Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 6:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Platforma Nieobywatelska
Raczej negatywnie oceniałem ministrowanie Gowina, ale był to chyba ostatni polityk PO, który:

1) próbował dokonać radykalnej naprawy swojego resortu,
2) wartości moralne były dla niego czymś istotnym.

No więc musiał odejść. W PO nie ma miejsca ani na jedno, ani na drugie.

Aczkolwiek nie wykluczam też, że wszystko jest zaplanowane, a Gowin ma odegrać rolę "prawicowego Palikota".

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn kwi 29, 2013 18:47
Alus napisał(a):
Cytuj:
Zgadzam się, Gowin nie przejdzie do Prawa i Sprawiedliwości, podkuli ogon i nadal będzie trwać w partii, której wódz nie pozwala mieć prawicowych poglądów.
Zresztą Tusk za podszeptem propagandystów dokonał salomonowej zmiany, konserwatystę, zamienił innym konserwatystą.
Gdyby tylko takie "przestępstwa" miał na swoim koncie Tusk, to byłoby pół biedy.
Tusk kolejny raz może powiedzieć:nic się nie stało Polacy, nic się nie stało i w tym wypadku ma rację.

Premier ma ten luksus, że może zmieniać ministrów wedle własnego uznania, a opozycji pozostaje pieklenie się :D
A Ty zabawnie zestawiasz równolegle pisząc: wódz nie pozwala mieć prawicowych poglądów.....konserwatystę zamienił na konserwatystę

Tu nie ma żadnej niekonsekwencji. Wyrażę się ściślej. Możne mieć poglądy konserwatywne, ale nie można ich ujawniać, ani głosować w/g sumienia. Biernackiego spotka ten sam los co Gowina, jeśli będzie demonstrował swoje konserwatywne poglądy.

Pn kwi 29, 2013 19:15

Johnny99 napisał(a):
Raczej negatywnie oceniałem ministrowanie Gowina, ale był to chyba ostatni polityk PO, który:

1) próbował dokonać radykalnej naprawy swojego resortu,
2) katolickie wartości moralne były dla niego czymś istotnym.

Bo chyba nie powiesz, że jeśli ktoś jest za in vitro to znaczy że wartości moralne (w ogólności) są dla niego nieistotne?

Pn kwi 29, 2013 22:35

Katolickie wartości wszyscy znamy. A jakie są chrześcijańskie wartości? Co Jezus powiedziałby na temat in-vitro?
Myślę ze Jezus jako cudotwórca nie zabraniałby takiego cudu jak przywrócenie bezpłodnej kobiecie płodności.

Wt kwi 30, 2013 0:30
Cytuj:
Tu nie ma żadnej niekonsekwencji. Wyrażę się ściślej. Możne mieć poglądy konserwatywne, ale nie można ich ujawniać, ani głosować w/g sumienia. Biernackiego spotka ten sam los co Gowina, jeśli będzie demonstrował swoje konserwatywne poglądy.

Niekonsekwentna niestety jesteś Ty, bo powszechnie wiadomo i nie stanowi tajemnicy dla Tuska fakt, że Biernacki jest konserwatystą, co wielokrotnie dał wyraz w głosowaniach.

Vacarius napisał(a):
Katolickie wartości wszyscy znamy. A jakie są chrześcijańskie wartości? Co Jezus powiedziałby na temat in-vitro?
Myślę ze Jezus jako cudotwórca nie zabraniałby takiego cudu jak przywrócenie bezpłodnej kobiecie płodności.

Poprawka zasadnicza - in vitro nie przywraca kobiecie płodności. Nie urodzi kolejnych dzieci poczętych w sposób naturalny.

Wt kwi 30, 2013 7:53
Platforma ujawnia swój prawdziwy obraz partii lewacko-masońskiej a usunięcie Gowina za poglądy konserwatywne pokazuje jej totalitarne zapędy. Jeżeli jesteś katolikiem w PO nie masz prawa być wiernym wobec nauki Jezusa i o tym mówić. Jest to nic innego jak zamykanie w sferze publicznej katolickiego głosu i pokazanie że za wierność można zostać zdegradowanym i zlinczowanym co robi PO w swoim wnętrzu z ludzmi wierzącymi. Tak działa ukryty totalitaryzm PO i masońskich grup w Europie, gdzie pod płaszczykiem tolerancji dla zła forsuje się prawa szatana jak związki partnerskie, zabijanie dzieci itd wsparte szeroką propagandą na społeczeństwach mająca przedstawiać zło w najczystszej postaci jako coś dobrego. Zniewolenie prawami szatana jako wolność. Wszystko to idzie w parze z likwidacją korzeni chrześcijańskich w całej Europie i odbieraniem głosu wiernego z nauką KOścioła. Tak działa PO i taka działa masońska grupa która już z chrześcijańskiej Europy zrobiła podnóżek szatana. Ale są katolicy którzy myślą że można jednocześnie dawać pokłon samemu szatanowi i jego prawom, będąc wiernymi Jezusowi.

