Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Pedofile w Kościele
Drapke napisał(a): Alus napisał(a): Ależ Ty nie lubisz Kościoła.....przeżyłeś jakąś traumę związana z Kościołem, czy taki wydumany problem. Pisze na forum wielu ateistów, ale niewielu podobnie Tobie cechuje taka wrogość. A co to za wycieczki osobiste? No tak, prawda w oczy kole... W przeciwieństwie do Was, nie będę cmokał po sygnecie pedofila tylko dlatego, że jest klechą. Jeśli Wam bezkarność zboczonego księdza nie przeszkadza tylko ci, którzy o dewiantach w koloratkach piszą to znak, że mam rację gardząc tą całą katolicką sektą.  A gardź sobie. Stworzyłeś sobie iluzoryczny obraz polskiego duchownego i miast machnąć ręką na klechy, pieklisz się w każdym temacie.
|
N cze 09, 2013 18:40 |
|
|
|
 |
Drapke
|
Mam machnąć ręką na bezkarnego, grasującego po Polsce pedofila, bo jest księdzem? W iluzji to żyjecie Wy - ślepo posłuszni i bezkrytyczni. Ks. Wojciech G. jest namacalnym przykładem jak iluzoryczne są zapewnienia Kościoła, że walczy we własnych szeregach z pedofilią. 
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
N cze 09, 2013 19:19 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Alus napisał(a): Pisze na forum wielu ateistów, ale niewielu podobnie Tobie cechuje taka wrogość. No a mnie? Przed Drapke, mam wrażenie, ja byłem tym najgorszym, wojującym, chorym z nienawiści. tu znalazł się większy ode mnie 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N cze 09, 2013 19:37 |
|
|
|
 |
Drapke
|
Wmawia nam się, że pisanie o księżach pedofilach to atak na Kościół. Jak mi tu również dowodzono, atak na Kościół to atak na Boga. Czy Bóg rzeczywiście stoi po stronie dewiantów w koloratkach, a nie ich ofiar?
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
N cze 09, 2013 19:57 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Z tego, co widzę, to na razie piszesz o księżach podejrzanych o pedofilię. Od podejrzenia do oskarżenia jest daleko, a do skazania jeszcze dalej. Dzisiaj każdy dorosły mężczyzna powinien powstrzymywać się od jakichkolwiek kontaktów z dziećmi (pogłaskanie po główce, podanie cukierka....) bo zostanie szybko osądzony.
Poza tym, co szczególne, nikt nigdzie nie pisze o podejrzewanych o pedofilię nauczycielach, wychowawcach, trenerach, instruktorach, ba.... wujkach i dziadkach. Za to każdy przypadek podejrzenia o molestowanie czy pedofilię ksiedza jest naświetlany i rozdrapywany. To wszystko ma na celu sprawienie wrażenia, że za przestepstwa wobec dzieci odpowiedzialny jest tylko i wyłacznie KK. Chore to jakieś.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N cze 09, 2013 20:22 |
|
|
|
 |
Drapke
|
Cytuj: Dzisiaj każdy dorosły mężczyzna powinien powstrzymywać się od jakichkolwiek kontaktów z dziećmi (pogłaskanie po główce, podanie cukierka....) bo zostanie szybko osądzony. Myślisz, że Dominikanie oskarżyli duchownego pełniącego dodatkowo funkcję komisarza policji, bo cukierki dzieciom rozdawał? Dlaczego Wojciecj G. uciekł w pośpiechu do Polski i ani myśli wracać na Dominikanę, by się oczyścić z zarzutów? Czy to moralne, że będąc zawieszonym w posłudze przez dominikańskiego biskupa, nasz podejrzany nadal odprawia msze, jakby nic się nie stało? Pokaż mi jakiegoś nauczyciela - skoro do tego przykładu nawiązałeś - którego z zarzutami o pedofilię minister przeniósł do innej szkoły.
|
N cze 09, 2013 21:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): No a mnie? Przed Drapke, mam wrażenie, ja byłem tym najgorszym, wojującym, chorym z nienawiści. tu znalazł się większy ode mnie  O ile Ty Jajko jeszcze czasem muskasz koniuszkami palców rzeczywistość i próbujesz przynajmniej dyskutować merytorycznie (choć w wątku o niedzieli przed dyskusją merytoryczną ze mną po prostu uciekłeś), to Drapke już totalnie żyje we własnym świecie, gdzie wszechpotężne kościelne bojówki bronią księży pedofilów przed policją i prokuraturą. To że jakiś ksiądz czyta posty Drapke'a, by podbudować swoją wiarę w potęgę KRK, jest już niemal pewne.
|
Pn cze 10, 2013 6:05 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Drapke napisał(a): Myślisz, że Dominikanie oskarżyli duchownego pełniącego dodatkowo funkcję komisarza policji, bo cukierki dzieciom rozdawał?
Nic nie myślę. Na razie mamy do czynienia z "faktami prasowymi". Drapke napisał(a): Dlaczego Wojciecj G. uciekł w pośpiechu do Polski i ani myśli wracać na Dominikanę, by się oczyścić z zarzutów?
