Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 15:25

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona
 Islam 
Autor Wiadomość

Post Re: Islam
mauger napisał(a):
W 2006 r. w Afganistanie za przejście na chrześcijaństwo został aresztowany pod groźbą kara śmierci Abdul Rahman.
W 2010 roku pastor ewangelicki Youcef Nadarkhani został w Iranie skazany na karę śmierci przez powieszenie za apostazję.

Legislacja która nakazuje karę smierci za apostazje jest sprzeczna z Koranem.Państwa które firmuja tego typu pomysły uprawiają klasyczną samowolkę i stanowia praktycznie margines państw Islamskich.Faktem jest też że tego typu wyroków nie wykonuje sie w praktyce.

Na temat zamordyzmu proponuje przeczytac ten poniższy artykuł:
http://korwin-mikke.pl/forum/read.php?15,5198

Co sadzisz o wsadzaniu do więzienia za poglady?

albo co sadzisz
http://www.maysay.com/pl/t/stalo-sie-sl ... akaza/1930
o tego typu pomysłach?
Mozna to nazwać dykryminacja i łamaniem sumień?

Pt maja 03, 2013 14:36

Ok, mam coś na rozładowanie napięcia... Pewien ateista postanjowił przejść na Islam. No cóż, argumenty były nie do podważenia. Proszę, zobaczcie cały film.

http://www.youtube.com/watch?v=4vi3UQ7BVn0

:D

Pt maja 03, 2013 17:04

Mnie przekonała rozpuszczona stopa. Nigdy nie kopnę w martwego wielbłąda...
No i pierwszy argument za życiem po życiu też był dobry, a przede wszystkim podparty logiką i zdrowym rozsądkiem: coś musi istnieć po śmierci, bo inaczej umieranie nie miałoby sensu! Niezaprzeczalna logika! :D

Pt maja 03, 2013 17:25

Cytuj:
Legislacja która nakazuje karę smierci za apostazje jest sprzeczna z Koranem.Państwa które firmuja tego typu pomysły uprawiają klasyczną samowolkę i stanowia praktycznie margines państw Islamskich.Faktem jest też że tego typu wyroków nie wykonuje sie w praktyce.

To taki Twój wymysł? Czy może brak wiedzy z islamu?
Cytuj:
9:11 Ale jeśli oni się nawrócą i będą odprawiać modlitwę, i dawać jałmużnę, to staną się waszymi braćmi w religii. My jasno przedstawiamy znaki ludziom, którzy wiedzą.
9:12 A jeśli oni naruszają swoje przysięgi po zawarciu przymierza i jeśli atakują waszą religię, to zwalczajcie wtedy imamów niewierności! Zaprawdę, nie ma dla nich przysiąg! Być może, oni zaprzestaną!

Cytuj:
2:217 Będą ciebie pytać o miesiąc święty i walkę w tym miesiącu. Powiedz: "Walka w tym miesiącu jest sprawą poważną, lecz odsunięcie się od drogi Boga, niewiara w Niego i w święty Meczet, wypędzenie z niego jego ludu jest rzeczą jeszcze poważniejszą przed Bogiem; przecież prześladowanie jest gorsze od zabicia." Oni nie przestaną was zwalczać, dopóki nie odwrócą was od waszej religii, jeśli to potrafią. A jeśli ktoś z was wyrzeknie się swej religii i umrze jako niewierny - to dla takich daremne są ich uczynki na tym świecie i w życiu ostatecznym. Tacy będą mieszkańcami ognia; oni tam będą przebywać na wieki.

Hadisy:
Cytuj:

Bukhari, volume 9, #17

"Narrated Abdullah: Allah's Messenger said, "The blood of a Muslim who confesses that none has the right to be worshipped but Allah and that I am His Messenger, cannot be shed except in three cases: in Qisas (equality in punishment) for murder, a married person who commits illegal sexual intercourse and the one who reverts from Islam (Apostate) and leaves the Muslims."

