Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 19:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Johnny99 napisał(a):
No to może zainteresujmy się przede wszystkim tymi z nich, którzy od dłuższego już czasu rządzą naszym krajem, zamiast ciągle napawać się tym, że Kaczyński kiedyś tam coś zadeklarował, a potem nie dotrzymał?

A to nie jest watek o PiS czyli takze o jego Prezesie?`
O rzadzacych nie wolno tu dyskutowac, bo napiszecie z gita, ze to offtop.

Pt cze 07, 2013 7:55

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
No, no, pilaster pisał o tym od lat, a tutaj mamy niezależne potwierdzenie, ze PIS i Ruch Palikota to w gruncie rzeczy ...jedna i ta sama partia :D

Radosław "Radek" Sikorski był najpierw ministrem w PiS, a potem ministrem w PO, więc PiS i PO to jedna i ta sama partia, o czym wielu ludzi pisze od lat. Tratata! Jaki ten pilaster mondry i ętelegętny.

Minister to nie program. :roll:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt cze 07, 2013 9:03
Najwyższy czas na powrót do władzy Prawa i Sprawiedliwości:
http://www.tygodnikmlodejpolski.pl/kacz ... s-166.html

Wt cze 18, 2013 11:22

gita napisał(a):

A potem znów jęk płacz i zgrzytanie zębów. :)

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt cze 18, 2013 12:06

gita napisał(a):
http://www.tygodnikmlodejpolski.pl/kacz ... s-166.html

Kto działa na rzecz tego, by PiS miało mniej głosów, ten tak naprawdę służy drugiej stronie, i żadne tłumaczenia nic tu nie pomogą.

Słyszysz, gita?

Martwią mnie skądinąd nieprzeciętni jeśli chodzi o zdolności publicyści czy nawet pisarze, oskarżają mnie argumentami salonu warszawskiego. Dokładnie cytując te argumenty. Oskarżają w sposób komiczny, daleki od jakiegokolwiek rozsądku, o to, że jestem z tej samej grupy co Michnik. Nie jestem, nigdy nie byłem, i zawsze się od tego trzymałem z daleka.

Ziemkiewicz sobie ostatnio u PiS nagrabił...

Wt cze 18, 2013 12:50
pilaster napisał(a):
gita napisał(a):

A potem znów jęk płacz i zgrzytanie zębów. :)

Nareszcie! Jęk, płacz i zgrzytanie zębów dla przestępców, sprzedawczyków i korupcyjnych władców.
Witold! Czy ja kiedyś pisałam, że Kaczyński jest dla mnie nieomylna wyrocznią? W odróznieniu od Ciebie jestem zdeklarowanym wyborcą Prawa i Sprawiedliwości i mam dylemat na kogo głosować, ale na szczęście nie dotyczy to Kaczyńskiego.

Ostatnio edytowano Wt cze 18, 2013 15:52 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Wt cze 18, 2013 15:47
No tak, powtorka z akcji z pania Blida nas czeka. a gita sie cieszy...
Jaka masz gwarancje, ze to ciebie nie spotka? Wiernosc prezesowi?
A Ojciec Swiety o milosci nieprzyjaciol mowi. Ale to tylko do katolikow, wiec inni nie musza sluchac.

Wt cze 18, 2013 15:49

Cytuj:

A czemu miałoby gitę spotkać? :shock: Jesteście nieźle.. powiedzmy, zakręceni.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 18, 2013 17:08
gita napisał(a):
Nareszcie! Jęk, płacz i zgrzytanie zębów dla przestępców, sprzedawczyków i korupcyjnych władców.
Kael napisał(a):
No tak, powtorka z akcji z pania Blida nas czeka. a gita sie cieszy...
A Ojciec Swiety o milosci nieprzyjaciol mowi. Ale to tylko do katolikow, wiec inni nie musza sluchac.

@Johnny99, a dlaczego nie mialoby to np gity, ciebie, Alus, czy Witolda spotkac?
Myslisz, ze jest jakis system w akcjach pokazowych "prawych i sprawiedliwych" (inaczej)?
Jedyne co was moze uratowac (i mnie podczas wizyt w Polsce), to fakt, ze jestesmy (jak przypuszczam) malo "publiczni".

Gita sie cieszy, ze spotka to tych, ktorzy jej sie narazili, na podstawie informacji z mediow, ktore uznaje za wiarygodne.
Ja tam zadnym mediom i ich komentarzom nie wierze a priori i po prostu obserwuje fakty.

Wt cze 18, 2013 19:27

Kael napisał(a):
@Johnny99, a dlaczego nie mialoby to np gity, ciebie, Alus, czy Witolda spotkac?

A dlaczego miałoby?

Cytuj:
Myslisz, ze jest jakis system w akcjach pokazowych "prawych i sprawiedliwych" (inaczej)?

