Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 2:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
Endek napisał(a):
Straszne są grzechy Narodu polskiego. Bóg chce go ukarać. Ratunek dla Polski jest tylko w Moim Boskim Sercu.

Ach ta grzeszna Polska nasza. Mimo że to jeden z najbardziej religijnych krajów Europy, Panu Bogu to nie wystarczy i chce nas pokarać za te nasze wielkie grzechy.
Powinniśmy brać przykład z Europy Zachodniej i USA, które grzechów ciężkich na sumieniu nie mają, w końcu im Bóg pobłogosławił c'nie?
No więc przystąpmy do ekspiacji, tak jak to zrobili w Europie Zachodniej: dajmy księżom kasy fiskalne, opodatkujmy na zwykłych zasadach, dajmy homoseksualistom prawa o które się domagają, zalegalizujmy eutanazję, aborcję, sutenerstwo etc. :cisza:

Pt maja 31, 2013 18:17

Rozalia Celakówna w swoich pamiętnikach pisała, ze Intronizacja musi się dokonać w naszych sercach, choć w liście do kard Hlonda nalegała, aby akt władz państwowych i kościelnych odbył się jak najszybciej. Dlaczego władz? bo one reprezentują wobec Boga cały naród i Kościół.
Śluby Lwowskie Jana Kazimierza dokonały się ważnie, choć monarcha się o zdanie narodu nie pytał.
Po to władza ma władzę.

Nie ma co na obecne zwierzchności państwowe i kościelne liczyć. Niech każdy indywidualnie taki akt wobec Boga uczyni, odmawiając litanie do NSPJ i dodać akt poświęcenia się Najświętszemu Sercu Jezusowemu. Niech też przestanie obrażać Pana Boga grzechami szczegolnie nieczystości.
choć ja bym dodał ze obecną plagą Polaków, jest obojętność na sprawy Ojczyzny.

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

Pt maja 31, 2013 18:34

Val napisał(a):
No więc przystąpmy do ekspiacji, tak jak to zrobili w Europie Zachodniej

Jeżeli podpiszesz cyrograf jak Europa, to diabeł Ci ''pobłogosławi'' na 100% pewności.

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

Pt maja 31, 2013 18:42
quas napisał(a):
Kael napisał(a):
Ma to byc Krolowanie Jezusa, czy Jego Serca?

A co jest wyżej dla Ciebie, królowanie Jezusa czy tylko Jego Serca ??

Nie chodzi o to, co jest dla mnie wyzej, ale czego oczekuje od nas Pan Jezus. Juz tu sa rozbieznosci, bo raz jest mowa o Intronizacji Serca Pana Jezusa, a raz o Intronizacji Jego samego. Dla mnie sa to nieco inne tresci teologiczne. A sa zacieci zwolennicy obu wersji, ktorzy by sie dali pokroic na kawalki za "swoja jedynie sluszna"

quas napisał(a):
I czy jest mowa o jakimkolwiek królowaniu kiedy Polska przyjmuje invitro, jest o krok od przyjęcia związków partnerskich, a homo małzeństwa z dziecmi sa przedstawianie jako rozwój i toleracnacja do tego na topie jest seksualizacja małych dzieci, a Europa jest w tym wszystkim dużo dalej. Ja tu widzę królowanie, ale szatana i jego praw. Tu chodzi o królowanie Jezusa nad narodem, a o co mamy w Europie jest królwaniem szatana i jego praw.

Czyli akty dotychczasowe sie nie sprawdzily. A dlaczego?

quas napisał(a):
Kael napisał(a):
Narod, jak sie chyba zgadzamy, powinien tego dokonac swiadomie i dobrowolnie. Sam, z udzialem swoich przedstawicieli swieckich, czy tylko koscielnych? Ma to byc najpierw akt, czy najpierw nawrocenie?

Tak, tu się zgadzamy. Ale czy królwanie Jezusa nad narodem może mieć miejsce kiedy ten naród przyjmuje prawa szatana ?? Pytasz najpierw akt czy nawrócenie. A czy widzisz coś przeciwko aktowi płynącemu z nawrócenia narodu, albo nawróceniu narodu płynącemu z aktu narodowego. Forma jest mniej ważna i obie mogą być łaską, tu chodzi o królowanie Jezusa nad narodem i Boże Prawo, a czy to wyniknie najpierw z nawrócenia czy aktu, jest mniej ważne bo może i z tego i z tego. Intronicacja to królowanie Jezusa nad narodem i Boże prawo.

