Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 11:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Alus! Słabiutko jesteś poinformowana. Określenie:"Kościół Toruński", "kościół Łagiewnicki", to określenia dawnego vipa Platformy J.M.Rokity.

Może i Rokita, ale to Kościół toruński wrzeszczy tu jest Polska i o. Rydzyk przesądza komu wolno stać i klękać przed ołtarzem.

My tu gadu gadu, a Twoja Platforma przeżywa kryzys:

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/co_z ... a036d56a41

Pn maja 20, 2013 14:26
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Alus! Słabiutko jesteś poinformowana. Określenie:"Kościół Toruński", "kościół Łagiewnicki", to określenia dawnego vipa Platformy J.M.Rokity.

Może i Rokita, ale to Kościół toruński wrzeszczy tu jest Polska i o. Rydzyk przesądza komu wolno stać i klękać przed ołtarzem.

My tu gadu gadu, a Twoja Platforma przeżywa kryzys:

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/co_z ... a036d56a41

Istotne co będzie przeżywała w 2015r.

Pn maja 20, 2013 15:22

Johnny99 napisał(a):
@SweetChild: czyli - bzdura. Zachowywanie się tak, jakby Bóg nie istniał, w imię idei państwa. Absurd i nonsens, nie mówiąc już o grzechu.

Rozumiem, że dla Ciebie ideałem jest zasada "czyj tron tego religia". Dla mnie z kolei zwolennicy "zbawiania siłą" (czy każdego innego uszczęśliwiania na siłę) to jedno z podstawowych zagrożeń.

Pn maja 20, 2013 17:57

Nie, dla mnie ideałem jest zasada, że wierzącym jest się zawsze, a nie od święta. Jeżeli społeczeństwo nie chce, by rządzili nim katolicy według nauki Kościoła, to niech na nich nie głosuje. Proste? Proste. Skoro jednak wybiera na prezydenta gościa, który swoim katolicyzmem wręcz demonstracyjnie się obnosi, to dlaczego potem wymaga od niego deklaracji, że on wcale nie jest przeciw in vitro? To jest promowanie jakiejś instytucjonalnej hipokryzji.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 20, 2013 20:58
Johnny99 napisał(a):
Nie, dla mnie ideałem jest zasada, że wierzącym jest się zawsze, a nie od święta. Jeżeli społeczeństwo nie chce, by rządzili nim katolicy według nauki Kościoła, to niech na nich nie głosuje. Proste? Proste. Skoro jednak wybiera na prezydenta gościa, który swoim katolicyzmem wręcz demonstracyjnie się obnosi, to dlaczego potem wymaga od niego deklaracji, że on wcale nie jest przeciw in vitro? To jest promowanie jakiejś instytucjonalnej hipokryzji.

Poza M. Jurkiem nie widzę żadnego innego polskiego polityka, który postępuje według nauki Kościoła.

Wt maja 21, 2013 7:20
Alus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

Poza M. Jurkiem nie widzę żadnego innego polskiego polityka, który postępuje według nauki Kościoła.

Czy mamy rozumieć, że od dzisiaj popierasz PR i opuszczasz tonącą Platformę?

Wt maja 21, 2013 14:43
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

Czy mamy rozumieć, że od dzisiaj popierasz PR i opuszczasz tonącą Platformę?

Ani PO nie tonie, ani M. Jurek nie ma szans na wejście do parlamentu.

Wt maja 21, 2013 15:15
Alus! Marek Jurek wejdzie do parlamentu, gdyż od dawna wiadomo, że znajdzie się na listach Prawa i Sprawiedliwości. Nie wiem jak PO, gdyż ta partia dawno przestała istnieć, Platforma natomiast tonie, co widać gołym okiem. Oczywiście nie podzieli losu AWS, gdyż AWS nie opanował stołków w takim stopniu jak Platforma.

