Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 15, 2025 17:56

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
 Islam 
Autor Wiadomość

Post Re: Islam
Hosi, czasami, aby coś ukazać, nie trzeba dociekać i "ciągnąć" za język, aby przedstawić pewne "fakty". Mnie nie chodzi w naszej rozmowie, aby się wykłuócać, i żeby "moje" było zawsze na wierzchu. Chcę, żeby ludzie zobaczyli jak ten "Twój" piękny Islam wygląda na prawdę, a Ty poprostu mi w tym bardzo pomagasz :D
Dla przykładu Hosi, Akbar zwrócił uwagę odnośnie kobiet w raju...
akbar napisał(a):
Rzeczywiście Bóg jest sprawiedliwy i litościwy :D Ale nie zauważyłęś, że tylko Panowie mogą się rozłożyć na sofach i leżeć, kobiety będą im służyć

Hosi napisał(a):
Tyrali na swe panny na ziemi,to se tera odpoczną w raju.Sprawiedliwość musi być :)

I to ja nie mam argumentów !? Uważasz Hosi, że Twój sarkazm jest zabawny ?
Nie wiem, czy w ogóle jesteś świadomy efektu własnych wypowiedzi :D

akbar napisał(a):
Poniżej jest link do filmu nagranego przez muzułmanina, więc wiarygodny. Tylko powiedz mi do jakiego gatunku zaliczysz tych ludzi? Radykałowie, zwykli muzułmanie?
http://www.youtube.com/verify_controver ... 1368179359
Pozdrawiam

Akbar, myślę, że raczej zwykli muzułmanie... gdyby to byli radykałowie, musiał byś się dopiero zalogować na youtube, aby obejrzeć ten film. Wiesz o czym mówię... kości, krew, ekhm, obcięta głowa...

Pt maja 10, 2013 13:40

Tenkred napisał(a):
Hosi, czasami, aby coś ukazać, nie trzeba dociekać i "ciągnąć" za język, aby przedstawić pewne "fakty". Mnie nie chodzi w naszej rozmowie, aby się wykłuócać, i żeby "moje" było zawsze na wierzchu. Chcę, żeby ludzie zobaczyli jak ten "Twój" piękny Islam wygląda na prawdę, a Ty poprostu mi w tym bardzo pomagasz :D

Wspaniałe oswiadczenie :D
Szkoda tylko,że nie odpowiadasz na pytania.Sam mnie do tego zachecałeś a tu co? Klapa.
Ale to zdanie:
"Chcę aby ludzie zobaczyli jak ten "Twoj" piękny Islam wyglada naprawde"znowu mnie rozbawiło :)
Widac że nie jesteś kompletnie świadomy tego,że każde zdanie które wypowiadasz w takiej formie,jest tylko twoją opinią zbudowania na bazie generalizacji i uproszczeń.Zdajesz sobie sprawę z tego że Islam to pojęcie pojemne semantycznie czy nie?.Co ono faktycznie oznacza dla ciebie?Wszystkich muzłumanów,mniejszą część muzłumnów,wiekszą część muzłumnów,morderców muzłumnów, ideologię która zresztą też nie jest jednorodna ,czy jeszcze coś innego? Odpowiesz w końcu na te pytanie,czy dalej będziesz lawirował?

Cytuj:
I to ja nie mam argumentów !? Uważasz Hosi, że Twój sarkazm jest zabawny ?
Nie wiem, czy w ogóle jesteś świadomy efektu własnych wypowiedzi :D

No patrzcie jaki gorliwy tropiciel sarkazmów sie znalazł :D
A czy ty jesteś świadomy tego,że tchórzysz nie odpowiadając na pytania,he?

Pt maja 10, 2013 15:25

Hosi napisał(a):
"zdanie które wypowiadasz w takiej formie,jest tylko twoją opinią zbudowania na bazie generalizacji i uproszczeń..."

Po pierwsze Hosi, zwróć proszę uwagę, że zawsze używam słowa "Islam", co oznacza, że odnoszę się do całokształtu idei, a nie do muzułmanów. Mówiąc, Islam jest "zły", mam na myśli złą ideologię, a nie złych muzułmanów. To jest oczywiste, że jest wielu pokojowych i dobrych ludzi wyznających Islam, i byłbym głupcem, gdybym twierdził inaczej. Jednak fundamentem tej "religii" jest przemoc i brutalność wobec wszystkiego, co "nieislamskie", i to w istocie powoduje zagrożenie. Mimo, że w Islamie doszło do podziałów, odłamów, i wielu interpretacji Al-Koranu, przez poszczególne grupy etniczne, to jednak istnieją jeszcze Hadisy, które wyraźnie ukazują muzułmanowi, jak ma postępować...
I skoro ja sam jestem wierny własnej religii, i chcę postępować drogą, którą ukazał mi Jezus Chrystus, to chyba jest logiczne, że muzułmanin prędzej czy puźniej również będzie podążał drogą własnego proroka... Czy teraz wyraziłem się ja śniej Hosi ?
Ja żyję w wolnym świecie, i w takim chcę żyć Hosi. Nie mam nic przeciwko muzułmanom, niech robią sobie co chcą. Jednak kiedy pozwolimy im na rozszerzanie własnej ideologii w naszym kraju, to w niedługim czasie, będzie u nas podobnie, jak w WB czy Francji... a tego sobię nie życzę.
Akbar już o tym mówił, że gdy będzie trzeba, to ci dobrzy muzułmanie zostaną szybko przywołani do porządku, i wtedy nie będzie już pań roznoszących po bazarach pięknych róż miłości od Allaha...

Hosi napisał(a):
Mówiąc wprost:tchórzysz :)

To takie infantylne Hosi... Daj spokój ;)

Pt maja 10, 2013 20:31

Hosi milczy :)
Z resztą jak przyzna ktoś, że to radykałowie to przyznam rację. Jak powie, że zwykli muzułmanie to tez przyznam rację :)

Jak ich odróżnić???

Cytuj:
Akbar, myślę, że raczej zwykli muzułmanie... gdyby to byli radykałowie, musiał byś się dopiero zalogować na youtube, aby obejrzeć ten film. Wiesz o czym mówię... kości, krew, ekhm, obcięta głowa...

Hehehe... Jak można w biały dzień spokojnie przechodząca kobietę zaatakować i krzyczeć "Allah akbar"?! Na oczach przechodniów ściągnąć z niej ubranie?!
Kim sa tacy ludzie?!

Pt maja 10, 2013 20:59

Cytuj:
A ty znowu bujasz w obłokach.
Na jakiej podstawie szacujesz te 120 mln zabójców?Masz jakieś dane statystyczne?

Wcześniej był cytowany pewien Pan, który określił 10% muzuł. to radykałowie. Nie zaprzeczyłeś, więc trzymam się tego. I tak dla mnie ta liczba jest grubo zaniżona.

Wcześniej negowałeś jednego z userów w kwestii porównania islamu do nazizmu. Możesz mi powiedzieć dlaczego te dwie kwestie się wg Ciebie wykluczają?