Ja nie widze nic przeciw aktowi wynikajacemu z nawrocenia narodu. Jestem czlowiekiem malej wiary (przyznaje) i w calosciowe, a niechby tylko wiekszosciowe nawrocenie narodu nie wierze. Dodam: polskiego narodu, w ktorym na dwoch Polakow sa trzy zdania. I kazdy wie lepiej, co Pan Bog powinien zrobic. Albo episkopat. Albo premier. Tylko nie on sam.
W nawrocenie na podstawie aktu intronizacji dokonanego bez wewnetrznej przemiany wiekszosci Polakow, to ja nie wierze wcale. To nie magia i bez naszej wlasnej woli Pan Bog moze nam dac laske, ale czarnej roboty zmiany myslenia i zycia za nas nie zrobi.

quas napisał(a):
Nie wiem czy oczekujesz po tym raju i POlski miodem płynącej. Ja bynajmniej nie. Patrzę na słowa ,, Wg wizji Rozalii Celakówny, kraje które uznają Chrystusa za Króla unikną zagłady''. Więc nie wiem z czego wyciągasz słowa o raju itd, skoro jest mowa o czymś zupełnie innym.

Quas, ale II wojna juz byla, i narod polski nie zginal. To moze jednak Intronizacja byla dokonana "poprawnie"? A jezeli tobie sie wydaje ze nie, to znaczy, ze oczekujesz czegos innego. Jakiejs polisy na reszte losow narodu. Ale co to znaczy dla ciebie "narodu"? Ze polski jezyk nie zginie? Ze granic nam nikt nie przesunie, albo z mapy nie wymaze? Ze wszyscy Polacy beda mieszkac tylko w Polsce? Czego konkretnie oczekujesz? Bo od tego zalezy, czy uwierzysz w to, ze Pan Bog jednak sie nami opiekuje (w koncu budujemy Mu potezna Swiatynie Opatrznosci Bozej - chyba jednak z wdziecznosci?) nawet jezeli pozornie, chwilowo, wydaje sie zwyciezac ksiaze tego swiata.

Pt maja 31, 2013 19:33

Kael napisał(a):
Nie chodzi o to, co jest dla mnie wyzej, ale czego oczekuje od nas Pan Jezus. Juz tu sa rozbieznosci, bo raz jest mowa o Intronizacji Serca Pana Jezusa, a raz o Intronizacji Jego samego. Dla mnie sa to nieco inne tresci teologiczne.

Kościół bardzo precyzyjnie się wyraził w tej sprawie i najbardziej teologicznie poprawną wersją jest Intronizowanie NSPJ. Oto cytat z Encykliki Quas Primas Piusa XI Papieża.

A przeto powagą Naszą Apostolską ustanawiamy święto Pana Jezusa Chrystusa - Króla, które ma być na całym świecie obchodzone rok rocznie w ostatnią niedzielę miesiąca października, tj. w niedzielę, poprzedzającą bezpośrednio uroczystość Wszystkich Świętych. Polecamy również, aby w tym samym dniu corocznie odnawiano poświęcenie się Sercu Pana Jezusa, który to akt śp. Poprzednik Nasz Prus X każdego roku odnawiać nakazał;
Wierzę, ze Nasz Pan Jezus Chrystus Rozalii Celakównie niczego innego nie objawił a co dokładnie w swoich pamiętnikach zawarła.

Pt maja 31, 2013 20:10
No widzisz quas: czyli jednak nie Pan Jezus osobiscie ale Jego Serce.

Ale moze ktos potrafi wyjasnic SENS takiej, a nie innej intronizacji? Dlaczego intronizowac Jego Serce, a nie Jego samego jako naszego Krola? Akt Poswiecenia sie Sercu Pana Jezusa to nie to samo, co uznanie Go za naszego Krola. Przynajmniej nie na pierwszy rzut oka.

Pt maja 31, 2013 20:15

Kael napisał(a):
Quas, ale II wojna juz byla, i narod polski nie zginal

Bo nie naród miał zginąć tylko Polska. Chyba nie twierdzisz, że to co obecnie mamy, jest na pewno Polską?

Pt maja 31, 2013 20:16
A nie jest?
Mowisz po polsku i nikt ci tego nie zabrania. Mieszkasz w kraju uznanym przez wszystkich za Polske. Masz swobode wyboru swoich wladz: lokalnych i centralnych. Ba! Mozesz nawet sam sie dac to tych wladz wybrac. Mam dalej wymieniac?
A czego oczekujesz innego?

A z tego co do mnie dociera, obietnica dotyczyla NARODU. Nie panstwa.

Pt maja 31, 2013 20:23

Kael napisał(a):
No widzisz quas: czyli jednak nie Pan Jezus osobiscie ale Jego Serce.

