Autor |
Wiadomość |
Drapke
|
 Re: Pedofile w Kościele
Barnaba napisał(a): Ciekawe, czy naprawdę nie rozumiesz podstawowych rzeczy, czy udajesz? - jeśli chcesz porównywać ze statystykami skazanych w Polsce, nie możesz brać gościa z skazanego na Dominikanie (mozesz za to porównać z liczbą skazanych tam)
- omawiany paragraf - z którego skazanych porównujemy - nie dotyczy osób od 15 roku życia - więc nie można brać do obliczeń przypadku osoby starszej (można porównać z liczbą skazanych z paragrafu który mówi o ludziach w wieku 15-18 lat)
- nie można brac do porównania z liczbą skazanych osoby nie skazanej
- nie można oczekiwać od Kościoła ekstradycji, skoro to nie Kościół o niej decyduje
Dotarło?! Polecam http://www.youtube.com/watch?v=vtV_eUDlUGEŁykasz wszystko co podsunie Ci Pilaster jak młody pelikan. Nigdzie nie napisałem, że przedstawię listę kościelnych pedofilów skazanych prawomocnie z art. 200kk. To urojenia Pilstra. Nie specjalnie interesują mnie też zestawiania zboczków w sutannach z resztą społeczeństwa. Overbeek przyjmując metodologię Pilastra wykazał, że księży pedofilów jest przynajmniej dwukrotnie więcej, niż wynika to z ogólnopolskiej średniej i temat ten uważam za wyczerpany (przy obecnym stanie wiedzy). Ja chcę się skoncentrować na liczbie wszystkich sex-przestępstw wobec nieletnich jakich dopuścili się duchowni z etycznego, a nie stricte prawnego punktu widzenia. Interesuje mnie liczba nie tylko tych skazanych z wyselekcjowanego (dla zaniżenia statystyk) paragrafu, ale także skazanych z pokrewnych paragrafów oraz tych księzy, których wina była bezsprzeczna, a mimo to uniknęli jakiejkolwiek odpowiedzialności, nie mówiąc o karnej. Nie zgadzam się na wymazanie z listy grzechów Kościła seksualnych przestępstw, których brzemię na ofiarach ciąży niekiedy przez całe życie, tylko dlatego, że się w świetle obecnego prawa przedawniły. Nie zgadzam się, by nie zaliczać w poczet pedofilów księży, których Kościół ukrywa przed wymiarem sprawiedliwości lub popełnili samobójstwo niedoczekawszy procesu itp. Wszystko co do tej pory wymieniłem będzie jednak na mojej liście tematem pobocznym. Głównym celem jest dla mnie wykazanie postawy Kościoła w stosunku do swoich podwładnych, którzy dopuścili się przestępstw seksualnych na nieletnich oraz stosunku do ich ofiar. Nie ilość dewiantów czyni Kościół niemoralnym, a pobłażliwość wobec nich. Co do ew. ekstradycji ks. Wojciecha G. jest oczywiste, że nie Kościół będzie o niej bezpośrednio decydować. Pilaster tradycyjnie wypaczył moją myśl wyrywając kilka słów ze zdania. Kontekst mojej wypowiedzi był taki, ze zanim władze Dominikany wydadzą za ks. WG list gończy, może on - jak to często bywało - zostać przez polskich biskupów wysłany na misję do kraju z którym Dominikana nie ma umowy o ekstradycji.
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
Wt cze 04, 2013 19:45 |
|
|
|
 |
Drapke
|
medieval_man napisał(a): Drapke napisał(a): Z braku innych badań czy opinii przyjmuję na tą chwilę jako fakt, że 30% duchownych to homoseksualiści. Czy ja mam w zwiazku z tym przyjąć, że 30% społeczeństwa to homoseksualiści? I nie ma żadnej nadreprezentatywności w kręgach duchowieństwa? Ja tak nie twierdzę. Ps. W "Polityce" nr 29/2000 wspomniano o badaniach w USA, które wykazały, iż około 50% duchownych przejawia skłonności homoseksualne.