Wt kwi 30, 2013 11:05

Gowin ma poglądy PISu. To normalne ze Tusk go odsuwa od władzy za poglądy. Niech PIS przymnie Gowina tam jego miejsce.
PO nigdy nie udawała drugiego PISu a wręcz przeciwnie udawała partie poglądowo lewicową. Alternatywę dla PISu. A okazało się ze w PO są tacy sami ludzie jak w PISie. Tusk musiałby chyba wywalić całą PO i samego siebie aby PO nie była drugim PISem.
Dlatego ja już nie popieram PO. Raz zagłosowałem na PO aby odsunąć PIS od władzy teraz tego żałuje. Powinienem zagłosować na SLD. Bałem się korupcji w SLD ale w PO jest to samo.
Jak nie korupcja to rozdawanie majątku narodowego dla kleru. Jedni kradną pod stołem dla siebie drudzy dają dla kleru na oczach wszystkich.
Dobrze ze pojawił się RP bo nie miałbym na kogo głosować. :)

Wt kwi 30, 2013 11:47

Gowin nie został odsunięty za poglądy, bo ma takie same poglądy jak wtedy, kiedy zostawał ministrem, czego nigdy nie ukrywał.

Gowin został odsunięty za staczanie się w "ziobryzm", czyli za to, że jako minister sprawiedliwości rzucał ciężkimi oskarżeniami bez najmniejszych nawet dowodów. :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt kwi 30, 2013 12:13
Alus! nie znasz mnie, a więc nie wiesz, czy jestem konsekwentna, czy niekonsekwentna. Moja konsekwencja, czy niekonsekwencja nie ma tu nic do rzeczy, to nie ja powoływałam, ani nie odwoływałam Gowina z urzędu Ministerstwa Sprawiedliwości, a Tusk.
Napisałam, że to salomonowe wyjście Tuska i gdyby tylko takie rzeczy robił, to byłoby pół biedy:"Polacy nic się nie stało", w tym wypadku ma prawo powiedzieć. Gdzie tu moja niekonsekwencja???? :o
Tego wyczynu Tuska nie krytykuję. Krytykowałabym, gdyby np. tekę MS powierzył Kaliszowi, czy Giertychowi.
Krytyce natomiast podlega to, że korupcja za rządów Tuska ma się dobrze i uniewinnienie posłanki Platformy daje przyzwolenie na korupcję.
Uprzedzę Twoją uwagę, że Sawicka nie jest w Platformie. Gdy cynicznie wypowiadała się na temat kręcenia lodów oraz gdy brała łapówkę była w Platformie.

Wt kwi 30, 2013 12:58
Korupcja mija kochana to w czasach przed Chrystusem i po stale "ma się dobrze" - póki istnieją ludzie póty będzie istniało zło, m.in. w postaci korupcji.

Wt kwi 30, 2013 13:44
pilaster napisał(a):
Gowin nie został odsunięty za poglądy, bo ma takie same poglądy jak wtedy, kiedy zostawał ministrem, czego nigdy nie ukrywał.

Gowin został odsunięty za staczanie się w "ziobryzm", czyli za to, że jako minister sprawiedliwości rzucał ciężkimi oskarżeniami bez najmniejszych nawet dowodów. :(

Gdyby to był Kaczyński, to by @pilaster z @Alus dowodzili, jaki to z niego autorytarny despota, lecz jest to Tusk, więc trzeba go usprawiedliwiać :roll: .

Tradycyjnie cukierkowe słowa Tuska nie rozróżniają precyzyjnie granicy między własnymi przekonaniami, a wymogiem posłuszeństwa szefowi rządu:
Donald TUsk napisał(a):
- Spory światopoglądowe nie muszą dewastować polskiej polityki i rujnować kolejnego rządu. Zależy mi na tym, by skrzydłowi politycy PO nie starali się narzucać swoich poglądów całej reszcie. Gowin nie potrafił na dłuższą metę wytrwać w takiej wewnętrznej dyscyplinie i stwarzał sytuacje coraz trudniejsze do obrony - zaznaczył szef rządu.

- Wziąłem kolejny raz na klatę tłumaczenie Gowina i ono nie okazało się precyzyjnie - powiedział. - Jestem przekonany, że Gowin może być przydatny PO. Mam nadzieję, że pozostanie w Platformie. Nikt ręki na niego w PO nie będzie podnosił - stwierdził.Wcześniej Tusk rozmawiał z Gowinem około 30 minut. To spotkanie było kolejnym z serii "dyscyplinujących". Do poprzedniego doszło na początku marca po tym, jak minister (razem z partyjnymi konserwatystami) zagłosował przeciwko klubowemu projektowi o związkach partnerskich, a tuż przed głosowaniem stwierdził z mównicy sejmowej, że projekt jest niezgodny z konstytucją.

