Bashobora - wskrzesiciel czy oszust?
Autor |
Wiadomość |
BorsukTatarski
|
 Re: Bashobora - wskrzesiciel czy oszust?
Ale czy mamy rozsądzać czy wskrzesza czy nie? Jego biskup nie zakazał mu głoszenia słowa, sprawowania sakramentów itp... Zaprosił go lokalny biskup. Więc chyba pozostaje w zgodzie z nauką kościoła.
Jest owszem ryzyko telekaznodziejstwa, ale właśnie rolą pasterzy jest trzymanie tego "w ryzach".
Ja się tam nie wybieram, ale rozumiem, że jest grupa osób, którym to jest potrzebne. Bogu dzięki ja i moja rodzina jesteśmy zdrowi. Stąd nie osądzam lekko tych, których dotknęło nieszczęście...
I na prawdę, jest napisane w Ewangelii, że uczniowie Jezusa będą dokonywali niezwykłych czynów.
K.
|
Śr cze 19, 2013 19:49 |
|
|
|
 |
mareta
|
Gdzie znajdę na to potwierdzenie? Co ciekawe katolickie media milczą na ten temat
|
Śr cze 19, 2013 21:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Gdzie znajdę na to potwierdzenie? Co ciekawe katolickie media milczą na ten temat Nie milczą, może nie zauważyłaś http://gosc.pl/doc/1585363.Jezus-na-stadionie
|
Śr cze 19, 2013 21:50 |
|
|
|
 |
Barnaba
|
BorsukTatarski napisał(a): Ale czy mamy rozsądzać czy wskrzesza czy nie? Jego biskup nie zakazał mu głoszenia słowa, sprawowania sakramentów itp... Zaprosił go lokalny biskup. Więc chyba pozostaje w zgodzie z nauką kościoła. Nie wiem czy z nauką. Z dyscypliną - owszem. Cytuj: Jest owszem ryzyko telekaznodziejstwa, ale właśnie rolą pasterzy jest trzymanie tego "w ryzach" Jak dotąd się nie udaje... Cytuj: Ja się tam nie wybieram, ale rozumiem, że jest grupa osób, którym to jest potrzebne. Bogu dzięki ja i moja rodzina jesteśmy zdrowi. Stąd nie osądzam lekko tych, których dotknęło nieszczęście... A kto tu osądza tych co się wybierają? Cytuj: I na prawdę, jest napisane w Ewangelii, że uczniowie Jezusa będą dokonywali niezwykłych czynów. Owszem. Ale też by nie dowierzać każdemu duchowi.
_________________ pozdrawiam Barnaba (dawniej Marek MRB) www.analizy.biz
|
Śr cze 19, 2013 23:56 |
|
 |
BorsukTatarski
|
Barnaba napisał(a): BorsukTatarski napisał(a): Ale czy mamy rozsądzać czy wskrzesza czy nie? Jego biskup nie zakazał mu głoszenia słowa, sprawowania sakramentów itp... Zaprosił go lokalny biskup. Więc chyba pozostaje w zgodzie z nauką kościoła. Nie wiem czy z nauką. Z dyscypliną - owszem. A mogę prosić o jakieś źródła? Nie mogłem niczego konkretnego na ten temat znaleźć. Cytuj: Cytuj: Jest owszem ryzyko telekaznodziejstwa, ale właśnie rolą pasterzy jest trzymanie tego "w ryzach" Jak dotąd się nie udaje... Cytuj: Ja się tam nie wybieram, ale rozumiem, że jest grupa osób, którym to jest potrzebne. Bogu dzięki ja i moja rodzina jesteśmy zdrowi. Stąd nie osądzam lekko tych, których dotknęło nieszczęście... A kto tu osądza tych co się wybierają? Poprzednicy coś pisali o wykopywaniu zwłok, bezzębnych moherach. Cytuj: Cytuj: I na prawdę, jest napisane w Ewangelii, że uczniowie Jezusa będą dokonywali niezwykłych czynów. Owszem. Ale też by nie dowierzać każdemu duchowi. W 100% zgoda. I liczę na to, że kompetentne osoby badają tą sprawę. K.
|
Cz cze 20, 2013 17:51 |
|
|
|
 |
Barnaba
|
BorsukTatarski napisał(a): Barnaba napisał(a): BorsukTatarski napisał(a): Ale czy mamy rozsądzać czy wskrzesza czy nie? Jego biskup nie zakazał mu głoszenia słowa, sprawowania sakramentów itp... Zaprosił go lokalny biskup. Więc chyba pozostaje w zgodzie z nauką kościoła. Nie wiem czy z nauką. Z dyscypliną - owszem. A mogę prosić o jakieś źródła? Nie mogłem niczego konkretnego na ten temat znaleźć. Źródła? Na jaki temat? Gośc został zaproszony przez biskupa miejsca - więc jest w zgodzie z dyscypliną. Cytuj: Cytuj: Cytuj: I na prawdę, jest napisane w Ewangelii, że uczniowie Jezusa będą dokonywali niezwykłych czynów. Owszem. Ale też by nie dowierzać każdemu duchowi. W 100% zgoda. I liczę na to, że kompetentne osoby badają tą sprawę. Obawiam się że równie "wnikliwie" jak kerygmat Ruchu Światło Życie czy Kursu Filip czy kurs Alfa...
_________________ pozdrawiam Barnaba (dawniej Marek MRB) www.analizy.biz
|
Cz cze 20, 2013 17:54 |
|
 |
BorsukTatarski
|
Barnaba napisał(a): Źródła? Na jaki temat? Gośc został zaproszony przez biskupa miejsca - więc jest w zgodzie z dyscypliną.
Ach, przepraszam. Z powodu upału opacznie zrozumiałem... Cytuj: Obawiam się że równie "wnikliwie" jak kerygmat Ruchu Światło Życie czy Kursu Filip czy kurs Alfa... A nie słyszałem o tym. Musze poczytać... K.
|
Cz cze 20, 2013 19:03 |
|
 |
Drapke
|
Poseł Godson wyjawił u Monisi Olejnik, że na własne oczy widział wskrzeszenie. Chwalił się, że dysponuje nagraniem jak pastor po 3 dniach w kostnicy powstaje z martwych! Jeśli protestancki Bóg ma taki power to aż strach myśleć jakie moce musi mieć ten prawdziwszy - katolicki. Może by tak wiadomą kryptę z Wawelu na Narodowy przytargać?
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
Pt lip 05, 2013 8:24 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Takich wskrzeszeń jest całkiem sporo. Pisałem o tym wielokrotnie na forum. Co i rusz w prasie pojawia się doniesienie na taki temat. Lekarz stwierdza zgon, pacjenta pakują do kostnicy, a on po kilku dniach się budzi. W grocie też było chłodno....
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt lip 05, 2013 8:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Jajko, czyzbys insynuuowal, ze czlowiek umeczony biciem, targaniem krzyza, przebity gwozdziami i na koncu (ewentualnie) dobity wlocznia (ktora jednak jednoznacznie dowiodla, ze nie zyje), lezac w *chlodnej grocie" wydobrzal na tyle, zeby wstac, chodzic i przechodzic przez sciany? Ot, tak naturalnie?
|
Pt lip 05, 2013 8:40 |
|
 |
Jajko
|
Są na świecie rzeczy o których się fizjologom nie śniło...
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt lip 05, 2013 8:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widze Jajko, ze dla ciebie wszystko jest prawdopodobne, byle nic z chrzescijanstwem nie mialo wspolnego Chrzescijanstwo a priori jest jako jedyne w twoim swiecie myslowym nieprawdopodobne. Bo tak!
|
Pt lip 05, 2013 8:57 |
|
 |
Jajko
|
Skoro znanych jest tyle przypadków "wskrzeszeń", w XX i XXI wieku, to trudno się dziwić "lekarzom" z wieku I, że mogli nie zauważyć resztek tlącego się życia. Nie jest to niemożliwe, chyba przyznasz.
|
Pt lip 05, 2013 9:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko drogie, znasz sie troche na fizjologii? Wiesz o czym swiadczy wyplyw krwi i wody z boku, po przebiciu lanca? A to "cudowne samozdrowienie" w grobie wraz z przemiana wlasciwosci fizycznych ciala, to pod wplywem tego "chlodku w grocie" mialo nastapic?
|
Pt lip 05, 2013 9:38 |
|
 |
Jajko
|
Wiesz co to legenda i jak powstaje?
Ja nie twierdzę, że tak nie było, ja twierdzę, że mogło być inaczej niźli w opowieściach ludzi to przetrwało i zapisane potem zostało, a wielokrotnie przepisane ubogacone zostać mogło. Nieprawdaż?
|
Pt lip 05, 2013 9:42 |
|
|
|