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
Wt cze 04, 2013 20:05 |
|
 |
pilaster
|
Drapke napisał(a): W związku z licznymi prośbami Pilastra o sporządzenie listy księży pedofilów, postanowiłem w ramach własnych możliwości zaspokoić jego ciekawość. Ale nie psujmy przedwcześnie niespodzianki...  Cytuj: Nigdzie nie napisałem, że przedstawię listę kościelnych pedofilów ROTFL!!! Cytuj: Ja chcę się skoncentrować na liczbie wszystkich sex-przestępstw wobec nieletnich jakich dopuścili się duchowni z etycznego, a nie stricte prawnego punktu widzenia. Interesuje mnie liczba nie tylko tych skazanych z wyselekcjowanego (dla zaniżenia statystyk) paragrafu, ale także skazanych z pokrewnych paragrafów oraz tych księzy, których wina była bezsprzeczna, a mimo to uniknęli jakiejkolwiek odpowiedzialności, nie mówiąc o karnej. Nie zgadzam się na wymazanie z listy grzechów Kościła seksualnych przestępstw, których brzemię na ofiarach ciąży niekiedy przez całe życie, tylko dlatego, że się w świetle obecnego prawa przedawniły. Nie zgadzam się, by nie zaliczać w poczet pedofilów księży, których Kościół ukrywa przed wymiarem sprawiedliwości lub popełnili samobójstwo niedoczekawszy procesu itp. w takim razie trzeba też policzyć zbiorczo także wszystkie sex-przestępstwa wobec nieletnich jakich dopuścili się nieduchowni z etycznego, a nie stricte prawnego punktu widzenia. Interesuje mnie liczba nie tylko tych skazanych z wyselekcjowanego (dla zaniżenia statystyk) paragrafu, ale także skazanych z pokrewnych paragrafów oraz tych nieksięzy, których wina była bezsprzeczna, a mimo to uniknęli jakiejkolwiek odpowiedzialności, nie mówiąc o karnej. Nie zgadzam się na wymazanie z listy grzechów seksualnych przestępstw, których brzemię na ofiarach ciąży niekiedy przez całe życie, tylko dlatego, że się w świetle obecnego prawa przedawniły. Nie zgadzam się, by nie zaliczać w poczet pedofilów nieksięży, których pracodawca ukrywa przed wymiarem sprawiedliwości lub popełnili samobójstwo niedoczekawszy procesu itp. Cytuj: Kościół katolicki w świetle faktów poruszonych w niniejszym wątku jawi się jako wylęgarnia dewiantów i przestępców seksualnych. Faktoidów, nie faktów. Cytuj: Overbeek przyjmując metodologię Pilastra wykazał, że księży pedofilów jest przynajmniej dwukrotnie więcej, niż wynika to z ogólnopolskiej średniej Przypominam dlaczego "analiza" Overbeeka jest całkowicie błędna: - sztuczne zaniżenie liczby duchownych poprzez odjęcie alumnów, - przyjęcie modelu statycznego losowania ze zwracaniem, jakby w ciągu 10 lat nikt do tej grupy nie doszedł i nikt się nie wykruszył - zignorowanie odchylenia standardowego Cytuj: Obietnice wycieczek do Europy miały być - zdaniem rodziców skrzywdzonych nastolatków - przynętą dla dzieci. Nadal nie ma tu przemocy, ani groźby, ani podstępu. Cytuj: śledztwo obejmuje podejrzenia o molestowanie co najmniej 14 nastolatków Ile lat ma nastolatek? Przypominam, że Drapke, mimo obietnic, nadal nie przedstawił miażdżącej rzekomo pilastra "analizy" Overbeeka. Nadal też Drapke, mimo obietnic, nie przedstawił listy księży skazanych w Polsce z art 200 KK Tylko kugluje, mąci, i łże w żywe oczy 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr cze 05, 2013 9:14 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Przyciskany do muru przez dziennikarza Dziwisz zastosował sprawdzoną taktykę unikania odpowiedzi... http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,1404 ... ziemy.html
