PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Wipler zaprzecza, jakoby układał się z Gowinem, aczkolwiek jego zaprzeczenia brzmią dość rytualnie (Gowin nadal jest członkiem PO, bierze odpowiedzialność za rządy PO itd.itp. standardowe ogólniki), więc wydaje się wcale prawdopodobne, że się dogadają. W połączeniu z coraz bardziej zauważalnym powrotem partii Korwina do świadomości publicznej (ostatni sondaż Newsweeka był pierwszym od nie-wiadomo-kiedy, w którym JKM dosięgnął progu) może to stworzyć ciekawą sytuację polityczną.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 03, 2013 16:57 |
|
|
|
 |
pilaster
|
No, no, pilaster pisał o tym od lat, a tutaj mamy niezależne potwierdzenie, ze PIS i Ruch Palikota to w gruncie rzeczy .. .jedna i ta sama partia Cytuj: Nie pasowało mi to, że politykę gospodarczą PiS kształtuje człowiek robiący to samo dla Palikota!” – napisał Wipler.
Poseł ujawnił, kim jest tajemnicza osoba odpowiadająca za gospodarcze programy obu najbardziej zwalczających się w Sejmie partii. To prof. Witold Modzelewski, który wcześniej był także jednym z doradców Andrzeja Leppera. Oczywiście źródło informacji jest mało miarodajne, ale jednak... Jakże pięknie się to układa. Samoobrona - PIS - RP... to wszystko jedno i to samo. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz cze 06, 2013 13:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pilaster napisał(a): No, no, pilaster pisał o tym od lat, a tutaj mamy niezależne potwierdzenie, ze PIS i Ruch Palikota to w gruncie rzeczy .. .jedna i ta sama partia Cytuj: Nie pasowało mi to, że politykę gospodarczą PiS kształtuje człowiek robiący to samo dla Palikota!” – napisał Wipler.
Poseł ujawnił, kim jest tajemnicza osoba odpowiadająca za gospodarcze programy obu najbardziej zwalczających się w Sejmie partii. To prof. Witold Modzelewski, który wcześniej był także jednym z doradców Andrzeja Leppera. Oczywiście źródło informacji jest mało miarodajne, ale jednak... Jakże pięknie się to układa. Samoobrona - PIS - RP... to wszystko jedno i to samo.  Skoro prof. Modzelewski miał być ministrem w rządzie technicznym prof. Glińskiego, to i oczywiste jego doradztwo dla PiS.
|
Cz cze 06, 2013 13:59 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Alus napisał(a): Skoro prof. Modzelewski miał być ministrem w rządzie technicznym prof. Glińskiego, to i oczywiste jego doradztwo dla PiS. Po to właśnie PIS w ogóle wyciągnął Glińskiego. Żeby jako rąbnięty wegetarianin i fanatyczny buddysta, łatwiej "dogadał się" z Palikotem niż sam Kaczyński 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz cze 06, 2013 14:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pilaster napisał(a): Alus napisał(a): Skoro prof. Modzelewski miał być ministrem w rządzie technicznym prof. Glińskiego, to i oczywiste jego doradztwo dla PiS. Po to właśnie PIS w ogóle wyciągnął Glińskiego. Żeby jako rąbnięty wegetarianin i fanatyczny buddysta, łatwiej "dogadał się" z Palikotem niż sam Kaczyński  I po co ta smutna buźka? Przecież dla Ciebie radocha, że Kaczyński "dogaduje" się z Palikotem. Zastanawiam się, dlaczego do tej niedorzecznej koalicji PiS - RP upierdliwie powracasz. Czy chcesz nas, wyborców Prawa i Sprawiedliwości zdenerwować, czy przedstawić się jako głupi facet?
|
Cz cze 06, 2013 14:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widze, ze epitety gita ma opanowane do perfekcji. A poniewaz ma i krotka pamiec, wiec przypomne historyczne slowa Prezesa Cytuj: Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem Nie będzie koalicji z Samoobroną Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (...) Dla mnie raz dane słowo jest święte. (Jarosław Kaczyński, 10 VII 2006) I na tej bazie koalicja z RP (oczywiscie z winy Tuska) jest bardzo prawdopodobna. Czego sie nie robi dla wladzy.
|
Cz cze 06, 2013 14:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Widze, ze epitety gita ma opanowane do perfekcji. A poniewaz ma i krotka pamiec, wiec przypomne historyczne slowa Prezesa Cytuj: Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem Nie będzie koalicji z Samoobroną Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (...) Dla mnie raz dane słowo jest święte. (Jarosław Kaczyński, 10 VII 2006) I na tej bazie koalicja z RP (oczywiscie z winy Tuska) jest bardzo prawdopodobna. Czego sie nie robi dla wladzy. Oczywiście dobrze wiesz, że ta koalicja jest nieprawdopodobna i tłumaczę tu, że Kaczyński nie jest wielbłądem. Poza tym, nawet Tusk nie wejdzie w koalicję z RP, gdyż to ugrupowanie nie wejdzie do sejmu po najbliższych wyborach.
|
Cz cze 06, 2013 14:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@gita naprawde nie pamietasz jak nieprawdopodobna byla koalicja z Samoobrona  ?
|
Cz cze 06, 2013 14:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): @gita naprawde nie pamietasz jak nieprawdopodobna byla koalicja z Samoobrona  ? Pamiętam, że była prawdopodobna.
|
Cz cze 06, 2013 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kael napisał(a): @gita naprawde nie pamietasz jak nieprawdopodobna byla koalicja z Samoobrona  ? Pamiętam, że była prawdopodobna. Może przyjdzie taka, że i Palikotem będzie prawdopodobna 
|
Cz cze 06, 2013 14:58 |
|
 |
Witold
|
gita napisał(a): Pamiętam, że była prawdopodobna. Ale całkowicie wbrew deklaracjom Jarosława Kaczyńskiego.
|
Cz cze 06, 2013 18:02 |
|
 |
Johnny99
|
Jak zwykle, Kaczyński okazuje się jedynym politykiem w Polsce, który postępuje wbrew własnym deklaracjom, a zatem jest to tak Straszliwie Oburzające. Jacy wy śmieszni jesteście. pilaster napisał(a): No, no, pilaster pisał o tym od lat, a tutaj mamy niezależne potwierdzenie, ze PIS i Ruch Palikota to w gruncie rzeczy ...jedna i ta sama partia  Radosław "Radek" Sikorski był najpierw ministrem w PiS, a potem ministrem w PO, więc PiS i PO to jedna i ta sama partia, o czym wielu ludzi pisze od lat. Tratata! Jaki ten pilaster mondry i ętelegętny.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz cze 06, 2013 20:38 |
|
 |
Witold
|
A kto mówi, że jedynym?
|
Cz cze 06, 2013 21:00 |
|
 |
Johnny99
|
No to może zainteresujmy się przede wszystkim tymi z nich, którzy od dłuższego już czasu rządzą naszym krajem, zamiast ciągle napawać się tym, że Kaczyński kiedyś tam coś zadeklarował, a potem nie dotrzymał?
|
Cz cze 06, 2013 21:09 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): No to może zainteresujmy się przede wszystkim tymi z nich, którzy od dłuższego już czasu rządzą naszym krajem, zamiast ciągle napawać się tym, że Kaczyński kiedyś tam coś zadeklarował, a potem nie dotrzymał? Ależ proszę. To po prostu leżalo w kontekście.
|
Cz cze 06, 2013 21:26 |
|
|
|