Tusk oświadczył wówczas, że Gowin pozostaje ministrem sprawiedliwości. Jak mówił, przekonała go deklaracja ministra, że nie będzie on już miał problemów z rozróżnieniem kwestii własnych poglądów i lojalności członka rządu. Przyznał, że "z ulgą przyjął gotowość ministra sprawiedliwości do dalszej współpracy". - Na starość serce mięknie i nie chcę przesadzać z tym okrucieństwem - mówił szef rządu.

Alus napisał(a):
Zbyt ceni sobie prawo do własnych poglądów i prawo ich wyrażania, więc nie przejdzie, aby w każdej sytuacji mieć zdanie tożsame ze stanowiskiem J. Kaczyńskiego.

Oczywiście, to niedopuszczalne, aby Tusk miał jakieś negatywne cechy, więc wystarczy dokonać projekcji na szefa opozycyjnej partii :P
Jarosław Gowin napisał(a):
premier ma prawo otaczać się ludźmi, którzy podzielają jego poglądy". Ale z drugiej strony zaznaczył: - Jest lojalność wobec partii, ale dużo ważniejsza jest lojalność wobec wyborców, którzy na mnie głosowali. Swoje poglądy głoszę, od kiedy wszedłem do polityki. Na Zachodzie nikogo nie dziwi, że występują różnice zdań między ministrem a premierem

Po prostu Tusk nie lubi silnych osobowości w polityce, które mają odwagę podjąć radykalne kroki. Takie osoby są u niego niemile widziane i Gowin o tym wie, ale zaryzykował. Wprawdzie mógłby utemperować język, korzystając z rad PRowców, czyli w co drugim zdaniu mógłby opowiadać o miłości, ale widocznie nie przepada za lukrem :P

Ostatnio edytowano Wt kwi 30, 2013 15:00 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt kwi 30, 2013 14:45

Val napisał(a):
pilaster napisał(a):

Gdyby to był Kaczyński, to by @pilaster z @Alus dowodzili, jaki to z niego autorytarny despota,

Gdyby to był Kaczyński, to by swojego ministra pochwalił i zachęcał do jeszcze ostrzejszych ataków na lemingów, masę polskojęzyczną, larwy, wykształciuchów, esbeckie mordy, bogatych i wpływowych, osoby o pokroju oficerów wsi i zakamuflowaną opcję. :roll:

Cytuj:
lecz jest to Tusk,

Zatem werbalne ataki i oskarżenia nie poparte żadnymi dowodami nie pozostają bez konsekwencji. :)

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt kwi 30, 2013 14:50
pilaster napisał(a):
Gdyby to był Kaczyński, to by swojego ministra pochwalił i zachęcał do jeszcze ostrzejszych ataków na lemingów, masę polskojęzyczną, larwy, wykształciuchów, esbeckie mordy, bogatych i wpływowych, osoby o pokroju oficerów wsi i zakamuflowaną opcję. :roll:

Pochwaliłby ministra, który ma często odmienne poglądy od niego? :shock:
To się dogadajcie z @Alus, bo ona twierdzi, że:

Zbyt ceni sobie prawo do własnych poglądów i prawo ich wyrażania, więc nie przejdzie, aby w każdej sytuacji mieć zdanie tożsame ze stanowiskiem J. Kaczyńskiego.

Kto by pomyślał, że zwolennicy PO mają tak kompletnie wykluczające się opinie na temat Kaczyńskiego :P.

pilaster napisał(a):
Zatem werbalne ataki i oskarżenia nie poparte żadnymi dowodami nie pozostają bez konsekwencji. :)

Ty sam nie poparłeś dowodami swoich zarzutów wobec Gowina, dlatego piszę o usprawiedliwianiu Tuska.

Wt kwi 30, 2013 15:11
Val napisał(a):
pilaster napisał(a):

Pochwaliłby ministra, który ma często odmienne poglądy od niego? :shock:
To się dogadajcie z @Alus, bo ona twierdzi, że:

Kto by pomyślał, że zwolennicy PO mają tak kompletnie wykluczające się opinie na temat Kaczyńskiego :P.

Pomyliłaś rodzinę RM i jedynych patriotów spod znaku PiS z wyborcami PO :D ....to ci pierwsi mówią jednym głosem, PO-owcy mają zróżnicowane poglądy w wielu kwestiach.

Wt kwi 30, 2013 15:27

Bylem zdziwiony powolaniem Gowina na ministra. Przypuszczalem potrzebe "wentyla" do czegostam. Wychodzi na to, ze pomylilem sie co do osoby Tuska. Facet sie starzeje, pomyslow brak, rzadzi bo rzadzi. Obumarly obietnice, chocby o zredukowaniu biurokracji.
No, ale dobrze ze wywalil "cichego idiote", majacego zbyt wygorowane mniemanie o sobie.

Śr maja 01, 2013 15:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 153  Następna strona