Wt maja 21, 2013 18:03
gita napisał(a):
Alus! Marek Jurek wejdzie do parlamentu, gdyż od dawna wiadomo, że znajdzie się na listach Prawa i Sprawiedliwości. Nie wiem jak PO, gdyż ta partia dawno przestała istnieć, Platforma natomiast tonie, co widać gołym okiem. Oczywiście nie podzieli losu AWS, gdyż AWS nie opanował stołków w takim stopniu jak Platforma.

Albo będzie posłuszny we wszystkim J. Kaczyńskiemu, albo podzieli swój los, gdy usłyszał pod swoim adresem głupiec albo agent w momencie porzucana stanowiska marszałka w proteście po głosowaniu PiS w kwestii aborcji.

Wt maja 21, 2013 18:26

Alus napisał(a):

No to może trzeba głosować na Marka Jurka, jak sądzisz?

Cytuj:
Ani PO nie tonie, ani M. Jurek nie ma szans na wejście do parlamentu.

Nie PO tonie, tylko Tusk i jego ferajna toną. Schetyna i Gowin aż się palą, by przejąć od niego partię. To jest zresztą dobra wiadomość.

Jurek nigdy nie będzie mieć szans, jeżeli katolicy nadal będą wyznawać zasadę, że swoją wiarę zostawia się poza Sejmem i tego oczekiwać od katolickich polityków.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt maja 21, 2013 21:09
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

No to może trzeba głosować na Marka Jurka, jak sądzisz?

Nie sądzę, bo M. Jurek znów sie podpiął pod PiS, który ja tak lubię jak Ty PO.

Cytuj:
Nie PO tonie, tylko Tusk i jego ferajna toną. Schetyna i Gowin aż się palą, by przejąć od niego partię. To jest zresztą dobra wiadomość.

Okaże się.

Cytuj:
Jurek nigdy nie będzie mieć szans, jeżeli katolicy nadal będą wyznawać zasadę, że swoją wiarę zostawia się poza Sejmem i tego oczekiwać od katolickich polityków.

M. Jurek samodzielnie nie ma szans.
A jeśli chodzi o katolickość PiS i PO to są porównywalne.
Pokazanie się na Mszy św, deklaracje, nic nie znaczą wobec postępowania na co dzień, które nie licuje z nauką Chrystusa.

Śr maja 22, 2013 7:31

Johnny99 napisał(a):
To [wszystko jedno co -p] jest zresztą dobra wiadomość.

Dobra wiadomość dla PIS, to zła wiadomość dla Polski. :roll:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr maja 22, 2013 12:34
pilaster napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
To [wszystko jedno co -p] jest zresztą dobra wiadomość.

Dobra wiadomość dla PIS, to zła wiadomość dla Polski. :roll:

Uzupełnię:SKORUMPOWANEJ, gdyż taka na skutek rządów Platformy też jest.

Śr maja 22, 2013 13:07

Cytuj:
Nie sądzę, bo M. Jurek znów sie podpiął pod PiS, który ja tak lubię jak Ty PO.

A co to ma do rzeczy?

Cytuj:
Okaże się.

Już się okazuje. Teraz już nawet prorządowe media jadą po Tusku jak po łysej kobyle.

Cytuj:
M. Jurek samodzielnie nie ma szans.

Jakby tacy jak ty się opamiętali, to by miał.

Cytuj:
A jeśli chodzi o katolickość PiS i PO to są porównywalne.

PiS przynajmniej nie jest otwarcie antykościelny.

Śr maja 22, 2013 17:28
Cytuj:
A co to ma do rzeczy?

Ano to, że jak Ty nigdy nie dasz głosu na PO, tak ja na PiS.

Cytuj:
Już się okazuje. Teraz już nawet prorządowe media jadą po Tusku jak po łysej kobyle.

Każdy temat dobry, byle głośny.

Cytuj:
PiS przynajmniej nie jest otwarcie antykościelny.

Medialny PR.

Śr maja 22, 2013 17:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 153  Następna strona