Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 13:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
 Poseł PiS: nie damy zepchnąć się ateistom do podziemia 
Autor Wiadomość

Post Re: Poseł PiS: nie damy zepchnąć się ateistom do podziemia
Jajko napisał(a):
Sądzę, że odradzające się poparcie dla Pisu nie wynika bynajmniej z pobudek religijnych, ale raczej tych bardziej przyziemnych, ekonomicznych, egzystencjalnych.

Z pewnością tak. Poza tym mnie to przypomina tego tonącego, który chwyta się brzytwy, a właściwie jeszcze gorzej, bo chwyta się choć jeszcze nie tonie.

Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze.
G.C. Lichtenberg

Wt maja 28, 2013 20:12
Johnny99 napisał(a):
Bardzo bym chciał zobaczyć miny co poniektórych po zwycięstwie PiS w następnych wyborach :) Ale waszą pewność siebie im dalej w sondaże, tym bardziej podziwiam.

Nie ma co podziwiać :D
PiS może "wygrać" tylko w układzie zdobycia bezwzględnej większość. Przy zwycięstwie niewielką różnicą %, przy totalnym braku możliwości koalicyjnych, będzie to jedynie pyrrusowe zwycięstwo.

Cytuj:
Z pewnością tak. Poza tym mnie to przypomina tego tonącego, który chwyta się brzytwy, a właściwie jeszcze gorzej, bo chwyta się choć jeszcze nie tonie.

Polak zawsze ma mentalność "liberum veto", każdy rząd jest traktowany w kategorii: "oni"....czyli wrogi, obcy.

Śr maja 29, 2013 7:07

Johnny99 napisał(a):
Bardzo bym chciał zobaczyć miny co poniektórych po zwycięstwie PiS w następnych wyborach :) Ale waszą pewność siebie im dalej w sondaże, tym bardziej podziwiam.

Żadne sondaże nie wskazują na możliwość zwycięstwa PIS 8) Wyniki wyborów w Rybniku też nie. :)

Zresztą proponowałem Johnnemu zakład, a on oczywiście zrejterował. :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt maja 31, 2013 10:46

Wyniki wyborów w Elblągu też nie będą na to wskazywały, podobnie jak wyniki wszystkich innych wyborów ;) Kolejny sondaż, w którym "rośnie przewaga PiS nad PO" (http://wyborcza.pl/1,75478,14019727,Ros ... x=14019727) też na to nie wskazuje, podobnie jak wyniki wszystkich innych sondaży ;)

A po co mam się zakładać? Nie wiem, czy wygra PiS czy PO. Natomiast w świetle faktów twierdzenie, że "nic nie wskazuje na możliwość zwycięstwa PiS" jest nonsensem. Jak 90% bredni wygadywanych przez pilastra ;)

Zresztą pilaster tak naprawdę wie, że PiS ma szanse na zwycięstwo - inaczej nie bałby się tego tak panicznie ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N cze 02, 2013 18:16

Pilaster, a analiza 3sigma dla sondaży to co? Bez tego żaden sondaż nic nie jest wart i humaniści opatrznie* go zrozumieją....

N cze 02, 2013 21:51
Johnny99 napisał(a):
Wyniki wyborów w Elblągu też nie będą na to wskazywały, podobnie jak wyniki wszystkich innych wyborów ;) Kolejny sondaż, w którym "rośnie przewaga PiS nad PO" (http://wyborcza.pl/1,75478,14019727,Ros ... x=14019727) też na to nie wskazuje, podobnie jak wyniki wszystkich innych sondaży ;)

A po co mam się zakładać? Nie wiem, czy wygra PiS czy PO. Natomiast w świetle faktów twierdzenie, że "nic nie wskazuje na możliwość zwycięstwa PiS" jest nonsensem. Jak 90% bredni wygadywanych przez pilastra ;)

Zresztą pilaster tak naprawdę wie, że PiS ma szanse na zwycięstwo - inaczej nie bałby się tego tak panicznie ;)

Zasadnicza sprawa - aby PiS autentycznie wygrał, musi zdobyć wynik dający bezwzględną większość.
W każdym innym przypadku "wygrana" może być podobna do tej z 2005r - koalicje z "wycieraczkami PZPR".
Aktualnie do dyspozycji byłoby SLD z mutantami PZPR lub partia Palikota :D

Pn cze 03, 2013 7:40
Oczywiście, że Prawo i Sprawiedliwość powinno zdobyć zdecydowana większość w innym wypadku znowu będzie zmuszone być w opozycji. Koalicja z SLD, czy RP jest wykluczona.

Pn cze 03, 2013 7:58
gita napisał(a):
Oczywiście, że Prawo i Sprawiedliwość powinno zdobyć zdecydowana większość w innym wypadku znowu będzie zmuszone być w opozycji. Koalicja z SLD, czy RP jest wykluczona.

Co w obliczy wojenki o. Rydzyka z red Sakiewiczem raczej wydaje się niemożliwe. Co gorsze ta wojenka może pogrążyć PiS.

Pn cze 03, 2013 8:04
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Co w obliczy wojenki o. Rydzyka z red Sakiewiczem raczej wydaje się niemożliwe. Co gorsze ta wojenka może pogrążyć PiS.

Mówisz "wojenka" i masz rację. Zaraz przypomniała mi się piosenka:"Wojenko, wojenko, cóżeś ty za pani, że za tobą idą, że za tobą idą chłopcy malowani"

Pn cze 03, 2013 8:15

Johnny99 napisał(a):
Wyniki wyborów w Elblągu też nie będą na to wskazywały,

A jakie są te wyniki wyborów w Elblągu?

Cytuj:
A po co mam się zakładać?

Po to, żeby udowodnić, że wierzy się we własne prognozy, a nie tylko kopiujwkleja materiały otrzymane z biura propagandy internetowej PIS :biggrin:

Zatem pilaster twierdzi, że w najbliższych wyborach parlamentarnych wynik PIS będzie gorszy niż w roku 2011 Johnny oczywiście zakładu nie przyjmie, bo doskonale wie, że tak właśnie będzie. :D Tylko z partyjnego obowiązku głosi urzędowy optymizm. :biggrin:

Cytuj:
Natomiast w świetle faktów twierdzenie, że "nic nie wskazuje na możliwość zwycięstwa PiS" jest nonsensem.

W świetle faktów (czyli wyników z Rybnika) właśnie wszystko na to wskazuje. PIS może mieć problem z przekroczeniem 20% :roll: Wipler chyba to zrozumiał. :badgrin:

Cytuj:
Zresztą pilaster tak naprawdę wie, że PiS ma szanse na zwycięstwo

Na zwycięstwo nad PO, owszem. Ale nie na zwycięstwo w wyborach. :D

Cytuj:
- inaczej nie bałby się tego tak panicznie ;)

Gdyby pilaster faktycznie uważał zwycięstwo PIS za realne, to już dawno wyprzedawałby się ze wszystkich aktywów w Polsce. Lepiej wszak stracić te 15-20% majątku, niż stracić 100%, kiedy PIS zrobi "lustrację majątkową" i "repolonizację gospodarki" :twisted:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn cze 03, 2013 14:27
Pilaster, wydaje się, że nie będziesz musiał wyprzedawać swoich aktywów, gdyż Tusk wspólnie z Millerem chce Prawo i Sprawiedliwość zepchnąć do podziemia. Na dzień dzisiejszy jest to możliwe. Czy cieszysz się już z koalicji Platforma, SLD?

Cz cze 06, 2013 14:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5