Wysłannik Allaha powiedział: Krew muzułmanina który wykrzekł, ż enie ma boga prócz Allaha i że ja jestem jego wysłannikiem nie może być przelana za wyjątkiem 3 przypadków: (...) tego który porzucił Islam (apostata) i opuścił muzułmanów.

Chcesz jeszcze z hadisów cosik? proszę:
Cytuj:
Bukhari, volume 9, #57

Narrated Ikrima, "Some atheists were brought to Ali and he burnt them. The news of this event, reached Ibn Abbas who said, "If I had been in his place, I would not have burnt them, as Allah's messenger forbade it, saying, "Do not punish anybody with Allah's punishment (fire)." I would have killed them according to the statement of Allah's Messenger, "Whoever changed his Islamic religion, then kill him."
Narracja Ikrima: Kilku ateistów zostało przyniesionych do Alego i on spalił ich. Wieści dotarły do Ibn Abbas, który powiedział" gdybym był w tym miejscu nie pozwoliłbym ich spalić, jako że wysłannik Allaha tego zabronił mówiąc "Nie karz nikogo kara Allaha (ogień). ja bym ich zabił zgodnie z oświadczeniem wysłannika Allaha - ktokolwiek zmienił jego islamską religię, zabij go"

I nie pisz na forum, że Koran czy inne zapiski tego zabraniają. Taki był miluchny Mahomet i tacy są jego wyznawcy.

Cytuj:
Wolę raczyć się informacjami z pubikacji naukowych obejmujacych z reguły poglębina analizę danego zagadnienia.Pamiętasz cytaty na temat USA?

Tak pamiętam i co? Nadal twierdzisz, że USA uprawia krucjaty? :D Wesołek z Ciebie. Czekam na naukowe statystyki iluz to jest przerobionych na chrześcijaństwo...

Cytuj:
No tak i wszyscy w efekcie finalnym staja sie samobójcami :D Prawdziwa natura Islamu,co? :D

A dlaczego samobójcami? Żywi tez są potrzebni do wprowadzenia islamu na cały świat, bo tylko wówczas będzie "pokój". :brawo:

Cytuj:
Poczytaj prasę zachodnią,najlepiej brukowce :D

No i własnie tutaj wychodzi twoja wiedza. Czepiasz się USA, ale nie potrafisz powiedziec na tak ważne pytanie, co robią inni muzułmanie, aby usunąć Talibów. Al-Kaidę. Czekam na odpowiedz - jest kluczowa dla tej rozmowy :D

Cytuj:
Prosze bardzo
http://dspace.uni.lodz.pl:8080/xmlui/bi ... sequence=1

Szkoda, że nie dałeś linka do całego Koranu. Dobrze się czujesz myśląc, że będę czytał 20 stron... Wyciągnij z tego co uważasz za najważniejsze i podaj na forum. Skoro ja się fatyguje i coś tłumacze to tym bardziej Ciebie stać na to. Moge to skwitować
Cytuj:
Przepraszam,a co to ma być?

Cytuj:
Cytuj:
Jesteś Jak Tusku, który nie widzi biedoty na ulicach, ale mówi, że jesteśmy Zieloną Wyspą.

Pryzkłady poproszę.

To była metafora. Inaczej: Wsadziłeś głowę w piasek i nie widzisz problemu... :D

Islam=ideologia
Cytuj:
Ale chyba najważniejsze są zapożyczenia z zachodnich ideologii. Słowo „islamizm” jest pojęciem użytecznym i dokładnym, gdyż oznacza jeden z „izmów”, porównywalnych do innych ideologii XX wieku. Faktycznie islamizm reprezentuje islamską wersję radykalnych utopijnych koncepcji naszych czasów, naśladując marksizm-leninizm i faszyzm. Do religii islamu islamizm wtłacza szeroki zakres politycznych i ekonomicznych idei Zachodu. Jak określił to jeden z islamistów, członek Bractwa Muzułmańskiego w Egipcie: „Nie jesteśmy ani socjalistami, ani kapitalistami, lecz muzułmanami”. Tradycyjny muzułmanin powiedział by inaczej: „Nie jesteśmy ani żydami, ani chrześcijanami, lecz muzułmanami”.

