"Naszą partią jest Polska"-Wipler
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Naszą partią jest Polska"-Wipler
@gita, to ma byc objaw glebokiej milosci blizniego? To o "degeneratach"? Ja osobiscie nie odczuwam sympatii do wielu z nich, w tym Giertycha, ale mysle, ze nazwanie go degeneratem swiadczy raczej o tobie.
|
Cz cze 06, 2013 13:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): @gita, to ma byc objaw glebokiej milosci blizniego? To o "degeneratach"? Ja osobiscie nie odczuwam sympatii do wielu z nich, w tym Giertycha, ale mysle, ze nazwanie go degeneratem swiadczy raczej o tobie. Najwidoczniej Ziemkiewicz przejechał się po Kaczyńskim, albo o. Rydzyku, co automatycznie czyni z niego degenerata 
|
Cz cze 06, 2013 13:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): @gita, to ma byc objaw glebokiej milosci blizniego? To o "degeneratach"? Ja osobiscie nie odczuwam sympatii do wielu z nich, w tym Giertycha, ale mysle, ze nazwanie go degeneratem swiadczy raczej o tobie. Degenerat-człowiek, który zatracił normy moralne i poczucie godności. Ja niczego z tych cech nie straciłam, oni tak. P.S.Nie mam zamiaru degenerata nazywać; "godny inaczej".
|
Cz cze 06, 2013 13:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ja tylko moge zacytowac tekst z czyjejs stopki (Johnny99, mam nadzieje, ze sie nie obrazisz?) Cytuj: A ty kimże jesteś, byś sądził bliźniego? ( Jk 4, 12 )
|
Cz cze 06, 2013 13:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): To ja tylko moge zacytowac tekst z czyjejs stopki (Johnny99, mam nadzieje, ze sie nie obrazisz?) Cytuj: A ty kimże jesteś, byś sądził bliźniego? ( Jk 4, 12 ) To nie jest wątek o mnie, a o Republikanach.
|
Cz cze 06, 2013 14:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dokladniej mowiac o Wiplerze. Nie o Giertychu i Ziemkiewiczu. Ale nie bede sie z toba przepychac bo i tak ciebie nie przegadam. Powiem tylko, ze zgadzam sie ogolnie z ocena sytuacji przez pilastra i Witolda, szczegolnie na bazie doswiadzczen z przeszlosci.
|
Cz cze 06, 2013 14:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Dokladniej mowiac o Wiplerze. Nie o Giertychu i Ziemkiewiczu. Ale nie bede sie z toba przepychac bo i tak ciebie nie przegadam. Powiem tylko, ze zgadzam sie ogolnie z ocena sytuacji przez pilastra i Witolda, szczegolnie na bazie doswiadzczen z przeszlosci. Nie mam powodu, aby życzyć Wiplerowi gigantycznego sukcesu, gdyż NA PEWNO pozostanę wyborcą Prawa i Sprawiedliwości, ale cieszyć się będę z każdego wyborcy partii Wiplera zabranego Platformie.
|
Cz cze 06, 2013 14:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A za wyborce zabranemu PiSowi bedziesz Wiplera przeklinac? Naprawde warto?
|
Cz cze 06, 2013 14:27 |
|
 |
pilaster
|
gita napisał(a): Nie mam powodu, aby życzyć Wiplerowi gigantycznego sukcesu, gdyż NA PEWNO pozostanę wyborcą Prawa i Sprawiedliwości, ale cieszyć się będę z każdego wyborcy partii Wiplera zabranego Platformie. No właśnie. Wyborcy PIS zawsze zostaną przy PIS, a wyborcy z Polski nie będą głosować na sektę smoleńską, której członkiem Wipler się zadeklarował. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz cze 06, 2013 14:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A za wyborce zabranemu PiSowi bedziesz Wiplera przeklinac? Naprawde warto? Co Ty bredzisz o jakimś przeklinaniu? Kogo chcesz przeklinać???
