem.Wierzę w Boga ,w Trójcy jedynego i dobrze mi NIM.

Pn maja 06, 2013 13:41
@finaly - gdyby nie Bóg, nie pisałbym tego postu tutaj. Widać że nie doświadczyłeś jeszcze obecności Boga, ale możesz być pewny - przyjdzie i na Ciebie czas :) Bynajmniej nie straszę...

Poczytaj sobie:
http://gosc.pl/Swiadectwa

Cz maja 23, 2013 10:11

Nickel napisał(a):
@finaly - gdyby nie Bóg, nie pisałbym tego postu tutaj. Widać że nie doświadczyłeś jeszcze obecności Boga, ale możesz być pewny - przyjdzie i na Ciebie czas :)

Poczytaj sobie:
http://gosc.pl/Swiadectwa

Nie strasz, nie strasz bo sie... :D
Gdyby istniał Bóg, nie pisałbym tego postu tutaj.
Mojego świadectwa jakoś w "Gościu" nie puścili. :twisted:

Pn cze 03, 2013 9:37

finaly napisał(a):
WIARA W BOGA OPIERA SIE NA TYM ZE BÓG NIE MA ZADNEJ MOCY NA ZIEMI JEST ZUDZENIEM I OSZUSTEM,CI CO GO POTRZEBUJA SA OSZUKIWANI PRZEZ KOSCIÓL I CZARNYCH,CALE TO PIEPRZENIE NA TEMAT BOGA JEST PO TO BY OSZUKAC LUDZI BÓG NIC NIE MOZE JEST DUCHEM JEST WYMYSEM JEST ZUDZENIEM,CI CO MAJA DOMY I AUTA MYSLA ZE TO DZIEKI BOGU TO KAMSTWO TO CALE PIEPRZENIE O BOGU ZOSTALO WYMYSLONE

By zobaczyć coś wymyślił, podobnie jak Ty, nawet nie trzeba myśleć.

DLACZEGO WIERZĘ

Nie wierzę...

NIE WIERZĘ, że wszechświat powstał sam z siebie, bo z niczego nic samo z siebie nigdy nie powstało i powstać nie może.

NIE WIERZĘ, że wszechświat powstał przypadkiem z jakiejś materii, bo żadna dotąd maszyna nie zbudowała się sama przypadkiem, nawet skromny zegarek; a tym bardziej żadna maszyna nie stworzyła maszyny podobnej sobie, a twory żyjące przechodzą z pokolenia na pokolenie przez tyle już tysięcy lat.

NIE WIERZĘ, że szympansy, czy inne pociechy darwinowskie (małpy) prześcigną nas w budowie samolotów, lub innych wynalazkach, bo nie widać u nich postępu. Po tylu wiekach nie zdobyły się nawet na pisanie skromnych dziejów swego małpiego postępu.

NIE WIERZĘ, że dusza ludzka umiera razem z ciałem, bo na cóż wtedy to nieprzeparte pragnienie szczęścia i to bez granic, nawet i w trwaniu.

NIE WIERZĘ, że nasi "zawodowi niedowiarkowie" nie mają nigdy okresów jasnego poznania w których zdają sobie sprawę, że okłamują tylko siebie.

NIE WIERZĘ, że znajdzie się pod słońcem człowiek, co by nie pragnął szczęścia i to możliwie największego, bez ograniczeń, czyli... Boga.

M. K.

Dlaczego wierzę. Nowe wydanie ku światłu, Niepokalanów 1937. Nakład Centrali Milicji Niepokalanej. (Za pozwoleniem Władzy Duchownej), s. 36.
http://www.ultramontes.pl/Kolbe_9.htm

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

Pn cze 03, 2013 10:11

Mężczyzna, Polak, Katolik

Dlaczego wierzę?
Bo wiara daje mi nadzieję i sens życia

Cz cze 20, 2013 20:42

Na pytanie "CZY" istnieje Bóg nie miałem problemu odpowiedzieć. Czuję Go i tyle.
Problem jest z odpowiedzią na pytanie "JAKI" On jest. Ciężko Go zdefiniować. Czuję, że On się wymyka... Jestem katolikiem. Ale wydaje mi się, że Bóg przeprowadza każdego z nas indywidualną drogą wiary i dla każdego Bóg jest kimś trochę innym.
Myślę, że ważne by każdy z nas odkrył swój indywidualny obraz Boga (oczywiście nie powinien się on kłócić z tym co mówi Kościół). Gdy już odkryje ten obraz, odpowie na pytanie "JAKI", to wtedy powinien przeprowadzać wszystkie życiowe wydarzenia w świetle tego obrazu.
Ja na razie szukam:)

Zajmuję się przeprowadzkami we Wrocławiu
Moje konto na filmwebie

So cze 22, 2013 0:56
Zobacz profil WWW

Jestem Katoliczką, chociaż zastanawiam się nad sensem wiary

N cze 23, 2013 8:21

Proste: rachunek Pascala.

Nie wierząc możesz stracić, wierząc nic nie tracisz a tylko zyskujesz. Dlatego też praktykuję i wierzę.

N cze 23, 2013 14:42

A skąd wiesz, czy Bóg nie woli niewierzących ;-) ?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

N cze 23, 2013 14:55

Cytuj:
NIE WIERZĘ, że nasi "zawodowi niedowiarkowie" nie mają nigdy okresów jasnego poznania w których zdają sobie sprawę, że okłamują tylko siebie.

W chwilach "jasnego poznania" widywałem białe myszki i krasnoludki, ale bogów jeszcze nie. Może to kwestia doboru dragów? :badgrin:

N cze 23, 2013 17:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 113  Następna strona