Islamiści postrzegają swe przywiązanie do islamu głównie jako formę politycznej przynależności, czego jako zazwyczaj pobożni muzułmanie nie powinni robić.
autor: Daniel Pipes
National Interest
Wiosna, 2000r

Cytuj:
Teokracja,to ideał Państwa :)

Pisałem Ci, że sam Jezus to rozdzielił...

Cytuj:
UU to płaszczyzna wielopoglądowa i bezdogmatyczna. :)
Ale ty tego nie zrozumiesz bo masz swój dogmat na ten temat ;)

Nie musze. Porównuję twoje wypowiedzi do tego co zakładają bracia polscy i niestety ma się to nijak do Ciebie... Sorry, ale obrażasz unitarian :mrgreen:

Pt maja 03, 2013 19:08

akbar napisał(a):
9:11 Ale jeśli oni się nawrócą i będą odprawiać modlitwę, i dawać jałmużnę, to staną się waszymi braćmi w religii. My jasno przedstawiamy znaki ludziom, którzy wiedzą.
9:12 A jeśli oni naruszają swoje przysięgi po zawarciu przymierza i jeśli atakują waszą religię, to zwalczajcie wtedy imamów niewierności! Zaprawdę, nie ma dla nich przysiąg! Być może, oni zaprzestaną!

kluczowy zwrot dal tego fragmentu ....to:
"I jesli atakuja waszą religię"
Widzisz kolego ten warunek?
A zwalczajcie to według ciebie zabijajcie?

Cytuj:
2:217 Będą ciebie pytać o miesiąc święty i walkę w tym miesiącu. Powiedz: "Walka w tym miesiącu jest sprawą poważną, lecz odsunięcie się od drogi Boga, niewiara w Niego i w święty Meczet, wypędzenie z niego jego ludu jest rzeczą jeszcze poważniejszą przed Bogiem; przecież prześladowanie jest gorsze od zabicia." Oni nie przestaną was zwalczać, dopóki nie odwrócą was od waszej religii, jeśli to potrafią. A jeśli ktoś z was wyrzeknie się swej religii i umrze jako niewierny - to dla takich daremne są ich uczynki na tym świecie i w życiu ostatecznym. Tacy będą mieszkańcami ognia; oni tam będą przebywać na wieki.

:brawo:
Kolejna bzdura.
Kto kogo ma tutaj zabić?

Cytuj:

Narrated Ikrima, "Some atheists were brought to Ali and he burnt them. The news of this event, reached Ibn Abbas who said, "If I had been in his place, I would not have burnt them, as Allah's messenger forbade it, saying, "Do not punish anybody with Allah's punishment (fire)." I would have killed them according to the statement of Allah's Messenger, "Whoever changed his Islamic religion, then kill him."
Narracja Ikrima: Kilku ateistów zostało przyniesionych do Alego i on spalił ich. Wieści dotarły do Ibn Abbas, który powiedział" gdybym był w tym miejscu nie pozwoliłbym ich spalić, jako że wysłannik Allaha tego zabronił mówiąc "Nie karz nikogo kara Allaha (ogień). ja bym ich zabił zgodnie z oświadczeniem wysłannika Allaha - ktokolwiek zmienił jego islamską religię, zabij go"

A to co ma być?
jako że wysłannik Allaha tego zabronił mówiąc "Nie karz nikogo kara Allaha (ogień).

A to:
ja bym ich zabił zgodnie z oświadczeniem wysłannika Allaha - ktokolwiek zmienił jego islamską religię, zabij go"

Jeden wysłannik mówi żeby zabić,a drugi że nie.Co to ma być?

Cytuj:
I nie pisz na forum, że Koran czy inne zapiski tego zabraniają.