W jakich "akcjach pokazowych"? Barbara Blida miała zostać zatrzymana przez ABW, zgodnie z postanowieniem Prokuratora Okręgowego w Katowicach, w związku z tym, że była podejrzana o przyjęcie ok. 500 tys. zł łapówki i pośrednictwo przy przyjmowaniu innych łapówek, w ramach tzw. "mafii węglowej" (śledztwo w tej sprawie toczyło się od 2002 r.). Śledztwo w sprawie przekroczenia uprawnień przez funkcjonariuszy ABW w trakcie zatrzymania Blidy zostało umorzone w 2010 r., przy czym nikomu nie przedstawiono nawet zarzutów. Więc o jakim "systemie" mówisz? A może masz coś wspólnego z jakimiś mafiami?

Cytuj:
Jedyne co was moze uratowac (i mnie podczas wizyt w Polsce), to fakt, ze jestesmy (jak przypuszczam) malo "publiczni".

Uratować? Przed czym?

A tak BTW - "mało publiczni" ludzie to 99% społeczeństwa. To dobrze pokazuje skalę waszej obsesji. Boicie się, bo ten ułamek tego 1%, który chce załatwiać swoje interesy kosztem państwa, wtłoczył wam, za pośrednictwem mediów (których mainstream jest przez nich tworzony) swój osobisty strach do głów.

Cytuj:
Ja tam zadnym mediom i ich komentarzom nie wierze a priori i po prostu obserwuje fakty.

Właśnie widać.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 18, 2013 19:40
@Johnny99 nie bede sie z toba przepychac nt PiSu i jego IV RP.
To normalne ze ABW zatrzymuje ludzi przy wlaczonych kamerach a potem zaciera slady, zanim zajmie sie nimi prokurator? Moze dla was tak. Macie podzial na podejrzany=winny i dobrze wam z tym. Bo to jeszcze nie wy sie na podejrzanego zalapaliscie.
Nie bede rozwiewac tej euforii. Ale nie zycze nikomu powtorki z IV RP (teraz moze bylaby juz V?)

Wt cze 18, 2013 19:50

Kael napisał(a):
To normalne ze ABW zatrzymuje ludzi przy wlaczonych

Kamery przy zatrzymaniach akurat mi się nie podobają. Ale najwyraźniej ważniejsze jest, żeby media miały swój materiał. Tak u nas było zawsze. W USA na sali sądowej nie można nawet robić zdjęć - u nas, kiedy parę dni temu sędzia oberwała tortem, mogła to podziwiać cała Polska na TVN-ie. Takie mamy prawo i jest to prawo niedobre.

Cytuj:
a potem zaciera slady, zanim zajmie sie nimi prokurator?

Zacieranie śladów przestępstwa jest przestępstwem (art. 239 kodeksu karnego). Jak powiedziałem, żadnego takiego ani innego przestępstwa nie stwierdzono. I to już, jeśli to dla ciebie istotne, za rządów PO.

Cytuj:
Macie podzial na podejrzany=winny i dobrze wam z tym.

Oczywiście, że nie mamy :shock: skąd ci to przyszło do głowy?

Cytuj:
Bo to jeszcze nie wy sie na podejrzanego zalapaliscie.

No ja np. zamierzam żyć uczciwie i nie angażować się w żadne podejrzane układy, zwłaszcza takie, w których obraca się dużymi pieniędzmi w niezbyt transparentny sposób, więc mam nadzieję, że nigdy się nie "załapię na podejrzanego", przepraszam najmocniej. Duże pieniądze, popularność i polityka to często mieszanka piorunująca. Z ryzykiem trzeba się liczyć..

Cytuj:
Nie bede rozwiewac tej euforii. Ale nie zycze nikomu powtorki z IV RP

Z tego, co czytam, to nie mieszkasz w Polsce, więc sobie daruj takie życzenia. Ja mieszkam w Polsce całe życie, mieszkałem w Polsce i za "IV RP" i za Tuska.

Wt cze 18, 2013 20:13

http://niezalezna.pl/43530-elblag-pis-zglasza-sld

W Elblągu koalicja PiS-SLD...

Pt lip 12, 2013 11:26
Witold napisał(a):
http://niezalezna.pl/43530-elblag-pis-zglasza-sld

W Elblągu koalicja PiS-SLD...

I cóż w tym dziwnego?....dla objęcia władzy każda koalicja jest dobra, niezależnie: ze spadkobiercami PZPR, z "wycieraczką" PZPR, czy wreszcie Ruchem Palikota.

Pt lip 12, 2013 11:43
http://wyborcza.pl/1,75478,14277190,_Wp ... awdy_.html

Kiedys PiS przechytrzy...

Pn lip 15, 2013 9:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 71  Następna strona