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr cze 05, 2013 14:13 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Zastanawiam się dlaczego te dziennikarskie hieny nie zadają tych samych pytań (o liczbę pedofili w Kościele) na przykład na policji czy w prokuraturze. Dobrze byłoby też, żeby zadali pytanie o statystyki pedofili w Ministerstwie Edukacji Narodowej i w Ministerstwie Sportu. W koncu nauczyciele i trenerzy też pracują z młodzieżą. I też przyświęcają im szczytne ideały.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr cze 05, 2013 19:10 |
|
|
|
 |
Drapke
|
Kard. Dziwisz jest światowym "autorytetem" w tuszowaniu pedofilii i homoseksualizmu duchowieństwa katolickiego. Dwa przykłady: Ofiary największego kościelnego dewianta ostatniego półwiecza ojca Marciala Maciela Degollado założyciela zgromadzenia Legion Chrystusa wraz z nadejściem pontyfikatu JP2 wysyłały do papieża liczne błagalne prośby o zainteresowanie się bezkarnie grasującym w Meksyku gwałcącym dzieci (w tym własne) oraz seminarzystów zboczeńcem. JP2 na skargi nie reagował, a na domiar złego osobiście celebrował z pedofilem podczas wielu ważnych imprez kościelnych. W 1993 roku Jan Paweł II publicznie wskazał na o. Maciela jako na "przewodnika, wzór dla młodych". Watykan tłumaczył później, że papież o zbrodniczych praktykach i skargach na niego nie wiedział, ale smród pozostał i będzie się ciągnął w biografii K. Wojtyły po wieki. Osobą która selekcjonowała papieską pocztę i dysponowała dowodami przestępstw Degollado był osobisty sekretarz JP2 bp. Dziwisz. To on osłaniał pedofila Marciala i wystawił na pohańbienie polskiego papieża, dopuszczając do ich nieskrywanej zażyłości. Przykładem tuszowania przez kard. Dziwisza wszechoganiarniającego Kościół homoseksualizmu może być natomiast kneblowanie ust połączone z szantażem ks. Zaleskiego. Niewielu katolików wie, że za komuny niemal co szósty ksiądz był SBeckim kapusiem, a jeszcze mniej ma pojęcie, że większość z kościelnych TW zostało zwerbowanych do służby w obliczu homoseksualnego lub pedofilskiego skandalu. W jednym z wywiadów ks. Zaleski przyznaje, że Dziwisz zmusił go do samoocenzurowania jego słynnej książki pt. "Księża wobec bezpieki na przykładzie archidiecezji krakowskiej", nakazując usunięcie z niej powodów podejmowania współpracy przez księży z Bezpieką, tzn. wszelkich śladów dewiacji seksualnych duchownych. Zastraszony przez kardynała kapłan polecenie wykonał...
Ostatnio edytowano Śr cze 05, 2013 20:00 przez Drapke, łącznie edytowano 1 raz
|
Śr cze 05, 2013 19:46 |
|
 |
Drapke
|
medieval_man napisał(a): Zastanawiam się dlaczego te dziennikarskie hieny nie zadają tych samych pytań (o liczbę pedofili w Kościele) na przykład na policji czy w prokuraturze. Dobrze byłoby też, żeby zadali pytanie o statystyki pedofili w Ministerstwie Edukacji Narodowej i w Ministerstwie Sportu. W koncu nauczyciele i trenerzy też pracują z młodzieżą. I też przyświęcają im szczytne ideały. Może dlatego, że ministrowie i ich podwładni nie przenoszą zboczeńców do innej "parafii" tylko wysyłają wszystkich ujawnionych we własnych szeregach dewiantów w objęcia prokuratora. Możesz to samo powiedzieć o dostojnikach kościelnych? Ps. Nie odpowiadaj, to było pytanie retoryczne. 
