Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 23, 2025 10:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2522 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 169  Następna strona
 Pedofile w Kościele 
Autor Wiadomość
Post Re: Pedofile w Kościele
Alus napisał(a):
Do zła prowadzą ludzie a nie religie.
Komunizm dobry, tylko ludzie świnie.

Pn cze 10, 2013 13:20
akruk napisał(a):
Alus napisał(a):

Komunizm nie powstał sam z siebie, stworzyli go ludzie.

Pn cze 10, 2013 15:10

Alus napisał(a):
akruk napisał(a):
Alus napisał(a):

Komunizm nie powstał sam z siebie, stworzyli go ludzie.

Tak samo jak wszelakie religie. :badgrin:

Pn cze 10, 2013 15:28

Innych chcę przekonać do myślenia. To wystarczy.

Komunizm, tak strasznie potępiany, też w swej istocie do zła nie prowadzi, jeno ludzie.

Pn cze 10, 2013 15:39
Cytuj:

Chrześcijanie wierzą, że założycielem naszej religii jest Bóg.
Ateista nie musi podzielać tego przekonania,

Pn cze 10, 2013 16:01
Moderator

Drapke napisał(a):

Iiiiiii tam.... Chrześcijaństwo to i tak nie religia tylko wiara.
:mrgreen:

Pn cze 10, 2013 16:21
Zobacz profil WWW

zefciu napisał(a):
W słowniku Drapke'a natomiast powyższa wypowiedź jest "merytoryczną".

Jeśli zniżam się do poziomu tut. oponentów to wyłącznie dlatego, że nie potraficie dyskutować na argumenty. Waszym orężem są najczęściej niczym nie potwierdzone insynuacje. Żeby nie szukać daleko:
zefciu napisał(a):
Problem pomówień o pedofilię jest problemem o przynajmniej o rząd wielkości większej skali, niż problem pedofilii.

Gdy poprosiłem, byś poparł powyższe jakimiś konkretnymi przykładami, listą niesłusznie oskarżonych czy statystykami - Ty uciekłes jak szczur. To samo z Pilastrem, który złapany na ciągu wierutnych kłamstw, zamiast zapaść się ze wstydu pod ziemię ma czelność podnosić głowę i nadal pluć jadem.

Alus napisał(a):
Dowodzisz jedynie prawdziwości powiedzenie, że nienawiść jest największym wrogiem nienawidzącego.

Skąd tą bzdurę wytrzasnęłaś? Tylko nie mów, że z Biblii. :D

Pn cze 10, 2013 16:29

Alus napisał(a):
Cytuj:

Chrześcijanie wierzą, że założycielem naszej religii jest Bóg.
Ateista nie musi podzielać tego przekonania,

Komuniści wiedzą, że założycielem ich religii jest Marks, a Boga nie ma.
Chrześcijanin nie musi podzielać tego przekonania.

Otwarte pozostaje pytanie, która z tych organizacji przyniosła większą szkodę ludzkości i pochłonęła więcej ofiar? :-|

Pn cze 10, 2013 16:43
Cytuj:

Otwarte pozostaje pytanie, która z tych organizacji przyniosła większą szkodę ludzkości i pochłonęła więcej ofiar? :-|

Rzetelny historyk nie stawia podobnych pytań - milionów ofiar komunizmu zdecydowanie przekrocza ilość ofiar różnych wojen z ubiegłych wieków.

Wt cze 11, 2013 7:32

Przypominam, że Drapke, mimo obietnic, nadal nie przedstawił miażdżącej rzekomo pilastra "analizy" Overbeeka.

Nadal też Drapke, mimo obietnic, nie przedstawił listy księży skazanych w Polsce z art 200 KK

Tylko kugluje, mąci, i łże w żywe oczy :)

Cytuj:

Otwarte pozostaje pytanie, która z tych organizacji przyniosła większą szkodę ludzkości

Nie ma to jak porównywać ideologię, która stworzyła cywilizację Zachodu, czyli cywilizację naukowo-techniczną z ideologią, która tą cywilizację próbowała i nadal próbuje zniszczyć. :roll:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt cze 11, 2013 7:49
Alus napisał(a):
Cytuj:

Rzetelny historyk nie stawia podobnych pytań - miliony ofiar komunizmu zdecydowanie przekraczają ilość ofiar różnych wojen z ubiegłych wieków.