Gdyby ktoś mnie w jakiejś bananowej republice fałszywie oskarżał choćby o kradzież kiści bananów, też bym wyjeżdżał, aż by się za mną kurzyło, nie mając możliwości rzetelnej obrony. Nie piszę, że oskarżenie jest fałszywe. Piszę, co bym robił czując się niewinny Drapke napisał(a): Czy to moralne, że będąc zawieszonym w posłudze przez dominikańskiego biskupa, nasz podejrzany nadal odprawia msze, jakby nic się nie stało? Pokaż mi jakiegoś nauczyciela - skoro do tego przykładu nawiązałeś - którego z zarzutami o pedofilię minister przeniósł do innej szkoły. Od kiedy ten ksiądz wyjechał z Dominikany nie podlega chyba jurysdykcji tego biskupa. Inaczej: pewnie nie ma prawa odprawiac mszy na Dominikanie (jesli rzeczywiście tam został suspendowany, a informacje prasowe są bardzo ogólnikowe)
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pn cze 10, 2013 9:15 |
|
 |
Drapke
|
@Jajko Pogódź się Jajko z końcu, że w słowniku Zefcia i mu podobnych "merytoryczny" oznacza bezmyślny oraz ślepy i głuchy na argumenty, a dyskusję o Kościele uzna za merytoryczną wyłącznie jeśli odbywa się na klęczkach. I pamiętaj, że to Ty żyjesz w matriksie, a nie ci, którzy wierzą w duchy, diabełki, aniołki i niewinność ks. Wojciecha G. 
|
Pn cze 10, 2013 9:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Drapke napisał(a): @Jajko Pogódź się Jajko z końcu, że w słowniku Zefcia i mu podobnych "merytoryczny" oznacza bezmyślny oraz ślepy i głuchy na argumenty, a dyskusję o Kościele uzna za merytoryczną wyłącznie jeśli odbywa się na klęczkach. I pamiętaj, że to Ty żyjesz w matriksie, a nie ci, którzy wierzą w duchy, diabełki, aniołki i niewinność ks. Wojciecha G.  W słowniku Drapke'a natomiast powyższa wypowiedź jest "merytoryczną". Chciałbym tylko zaznaczyć, że nie wierzę ani w niewinność ks. Wojciecha G. ani w jego winę. W odróżnieniu od Drapke'a, który wierzy w winę. Nie mówiąc już o wierze we wszechpotężną moc KRK, której dorównuje jedynie wiara we wszechpotężną moc Żydów spotykana u antysemitów.
|
Pn cze 10, 2013 9:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Drapke napisał(a): Mam machnąć ręką na bezkarnego, grasującego po Polsce pedofila, bo jest księdzem? W iluzji to żyjecie Wy - ślepo posłuszni i bezkrytyczni. Ks. Wojciech G. jest namacalnym przykładem jak iluzoryczne są zapewnienia Kościoła, że walczy we własnych szeregach z pedofilią.  To nie machaj, pieklij się dalej. Dowodzisz jedynie prawdziwości powiedzenie, że nienawiść jest największym wrogiem nienawidzącego.Jajko napisał(a): Alus napisał(a): Pisze na forum wielu ateistów, ale niewielu podobnie Tobie cechuje taka wrogość. No a mnie? Przed Drapke, mam wrażenie, ja byłem tym najgorszym, wojującym, chorym z nienawiści. tu znalazł się większy ode mnie  Pochlebiasz sobie  ,,,,nigdy nie traktowałam Cię jako rzeczywistego wroga Kościoła, jedynie jako faceta otoczonego rodziną osób wierzących, który jak kania dżdżu łaknie skandali w Kościele, aby "umotywować" swój ateizm.
|
Pn cze 10, 2013 10:58 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Alus napisał(a): Pochlebiasz sobie  ,,,,nigdy nie traktowałam Cię jako rzeczywistego wroga Kościoła, jedynie jako faceta otoczonego rodziną osób wierzących, który jak kania dżdżu łaknie skandali w Kościele, aby "umotywować" swój ateizm. Toż to oberwanie chmury mamy a nie dżdż żaden  I nie tyle umotywować ateizm, co utwierdzić się a innych przekonać, że religie prowadzą nader często do zła.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn cze 10, 2013 11:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No coz, brak jakiejkolwiek religii jakos nie jest gwarancja dobra i szczescia dla wszystkich...
|
Pn cze 10, 2013 11:24 |
|
 |
pilaster
|
Przypominam, że Drapke, mimo obietnic, nadal nie przedstawił miażdżącej rzekomo pilastra "analizy" Overbeeka. Nadal też Drapke, mimo obietnic, nie przedstawił listy księży skazanych w Polsce z art 200 KK Tylko kugluje, mąci, i łże w żywe oczy 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn cze 10, 2013 11:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Alus napisał(a): Pochlebiasz sobie  ,,,,nigdy nie traktowałam Cię jako rzeczywistego wroga Kościoła, jedynie jako faceta otoczonego rodziną osób wierzących, który jak kania dżdżu łaknie skandali w Kościele, aby "umotywować" swój ateizm. Toż to oberwanie chmury mamy a nie dżdż żaden  I nie tyle umotywować ateizm, co utwierdzić się a innych przekonać, że religie prowadzą nader często do zła. Utwierdzasz się, utwierdzasz i nadal potrzebujesz utwierdzania, to czym innych chcesz przekonać? Do zła prowadzą ludzie a nie religie.
|
Pn cze 10, 2013 11:56 |
|
|
|