|
Śr cze 05, 2013 19:53 |
|
 |
pilaster
|
Przypominam, że Drapke, mimo obietnic, nadal nie przedstawił miażdżącej rzekomo pilastra "analizy" Overbeeka. Nadal też Drapke, mimo obietnic, nie przedstawił listy księży skazanych w Polsce z art 200 KK Tylko kugluje, mąci, i łże w żywe oczy 
|
Cz cze 06, 2013 8:21 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
- Kościół nie mówi o pedofilii, bo to jest strasznie wstydliwe, a za chwileczkę może okazać się niezwykle kosztowne. Jeśli przyznamy się do jednego czy drugiego przypadku, to on zostanie rozbudowany o inne i za chwilę będziemy mieli proces o odszkodowanie - powiedział w Radiu Zet ks. Wojciech Lemański, który od 24 maja dostał zakaz publicznych wypowiedzi. Ksiądz Lemański odniósł się też do słów arcybiskupa Michalika, który skrytykował media za nagłaśnianie słów papieża stygmatyzujących wystawny sposób życia ludzi Kościoła. - I Bogu niech będą dzięki! Gdy to mówi papież Franciszek, to naszych niektórych hierarchów krew zalewa, że coś będzie trzeba zmienić. To już się zmieni, bo ci biskupi, którzy przyjeżdżają wystawnymi furami pod sekretariat episkopatu, raz, drugi i trzeci sfotografowani zastanawiają się, jak ten samochód sprzedać - mówił Lemański. 24 maja ks. Wojciech Lemański, po dwóch upomnieniach kanonicznych otrzymał zakaz wypowiadania się w mediach. Jednak Lemański złożył w kurii odwołanie, więc zakaz nie może obowiązywać do czasu jego rozpatrzenia. - Nie zgadzam się z uzasadnieniem tej sankcji. Czy będę musiał pościć, czy będę w jakimś klasztorze, czy będę w jakiejś małej parafii, czy w ogóle pozbawiony parafii, to nie jest wielki problem. Natomiast jeżeli się uzasadnia sankcję przestępstwami, których nie popełniłem, to ja się na to nie mogę zgodzić. Zawsze piszę, że podporządkuję się prawomocnemu orzeczeniu w mojej sprawie. Pojawiła się jeszcze jedna furtka: jak już całą tę drogę przejdę, to napiszę do papieża, bo nie zrobiłem nic takiego, co by zasługiwało na sankcje - mówił. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _sie_.htmlSądzę, że go zakneblują (skąd my to znamy  ). I sądzę, że papież go odknebluje i będzie niezła afera. Tak mu dopomóżcie bogowie!
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz cze 06, 2013 11:32 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Drapke napisał(a): medieval_man napisał(a): Zastanawiam się dlaczego te dziennikarskie hieny nie zadają tych samych pytań (o liczbę pedofili w Kościele) na przykład na policji czy w prokuraturze. Dobrze byłoby też, żeby zadali pytanie o statystyki pedofili w Ministerstwie Edukacji Narodowej i w Ministerstwie Sportu. W koncu nauczyciele i trenerzy też pracują z młodzieżą. I też przyświęcają im szczytne ideały. Może dlatego, że ministrowie i ich podwładni nie przenoszą zboczeńców do innej "parafii" tylko wysyłają wszystkich ujawnionych we własnych szeregach dewiantów w objęcia prokuratora. Serio? Dysponujesz konkretnymi danymi co do liczby przestępstw seksualnych wobec dzieci w oświacie i w sporcie?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz cze 06, 2013 11:58 |
|
 |
Drapke
|