Na razie dwa cytaty to wpadka.teraz wyjasnij trzeci.Dasz radę?

Cytuj:

Czepiasz się USA, ale nie potrafisz powiedziec na tak ważne pytanie, co robią inni muzułmanie, aby usunąć Talibów. Al-Kaidę.

Skąd mają usunąc Talibów?Z gór?O co ty pytasz w ogóle?

Cytuj:
Szkoda, że nie dałeś linka do całego Koranu. Dobrze się czujesz myśląc, że będę czytał 20 stron..

To co mam wyciagac z kontekstu?Haha,twoje niedoczekanie.Cwany jesteś :)

Cytuj:

To była metafora. Inaczej: Wsadziłeś głowę w piasek i nie widzisz problemu... :D

Konkrety prosze,najlepiej cytaty.Stac cie na to czy nie?
Cytuj:

Islam=ideologia

I Daniel Pipes,-amerykański history Żydowskiego pochodzenia.
Ahahahaha,to ci się udało :brawo:
A myslałem że poda definicje leksykalną. :)

Cytuj:
Pisałem Ci, że sam Jezus to rozdzielił...

A do kogo Jezus to powiedział,he?

Cytuj:
Porównuję twoje wypowiedzi do tego co zakładają bracia polscy i niestety ma się to nijak do Ciebie.

Konkretnie.Wal smiało.

Pt maja 03, 2013 20:40

Panowie, kazdy z nas ma jakies przekonania. Powtorze, "Arabow" znam prawdopodobnie lepiej od wiekszosci dyskutantow. Mam o nich malo pochlebne zdanie. Ale i rozumiem ich zachowanie. Sa wychowywani w odmiennych spolecznosciach. Patryjarchat calkowity, polniewolnictwo. Mimo wszystko, nie mozna dawac znaku rownosci miedzy nimi.
Mam podchwytliwe pytanie do znawcow ; czy Irakijczyk rozni sie od Iranczyka? :)
Odpowiedz znam, a przeciez religia ta sama.
W naszej europejskiej d...pologii, nie mozna obrazic cygana. Przepraszam Roma. Ale ten Rom w jakistam sposob ma zakorzenione zlodziejstwo, oszustwo, brak dostosowania do spoleczenstwa w ktorym zyje. Mam go za to kochac?
Na koniec, nie jestem przeciwnikiem osiedlania sie "innych" w Polsce. Poducza sie, zmadrzeja, krajowi cos dadza. Nie beda chcieli? O ile pamietam, naboj do TT mozna zakupic za piec zlotych, taniej jesli duzo. :D

Teraz do Hosiego. Czy wiesz, ze islam jest religia niespojna? Jeden "oswiecony" mulla gada to, inny cos innego? Gwarantujesz mi przezycie mimo, ze was nie lubie? :)

Pt maja 03, 2013 21:04

Cytuj:
A jeśli ktoś z was wyrzeknie się swej religii i umrze jako niewierny - to dla takich daremne są ich uczynki na tym świecie i w życiu ostatecznym. Tacy będą mieszkańcami ognia; oni tam będą przebywać na wieki.

:brawo:
Kolejna bzdura.
Kto kogo ma tutaj zabić?

I to wystarczy dla muzułmanina, aby osiągnąć niebo NIE MOŻE odejśc od wiary, bo czeka go ogień. Brrrr... Widze, że masz problemy ze zrozumieniem jednak.

Cytuj:
A to co ma być?
jako że wysłannik Allaha tego zabronił mówiąc "Nie karz nikogo kara Allaha (ogień).

A to:
ja bym ich zabił zgodnie z oświadczeniem wysłannika Allaha - ktokolwiek zmienił jego islamską religię, zabij go"
Jeden wysłannik mówi żeby zabić,a drugi że nie.Co to ma być?

Ehhh człecze. Mahomet zakazał karać ludzi przez spalenie, bo to kara boska. Po prostu go zabić :D
Ktokolwiek zmienił swoją islamską religię, zabij go. "His" odnosi się w angielskim do mężczyzny stąd tak tłumaczyłem... To co chyba wystarczy?

