Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 4:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Prosze ,powiedzcie co o tym myslicie? 
Autor Wiadomość

Post Prosze ,powiedzcie co o tym myslicie?
Ostrzeżenie z Zaświatów-ksiazka jak wiecie ,powiedzcie ,jezeli oczywiscie ktos ja przeczytal,co o niej myslicie?Jakie macie spostrzezenia?Zapraszam do dyskusji. :D
a tak na marginesie pozdrawiam wszystkich serdecznie z Bogiem. :D

Śr maja 08, 2013 23:16

Post Re: Prosze ,powiedzcie co o tym myslicie?
Czy chodzi Ci o tą książkę ojca Bonawentury Meyera?

Kiedyś zaczytywałem się w tego typu rzeczach. Wydaje mi się że są prawdziwe. Jednak jest to zawsze demoniczny sposób patrzenia na świat. Zauważ że widoczne jest w tym wszystkim to całe zamieszanie w Kościele uczynione przez szatana (chwali się tym - pyszałek jeden). Dobrze jest uzmysłowić sobie że szatan istnieje i działa aktywnie w tym świecie. To bez wątpienia plus takich publikacji. Warto zdać sobie sprawę że szatan często wykorzystuje ciekawość ludzką i nawet to co przekazuje podczas egzorcyzmów może zawierać dwuznaczności, a nawet kłamstwo.

Jednak ostatnio dużo bliższa mi jest postawa ukazana w książkach Anny Dąbskiej. Ja wiem że pewne rzeczy w jej publikacjach sugerują jakby już teraz powinniśmy być po tym Wielkim Oczyszczeniu (wojnie światowej). Jednak to Miłosierdzie Boże ukazane w jej książkach naprawdę do mnie przemawia. Wydaje mi się nawet to dość prawdopodobne że Jezus w swoim Miłosierdziu odsunął od nas te straszne wydarzenia, tak aby ludzkość mogła się lepiej do nich przygotować. Pod wpływem zapisków Anny staram się codziennie ofiarować Bogu całego siebie i przyjąć to co On mi daje wierząc bezwzględnie w Jego Wszechmoc powiązaną z Miłosierdziem.

Innymi słowy od publikacji Ostrzeżenie z Zaświatów, obecnie bardziej interesują mnie publikacje mówiące o pomocy dla ludzkości płynącej z zaświatów.

Cz maja 09, 2013 7:16
Ja przeczytałam lata temu, ale nie przywiązuję żadnej wagi - zbyt tendencyjna, skierowana wyraźnie p-ko Kościołowi Katolickiemu.
Te bajdurzenia o sobowtórze Pawła VI zdecydowanie nastawiły mnie negatywnie.

Cz maja 09, 2013 9:56

Alus napisał(a):
Ja przeczytałam lata temu, ale nie przywiązuję żadnej wagi - zbyt tendencyjna, skierowana wyraźnie p-ko Kościołowi Katolickiemu.

Czy jesteś pewna że to skierowanie przeciw Kościołowi Katolickiemu jest takie wyraźne? Szczerze mówiąc dla mnie nie jest to takie oczywiste.

Cz maja 09, 2013 10:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]