|
Cz cze 06, 2013 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Nie mam powodu, aby życzyć Wiplerowi gigantycznego sukcesu, gdyż NA PEWNO pozostanę wyborcą Prawa i Sprawiedliwości, ale cieszyć się będę z każdego wyborcy partii Wiplera zabranego Platformie To znaczy, ze bedziesz sie cieszyc takze z kazdego wyborcy partii Wiplera zabranego PiSowi? Chwalebne.
|
Cz cze 06, 2013 18:15 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Niby dlatego, że PIS jest wszędzie w Polsce znienawidzony. Tak? Gdzie np. jest? W moich rodzinnych stronach nie jest (w moim rodzinnym mieście PiS wygrywa regularnie, a Kaczyński w ostatnich prezydenckich dostał coś koło 88%), ani też tam, gdzie mieszkam obecnie (a są to dwa przeciwne bieguny Polski). No to jak "wszędzie"? Żadne "wszędzie", pilaster znowu gada od rzeczy. Co ma odpowiedni skutek dla dalszych rozważań. Cytuj: to znaczy, że identyfikacja wyborców PIS z PIS ma charakter religijny (zwany niezbyt ściśle "sektą smoleńską") a nie polityczny, czy ekonomiczny, jak w przypadku innych, normalnych partii. W czym się wyraża ten "religijny" charakter identyfikacji i czym się różni od identyfikacji wyborców innych partii z tymi partiami? Cytuj: Napisałem. PIS nie jest normalną partią, tylko sektą. I widzą to nawet ludzie którzy sami do tej sekty należą, np Ziemkiewicz. Jak rozumiem, pilaster dysponuje np. skanem legitymacji partyjnej Ziemkiewicza? No bo przecież bezpodstawnymi pomówieniami rzucają tylko pisowcy, a pilaster przecież nie? Ziemkiewicz nazwał PiS sektą, a PO nazwał mafią. Czy mafię można nazwać "normalną partią"? Na jakiej podstawie pilaster twierdzi, że PiS jest sektą? Cytuj: Doprawdy? A konkretnie którzy, gdzie i kiedy? Poczekajmy najpierw na konkrety ze strony pilastra. Pilaster uwielbia innych wypytywać o konkrety, ale sam jest baaaaardzo nieskory do ich przedstawiania, zwłaszcza jeżeli nie da się ich wyrazić cyferkami (jak np. tego, czy Ziemkiewicz należy do "sekty" o nazwie PiS). Cytuj: Widocznie wygranie wyborów, w sensie realnego wpływu na rządzenie, nie jest priorytetem wyborców PIS. Wy gracie według strategii "wszystko albo nic" i dlatego w rezultacie zawsze macie ...nic.  Tylko Wy to nazywacie "zwycięstwami moralnymi"  Przez "wszystko" rozumie się "wygranie wyborów z jak najwyższym wynikiem, najlepiej takim, by rządzić samodzielnie". Więc o czym tu pilaster znowu bredzi? I jacy "wy"? Johnny99 nie jest i nigdy nie był wyborcą PiS - co powtarza po raz tysięczny (niestety, tego, że Johnny99 jest "wyborcą PiS" albo "pisowcem" też nie da się dowieść za pomocą cyferek i wyliczeń, więc pilaster po prostu w żaden sposób tego nie udowadnia - po czym nadal ustawicznie domaga się od innych przedstawiania "konkretów"). Cytuj: PiS mogłoby wygrać wybory jedynie wtedy, gdyby przekonałoby do siebie elektorat inny niż ten swój "żelazny", "patriotyczny". A to jest niemożliwe, z czego kto, jak kto, ale Kaczyński doskonale zdaje sobie sprawę. Już niedługo się przekonamy, czy jest niemożliwe  Lokalnie PiS wybory już wygrywa. Cytuj: Ludzie oczekują od Kaczyńskiego, że będzie mniej radykalny. Gdy ogranicza radykalizm, sondaże natychmiast mu rosną. Cytuj: Żadna taka zależność nie ma miejsca, a przynajmniej nikt jej istnienia miarodajnie nie wykazał. Jak zwykle, zależność tą widzą wszyscy - zwolennicy i wrogowie Kaczyńskiego - tylko nie pilaster. Cytuj: Gdyby jednak nawet istniała, to i tak każda próba "złagodzenia" Kaczyńskiego wywołuje ferment i turbulencje w elektoracie dotychczasowym "patriotycznym" i dlatego nigdy nie może trwać zbyt długo, bo w końcu ten elektorat poszuka sobie innego Wodza. Wystarczy, by trwała wystarczająco długo, żeby wygrać wybory. Cytuj: A PIS ogłosił, że nigdy do niego nie pasował.  Tak? Kiedy? Cytuj: I dlatego PIS wygrał wybory w 2005 roku, choć wcześniej nic na to nie wskazywało.  No proszę, czyli można wygrać wybory, nawet jeśli wcześniej nic na to nie wskazuje, a nawet wydaje się "niemożliwe". Pilaster doskonale o tym wie i dlatego trzęsie porami ze strachu, na co dowodem jest jego ustawiczne bredzenie od rzeczy o PiS i Kaczyńskim  Cytuj: Wyborcy PIS zawsze zostaną przy PIS, a wyborcy z Polski nie będą głosować na sektę smoleńską Co to jest "sekta smoleńska" i czy jej istnienie zostało miarodajnie wykazane?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz cze 06, 2013 20:26 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): Tak? Kiedy? Zaraz po wyjściu Wiplera z PiS. Litości, Johnny, to już było: Szef klubu zaznaczył, że poglądy Wiplera nie przystają do PiS. - Pomysły Wiplera przypominają te z początku lat 90. Ten liberalizm do niczego dobrego nie doprowadził. Przyszłość stowarzyszenia Wiplera będzie podobna do obecnego stanu PJN - ocenił.
- PiS nigdy nie było i nie będzie liberalne. Wipler doskonale o tym wiedział. Jego wynik w Warszawie nie jest oszałamiający. To najgorszy rezultat z posłów PiS, nawet debiutanci byli lepsi. To błąd Wiplera i skorzysta z tego partia rządząca - zaznaczył.http://wiadomosci.onet.pl/kraj/przemysl ... omosc.htmlCytuj: No proszę, czyli można wygrać wybory, nawet jeśli wcześniej nic na to nie wskazuje, a nawet wydaje się "niemożliwe". Pilaster doskonale o tym wie i dlatego trzęsie porami ze strachu, na co dowodem jest jego ustawiczne bredzenie od rzeczy o PiS i Kaczyńskim Swoją drogą, dlaczego Johnny tak podkreśla, jak to pilaster się boi dojścia PiS do władzy? Czyżby zdaniem Johnnego pilastrowi coś groziło ze strony PiS?
|
Cz cze 06, 2013 21:12 |
|
 |
Johnny99
|
Witold napisał(a): Zaraz po wyjściu Wiplera z PiS. Litości, Johnny, to już było No to Błaszczak tak powiedział, a nie "PiS ogłosił". Cytuj: Swoją drogą, dlaczego Johnny tak podkreśla, jak to pilaster się boi dojścia PiS do władzy? Czyżby zdaniem Johnnego pilastrowi coś groziło ze strony PiS? Oczywiście, że nic mu nie grozi, tak mu się tylko wydaje. Szerzej już to wiele razy wyjaśniałem (ci, którzy mają powody bać się PiS - a jest ich bardzo niewielu - zindukowali swój lęk na sporą część społeczeństwa, wmawiając mu, że też powinno się bać PiS).
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz cze 06, 2013 22:07 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): No to Błaszczak tak powiedział, a nie "PiS ogłosił". Błaszczak jest przewodniczącym klubu parlamentarnego PiS.
|
Cz cze 06, 2013 22:14 |
|
|
|