Cytuj:
Skąd mają usunąc Talibów?Z gór?O co ty pytasz w ogóle?

Skoroś taki mądry to pomyśl, gdzie są :D Czy radykałowie to tylko talibowie i Al-kaida?

Cytuj:
To co mam wyciagac z kontekstu?Haha,twoje niedoczekanie.Cwany jesteś

Cwaniak to ty jesteś skoro mi każesz czytać, a samemu ci się nie chce zacytować. Najlepiej rzuć cała Biblie i szukaj sobie czego chcesz. Ten temat uznaję za zamknięty z racji lenistwa adwersarza :D

Cytuj:
Konkrety prosze,najlepiej cytaty.Stac cie na to czy nie?

Kilkakrotnie wypowiadał się nt. twojej wiedzy praktycznej. Co tu cytować?

Cytuj:
I Daniel Pipes,-amerykański history Żydowskiego pochodzenia.

Odnieś sie do jego słów jeśli się z nimi nie zgadzasz, a nie od razu go potępiasz.

Ostatnio edytowano Pt maja 03, 2013 21:37 przez akbar, łącznie edytowano 1 raz

Pt maja 03, 2013 21:28

Lokis
Przekonania przekonaniami, ale postawa Hosiego to postawa typowego europejskiego eurodupowanego, który z racji poprawności politycznej nie odezwie się w kwestii islamizacji. Dla niego problem nie istnieje.
Co gorsze to jak dojdzie do zamieszek jak we Francji to taki Hosi będzie twierdził, że to nie jego wina, bo on zna inny islam a z tym radź sobie sam :)

Pt maja 03, 2013 21:32

akbar napisał(a):
I to wystarczy dla muzułmanina, aby osiągnąć niebo NIE MOŻE odejśc od wiary, bo czeka go ogień. Brrrr... Widze, że masz problemy ze zrozumieniem jednak.

Ogień na ziemi czyli smierć od człowieka?O czym ty tu rozprawiasz waść?
Swoją drpogą Bóg NT będzie karał za odstępstwo "ogniem""Mam podac tekst?

Cytuj:
Ehhh człecze. Mahomet zakazał karać ludzi przez spalenie, bo to kara boska. Po prostu go zabić :D
Ktokolwiek zmienił swoją islamską religię, zabij go. "His" odnosi się w angielskim do mężczyzny stąd tak tłumaczyłem... To co chyba wystarczy?

Wystarczy?O nie waść.
A te hadisy które podałeś uwazane sa za autentyczne przez wiekszość uczonych muzłumanskich ,he?Powiesz cos wiecej na ten temat odkrywco :D

Cytuj:

Skoroś taki mądry to pomyśl, gdzie są :D Czy radykałowie to tylko talibowie i Al-kaida?

Zapytałeś o talibów i Al-Kaide czy nie?Zapomniał?

Cytuj:
Cwaniak to ty jesteś skoro mi każesz czytać, a samemu ci się nie chce zacytować.

Tak,tak.Ty wolisz komentowac badz cytowac opowiastki wyrwane z kontekstu.To lepiej pasuje do twoich założeń :D

Cytuj:
Co tu cytować

stchórzył ?

Cytuj:
Odnieś sie do jego słów jeśli się z nimi nie zgadzasz, a nie od razu go potępiasz.

Hahahaha
Pamietasz jak o to samo cię prosiłem?
A ja jednak nalegam abys podał definicje leksykalną.Dasz radę czy znowu bedziesz lawirował?

So maja 04, 2013 7:02
Hosi napisał(a):
Legislacja która nakazuje karę smierci za apostazje jest sprzeczna z Koranem.Państwa które firmuja tego typu pomysły uprawiają klasyczną samowolkę i stanowia praktycznie margines państw Islamskich.

