|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Modlitwa o wygranie z chorobą
Autor |
Wiadomość |
Nalia91
|
 Modlitwa o wygranie z chorobą
Witam. U mojego taty w lutym podczas przypadkowego badania wykryto wirusa HCV. Co więcej, okazało się, że wirusa ma już około 20-30 lat! Od tego czasu rozpoczęto szereg badań, biopsji, genotypów. W zeszłym tygodniu spadła na nas wiadomość, że tata ma marskość wątroby spowodowaną przez wirusa HCV. Na 14 sierpnia ma wizytę u lekarza, podczas której dostanie dokładne wskazówki i ma rozpocząć leczenie. Leczenie wirusa z marskością wątroby jest skuteczne tylko w 30% (bez wirusa aż w 60%). Poza tym wyleczenie, uśpienie czy nawet obniżenie stanu zapalnego wątroby (przez wirusa stan zapalny ciężki, co spowodowało marskość) może pomóc w zahamowaniu rozwoju marskości. Jestem osobą wierzącą, praktykującą, modlącą się. Bóg nie raz pomógł mi w życiu. Jaką modlitwę mogłabym odmawiać w intencji wygranej taty z chorobą?
|
N cze 30, 2013 19:44 |
|
|
|
 |
Nalia91
|
 Re: Modlitwa o wygranie z chorobą
P.S. Słyszałam o nowennie pompejańskiej. Czy mogłabym ją zastosować?
|
N cze 30, 2013 20:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Możesz odmawiać jakąkolwiek modlitwę, to nie ma większego znaczenia. Wybierz to, co Ci pasuje.
|
N cze 30, 2013 20:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nalia91 napisał(a): Jaką modlitwę mogłabym odmawiać w intencji wygranej taty z chorobą? Nie bój się o słowa, są zupełnie wtórne. Po prostu szczera modlitwa. Jeżeli pozwolisz, to przyłączę się.
|
N cze 30, 2013 20:21 |
|
 |
Endek
|
Kozioł napisał(a): Jeżeli pozwolisz, to przyłączę się. Szlachetna decyzja i tylko szkoda, że nie katolicka.
_________________ Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).
|
N cze 30, 2013 20:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nalia91, Pan Bog patrzy na serce, a nie na slowa. Nie mozna Go jakos "zaklac", zeby spelnial nasze zyczenia. Wybierz te modlitwe, ktora wzmacnia twoja ufnosc Bogu
|
Pn lip 01, 2013 7:13 |
|
 |
bojanowska
|
Taką, jaką uważasz za najskuteczniejszą, która może niegdyś Ci pomogła. Osobiście polecam Różaniec. Gdzieś, ale nie pamiętam dokładnie, przeczytałam, że jedno "Ojcze nasz" i "Zdrowaś Maryjo" jest więcej warte, niż długie, pełne ekstazy "wykłady modlitewne", a w Różańcu te modlitwy przeplatają się. Nie poddawaj się, połącz swoje cierpienie z Krwią i Ranami Chrystusa. Pozdrawiam.
_________________ Powtarzanie rzeczy oczywistych jest obowiązkiem inteligentnych ludzi - G. Orwell
|
Pn lip 01, 2013 11:24 |
|
 |
kamień
|
Już kiedyś pisałam o tym i tu także przypomnę, pamiętaj w modlitwie o "...bądź wola Twoja". Zawierz Bogu tatę, Waszą sytuację. Nawiązując do wypowiedzi "Bojanowska" odnośnie Krwi i Ran Chrystusa polecam modlitwę do Ran Jezusa Chrystusa oraz do Krwi. W chwili kiedy się dowiedziałam, że bliska mi osoba jest chora zaczęłam odmawiać bardzo wiele modlitw na raz....ale z całego serca polecam modlitwy do Ran Jezusa Chrystusa i Jego Krwi- zwłaszcza koronki, koronkę- "Pomóż nam, Matko" Ufaj Panu do końca. Niech Pan Jezus błogosławi i umacnia Ciebie, Twojego Tatę oraz tych, którzy z wami cierpią.
_________________ "Tak, kocham krzyż, tylko krzyż; kocham go dlatego, że widzę go na ramionach Jezusa Chrystusa.” (św. O. Pio)
|
Pn lip 01, 2013 13:53 |
|
 |
agvis
|
Połącz modlitwę z postem. By pokazać Bogu i sobie, jak bardzo Ci zależy. To ponoć skuteczne połączenie. Ofiaruj swoje wyrzeczenie w intencji jego wyzdrowienia.
|
Pn lip 01, 2013 14:58 |
|
 |
Nalia91
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
Gdy mam jakiś problem to zawsze odmawiam Litanię Loretańską i Do Serca Pana Jezusa i kilka innych modlitw.
|
Pn lip 01, 2013 21:08 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|