Ale moze ktos potrafi wyjasnic SENS takiej, a nie innej intronizacji? Dlaczego intronizowac Jego Serce, a nie Jego samego jako naszego Krola? Akt Poswiecenia sie Sercu Pana Jezusa to nie to samo, co uznanie Go za naszego Krola. Przynajmniej nie na pierwszy rzut oka.

Proszę bardzo. Tutaj mamy do czynienia z Królem Nieba i ziemi.Jedyne co możemy zrobić to intronizować Jego Serce, bo taka wolę wyraził wpierw Św. Małgorzacie Marii Alacoque, bez tytułu Króla Polski jak pragną zwolennicy ks. Natanka. Polska ma być drobną częścią Jego Królestwa o ile tak się stanie (choć wątpię) i nie może się ono ograniczać do granic naszej Ojczyzny. Najpierw porównajmy sytuację, którą moglibyśmy spotkać w jakimkolwiek wojsku świata. Otóż, czy godziłoby się, aby generałowi powierzono dowództwo drużyny? Przecież to by była ujma generalskiemu stopniu. Nadając Chrystusowi Panu tytuł Króla Polski, postąpili byśmy z Nim nieskończenie gorzej niż podwładni z owym generałem.
My my aktem intronizacji możemy tylko uznać ze On jest naszym królem, bo wcale być nie musi. Jeżeli nie chcemy by On nam królował, to silą rzeczy wchodzimy w zakres władzy innego pana.

Ostatnio edytowano Pt maja 31, 2013 20:49 przez Endek, łącznie edytowano 1 raz

Pt maja 31, 2013 20:33

Kael napisał(a):
Mowisz po polsku i nikt ci tego nie zabrania.

Naród bez własności, jest narodem bez przyszłości i tyle. Jesteśmy w państwie zwanym ''Polską'', pariasami.

Nędza ma oblicze dziecka
http://www.rp.pl/artykul/1012655.html

Wolność słowa po polsku: prof. Jasiewicz zwolniony z PAN
http://www.autonom.pl/?p=5868

Pt maja 31, 2013 20:39

Endek napisał(a):
Naród bez własności, jest narodem bez przyszłości i tyle.

Masz na myśli własność państwową? BUCHACHA!

Masz na myśli własność wielkich kapitalistów rodzimego chowu? Stary, gdzieś Ty był, kiedy król podpisywał tę masońską konstytucję 3 maja?

Endek napisał(a):
Jesteśmy w państwie zwanym ''Polską'', pariasami.

Mój ojciec zawsze powtarzał, że należy się cenić. Co najmniej śudrami. A kto wg Endeka odgrywa rolę kast wyższych?

Orkiestra!

Pt maja 31, 2013 20:48

Ponieważ przeciwników intronizacji wpędza w panikę fakt, że nie wiedzą, co robić, proponuję wyznaczyć sobie na razie przynajmniej trzy podstawowe działania w kierunku uznanie Chrystusa za Króla Polski:

1. Gorliwa modlitwa, połączana z postem w intencji Kościoła i Polski (może być, jak ktoś chce, w ramach akcji na http://www.postapostolski.pl/)

2. Obrona naszego prawodawstwa państwowego przed ustawami (również działaniami rządu) niezgodnymi z Bożym Prawem

3. Stała i pokorna modlitwa o rozeznanie w tej sprawie

A reszta pojawi się z czasem.
Val napisał(a):
Ach ta grzeszna Polska nasza. Mimo że to jeden z najbardziej religijnych krajów Europy, Panu Bogu to nie wystarczy i chce nas pokarać za te nasze wielkie grzechy.

Myślę, że ta ironia jest bardzo nie na miejscu. Mówi się o karze dla tych, którzy z premedytacją odchodzą od Chrystusa wprost w objęcia zła. Nic nie wiem o tym, żeby to Polacy mieli być gorzej potraktowani niż na to zasługują.

Ostatnio edytowano Pt maja 31, 2013 21:30 przez Qwerty2011, łącznie edytowano 1 raz

Pt maja 31, 2013 21:11

Qwerty2011 napisał(a):
Myślę, że ta ironia jest bardzo nie na miejscu. Mówi się o karze dla tych, którzy z premedytacją odchodzą od Chrystusa wprost w objęcia zła.

http://www.youtube.com/watch?v=6d0lF6NKUlg - masz na myśli takie sytuacje?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt maja 31, 2013 21:25

Qwerty2011 napisał(a):
proponuję wyznaczyć sobie na razie przynajmniej trzy podstawowe działania w kierunku uznanie Chrystusa za Króla Polski:

Skąd ten pomysł?

Pt maja 31, 2013 21:31

Endek napisał(a):
Dlaczego władz? bo one reprezentują wobec Boga cały naród i Kościół.

Skąd ten pomysł?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt maja 31, 2013 21:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 118  Następna strona