Cytuj:
Cytuj:
Bo to nie była wojna religijna tylko zarobkowa dla USA.

Powiedz to muzłumanom którzy zostali zaatakowani.

W tek kwestii jesteśmy zgodni więc nie ma co mówić muslimom, ale... Trzeba było by się zapytać Hiszpanii, Portugalii, Maroka, Algerii, Tunezii itd. itd. co myślą nt. okresu VIII-X wiek :D

Cytuj:
Nie rozmawiamy o jakiś "jednych".To Ty jako mój adersarz jestes zobligowany do podawania definicji,oczywiscie jezeli chcesz byc zrozumiany.

Ty tylko mnie nie rozumiesz? Inni jakoś nie mają problemu :-)

Cytuj:
Cytuj:
Jak ktoś pisze, że Islam to ideologia to am na myśli szariat, w każdym bądź razie ja tak uważam.

Sa rózne odmiany szariatu.Z która odmianą masz najwiekszy problem?

Jeśli znasz odmiany to wymień tą najłagodniejszą.

Cytuj:
Cytuj:
KOmpletnie się z tym nie zgadzam.

Czyli Amerykanie powinni wyciąć 120 mln radykałów bez względu na to czy kogoś zabili czy nie,tak?Powinni wjezdzac do każdego kraju gdzie są Isalmisci i przy okazji wycinać nie radykałów,tak?

Od tej pory nazywam Cie Amerkofobem :D Czepiłeś się ich jak rzep ...
Jesteś w stanie wskazać radykałów? Juz się Ciebie o to pytałem. Wątpię. Przejście z umiarkowanego muzuł. na radykała to kwestia chwili. Ludzie to istoty stadne. Muzułmanów poznasz po tym jak się zachowują w grupie na pojedynczo.

Cytuj:
Cytuj:
Takich jak ta pani radykałów jest mnóstwo, ale nie każdy muzułmanin to radykał

A radykał radykałowi nie równy.Ci najradykalniejsi to mordercy.Czyz nie? Ilu ich jest?

Mylisz się. Nie znasz sytuacji w krajach islamskich. Nie wiesz kto ginie. Nie są to najradykalniejsi radykałowie. Za cwani są.

Cytuj:
To nic nowego.Bóg daje wiele mozliwosci

Allah to się nie może zdecydować, a nie daje różne możliwości :D Allah się gubi w tym co robi. podejrzewam, że bierze opium z Afganu :mrgreen:

Cytuj:
Jak ktoś chce zostać chrzescijaninem ma do wyboru 3000 wyznań generalnie rzecz biorąc sprzecznych ze sobą.

Piszesz tak jakby Jezus zrobił podziały... :x

Cytuj:
A Jezus to ile róznosci wygadywał,ho ho ;)

Szczegóły :D

Cytuj:
Który obraz Jezusa i z jakiej ewangelii najbardziej ci odpowiada?

W każdej jest piękny :razz:

Poniżej link, który opisuje śmierć dwóch nastolatek muzułmańskich. Zostały zabite przez ojca, który RATOWAŁ HONOR RODZINY. Stwierdził, że były ZA BARDZO ZACHODNIE!
http://iranaware.com/2012/01/24/the-mur ... islamists/

Pozdrawiam
P.S. Jeszcze dodam cytat z powyższeo linku:
Cytuj:
The United Nations (UN) reports that 5000 Muslim women and girls are killed every year in the name of Islam.The UN uses the term “honor killings.” In reality there are thousands more killed but never reported, or the investigative agency does not realize the death was related to Islamic values

Czyli UN podaje, ok 5000 muzułmanek ginie każdego roku w imię islamu. UN stosuje okreslenie "honorowe zabicie". W rzeczywistości zabijanych jest kilka tysięcy więcej ale brak oficjalnych raportów, lub instytucje ścigania nie wiedzą, że zabójstwa miały podłoże religijne. Bynajmniej nie chodzi tutaj o szahidki :brawo:
Brak słów...

Pt maja 10, 2013 23:08

Wyobraźcie sobie Arabię Saudyjską, w zasięgu waszego wzroku w oddali wznosi się ogromny meczet, i nieprzebrane tłumy muzułmanów, podążające na nabożeństwo.
Pytanie jest takie. Kto z Was krzyknąłby: Hej ludzie, jestem Chrześcijaninem, czy możecie mi wskazać dorgę do najbliższego kościoła !?

So maja 11, 2013 22:52

Tenkred napisał(a):
Mówiąc, Islam jest "zły", mam na myśli złą ideologię, a nie złych muzułmanów.

Nie widze możliwosci do takiego rozróżniania.Kto podąża,kto jest wyznawcą tej złej ideologii jak nie ludzie,tzn wszyscy muzłumanie?

Cytuj:
To jest oczywiste, że jest wielu pokojowych i dobrych ludzi wyznających Islam, i byłbym głupcem, gdybym twierdził inaczej.

Czyli na nich nie oddziałuje ta "zła" ideologia?
Czyż dobrzy ludzie nie wyznają dobrej ideologii?

Cytuj:
Jednak fundamentem tej "religii" jest przemoc i brutalność wobec wszystkiego, co "nieislamskie", i to w istocie powoduje zagrożenie.

Ja bym to okreslił inaczej.Fundamentem skrajnego skrzydła Islamu jest przemoc i brutalność.
Zgadzasz się z tym?

Cytuj:
to jednak istnieją jeszcze Hadisy, które wyraźnie ukazują muzułmanowi, jak ma postępować...

Wyraznie to może ukazywać ewentualnie jakaś interpretacja nic więcej.Duża różnorodność panuje w tym zakresie.

Cytuj:

I skoro ja sam jestem wierny własnej religii, i chcę postępować drogą, którą ukazał mi Jezus Chrystus, to chyba jest logiczne, że muzułmanin prędzej czy puźniej również będzie podążał drogą własnego proroka..

Po co te bajki wypisujesz?
Droga którą ukazał Jezus jest różnie interpretowana.Nigdzie nie ma monolitu.

Cytuj:
Ja żyję w wolnym świecie, i w takim chcę żyć Hosi.

Zobacz to:

http://refleksje-ucznia-jezusa.bloog.pl ... aid=610922
Ta ksiązka,którą zresztą posiadam ukazuje znacznie więcej podobnych przypadków.
Podoba ci się taka wolność?Takie tendencje mamy już w Europie.Polska jeszcze sie opiera,ale już niedługo. :)

akbar

Cytuj:
Z resztą jak przyzna ktoś, że to radykałowie to przyznam rację. Jak powie, że zwykli muzułmanie to tez przyznam rację

Czyli przyznajesz się do tego, że wszyscy zwykli muzłumanie to radykałowie,tak?

Cytuj:

Wcześniej był cytowany pewien Pan, który określił 10% muzuł. to radykałowie. Nie zaprzeczyłeś, więc trzymam się tego. I tak dla mnie ta liczba jest grubo zaniżona.

