Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 13:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
Czemu doradcy Lecha Kaczyńskiego nie ostrzegli go o sztucznych mgłach w Rosji, pancernych brzozach i magnesach?
Dopiero po katastrofie pojawili się eksperci od rosyjskich technologii. Gdzie oni byli trzy lata temu?
Czemu wtedy nie powiedzieli Lechowi Kaczyńskiemu aby nie leciał do Rosji bo Rosja ma technologie sztucznych mgieł i ze mogą rozbić każdy samolot? A może ktoś ostrzegał prezydenta ale Lech Kaczyński wyśmiał takie ostrzeżenia i poleciał?

Jeśli Rosja ma taką technologie to wyprzeda USA o 100 lat a nas o 1000 lat. Nie pokonamy tak zaawansowanego technologicznie przeciwnika. To byłoby jak wojna Korei Północnej z USA.
Lepiej aby te wszystkie cuda techniki rosyjskiej okazały się tylko urojeniami niektórych polaków. Którzy nadal chyba wierzą w propagandę którą nauczono ich za młodu w PRLu. Ze Rosja to kraj przewyższający Polskę i ze w tym kraju są cuda niewidy.

Pn kwi 22, 2013 14:16

To co wyprawiają zwolennicy teorii zamachu, przestaje już być śmieszne.

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

Pn kwi 22, 2013 17:39

Dla mnie to juz dawno przestało byc śmieszne. Dla mnie to tragiczne co robią środowiska PiS/GP/ i im podobni

A pan Macierewicz (ten rumuński Żyd i trockista z KOR) niech lepiej zajmie się zbieraniem grzybów lub szydełkowaniem:)

Pn kwi 22, 2013 22:42
ciapulek napisał(a):
Dla mnie to juz dawno przestało byc śmieszne. Dla mnie to tragiczne co robią środowiska PiS/GP/ i im podobni

A pan Macierewicz (ten rumuński Żyd i trockista z KOR) niech lepiej zajmie się zbieraniem grzybów lub szydełkowaniem:)

Rumuński Żyd....skąd wytrzasnąłeś tą Rumunię?

Wt kwi 23, 2013 8:52
ciapulek napisał(a):

Średnia inteligencji Żyda jest wyższa, a może nawet znacznie wyższa niż średnia inteligencji człowieka innej narodowści, dlatego jeśli to prawda, że poseł Antoni Macierewicz ma żydowskie pochodzenie, to dla mnie jest to dobra wiadomość.

Wt kwi 23, 2013 10:56
No, dla niektorych w Radiu Maryja, niekoniecznie....

Wt kwi 23, 2013 13:09
gita napisał(a):
ciapulek napisał(a):

Średnia inteligencji Żyda jest wyższa, a może nawet znacznie wyższa niż średnia inteligencji człowieka innej narodowści, dlatego jeśli to prawda, że poseł Antoni Macierewicz ma żydowskie pochodzenie, to dla mnie jest to dobra wiadomość.

Od każdej reguły są wyjątki, Macierewicz stanowi ewidentny tego dowód.

Wt kwi 23, 2013 14:34

gita napisał(a):
Średnia inteligencji Żyda jest wyższa, a może nawet znacznie wyższa niż średnia inteligencji człowieka innej narodowści,

Po pierwsze "żyd" to nie narodowość, tylko wyznanie.
Po drugie owa zwyżka inteligencji nie dotyczy wszystkich żydów, tylko Aszkenazyjczyków.
A po trzecie była to prawda gdzieś do połowy XX wieku, od tamtej pory różnica ta zanika.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr kwi 24, 2013 8:30
J. Kaczyński musi zabawić się w negocjatora - sojusznicy skaczą sobie do gardeł licytując którzy się lepszymi katolikami i patriotami.
http://wiadomosci.dziennik.pl/media/art ... olska.html

Pt kwi 26, 2013 9:16

gita napisał(a):
Średnia inteligencji Żyda jest wyższa, a może nawet znacznie ''wyższa'' niż średnia inteligencji człowieka innej narodowści,

Rasizm w czystej postaci.''Wybrańcy'' lubią sobie kadzić bez umiaru.Wasza wyższa inteligencja to bezczelność i przebiegłość z zastosowaniem metod, którymi człowiek honoru się brzydzi.

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

Pt kwi 26, 2013 9:36
"Wasza wyższa inteligencja" Wiem, że jesteś żydożercą, ale niestety ja nie mam żadnych żydowskich korzeni.
Niezależnie od tego, wiem, że w Smoleńsku dokonano zamachu i nie przypuszczam, aby zrobili to Żydzi, gdyż Putin chyba nie ma żydowskich korzeni, chyba, że ty wiesz lepiej.

Pt kwi 26, 2013 10:12

Cytuj:
, ale niestety ja nie mam żadnych żydowskich korzeni.

Twoje przekonanie wyplywa z niedouczenia. Biblie nalezy czytac. Stoi czarno na bialym, ze jestesmy potomkami rodziny Noego. Jak najbardziej rodziny zydow.
Z innych postow, nieswiadomy by pomyslal, gita- kobieta superwierzaca, a tu taka plama. :)

So kwi 27, 2013 19:13
lokis napisał(a):
Cytuj:
, ale niestety ja nie mam żadnych żydowskich korzeni.

Twoje przekonanie wyplywa z niedouczenia. Biblie nalezy czytac. Stoi czarno na bialym, ze jestesmy potomkami rodziny Noego. Jak najbardziej rodziny zydow.
Z innych postow, nieswiadomy by pomyslal, gita- kobieta superwierzaca, a tu taka plama. :)

Niezależnie od tej plamy, pochlebiasz mi. Tak daleko nie sięgałam co do przodków, a więc cieszę się, że płynie we mnie choć odrobina żydowskiej krwi.
Przed chwilą przeczytałam artykuł w SIECI w którym aktorka Ewa Dałkowska cieszy się, że zagra rolę Marty Kaczyńskiej w filmie "Smoleńsk". Z niecierpliwością będę czekała na ten film, chociaż sądzę, że bardziej skupi się na osobach, które zginęły niż na przyczynach katastrofy.
Jeszcze raz dziękuję, że uświadomiłeś mi o moim żydowskich przodkach.

N kwi 28, 2013 8:06
:D Ja bym także nie miała nic przeciwko żydowskim korzeniom, ale nawet jeśli przyjąć za Biblią, że wszyscy jesteśmy potomkami Noego i jego synów to nie czyni to nas w żaden sposób żydami.
Dopiero 12 synów Jakuba dało początek narodowi żydowskiemu. Słowo żyd pochodzi przecież od plemienia Judy i pojawia się po raz pierwszy dopiero w 2Krl.
O Noe i jego rodzinie można powiedzieć, że byli przodkami żydów. Mówić o nim, że był żydem to mniej więcej tak jakby powiedzieć o Cezarze, że był Włochem.
Nawet jeśli przyjmiemy, że żydem jest każdy poddany obrzezce, który wyznaje wiarę w Jahwe Boga Stworzyciela, to i tutaj nie da się podpiąc Noego, bo pierwszym obrzezanym był Abraham :D

N kwi 28, 2013 8:29
Cytuj:
Przed chwilą przeczytałam artykuł w SIECI w którym aktorka Ewa Dałkowska cieszy się, że zagra rolę Marty Kaczyńskiej w filmie "Smoleńsk".

Raczej Marii Kaczyńskiej - dziwne byłoby obsadzenie 66 letniej aktorki w roli 34 latki.

N kwi 28, 2013 8:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 142  Następna strona