Kraje islamskie, w których obowiązuje kara śmierci za apostazję: Pakistan, Afganistan, Arabia Saudyjska, Jemen, Egipt, Iran, Sudan, Somalia, Syria, Jordania, Mauretania... Rzeczywiście praktycznie margines państw islamskich :D .

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:States_with_death_penalty_for_apostasy.svg

Niedawno przeprowadzono badania na ten temat wśród muzułmanów. Okazało się m.in., że :

Prawo szariatu karzące śmiercią wyznawcę islamu, który wyrzekł się swej wiary, popiera 78 proc. muzułmanów w Afganistanie, 64 proc. w Egipcie i Pakistanie, ponad połowa w Malezji, Jordanii i Autonomii Palestyńskiej.

http://info.wiara.pl/doc/1541582.Ilu-muzulmanow-chce-kary-smierci-za-apostazje

Ktoś widocznie zapomniał wytłumaczyć tym muzułmanom, że jest to sprzeczne z Koranem :D .
Hosi napisał(a):
Na temat zamordyzmu proponuje przeczytac ten poniższy artykuł:http://korwin-mikke.pl/forum/read.php?15,5198Co sadzisz o wsadzaniu do więzienia za poglady?

Jestem przeciwny karze więzienie za poglądy, nawet najbardziej kontrowersyjne. Sprawy poruszane w linku są bardzo zróżnicowane. W każdym nawet najbardziej demokratycznym państwie istnieje problem granicy wolności słowa. Nie zawsze wymiarowi sprawiedliwości udaje się ją właściwie wytyczyć. Ale czy to od razu świadczy o zamordyzmie? U nas skazano Nieznalską i Dodę za obrazę uczuć religijnych. Czy to znaczy, że panuje w Polsce zamordyzm chrześcijański?
Hosi napisał(a):
albo co sadziszhttp://www.maysay.com/pl/t/stalo-sie-sl ... akaza/1930o tego typu pomysłach?Mozna to nazwać dykryminacja i łamaniem sumień?

To jest typowa manipulacja i to z tych bardziej prymitywnych. No chyba, że naprawdę wierzysz, że w Kalifornii nie wolno mówić „mama” i „tata” :D .

So maja 04, 2013 10:46
akbar napisał(a):
Lokis
Przekonania przekonaniami, ale postawa Hosiego to postawa typowego europejskiego eurodupowanego, który z racji poprawności politycznej nie odezwie się w kwestii islamizacji. Dla niego problem nie istnieje.
Co gorsze to jak dojdzie do zamieszek jak we Francji to taki Hosi będzie twierdził, że to nie jego wina, bo on zna inny islam a z tym radź sobie sam :)

Zamieszki w Francji nie miały podłoża religijnego, ale ekonomicznego.
Gdy Francja borykała sie z brakiem rąk do Pracy masowo sprowadzano muzułmanów, aktualnie w dobie kryzysu pierwszymi, którzy zostali pozbawieni pracy byli właśnie muzułmanie.
Francuzi sobie i im sprokurowali ten los.

So maja 04, 2013 10:57

mauger napisał(a):
Kraje islamskie, w których obowiązuje kara śmierci za apostazję: Pakistan, Afganistan, Arabia Saudyjska, Jemen, Egipt, Iran, Sudan, Somalia, Syria, Jordania, Mauretania... Rzeczywiście praktycznie margines państw islamskich :D .

Udało mi sie naliczyc 33 państwa gdzie domunująca religią jest Islam.
12/33 panstwa w których i tak nie jest stosowana obecnie kara smierci.Też mi problem.

Cytuj:
Prawo szariatu karzące śmiercią wyznawcę islamu, który wyrzekł się swej wiary, popiera 78 proc. muzułmanów w Afganistanie, 64 proc. w Egipcie i Pakistanie, ponad połowa w Malezji, Jordanii i Autonomii Palestyńskiej.

