Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 15:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
To NIE BYŁA uwaga TYLKO I WYŁACZNIE do moderacji, ale do wszystkich. Nawet chciałem ją umieścić tutaj, tylko że pomyślałem, że wówczas będzie niezauważona, a z większym pożytkiem dla wszystkich byłoby umieszczenie jej tam, gdzie powstał "problem" i wyjaśnienie sytuacji. Mam nadzieję, że w miarę rozsądnie uzasadniłem "złamanie regulaminu".

Śr maja 08, 2013 6:56
Nie przeginaj. Miej na uwadze, że tylko jedno ostrzeżenie dzieli Cię od bana stałego.
Jest to jak najbardziej uwaga o pracy moderatora:
Jajko napisał(a):
Drapke postąpił zgodnie z reguleminem, który nakazuje umieszczanie nowych komentarzy w istniejących wątkach na zbliżony temat. I Drapke tak właśnie zrobił. A jaka była reakcja Mariel - wywalenie wpisu!
Gdzież jak nie w tym wątku można zamieszczać tanie prowokacje? A może NIE MOŻNA?

Takie uwagi umieszcza się w Uwagach do moderacji.

Śr maja 08, 2013 8:16

Słusznie! To była uwaga O pracy moderatora ale nie tylko i wyłącznie DO moderatora. Łapiesz różnicę?
No ale już się zamykam, bo
1. moderator ma zawsze rację
2. jak moderator nie ma racji to patrz punkt pierwszy.

Śr maja 08, 2013 9:10

Zgłaszam wycieczki osobiste niemające wiele wspólnego z tematem dyskusji (zwłaszcza ta druga):
viewtopic.php?p=749964#p749964
viewtopic.php?p=749968#p749968

Cz maja 09, 2013 9:07

a gdzie Ty tam miałeś wycieczki osobiste? Aaaa, już wiem. Moderacja z wiadomych względów nic z tym nie zrobi a Ty będziesz mógł popsioczyć, że jest stronnicza i Cie dyskryminuje :D

Cz maja 09, 2013 9:54
W temqacie - co ja bym zrobił na jej miejscu - Wist bezpodstawnie nawzal mnie klamcą . Nawet gdybym - powtórze nawet gdybym mylił się w niektórych sprawach to nic nie usprawiedliwia wista do rzucania tego typu oskarżen <Problem jednak w tym że jest to oskarżenie na zasadzie powiem ze to klamca i już .Nie oceniam postawy wiary wista , jeżeli ma problemy ze swoja tożsamościa odnośnie światopoglądu to jest to jego problem , a nie problem tych którzy mają odmienne zdanie niz wist .Czekam na reakcje (może być łańcuchowa) . :zdrowie:

Cz maja 16, 2013 16:59

medieval_man napisał(a):
Wykształcony chrześcijanin wyniósł taką wiedzę z katechizmu.
Niewykształconemu zdaje się, że zjadł wszystkie rozumy.
Czy mamy z Tobą wracać w podstawach wiary do przedszkola?
O swojej wierze wiesz bardzo niewiele.
W ogóle chodziłeś na katechezę? A może chodziłeś i niczego nie usłyszałeś? Pismo święte czytałeś?

Krótko. Żałosne podteksty nie na temat.
Spam

Pt maja 17, 2013 17:11
Praktyki polegające na tym, że osoby uprawnione do moderowania -- bo tylko takie są w stanie to zrobić -- po kryjomu i bez żadnej wzmianki grzebią i zmieniają opublikowany przeze mnie list, uważam za SKANDALICZNE.

So maja 18, 2013 19:14
Moderator

akruk napisał(a):
Soul33 napisał(a):
Nie w Twoich, tylko w cytacie, akruk :-D Twoje zachowane co do słowa.
Nie, nie w cytacie. Mój list, który zmieniono (18 maja 2013 16:18), w ogóle NIE ZAWIERAŁ cytatu.

A nawet gdyby zawierał, to takie samowolne i NIESYGNALIZOWANE "poprawianie" to postępowanie SKANDALICZNE. Niezgodne z Regulaminem forum oraz dobrymi obyczajami.

Nie napisałeś nic o 16:18. Ja wyciąłem tylko zdanie woodsa z wcześniejszego postu, a nie poinformowałem Cię osobiście, ponieważ nie wpływało to na meritum rozmowy (choć oczywiście mógłbym w przyszłości informować o każdej zmianie).

Nic poza tym nie robiłem. Nie ma też niczego w archiwum (a zawsze tam trafiało), więc chyba nikt inny też nic nie usunął. Przejrzysz to może jeszcze raz?

Cytuj:
Człowiek, który to zrobił jest dla mnie #%$!(auto-cenzura)... i wobec takiego incydentu nie zamierzam więcej udzielać się na tym forum merytorycznie.

A tutaj mam wrażenie, że odrobinę przesadzasz, szczerze przyznam.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So maja 18, 2013 20:07
Zapewne chodzi o post wysłany dnia 18.05.13 o godz. 18.18

Co za zbieżność liczb :P

I nie musisz tłumaczyć, dlaczego wyciąłeś część wypowiedzi @woodsa, ponieważ @akruk już Ci tłumaczył, że:

akruk napisał(a):
Nie, nie w cytacie. Mój list, który zmieniono (18 maja 2013 16:18), w ogóle NIE ZAWIERAŁ cytatu.

So maja 18, 2013 20:21
Proszę moderację o wyjaśnienie sprawy, bo ten incydent jest mocno niepokojący.

So maja 18, 2013 20:28
Byłby, gdyby istotnie miał miejsce, tymczasem nie ma śladu po jakiejkolwiek edycji postu, wskazanego przez akruka.
W archiwum umieszcza się nawet pojedyncze wycięte słowa, podlinkowane do macierzystych wpisów, nic nie leci "w kosmos" (no chyba, że trafi na chińskiego spamera, który z prędkością śnieżnej armatki zarzuca forum tą samą reklamą zimowych kurteczek, wtedy nie ma wyjścia - kasuje się spam, umieszczając jeden z takich postów w archiwum).

Być może @akruk przed wysłaniem jednak poprawiłeś swój własny wpis i umknęło Ci to, nie widzę innego sensownego wyjaśnienia.

So maja 18, 2013 20:55
Moderator

Aha, wiem już. Skasowałem powiększenie czcionki, bo uznałem to za zbyt negatywnie wpływające na czytelność (kolorowe, pogrubione i powiększone). Tylko w międzyczasie wyciachałem woodsa, napisałem post, pw i robiłem kilka rzeczy, więc nie zapadło mi w pamięć.

Ale OK, faktycznie mój błąd. Zwykle będę informował użytkowników [uściślając: osobiście, czyli np. przez PW - dopisek] o każdej zmianie. Uznaję też, że przesadziłem z reakcją w tej sytuacji.

Cieszyłbym się, akruku, gdybyś nie rezygnował jeszcze z merytorycznych postów na forum. Nie wiem jak inni ( ;-) ), ale ja zawsze uważałem Twój wkład w forum za ciekawy i wartościowy.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So maja 18, 2013 21:08
Soul33 napisał(a):
Cieszyłbym się, akruku, gdybyś nie rezygnował jeszcze z merytorycznych postów na forum.

Ja także.

So maja 18, 2013 21:16

Mam nadzieję, że ta sytuacja będzie nauczką dla neofitów administratorów i nie spowoduje zamilknięcia tak wartościowego forumowiczem, jakim jest akruk. (choć można podejrzewać, że była to akcja celowa by wykurzyć niewygodnie merytorycznego użytkownika)

N maja 19, 2013 19:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 437  Następna strona