Tak,ten Pan stwierdził że 10% muzłumanów to Islamisci,a Islamizm to ideologia.Z jednym się zgadzasz a z drugim nie .Wybiórcza wrażliwość? :D

Cytuj:
Wcześniej negowałeś jednego z userów w kwestii porównania islamu do nazizmu.

Nazizm to ideologia i Islamizm to ideologia.Islam to pojęcie zbyt ogólne aby mozna było je zastosować w tym wypadku.
A poza tym;
Porównjąc każdy system można znależć punkty styczne.Tylko po co?

Cytuj:
Możesz mi powiedzieć dlaczego te dwie kwestie się wg Ciebie wykluczają?

Dlatego że Islam generalnie rzecz biorąc uznaje za religię, a nazizm nie.

Cytuj:
Ty tylko mnie nie rozumiesz? Inni jakoś nie mają problemu

Nie mają problemu poniewaz posługują się tym samym kodem semantycznym co ty.
Cechy szczególne:uogólnienia,frazesy,uproszczenia. :)

Cytuj:

Chodziło mi o szkoły prawne.
Ponawiam pytanie:z którą masz największy problem?

Cytuj:
Od tej pory nazywam Cie Amerkofobem Czepiłeś się ich jak rzep

To ma byc odpowiedz na moje pytanie?Nie znasz jej czy się wymigujesz?

Cytuj:
Jesteś w stanie wskazać radykałów?

Nie jestem wstanie podac liczby.Alwskazać to mogę jedynie po owocach.

Cytuj:
Muzułmanów poznasz po tym jak się zachowują w grupie na pojedynczo.

Kazdy zachowuje się inaczej w grupie,a inaczej indywidualnie O tym mówi np: ksiązka "Psychologia tłumu"Le Bona.Zapewne nie czytałeś,bo po co?Jakże lepiej zamykać się w swoich dogmatach,co nie?

Cytuj:
Mylisz się. Nie znasz sytuacji w krajach islamskich. Nie wiesz kto ginie. Nie są to najradykalniejsi radykałowie.

A kto?A pamiętam, kazdy zwykły muzłumanin to radykał, w domyśle morderca :D

Cytuj:
Allah to się nie może zdecydować, a nie daje różne możliwości

Tak samo jak Jezus;raz mówił do tych samych uczniów że mają iść głosić tylko do Żydów,a pozniej że do narodów. :D

Cytuj:
Szczegóły

Poczytaj sobie,ale ze zrozumieniem ;) Mat rozdz 10,nastepnie Mat 15:24,a pózniej Mat 28:18-20.

Cytuj:
W każdej jest piękny

Ale i sprzeczny :D

Cytuj:

Czyli UN podaje, ok 5000 muzułmanek ginie każdego roku w imię islamu.

Zabójstwa są w każdej kulturze.
A ileż to morderstw dokonywanych jest w "oswieconej" demokracji na nienarodzonych?Wiesz?
Ile tego typu czynów dokonują chrzescijanie?Wiesz?Dalej będzisz stosował te swoje manipulacje i twierdził że "taki jest Islam"Tak?Podajesz cały czas jakieś dane które dopasowujesz do ogólnej tezy.I co, to ma byc merytoryczna dyskusja panie Islamofobie?

N maja 12, 2013 4:04

Cytuj:
Czyli przyznajesz się do tego, że wszyscy zwykli muzłumanie to radykałowie,tak?

Lub odwrotnie :D Sam sobie odpowiedz.

Cytuj:
Tak,ten Pan stwierdził że 10% muzłumanów to Islamisci,a Islamizm to ideologia.Z jednym się zgadzasz a z drugim nie .Wybiórcza wrażliwość? :D

Sam to przyjąłeś w swoich postach, więc dlaczego się mnie o to pytasz?

Cytuj:
Nazizm to ideologia i Islamizm to ideologia.Islam to pojęcie zbyt ogólne aby mozna było je zastosować w tym wypadku.
A poza tym;
Porównjąc każdy system można znależć punkty styczne.Tylko po co?

Po to, że jeśli coś było złe i coś nowe ma objawy tego złego to chyba trzeba to eliminować.
Jeśli założymy, że nazizm opierał się podobnie jak obecnie islam to co mi powiesz o ludziach mieszkających w Niemczech podczas II WŚ? Wiesz co mam na myśli.

Cytuj:
Dlatego że Islam generalnie rzecz biorąc uznaje za religię, a nazizm nie.

Zapytałem się Ciebie wcześniej skąd się wzięła Islamizacja pisana przez wielkie "i".

Cytuj:
Cytuj:

Chodziło mi o szkoły prawne.
Ponawiam pytanie:z którą masz największy problem?

Z żadna skoro każda uznaje zabójstwo za apostazję :D Ty masz problem, bo dla Ciebie to tylko szkoła prawna i żyjesz w błogim przekonaniu, że do zabójstw nie dochodzi... Żyj tak dalej.

Cytuj:

Jakie znowuż pytanie?! Człecze Ty tylko generujesz pytania i generujesz. Ja tam żadnego pytania nie widziałem.

Cytuj:
Nie jestem wstanie podac liczby.Alwskazać to mogę jedynie po owocach.

Zamieściłem filmik i co? Odpowiedziałeś? Kim sa Ci ludzie...po owocach ich poznasz :D

Cytuj:
Kazdy zachowuje się inaczej w grupie,a inaczej indywidualnie O tym mówi np: ksiązka "Psychologia tłumu"Le Bona.Zapewne nie czytałeś,bo po co?Jakże lepiej zamykać się w swoich dogmatach,co nie?

A Ty czytałeś Mistrz aniołów i ludzi Łataka? Za pewne nie bo po co. Głupia odpowiedz Hosi, staczasz się tymi głupimi odpowiedziami. Mam czytać każdą książkę, którą Ty czytałeś? :o
Czyli rozumiem, że podczas każdego wiecu w Polsce ludzie są gwałceni, ranni, zabijani itp., bo Ty przeczytałeś książkę?! Hahaha dobre :brawo:

Cytuj:
A kto?A pamiętam, kazdy zwykły muzłumanin to radykał, w domyśle morderca

Bredzisz kolejny raz. Pokaż mi przywódcę, który idzie w pierwszym szeregu, albo wysadza się w powietrze. To politycy, duchowni rozpoczynają wojny, ale giną ... nie oni :D

Cytuj:
Tak samo jak Jezus;raz mówił do tych samych uczniów że mają iść głosić tylko do Żydów,a pozniej że do narodów. :D

Jezus vs. Chrystus. Za trudne dla Ciebie?

Cytuj:
Szczegóły

Poczytaj sobie,ale ze zrozumieniem ;) Mat rozdz 10,nastepnie Mat 15:24,a pózniej Mat 28:18-20.

To jakiś żarcik, co nie? :D Gdzie tam widzisz nienawiść?

Cytuj:
Ale i sprzeczny

Sprzeczne są relacje ludzi (autorów), sam Jezus jest ten sam. Znów rozważamy Jezusa nie Mahometa.