Wt cze 11, 2013 7:51

Możliwe, że przekraczają, nie będę się spierał. ALe pytanie DLACZEGO? Czy dlatego, że komunizm był bardziej morderczy od religii? NIE. Dlatego, że komunizm miał lepsze narzędzia, no i samych ludzi było więcej. Gdyby krzyżowcy mieli karabiny to kilkadziesiąt lat komunizmu nie miałoby szans z setkami lat wojen religijnych pod względem liczby ofiar.

Wt cze 11, 2013 8:00
Drapke napisał(a):
Gdy poprosiłem, byś poparł powyższe jakimiś konkretnymi przykładami, listą niesłusznie oskarżonych czy statystykami - Ty uciekłes jak szczur.
Nie uciekłem jak szczur, tylko odesłałem Cię do statystyk powszechnie dostępnych. Proszę bardzo:
http://www.usccb.org/issues-and-action/ ... 0-2002.pdf Na stronie 66-67 masz potrzebne Ci liczby porównujące liczbę oskarżeń i skazań.

EDIT: Aha - bez bicia się przyznaję, że pomyliłem fora. Statystyki te były podawane na "a.pl", a nie na "f.w.pl". Dlatego tak dziwiłem się, że wywlekasz sprawę już poruszoną.

Czy przedstawisz pilastrowi obiecaną mu analizę Overbeeka, czy będziesz uciekał przed nim jak szczur?

Wt cze 11, 2013 8:51
Alus napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:

Rzetelny historyk nie stawia podobnych pytań - miliony ofiar komunizmu zdecydowanie przekraczają ilość ofiar różnych wojen z ubiegłych wieków.

Komuniści byli tak "zdolni", że bez karabinów wymordowali głodem ok 10 milionów Ukraińców.

Wt cze 11, 2013 10:38

zefciu napisał(a):
Drapke napisał(a):
Gdy poprosiłem, byś poparł powyższe jakimiś konkretnymi przykładami, listą niesłusznie oskarżonych czy statystykami - Ty uciekłes jak szczur.
Nie uciekłem jak szczur, tylko odesłałem Cię do statystyk powszechnie dostępnych. Proszę bardzo:
http://www.usccb.org/issues-and-action/ ... 0-2002.pdf Na stronie 66-67 masz potrzebne Ci liczby porównujące liczbę oskarżeń i skazań.

EDIT: Aha - bez bicia się przyznaję, że pomyliłem fora. Statystyki te były podawane na "a.pl", a nie na "f.w.pl". Dlatego tak dziwiłem się, że wywlekasz sprawę już poruszoną.

Podałeś złe strony, ale to szczegół - nie ma w tym raporcie wzmianki o polskich księżach pedofilach, a o nich tu rozmawiamy. Kościół w USA wypłacił 3mld $ (oficjalnie) ofiarom pedofilii, a w Polsce okrągłą sumkę 0zł, więc albo dojdziemy do wniosku, że problem pedofilii w polskim Kościele nie istnieje, albo darujmy sobie przenoszenie analiz amerykańskich na nasze podwórko. O ile w USA możemy mówić o nadreprezentacji bezskutecznych oskarżeń nad ilością faktycznie skazanych księży, o tyle w Polsce te proporcje są odwrotne. Jeśli znajdziesz choćby 10 przypadków niesłusznie oskarżonych o pedofilię polskich duchownych to mi kaktus na ręku wyrośnie.

zefciu napisał(a):
Czy przedstawisz pilastrowi obiecaną mu analizę Overbeeka, czy będziesz uciekał przed nim jak szczur?

Chorobliwie powtarzane przez Pilastra kłamstwa się udzielają? Chcesz te dane z książki Overbeeka to poproś - przepiszę je w jedną chwilę, ale wiedz, że mu tego nigdy nie obiecywałem. Na mnie pajacowanie Pilastra fałszującego liczbę pedofilów, dane MSW, stosującego idiotyczną metodologię i znieważającego Overbeeka, który mu te kłamstwa wytknął, nie robią wrażenia. Już tu pisałem, że Overbeek spośród tysięcy paszkwili ślepo broniących [ciach - s33] Kościoła wybrał jako przykład do swej książki najgłupszy i najbardziej niedorzeczny z nich - Pilstra. Nawet sam Diabeł nie zgodziłby się zostać jego adwokatem, więc jeśli nie chcesz wyjść na głupka Tobie też nie radzę.

Wt cze 11, 2013 21:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2522 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 169  Następna strona