Jajko napisał(a): - Kościół nie mówi o pedofilii, bo to jest strasznie wstydliwe, a za chwileczkę może okazać się niezwykle kosztowne. Jeśli przyznamy się do jednego czy drugiego przypadku, to on zostanie rozbudowany o inne i za chwilę będziemy mieli proces o odszkodowanie - powiedział w Radiu Zet ks. Wojciech Lemański, który od 24 maja dostał zakaz publicznych wypowiedzi. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _sie_.htmlSądzę, że go zakneblują (skąd my to znamy  ). I sądzę, że papież go odknebluje i będzie niezła afera. Tak mu dopomóżcie bogowie! Jajko, pominąłeś najważniejsze: " Lemański mówił dziś w Radiu Zet o odpowiedzialności księży. - To przedstawiciele Kościoła. Jeżeli ksiądz trafił do parafii, w której molestował dziecko, to nie dlatego, że spodobało mu się to dziecko, ale dlatego, że był tam proboszczem, wikariuszem, katechetą, organistą itd. Dlatego Kościół powinien brać współodpowiedzialność." " Ks. Lemański podał przykład, gdy zgłosiła się kobieta, która po wizycie w kurii diecezjalnej opowiedziała o przypadku napastowania przez księdza. - Ksiądz kanclerz naszej kurii Wojciech Lipka powiedział jej, że rozmawiał z tym księdzem i że on się już poprawi, że już nie będzie. A ponieważ ona zgłosiła się po raz kolejny, to ks. kanclerz powiedział jej, żeby tej sprawy nie nagłaśniała, bo to będzie atak na Kościół. W taki sposób tych spraw się nie załatwia! - mówił Wojciech Lemański." Nikt i nic nie zatrzyma lawiny krytyki spadającej na propedofilski i homoseksualny Kościół w Polsce. Na barykadzie zbudowanej przez FiM, Tygodnik NIE, Ruch Palikota, Overbeeka stają już nawet katolickie media (Fronda, Tygodnik Powszechny), ale też coraz więcej uczciwych duchownych domagających się oczyszczenia tej stajni Augiasza. Kiedy Krk przestanie w końcu tolerować i ukrywać przestępców seksualnych? Jak długo będziemy jeszcze czekać na ujawnienie przez Krk pedofilów? Kiedy zostanie powołana komisja do zbadania skali przestępstw pedofilskich w Kościele? Kiedy episkopat wyciągnie rękę do ofiar zboczeńców w sutannach i zacznie wypłacać im odszkodowania?
|
Cz cze 06, 2013 14:52 |
|
 |
pilaster
|
Przypominam, że Drapke, mimo obietnic, nadal nie przedstawił miażdżącej rzekomo pilastra "analizy" Overbeeka. Nadal też Drapke, mimo obietnic, nie przedstawił listy księży skazanych w Polsce z art 200 KK Tylko kugluje, mąci, i łże w żywe oczy  Cytuj: gdy zgłosiła się kobieta, która po wizycie w kurii diecezjalnej opowiedziała o przypadku napastowania przez księdza. Homoseksualistę i pedofila I znowu przypadek usiłowania gwałtu owa kobieta zgłosiła na policję? Nie. Do prokuratury? Nie. Zgłosiła do ...kurii 
|
Cz cze 06, 2013 15:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@pilaster, przeciez to beznadziejne. Nawet molestowanie doroslej kobiety Drapke uwaza za przypadek pedofilii i homoseksualizmu. Chyba w zacietrzewieniu zapomnial, co te pojecia znacza naprawde...
|
Cz cze 06, 2013 18:13 |
|
 |
Drapke
|
pilaster napisał(a): Drapke napisał(a): Kościół katolicki w świetle faktów poruszonych w niniejszym wątku jawi się jako wylęgarnia dewiantów i przestępców seksualnych. Fakt(...) Nie podlizuj się. Kael napisał(a): Nawet molestowanie doroslej kobiety Drapke uwaza za przypadek pedofilii i homoseksualizmu. Piłeś? Ćpałeś? Jest pewna zasada której się trzymam - nie dyskutuję z idiotami, którzy starają się sprowadzić mnie na swój poziom, by pokonać doświadczeniem.
|
Cz cze 06, 2013 21:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jezeli nie czytasz tego co wklejasz w temacie, to do twojego poziomu raczej trudno spasc...
|
Pt cze 07, 2013 7:53 |
|
|
|