Ktoś widocznie zapomniał wytłumaczyć tym muzułmanom, że jest to sprzeczne z Koranem

Podobnie wielu chrzescijan wykazuje sie razaca ignorancją w sprawach wiary czy teologi.
Koran w żadnym miejscu nie mówi nic na temat kary smierci dla apostaty ktora ma być wykonana na ziemi.
Polecam artykuły:
https://spam/site/bankfatw/ ... ja-a-islam

http://www.islamreligiapokoju.com/artyk ... ierci.html
Sam teraz oceń.
Cytuj:
Sprawy poruszane w linku są bardzo zróżnicowane. W każdym nawet najbardziej demokratycznym państwie istnieje problem granicy wolności słowa. Nie zawsze wymiarowi sprawiedliwości udaje się ją właściwie wytyczyć. Ale czy to od razu świadczy o zamordyzmie? U nas skazano Nieznalską i Dodę za obrazę uczuć religijnych. Czy to znaczy, że panuje w Polsce zamordyzm chrześcijański?

Pisałes wczesniej o tym że w Isalmie łamie sie sumienia.Podałem ci przykłady z UE że stanowi to również problem.Nie ma systemu idealnego,natomiast Islam w oczach ludzi zachodu stanowi doskonałego chłopca do bicia ponieważ nie spełni kryteriów które wytycza Europa i USA.
Stosowanie argumentów typu:Islam jest zły które czesto forsują Tenkred i akbar w rzeczywistosci nie ma nic wspólnego z merytoryczną dyskusją.Generalizacje,uproszczenia to nie metoda na rzetelną i uczciwą dyskusję.Dlatego też dla mnie osobiscie nie stanowi problemu to że w ilku krajach Islamskich widnieje w kodeksie kara smierci.I tak nie jest w praktyce stosowana.
Ponadto jest ona sprzeczna z Koranem oraz autentycznymi hadisami.

Cytuj:
To jest typowa manipulacja i to z tych bardziej prymitywnych.

To samo sądzę o argumentach stosowanych wobec Isalmu ;)

So maja 04, 2013 15:01

lokis napisał(a):
Panowie, kazdy z nas ma jakies przekonania. Powtorze, "Arabow" znam prawdopodobnie lepiej od wiekszosci dyskutantow. Mam o nich malo pochlebne zdanie. Ale i rozumiem ich zachowanie. Sa wychowywani w odmiennych spolecznosciach. Patryjarchat calkowity, polniewolnictwo. Mimo wszystko, nie mozna dawac znaku rownosci miedzy nimi.
Mam podchwytliwe pytanie do znawcow ; czy Irakijczyk rozni sie od Iranczyka? :)
Odpowiedz znam, a przeciez religia ta sama.
W naszej europejskiej d...pologii, nie mozna obrazic cygana. Przepraszam Roma. Ale ten Rom w jakistam sposob ma zakorzenione zlodziejstwo, oszustwo, brak dostosowania do spoleczenstwa w ktorym zyje. Mam go za to kochac?
Na koniec, nie jestem przeciwnikiem osiedlania sie "innych" w Polsce. Poducza sie, zmadrzeja, krajowi cos dadza. Nie beda chcieli? O ile pamietam, naboj do TT mozna zakupic za piec zlotych, taniej jesli duzo. :D

Teraz do Hosiego. Czy wiesz, ze islam jest religia niespojna? Jeden "oswiecony" mulla gada to, inny cos innego? Gwarantujesz mi przezycie mimo, ze was nie lubie? :)