Cytuj:
Zabójstwa są w każdej kulturze.
A ileż to morderstw dokonywanych jest w "oswieconej" demokracji na nienarodzonych?Wiesz?
Ile tego typu czynów dokonują chrzescijanie?Wiesz?Dalej będzisz stosował te swoje manipulacje i twierdził że "taki jest Islam"

Nie generalizuj tylko podaj statystyki, w których tak się lubujesz Chrzesciajnofobie.
Podałem Ci konkretny link, który mówi o zabójstwach o HONOR RODZINY, czyli takie zabójstwa w krajach muzułmańskich sa praktykowane.Czekam na statystyki.

A teraz link do strony tego forum! A jakże!
http://info.wiara.pl/doc/1552636.Krwawe ... Wschodniej
czytam tam:
Cytuj:
Przed atakiem w Aruszy doszło do incydentów w Zanzibarze, gdzie w lutym muzułmanie zamordowali dwóch chrześcijan – proboszcza katedry i pastora baptystów. Regularnie grożą śmiercią katolickim księżom, podpalają kościoły. – Zasadniczo ludzie ci żyli do tej pory bez problemów. Tanzańczycy są z natury bezkonfliktowi, nie lubią agresji międzyetnicznej. Jeśli zdarzają się spory w szczepach, to zwykle są to niesnaski o miedzę albo jakieś kradzieże. Większych konfliktów kiedyś nie było, dziś się one nasilają i przybierają rozmiary walki o władzę, która daje dostęp do naturalnych surowców i zasobów państwa. Złoto, diamenty, gaz, ropa naftowa – to zresztą paradoksalnie przekleństwa Afryki, także Tanzanii, bowiem drugim po islamizacji zagrożeniem jest neokolonizacja – ocenia misjonarz.

Kim są Ci panowie Hosi? Radykałowie czy zwykli muzułmanie?

Pozdrawiam

P.S.
Ktos kto ma ochotę niech sobie poczyta w tym linku o czym debatują klerycy saudyjscy ... o tym, czy obcy mężczyzna może pić z kobiecej piersi mleko, bo tak kiedyś nakazał Mahomet :mrgreen:
http://www.aolnews.com/2010/06/04/saudi ... stfeeding/

N maja 12, 2013 9:45

akbar napisał(a):
Lub odwrotnie :D Sam sobie odpowiedz.

Nie musze wybierać
Od poczatku naszej dyskusji forsowałeś tezę że wszyscy muzłumanie to radykałowie.
Tenkred przynajmniej przyznał że byłby głupcem gdyby twierdził że tak jest.
Ale tobie to nie przeszkadza :D

Cytuj:
Cytuj:

Sam to przyjąłeś w swoich postach, więc dlaczego się mnie o to pytasz?

Dlatego że twoja ignorancja nie zna granic.
Oto przykład:
Cytuj:

Islam=ideologia
Cytuj:
Ale chyba najważniejsze są zapożyczenia z zachodnich ideologii. Słowo „islamizm” jest pojęciem użytecznym i dokładnym, gdyż oznacza jeden z „izmów”, porównywalnych do innych ideologii XX wieku. Faktycznie islamizm reprezentuje islamską wersję radykalnych utopijnych koncepcji naszych czasów, naśladując marksizm-leninizm i faszyzm. Do religii islamu islamizm wtłacza szeroki zakres politycznych i ekonomicznych idei Zachodu. Jak określił to jeden z islamistów, członek Bractwa Muzułmańskiego w Egipcie: „Nie jesteśmy ani socjalistami, ani kapitalistami, lecz muzułmanami”. Tradycyjny muzułmanin powiedział by inaczej: „Nie jesteśmy ani żydami, ani chrześcijanami, lecz muzułmanami”.

Islamiści postrzegają swe przywiązanie do islamu głównie jako formę politycznej przynależności, czego jako zazwyczaj pobożni muzułmanie nie powinni robić.
autor: Daniel Pipes
National Interest
Wiosna, 2000r

Poznie stwierdzasz:
Cytuj:
Nie chodzi o szydzenie, ale o 120 milionów radykałów grożących śmiercią, piekłem, szariatem, działających także na Zachodzie

Jak widac zgadzas sie z tezą pana Pipes że jest 10% radykałów tj 120 mln.
Ponownie piszesz:
Cytuj:
Z resztą jak przyzna ktoś, że to radykałowie to przyznam rację. Jak powie, że zwykli muzułmanie to tez przyznam rację

Najpierw sie zgadzasz na to że jest 120 mln radykałów których Pipes nazywa Islmistami,pozniej stwierdzas że zwykli muzłumanie to radykałowie.Jak mam to rozumiec?Że zwykłych muzłumanów jest 120 mln i wszyscy z nich to radykałowie.A co z grupą ok 1 mld muzłumanów,he?

Pierwszy cytat Pana Pipesa na który sie powołałeś dotyczył tego że Islamiżm to ideologia a ty zatytuowałeś go Islam=ideologia.To jak to jest z tobą kolego?Umiesz czytac ze zrozumieniem czy nie?Manipulujesz swiadomie?

I Ty jeszcze sie pytasz dlaczego ja ci zadaje takie pytania?

Cytuj:
Po to, że jeśli coś było złe i coś nowe ma objawy tego złego to chyba trzeba to eliminować.

Eliminowac? A jak? Wyruszyc na krucjate pod dowodztwem USA?

Cytuj:
Jeśli założymy, że nazizm opierał się podobnie jak obecnie islam

To może inaczej
Czy według ciebie Islamizm=Islam?Jezeli tak to prosze po raz kolejny o leksykalne definicje tych terminów.

Cytuj:

Z żadna skoro każda uznaje zabójstwo za apostazję :D Ty masz problem, bo dla Ciebie to tylko szkoła prawna i żyjesz w błogim przekonaniu, że do zabójstw nie dochodzi... Żyj tak dalej.

Tylko że żadna nie stosuje w praktyce zabiania.
Nie potafiłeś podac ani jednego przypdku wykonania "wyroku smierci"za apostazję.takie są fakty.
Spekulujesz,manipulujesz,generalizujesz i upraszczasz.Tak wyglada cała twoja twórczość :)

Cytuj:
Jakie znowuż pytanie?! Człecze Ty tylko generujesz pytania i generujesz. Ja tam żadnego pytania nie widziałem.

I znowu błaznuje.
Musze mu znowu przypomniec.
Moje pytanie brzmiało:
Cytuj:
Cytuj:
Od tej pory nazywam Cie Amerkofobem Czepiłeś się ich jak rzep

A pytanie brzmiało:

Cytuj:

Czyli Amerykanie powinni wyciąć 120 mln radykałów bez względu na to czy kogoś zabili czy nie,tak?Powinni wjezdzac do każdego kraju gdzie są Isalmisci i przy okazji wycinać nie radykałów,tak?

Dalej nie widzisz? :D

Cytuj:
Głupia odpowiedz Hosi, staczasz się tymi głupimi odpowiedziami.

Wyjawiasz znowu swój stan emocjonalny.

Cytuj:
Czyli rozumiem, że podczas każdego wiecu w Polsce ludzie są gwałceni, ranni, zabijani i

Znowu bredzisz.
A czy każdy wiec w krajach Islamu konczy sie w ten sposób?Masz jakieś informacje na ten temat odkrywco?

Ale zadam ci zagadke.
Jak podam ci filmik z wiecu w Polsce gdzie ludzie sie np: biją to wyciągniesz wniosek jacy są rzeczywiscie Polacy-katolicy,tak?

Cytuj:
Zamieściłem filmik i co? Odpowiedziałeś? Kim sa Ci ludzie...po owocach ich poznasz

Łobuzy i tyle ;)

Cytuj:
Pokaż mi przywódcę, który idzie w pierwszym szeregu, albo wysadza się w powietrze. To politycy, duchowni rozpoczynają wojny, ale giną ... nie oni

A co to ma wspólnego z tym o czym ja pisałem?

Cytuj:

Jezus vs. Chrystus. Za trudne dla Ciebie?

A co to znowu jest ?

Cytuj:

Cytuj:
Szczegóły

To jakiś żarcik, co nie? :D Gdzie tam widzisz nienawiść?

Cytuj:

Cytuj:
A Jezus to ile róznosci wygadywał,ho ho ;)

Szczegóły :D

O jakiej ty nienawisci znowu bredzisz?
Widzisz o co chodziło, czy znowu masz problem?
Te fragmnety mówią o tym jak Jezus kręcił;raz kazał głosic tym samym uczniom tylko do Żydów innym razem do narodów.Kumasz?

Cytuj:
Sprzeczne są relacje ludzi (autorów), sam Jezus jest ten sam.

To prawda akbar wszystkie ewangelie mówią o tym samym Jezusie,czyli Jezus jest ten sam :D
Nie powiem,odkrywca z ciebie :D
A jezeli relacje są sprzeczne z tego co mówił Jezus,to któremu wierzysz?
Temu który nakazał iść uczniom tylko do Zydów, czy temu który mówił że do narodów,he?

Cytuj:
Nie generalizuj tylko podaj statystyki, w których tak się lubujesz

Prosze bardzo.
Chrzesciajnskie USA:
http://gosc.pl/doc/1431829.Wyrok-smierc ... onow-ludzi
Unia europejska:
http://www.piotrskarga.pl/ps,4925,2,0,1 ... macje.html

Rzeczywiscie,cywilizowane morderstwa.O taka cywilizację walczysz?

Cytuj:
Kim są Ci panowie Hosi? Radykałowie czy zwykli muzułmanie

Prawdziwy muzłumanin nie morduje.
Przeczytaj to:
http://www.planetaislam.com/praktyka/dz ... laden.html
http://www.planetaislam.com/praktyka/fa ... ywile.html
http://www.planetaislam.com/praktyka/fa ... ojcze.html

Masz jeszcze jakieś bajeczki do wysmiania? :D

N maja 12, 2013 16:42

Hosi napisał(a):
Prawdziwy muzłumanin nie morduje.
Przeczytaj to:
http://www.planetaislam.com/praktyka/dz ... laden.html

Masz jeszcze jakieś bajeczki do wysmiania? :D

Hosi, ten wywiad tylko potwierdza to, o czym zawsze powtarzam. Ale, powolutku... postaram się jasno i czytelnie wykazać, dlaczego jednak uważam, że Islam jest skrajnie zły i niebezpieczny. Oto wywiad, który przytoczyłeś, jako dowód, że muzułmanie nie mordują. Więc jeśli czytam słowo pisane ze zrozumieniem, to z tego wywiadu wynika coś zupełnie odmiennego. Do wywiadu pozwoliłem sobie dodać własne spostrzeżenia.

"Wywiad z Szejchem Sâlih bin Muhammad al-Lahaydân
Saudi Gazzette, str. 3, środa, 10 października, 2001 / 22:e Radziab, 1422 JIDDAH"

Szeich Sâlih bin Muhammad al-Lahaydân, przewodniczący Najwyższego Komitetu Prawnego oraz członek Hay`ah Kibâr ´Ulamâ` (Zarząd najwyższych uczonych Islamskich), wielokrotnie krytykował Usâmah bin Ladena i jego stronników za ich podejście do Dzihadu, oraz za powiązanie bezpieczeństwa Palestyny z bezpieczeństwem narodu Amerykańskiego.
Tenkred: A więc zobaczmy jak to "wielokrotnie krytykował Bin Ladena..." ;) Sheich al-Lahaydân powiedział w wywiadzie,

"Dzihad na drodze Allaha jest dążeniem do ustanowienia słów Allaha najwyżej.
Tenkred: Jak widzicie, nie do uznania, tylko do ustanowienia... czyli Islamizacja Świata !

Osoba która stara się na drodze Allaha, jest osobą która przestrzega rytuałów religijnych, unika agresji i opresji i trzyma się Szariatu w swojej walce i wysiłku. Nigdy zaś, za jego przyczyną nie jest rozlewana krew, ani nie cierpi jego naród."
Tenkred: No właśnie... JEGO NARÓD !, czyli muzułmanina !

Szeich al-Lahaydân powiedział że prawdziwym Dzihadem jest opanowanie zła i poddanie się Allahowi.
Tenkred: Pytanie za 100 punktów. Kto jest "złem" dla Islamu ?
Podpowiem wam, wszyscy nie-muzułmanie którzy nie wyznają Islamu ;)

Co do odmowy wydania Bin Ladena przez Talibów, i w ten sposób narażenia niewinnych Afgańczyków na bombardowanie, to nie ma to nic wspólnego z ochroną interesów Islamu w kraju. Mogliby uniknąć takich błędów w różne sposoby, jeżeli by tylko wykazali chęć i poradzili się swych sąsiadów. Następnie prosił Allaha aby obdarzył Afganistan mądrymi przywódcami którzy oddalą kraj ten od wszelkiego niebezpieczeństwa. Powiedział też że najważniejszą oznaką prawdziwego muzułmanina, jest przeciwstawienie się każdej niesprawiedliwej osobie winnej rozlewu krwi, i nie udzielanie schronienia żadnym intrygantom oraz nie lekceważenie agresji ze strony nie-Muzułmanów.
Tenkred: Pan Sâlih krytykuje Bin Ladena, nie za jego działania, lecz za jego nieostrożność, która spowodowała, że doszło do kontruderzenia. I oczywiście mówi o możliwości szybkiego zakończenia konfliktu.

Części wywiadu:
Pytanie: Arabski kanał telewizyjny, Al-Dziazira (Al-Jazeera) nagrał wypowiedź Usamy bin Ladena i dwóch jego stronników podczas nalotów na Afganistan i na al-Qâ´idah. Powiązali oni sprawę Palestyny z bezpieczeństwem USA i mówili o Dzihad. Czy to co Usâmah bin Lâdin robi jest prawdziwym Dzihadem dla Allaha?

Odpowiedź: Wysłannik (sallâ Allâhu ´alayhi ła sallam) wytłumaczył, że Dziahd jest ustaleniem słów Allaha w najbardziej właściwy sposób, przez osobę która wykonuje rytuały religijne oraz unika bezprawia i agresji.
Tenkred: Wypadałoby odpowiedzieć na pytanie, co jest tym "bezprawiem i agresją" w oczach szariatu. Zapewne używanie ich w stosunku do braci muzułmanów, ale czy do nie-muzułmanów również ? Brak definicji, co nie Hosi ;)

Obowiązkiem jest przestrzeganie praw Szariatu podczas wojny, aby bezprawnie nie powodować rozlewu krwi i nie narażać swojego narodu, kraju i Muzułmanów na niebezpieczeństwo.
Tenkred: To już było... Znów mowa o własnym bezpieczeństwie, nie ogółu.

W Dzihad konieczna jest szczera intencja, rozsądna praca i przestrzeganie praw Szariatu.
Tenkred: W to nie wątpię.

Jeśli chodzi o ataki lotnicze na Afganistan, które są odwetem za ataki na Nowy Jork i Waszyngton, to już wcześniej mówiłem że wymagana jest rozwaga aby niewinni ludzie nie byli poszkodowani za przestępstwa innych - niewinne osoby nie powinny być karane za coś czego nie dokonali.
Ataki terrorystyczne są zabronione i nie mają żadnych podstaw w Szariacie.
Tenkred: Pan Sâlih mówi o niewinnych Afgańczykach, którzy są bombardowani, a nie o ofiarach terrorystów z ataków z 11.09 ! On mówi o terroryzmie USA, w Afganistanie. Czy teraz to lepiej widać ?

Dotyczy to także przedsięwzięć Izraelskich w Palestynie. Izraelczycy mówią że chcą stłumić powstanie palestyńskie, ale faktem jest że zabijają i terroryzują niewinnych ludzi. Niszczą domy, sklepy i pola uprawne. Jest to agresją i bezprawiem, a milczenie mocarstw, a także innych krajów, świadczy o tym że przymyka się na to oczy. To samo można powiedzieć o przestępstwach i zamachach terrorystycznych, takich jak zamachy bombowe które kilkakrotnie miały miejsce w Królestwie (Arabii Saudyjskiej). One także są agresją nie do przyjęcia, bez względu na motywy tych którzy ich dokonali.
Tenkred: A tu o czym mówi nasz pan Sâlih, hmmm ? No patrzcie, znów ofiarami terroryzmu są muzułmanie !

Ci którzy szczerze wykonują Dzihad nie narażają niewinnych ludzi na okrutne przestępstwa, ani też nie karzą niewinnych ludzi. Żaden muzułmanin nie zaakceptuje zabijania ludzi oraz niszczenia posiadłości w Afganistanie.
Tenkred: Ekhm, przepraszam bardzo, czy to miał być wywiad, o terroryzmie na świecie, czy terroryzmie skierowanym przeciwko muzułmanom !? Czy wszyscy to widzą ?

Jednocześnie głupotą jest straszenie kogokolwiek, nie posiadając środków do konfrontacji poza podstępnymi i zdradzieckimi metodami - prosząc się o wzmożony odwet.
Tenkred: Rozumiem, że gdyby Bin laden miał środki do konfrontacji, i nie dopuścił do odwetu, wtedy byłby bohaterem !... a tak jest głupcem, bo doprowadził do odwetu... krwawego odwetu.

Tenkred: Proszę wszystkich o uwagę ! Teraz będzie ostro !

Pytanie: Czy wezwanie Usamy Bin Ladena do Dzihadu ma jakiekolwiek podstawy w nauce Islamu?

Odpowiedź: Jeżeli podejście wspólnoty do Dzihadu oznacza poddanie się i służenie Allahowi, oraz powstrzymanie się od zła i grzechów takich jak handel narkotykami, rozlew krwi i innych przestępstw, to wezwanie do Dzihadu jest walką ze złem i z Szatanem.
Tenkred: Hahahahahaha !!! Zapewne pan Sâlih mówi o przestępstwach w kontekście szariatu, no bo chyba nie mówi o prawie europejskim, czy tak ? A w prawie szariatu rozlew krwii, dotyczy krwii muzułmanów...

Lecz jeżeli wezwaniem jest podniecanie ludzi aby walczyli przeciwko swoim władcom i przeciwstawiali się nim, to jest to wezwanie do szerzenia zła.
Tenkred: Wtedy robi się to, co robi się aktualnie w Syrii... ;)

Można doradzać władcom w ramach praw Boskich i prosić Allaha aby im pomógł. Jeżeli władcy nie trzymają się nauk świętego Koranu i Sunny Wysłannika (sallâ Allâhu ´alayhi ła sallam), należy doradzać im. Lecz jeżeli buntuje się ludzi przeciwko ich władcom, oznacza to szerzenie zła w społeczeństwach, i nie ma to nic wspólnego z Dzihadem.
Tenkred: Poprostu ręce opadają.

Pytanie: Czy to co dokonał Usâmah bin Lâdin i jego stronnicy - zabicie niewinnych ludzi i inne akty terrorystyczne - można uważać za Dzihad?

Odpowiedź: Nie wiem czy oni tego dokonali ponieważ nie mam żadnych dowodów rzeczowych przeciwko nim, co jest wymagane w Szariacie. Nie mogę definitywnie stwierdzić że przestępstw tych dokonał Usâmah bin Lâdin czy ktokolwiek inny.
Tenkred: Ho, ho, ho, ale go potępił, nie ma co.

Pytanie: Usâmah bin Lâdin i Talibowie nie zważali na życie Afgańczyków - które zostało zniszczone gdy Talibowie odmówili wydać Usamy bin Ladena. Jaki jest pana komentarz?

Odpowiedź: Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie. Jeżeli Talibowie chcieli uchronić swój naród przed wojną, poradziliby się uczonych o wydanie Usamy bin Ladena. Żaden uczony nie wahał by się aby szczerze im doradzić. Proszę Allaha aby poprowadził Afganistan i wszystkie inne kraje Muzułmańskie do tego co jest najlepsze dla Ummy (wspólnoty Muzułmańskiej).
Tenkred: No tak, jak trwoga, to do Boga...

Pytanie: Jak pan wie, Ameryka zmobilizowała świat w walce z terroryzmem. Co Muzułmanie powinni czynić w takiej sytuacji?

Odpowiedź: Muzułmanie powinni mieć rozsądny stosunek nie popierając niesprawiedliwości i wrogości, nawet jeżeli niesprawiedliwość ta dokonywana jest przez Muzułmanów. Nie powinni wspierać niesprawiedliwości, obojętnie czy dokonywana jest ona przez Muzułmanów czy nie-Muzułmanów. Utrzymywanie prawa i praworządności powinno należeć do cech wyróżniających Muzułmanów oraz stanowić ich podstawę. Dlatego zabronione jest wspieranie kogoś kto jest odpowiedzialny za rozlew krwi w swoim kraju, czy w innych krajach. Nie powinni udzielać schronienia osobom które takich rzeczy dokonują. Nie powinni także milczeć o jakichkolwiek wykroczeniach.
Tenkred: Ludzie, pan Sâlih cały czas mówi o prawie szariatu !!!
Wiecie co jest przestępstwem, a co nie, w świetle szariatu ? Więc jeśli nie wiecie, to skad pewnośc, że mamy to samo na myśli !? Kochani, to jest właśnie Islam...

Pytanie: Czy prawdziwy Dzihad ma jakiekolwiek relacje z motywami politycznymi

Odpowiedź: Prawdziwy Dzihad jest poświęceniem i wzmacnia oddawanie czci Allahowi. Prawdziwy Dzihad nie powstrzymuje wierzących od oddawania czci Allahowi i od wdrażania Szariatu w sprawach codziennych. To jest prawdziwym sukcesem wszystkich Muzułmanów.
Tenkred: Hahahahaha ! Tak jest, wprowadzić szariat... niedoczekanie wasze ! :D

Koniec wywiadu.

Widzisz Hosi, jeśli ktokolwiek czyta ze zrozumieniem i pozna prawa muzułmanów, to zobaczy, jak Islam mydli oczy głupcom zachodu...
Takie wywiady tylko potwierdzają, że... Islam Is Bad :evil:

N maja 12, 2013 22:42

Tenkred napisał(a):
Hosi, ten wywiad tylko potwierdza to, o czym zawsze powtarzam. Ale, powolutku... postaram się jasno i czytelnie wykazać, dlaczego jednak uważam, że Islam jest skrajnie zły i niebezpieczny.

Po raz kolejny bredzisz.
Nie odpowiadasz na pytania,oczywiscie nieprzxypadkowo.Zdajesz sobie sprawe z tego co napisałem powyżej odnosząc sie do twoich wypowiedzi i unikasz jak ognia odnioesienia sie do tego co napisałem.Po raz kolejny tchórzostwo z twojej strony.

Cytuj:

Osoba która stara się na drodze Allaha, jest osobą która przestrzega rytuałów religijnych, unika agresji i opresji i trzyma się Szariatu w swojej walce i wysiłku. Nigdy zaś, za jego przyczyną nie jest rozlewana krew, ani nie cierpi jego naród."
Tenkred: No właśnie... JEGO NARÓD !, czyli muzułmanina !

Dokadnie.
Uczony ten w tym konkretnym tekscie odnosi sie tylko do watku muzłuomanskiego.Nie rozwaza kwestii "niewiernych"w zwiąku z tym twoja wypowiedz chybia celu.

Cytuj:
Szeich al-Lahaydân powiedział że prawdziwym Dzihadem jest opanowanie zła i poddanie się Allahowi.
Tenkred: Pytanie za 100 punktów. Kto jest "złem" dla Islamu ?
Podpowiem wam, wszyscy nie-muzułmanie którzy nie wyznają Islamu ;)

Za podpowiedzi z ze swoimi założeniami dziekuje.Znowu pudło.

Cytuj:

Co do odmowy wydania Bin Ladena przez Talibów, i w ten sposób narażenia niewinnych Afgańczyków na bombardowanie, to nie ma to nic wspólnego z ochroną interesów Islamu w kraju. Mogliby uniknąć takich błędów w różne sposoby, jeżeli by tylko wykazali chęć i poradzili się swych sąsiadów. Następnie prosił Allaha aby obdarzył Afganistan mądrymi przywódcami którzy oddalą kraj ten od wszelkiego niebezpieczeństwa. Powiedział też że najważniejszą oznaką prawdziwego muzułmanina, jest przeciwstawienie się każdej niesprawiedliwej osobie winnej rozlewu krwi, i nie udzielanie schronienia żadnym intrygantom oraz nie lekceważenie agresji ze strony nie-Muzułmanów.
Tenkred: Pan Sâlih krytykuje Bin Ladena, nie za jego działania, lecz za jego nieostrożność, która spowodowała, że doszło do kontruderzenia. I oczywiście mówi o możliwości szybkiego zakończenia konfliktu.

Tak bo w tym konkretnym tekscie odnosi sie do konsekwencji nalotów USA ireperkusji z tym związanych w stosunku do narodu AfganskiegoInnej kwestii nie rozwarza.kolejne pudło

Cytuj:

Odpowiedź: Wysłannik (sallâ Allâhu ´alayhi ła sallam) wytłumaczył, że Dziahd jest ustaleniem słów Allaha w najbardziej właściwy sposób, przez osobę która wykonuje rytuały religijne oraz unika bezprawia i agresji.
Tenkred: Wypadałoby odpowiedzieć na pytanie, co jest tym "bezprawiem i agresją" w oczach szariatu. Zapewne używanie ich w stosunku do braci muzułmanów, ale czy do nie-muzułmanów również ? Brak definicji, co nie Hosi ;)
.

Po raz kolejny Tenkred bredzi.
Uczony ów wyjasnia ze własciwym pojmowaniem Dzihadu jest unikanie bezprawia i agresji.Komentarz Tenkreda nie ma związku z tematem.Nie odnosi sie bezposrednio do tekstu tylko do swoich fantasmagorii.

Cytuj:
Obowiązkiem jest przestrzeganie praw Szariatu podczas wojny, aby bezprawnie nie powodować rozlewu krwi i nie narażać swojego narodu, kraju i Muzułmanów na niebezpieczeństwo.
Tenkred: To już było... Znów mowa o własnym bezpieczeństwie, nie ogółu.

Bo tylko to jest przedmiotem tej konkretnej wypowiedzi.Znowu pudło.
Jak chcesz krytykowac wypowiedzi kogokolwiek to czytaj uważnie tekst.Odnoś sie do konkretnego aspektu mysli autora.

Cytuj:

Jeśli chodzi o ataki lotnicze na Afganistan, które są odwetem za ataki na Nowy Jork i Waszyngton, to już wcześniej mówiłem że wymagana jest rozwaga aby niewinni ludzie nie byli poszkodowani za przestępstwa innych - niewinne osoby nie powinny być karane za coś czego nie dokonali.
Ataki terrorystyczne są zabronione i nie mają żadnych podstaw w Szariacie.
Tenkred: Pan Sâlih mówi o niewinnych Afgańczykach, którzy są bombardowani, a nie o ofiarach terrorystów z ataków z 11.09 ! On mówi o terroryzmie USA, w Afganistanie. Czy teraz to lepiej widać ?

Znowu to samo.
W pierwszej czesci swojej wypowiedzi uczony omawia kwestie nalotów na Afganistan, w drugiej kwestię teroryzmu która wyglada nastepująco:

Zdanie:"Ataki terrorystyczne są zabronione i nie mają żadnych podstaw w Szariacie" nie dotyczy oczywscie amerykanów jak sugeruje Tenkred, ponieważ ta wypowiedz dotyczy "braku podstaw w szaraicie"a wiec chodzi tutaj wyłacznie o muzłumanów wyznawców szariatu.Konsekwencją takiego rozumienia jest potepienie ataków terorystycznych oczywiscie w sytuacji kiedy dokonają go muzłumanie.Ten konkretny wątek rowaza ów uczczony

Powyższe uwagi mają również zastosowanie w stosunku do innych wypowiedzi tego usera.
Polecam ci Tenkred inne linki no i przede wszystkim nauke logiki.

Pn maja 13, 2013 7:55

Hosi napisał(a):
Powyższe uwagi mają również zastosowanie w stosunku do innych wypowiedzi tego usera.
Polecam ci Tenkred inne linki no i przede wszystkim nauke logiki.

Pozwól, że ludzie sami ocenią, co jest na rzeczy... wyraziłem swoje zdanie, Ty również.

Hosi, temat który przytoczyłeś, nosi tytuł "Krzywdzenie niewinnych to nie Dzihad", jednak ani razu autor nie odniósł się, bezpośrednio do niewinnych ludzi, nie mających nic wspólnego z Islamem. Tymi niewinnymi są muzułmanie, więc odpowiedzi wprowadzają w błędne myślenie ludzi, którzy to czytają.
Ten "Twój" uczony, to wysoce szemrany typ, i to jest moja opinia. ;)

Kolejne niejasne bzdury, które przytoczył Hosi, czyli :Ataki na cywilów
"ochrona tego co święte w Szari`ah !"

Nie-muzułmanie
Do osób których życie jest chronione przez Islam, należą także życia:

1. Nie-muzułmanów z którymi zawarte są umowy (gwarancje),
Tenkred: ;) 2.

2.Dhimmî [8]
Tenkred: Hahahaha !, taka definicja: Ludzie księgi żyjący pod władzą muzułmańską. Która oczywiście oznacza, że ludzie księgi są pozbawieni wszelkich praw, i są niewolnikami trzeciej kategorii. Poprostu cudnie !

3.Ci którzy szukają schronienia u Muzułmanów.
Tenkred: Patrz punkt 1. :D

Aha i jeszcze jedno, niech nikogo nie zmyli podejście Islamu do samobójstwa.

"Ten kto na tym świecie się zabił czymkolwiek, to Allâh ukarze go tym samym w Dniu Sądu Ostatecznego."

Znów niejasne gadanie wprowadzające w błąd. Dlatego, że samobójstwo w wyniku tzw akcji męczeńskiej, kiedy muzułmanin zabija wielu niewiernych to nie jest samobójstwo !!!, tylko dżihad. On wtedy idzie do raju, czy tak Hosi ?
Samobójstwo jest wtedy, kiedy ktos idzie sobie w ustronne miejsce, i popełnia samobójstwo. Czy to jest oczywiste ?
Hosi, teraz zaprzeczysz, że to nie prawda... ?

Hosi napisał(a):
http://www.planetaislam.com/praktyka/fatwa/atakisamobojcze.html:D

"Ataki samobójcze !"

"Tak właśnie postępują żydzi z Palestyńczykami. Gdy jakiś Palestyńczyk wysadzi się w powietrze zabijając przy tym sześć, siedem osób, w odwet biorą oni sześćdziesięciu lub więcej. Nie ma w tym żadnej korzyści dla muzułmanów..."

Widzicie, znów mowa o korzyściach, i przykład Palestyny...
A ilu Amerykanów, Filipińczyków, czy innych Chrześcijan "detonuje się" w tłumie muzułmanów ? Ekhm, żaden !? Acha, czyli tam przyniesie korzyść akcja męczeńska...
Proszę abyście zwracali uwagę, że zawsze mówi się,
"NIE PRZYNOSI KORZYŚCI"
Dlaczego zawsze dodają owe "KORZYŚCI ?"

Możesz sobie mówić, co chcesz Hosi, ale sam masz do mnie ansę, że nie definijuę jasno i klarownie o czy mówię, ale kiedy "uczony" mydli oczy innym, jest ok, co nie ? ;)

I oczywiście konkluzja...
"Wszelka chwała należy się jedynie Allahowi, pokój i błogosławieństwo niechaj spoczywa nad Jego ostatnim Wysłannikiem, jego rodziną i jego towarzyszami."
A resztę, to pies j#$%&.
;)

Pn maja 13, 2013 9:30

Hosi napisał(a):

Hosi, piszesz, że odpowiadam nie na temat ? Jednak to chyba Ty podesłałeś linki "nie na temat" ?
Podałeś Akbarowi źródła, jako że prawdziwy muzułmanin nie zabija, a tam nie ma nic co by świadczyło,że tak w istocie jest, to jeszcze wywiad sprowadza się do wielkiej krzywdy muzułmanów, a terrorem jest USA i Żydzi :D
Idiotę robisz ze mnie, czy z siebie Hosi ?

Pn maja 13, 2013 10:10

Tenkred napisał(a):
Wyobraźcie sobie Arabię Saudyjską, w zasięgu waszego wzroku w oddali wznosi się ogromny meczet, i nieprzebrane tłumy muzułmanów, podążające na nabożeństwo.
Pytanie jest takie. Kto z Was krzyknąłby: Hej ludzie, jestem Chrześcijaninem, czy możecie mi wskazać dorgę do najbliższego kościoła !?

Hehe, zapewne dopadłaby go policja religijna. Arabia Saudyjska to bardzo "religijny" kraj, w którym w miejsce zabytkowych meczetów stawia się hotele, podobnie z ważnymi miejscami dotyczącymi życia Proroka (będącymi częścią nie tylko muzułmańskiego, ale i światowego dziedzictwa kulturowego). Smutne...

Tenkred napisał(a):
Akbar zwrócił uwagę odnośnie kobiet w raju...

Nom, nie rozumiem jak można nie brać pod uwagę kontekstu kulturowo-historycznego, co czyni wielu muzułmanów. Koran powstawał w społeczeństwie patriarchalnym - to, że kobieta służy mężczyźnie było wtedy czymś oczywistym.

"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction:
http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog
https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage

Pn maja 13, 2013 10:45

Tenkred napisał(a):

Hosi, piszesz, że odpowiadam nie na temat ?

A to co?
Wała chcesz kolego ze mnie zrobić?
Odpowiedziałeś na te pytania które ci zadałem?Nie bo znowu stchórzyłeś, infantylnie zresztą :D
Cytuj:

Nie widze możliwosci do takiego rozróżniania.Kto podąża,kto jest wyznawcą tej złej ideologii jak nie ludzie,tzn wszyscy muzłumanie?

Cytuj:

Czyli na nich nie oddziałuje ta "zła" ideologia?
Czyż dobrzy ludzie nie wyznają dobrej ideologii?

Cytuj:
Ja bym to okreslił inaczej.Fundamentem skrajnego skrzydła Islamu jest przemoc i brutalność.
Zgadzasz się z tym?

Cytuj:

Wyraznie to może ukazywać ewentualnie jakaś interpretacja nic więcej.Duża różnorodność panuje w tym zakresie.

Cytuj:

Zobacz to:

http://refleksje-ucznia-jezusa.bloog.pl ... aid=610922
Ta ksiązka,którą zresztą posiadam ukazuje znacznie więcej podobnych przypadków.
Podoba ci się taka wolność?T

Pn maja 13, 2013 12:11
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona