Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 18:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Platforma Nieobywatelska
Czy jest jakaś partia w Polsce która zlikwiduje umowy śmieciowe i skończy wyzysk ludzi?
PIS rządził 2 lata miał to gdzieś. PO rządzi już kilka lat i też ma to gdzieś. SLD oni chyba to wprowadzili.
Nie ma większego chamstwa jak młodej osobie rzucić marne 30zł za dniówkę i nie opłacić jej ZUS ani ubezpieczenia zdrowotnego.
Ja rozumie ze takie firmy mogą poupadać bez umów śmieciowych. Ale czy nam potrzebne firmy których nie stać na to by pracownikom godnie zapłacić? Czy chcemy do Europy czy do Afryki?
Przez tych chamów uczciwi pracodawcy uczciwie opłacający pracowników bankrutują bo ich produkt jest droższy i mniej konkurencyjny. Wyzysk potęguje wyzysk. Przedsiębiorcy budują sobie wille bo wykorzystują pracowników. W mniejszych domach też mogą mieszkać, a dzięki temu ich pracownika będzie stać na mieszkanie i na założenie rodziny.

So maja 04, 2013 0:20

Pełna zgoda.
Fakt, umowy "śmieciowe" są ułatwieniem dla jakiegoś właściciela sklepiku, czy innej małej firemki, ale w większych firmach nie powinny mieć miejsca. Nikt mi nie wmówi, że pan biznesmen nie mogąc zatrudniać ludzi na podstawie śmiecioumów sam przebrałby się w robocze ciuchy i zapylał za pięciu :badgrin: (1 na stu)
Otóż zatrudniałby ludzi na podstawia poważnych umów ponieważ oni zarabiają także dla niego! A z racji uczciwie opłacanego ZUS-u i ubezpieczeń ewentualnie musiałby zrezygnować z kupna nowego Merca, albo extra wczasów.

So maja 04, 2013 0:53

A po za tym gdyby pracodawcy byli zmuszeni do opłacania ZUSu pracownikom. To ZUS nie miałby aż takich problemów jak ma i nie trzeba by było podnosić wieku emerytalnego. To wszystko przez kilka lat jazdy na umowach śmieciowych.
Kolejny problem to taki ze pracodawcy wolą zatrudnić emerytów bo nie muszą im ZUSu płacić. ZUS powinni i tak płacić aby zatrudniali młodych. Bo emeryt ma emeryturę ma z czego żyć a z czego ma żyć bezrobotny?
Politycy jeszcze się dziwią czemu jest mniejszy wzrost demograficzny jak za PRLu. Bo wtedy nie było umów śmieciowych.
Kolejny problem to ceny z kosmosu za metr mieszkania. Już nawet pracując za granicą ciężko zarobić na mieszkanie w Polsce. A co dopiero pracując w Polsce na umowie śmieciowej za 30 zł dziennie bez zusu i ubezpieczenia. Czemu rząd coś z tym nie zrobi?
A politycy tworzą jakieś problemy gdzie indziej gdyż boją się ruszyć to z czym naprawdę jest problem. Przedsiębiorcy zatrudniający na umowy śmieciowe finansują partie i media. Przez co media mało kiedy coś o tym powiedzą.
Mówią o jakimś wieku emerytalnym. Co za różnica jaki jest wiek emerytalny gdy pracując na umowie śmieciowej ludzie nie będą mieli żadnej emerytury.
Ale za to w okolicy miast jest pełno willi pobudowanych. Willa za umowy śmieciowe. Kolejna willa należy do lekarza biorącego 100zł za 10 minut wizyty. Oni chyba specjalnie zrobili aby przez NFZ czekało się pół roku, wszyscy pójdą i zapłacą już tą stówę. A ci sami lekarze co pryzmują na NFZ to też pryzmują prywatnie. W tym kraju wyleczalne choroby są niewyleczalne bo się nie doczekasz na leczenie i umrzesz.
Czemu media nie interesują się w ogóle tym ile ludzi umarło z powodu kolejek? A tylko ględzą o smoleńsku.

So maja 04, 2013 1:20
Cytuj:
Pomyliłaś rodzinę RM i jedynych patriotów spod znaku PiS z wyborcami PO ....to ci pierwsi mówią jednym głosem, PO-owcy mają zróżnicowane poglądy w wielu kwestiach.
- faktycznie , dlatego jeżeli ktoś ma inne zdanie niż donald (ewentualnie jeżeli ma w ogóle jakieś swoje zdanie ) to przestaje być ministrem .
Cytuj:
Gowin nie został odsunięty za poglądy, bo ma takie same poglądy jak wtedy, kiedy zostawał ministrem, czego nigdy nie ukrywał.

Gowin został odsunięty za staczanie się w "ziobryzm", czyli za to, że jako minister sprawiedliwości rzucał ciężkimi oskarżeniami bez najmniejszych nawet dowodów.
- czyli miał swoje poglądy ale ich nie miał bo sie staczał .Dobre .
Cytuj:
Otóż zatrudniałby ludzi na podstawia poważnych umów ponieważ oni zarabiają także dla niego! A z racji uczciwie opłacanego ZUS-u i ubezpieczeń ewentualnie musiałby zrezygnować z kupna nowego Merca, albo extra wczasów.
- ewentualnie zamknąć firmę ,i nie płacić na zus ani nie zatrudniać ludzi .
Cytuj:
A po za tym gdyby pracodawcy byli zmuszeni do opłacania ZUSu pracownikom. To ZUS nie miałby aż takich problemów jak ma i nie trzeba by było podnosić wieku emerytalnego. To wszystko przez kilka lat jazdy na umowach śmieciowych.
- jakbyś poszperał głębiej - to umowy przy których odprowadzana jest składka emerytalna są w zaniku , gdyuż polityka donalda i jego grupy doprowadzila do zaniku następujących po sobie pokoleń (można to już śmiało powiedzieć) .Tragizm tej sytuacji jest już widoczny .Dlatego donald już wie , że za lat kilkanaście nie będzie kasy na emerytury i renty (lepiej zachować umowy śmieciowe i wszelkie inne rozwiązania aby jak najmniej ludzi odprowadzało na emerytury ) wtedy można powiedzieć że to ich wina . :-D

Pn maja 06, 2013 18:14
Cytuj:
faktycznie , dlatego jeżeli ktoś ma inne zdanie niż donald (ewentualnie jeżeli ma w ogóle jakieś swoje zdanie ) to przestaje być ministrem .

I dlatego konserwatysta zastąpił konserwatystę :D

Pn maja 06, 2013 18:40
Cytuj:
- Gowin poglądów na życie i wartości nie zmienił, jego następca prezentuje podobny system wartości, dlatego ta decyzja nie ma związku ze sporem ideowym - tłumaczył swoją decyzję premier. - Uprzedzałem Gowina po ostatnim zamieszaniu, że w jego rękach jest zdolność panowania nad własną ekspresją - dodał.

- Ja nie mam czasu, żeby raz na tydzień tłumaczyć się za ministra dlatego, że upolitycznia kwestie, którymi się zajmuje - podkreślił Tusk i dodał, że w PO nie będzie sztormu o charakterze ideowym.
- zastanawiające jak jeden konserwatysta moze zastąpić drugiego konserwatystę ? Tłumaczenie donalda i jego wiernopoddańczych popleczników jakoś sobie przeczy .Jednym słowem jeden konserwatysta to konserwatysta a drugi konserwatysta - ośmielił się mieć swoje zdanie jako konserwatysta (co nie było po linii politycznej donalda ) .Czyli któryś z t6ych konserwatystów , konserwatystą nie jest . :-D

Pn maja 06, 2013 18:58

Poziom polskiej polityki.
Obrazek

Robert Biedroń to Jezus Chrystus naszych czasów. Podobnie jak Jezus głosi swoje przekonania sprzecznie z ogólnie panującymi przekonaniami "faryzeuszy".
I podobnie jak Jezus, Biedroń ma już wielu wrogów, którzy chcieliby go nawet zabić.
A przecież tak samo jak Jezus, Robert Biedroń nic złego nikomu nie zrobił.

Pn maja 06, 2013 19:02
Moim zdaniem, Platforma, to wylęgarnia dziwaków:
http://gita.salon24.pl/

Cz maja 09, 2013 21:26
Vacarius napisał(a):
Poziom polskiej polityki.
Obrazek

Robert Biedroń to Jezus Chrystus naszych czasów. Podobnie jak Jezus głosi swoje przekonania sprzecznie z ogólnie panującymi przekonaniami "faryzeuszy".
I podobnie jak Jezus, Biedroń ma już wielu wrogów, którzy chcieliby go nawet zabić.
A przecież tak samo jak Jezus, Robert Biedroń nic złego nikomu nie zrobił.

Ależ dokonałeś idiotycznego zestawienia - szkoda czasu na komentarz.

Pt maja 10, 2013 8:53
Cytuj:
Tłumaczenie donalda i jego wiernopoddańczych popleczników jakoś sobie przeczy .Jednym słowem jeden konserwatysta to konserwatysta a drugi konserwatysta - ośmielił się mieć swoje zdanie jako konserwatysta (co nie było po linii politycznej donalda ) .Czyli któryś z t6ych konserwatystów , konserwatystą nie jest . :-D

Obaj głosują podobnie, obaj mają podobne poglądy, ale dla trupa nie liczą się realia, tylko osobista niechęć do Tuska.

Pt maja 10, 2013 9:12

@Vacarius: ty naprawdę sądzisz, że ktoś, kto dziś pracuje na umowie śmieciowej, po ich zlikwidowaniu dostanie piękną i lśniącą umowę o pracę? A nie np. wyląduje na bezrobociu, zaś pracodawcy będą po prostu bardziej wyzyskiwać tych pracowników, na których ich jeszcze stać?

Za PRL wszystko było ekstra, żadnych "śmieciówek", wszyscy z urlopami i wczasami w Bułgarii, tylko że potem PRL zbankrutował i się skończyła balanga.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 10, 2013 18:40
To, że Platforma jest partią antyobywatelską, to jasne jak 2+2=4.
Niestety staje się coraz bardziej lewacką , przede wszystkim na skutek popierania związków partnerskich.
3 maja we mszy św. uczestniczyła posłanka Platformy Krystyna Kłosin. Krystyna Kłosin w sprawach ideowych głosuje tak jak lewacka część klubu parlamentarnego Platformy.
Po mszy miałam możliwość zadać pytanie, czy rozważa wystąpienie z partii, która staje się coraz bardziej lewacka. Jej uczestnictwo we mszy świętej upoważniło mnie do zadania tego pytania.
Pani poseł zrobiła zdziwiona minę, nie widzi nic złego w swoich głosowaniach, a posła Godsona i Gowina to nawet lubi i często głosuje tak jak oni.
"Wrażliwość" pani poseł faktycznie zasługuje na zauważenie.

N maja 12, 2013 12:27

Platformersi wyznają zasadę, że swoją wiarę należy pozostawiać poza Sejmem. Na jakiej podstawie można w taki sposób myśleć, nie mam pojęcia. Jak można twierdzić, że chrześcijaninem się jest poza pracą, a w pracy się jest np. palikociarzem - nie rozumiem. Ale w przypadku PO nie jest to nic dziwnego - to partia od początku i fundamentalnie oparta na kłamstwie i oszustwie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N maja 12, 2013 15:25
Johnny99 napisał(a):
Platformersi wyznają zasadę, że swoją wiarę należy pozostawiać poza Sejmem. Na jakiej podstawie można w taki sposób myśleć, nie mam pojęcia. Jak można twierdzić, że chrześcijaninem się jest poza pracą, a w pracy się jest np. palikociarzem - nie rozumiem. Ale w przypadku PO nie jest to nic dziwnego - to partia od początku i fundamentalnie oparta na kłamstwie i oszustwie.

No tak PiSowcy tak nie czynią....jeśli nawet adwokata opłacają za pieniądze całego społeczeństwa, to przecież w patriotycznej, bożej sprawie.

N maja 12, 2013 16:44
Alus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

No tak PiSowcy tak nie czynią....jeśli nawet adwokata opłacają za pieniądze całego społeczeństwa, to przecież w patriotycznej, bożej sprawie.

Alus! Temat tego wątku, to "Platforma Nieobywatelska", a nie "PiSowcy"

N maja 12, 2013 17:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 153  Następna strona