W IIRP w Polsce było 10% żydów i jakieś 40% prawosławnych, kilka procent protestantów. Moim zdaniem Hitler i Stalin zepsuli Polskę robiąc z niej w prawie 100% katolicką. Polska wielu narodów zawsze była tworem mieszanym. Jako drudzy wprowadziliśmy konstytucje. Mieliśmy najbardziej przyjazne prawa dla mniejszości. Nigdy nie było oficjalnie w Polsce kary śmierci dla gejów. Nie palono też czarownic aż tak jak na zachodzie. Nie mieliśmy świętej inkwizycji. Nie robiliśmy krucjat.
Można być dumnym z Polski tej co była ale nie tej co jest. Przez 1000 lat my byliśmy bardziej tolerancyjni niż zachód teraz jest na odwrót. Bo teraz jesteśmy krajem jednolitym religijnie i kulturowo. Ta jednolitość bardzo szkodzi. Ludzie powinni się oswajać z innością.
Mieszanie narodów jest dobre.
Można to łatwo udowodnić zamykając w jednym pomieszczeniu 10 muzułman. Gdy ich wypuscisz to poderzną ci gardło. Ale gdy zamkniesz 10 osób z rożnych religii i kultur w tym jednego muzułmanina. To gdy ich wypuścisz to muzułmanin wyjdzie o wiele bardziej tolerancyjny i zacznie podważać dogmaty swojej wiary która nakazuje mu zabić niewiernych.
W epoce broni atomowej nie możemy odgrodzić się murem od muzułman bo w końcu zrzucą na nas jakaś atomówkę. Ich trzeba zapraszać do nas i zmienić. A potem odesłać do rdzennych krajów aby zmienili resztę. Tylko dzięki tolerancji możemy uniknąć atomowego holokaustu.

So maja 04, 2013 15:16

Vacarius napisał(a):
"Można to łatwo udowodnić zamykając w jednym pomieszczeniu 10 muzułman. Gdy ich wypuscisz to poderzną ci gardło. Ale gdy zamkniesz 10 osób z rożnych religii i kultur w tym jednego muzułmanina. To gdy ich wypuścisz to muzułmanin wyjdzie o wiele bardziej tolerancyjny i zacznie podważać dogmaty swojej wiary która nakazuje mu zabić niewiernych."

Gratuluję inwencji twórczej kolego :D Myślę, że jest to argument nie do podważenia :D

Vacarius napisał(a):
"Ich trzeba zapraszać do nas i zmienić."

Proponuję ewangelizację, i na początek świadczenia socjalne... takie jak w Austrii, dobry pomysł ? :D... Choć muszę Cię uprzedzić kolego... żeby nie było, że nie ostrzegałem, ale śmiem twierdzic, że moze im to nie wystarczyć.
:p

So maja 04, 2013 16:57

Hosi napisał(a):
"Stosowanie argumentów typu: Islam jest zły które czesto forsują Tenkred i akbar w rzeczywistosci nie ma nic wspólnego z merytoryczną dyskusją.Generalizacje,uproszczenia to nie metoda na rzetelną i uczciwą dyskusję..."

Hosi, tak na spokojnie... to myślę, że nasze wypowiedzi odnoszą się do meritum sprawy. Sam zdajesz sobię sprawę, że Islam i Chrześcijaństwo są pewnego rodzaju przeciwnościami. Nasze "wartości" są skrajnie odmienne, choć wszyscy zmierzamy w jednym kierunku, przynajmniej z teoretycznego punktu widzenia. Obie strony uważają, że Bóg jest doskonały, czy tak ? Ale nasze "moralności" są odmienne. Jezus Chrystus kochał ludzi, i za nich umarł (altruizm)...
prorok Mahomet mordował "niewiernych", w imię Boga (?) czyli odwrotność słowa altruizm, czy tak ?
Więc proszę Cię, sprawdz sobie antonimy słowa "altruizm".
I sam sobie odpowiedz, czy to są atrybuty istoty doskonałej (Boga) ?, czy może...

Czy historia 14 wieków "działalności Islamu", nie jest merytoryczna ?
Czy ludobujstwa dokonywane przez Islam (obecnie Syria) nie są wystarczająco merytoryczne ?
Czy szariat vs demokracja, nie jest merytoryczna ?
Czy człowiek+miłość vs człowiek+śmierć nie jest merytoryczna ?

Proszę powiedz, dlaczego uważasza, że to co mówi Akbar, czy ja nie jest merytoryczne ?

So maja 04, 2013 22:42
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona