Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 17:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Heh. Nie wiem jak Ty, ale ja właśnie przesłuchuję sobie tego całego Hetmana. Wokal mi trochę nie podchodzi, wolałbym, żeby był niższy o jakieś pół oktawy, a już najlepiej, żeby growlowali jak Behemoth. : ] Ale gitary godne uwagi.

O proszę, wydali też płytę z kolędami. : P

Orkiestra!

So lip 06, 2013 20:15
Ja jestem netowy kuternoga (mobilny net), nie starczy cierpliwości by przekuśtykać cały utwór (za długo się otwiera).

So lip 06, 2013 20:23

Kael napisał(a):
ALE nie bede oglaszac w internecie, o krzywdzie, ktora mi sie stala, nie bede pytac adwokatow, czy moge dochodzic jakis odszkodowan, tylko poszukam sobie (albo i nie) innego wirtualnego miejsca. Bo ja sie tu czuje jak gosc i dziekuje bardzo za zaproszenie i goscinnosc.

A ja tu się czuję jak może nie współgospodarz, ale przynajmniej udziałowiec w spółce z prawem głosu o sile stosownej do posiadanych akcji. Bo porównanie do squatu nic Ci oczywiście nie powie, prawda? MY współtworzymy to forum. Bez naszych postów Moderacja mogłaby rozmawiać sama ze sobą. A roszczeniowa postawa, o której piszesz, wynika właśnie z braku poczucia odpowiedzialności za wspólne dobro. Ja tu jestem tylko użytkownikiem, ja tu nic nie znaczę, to się będę wyrażał jak będę uważał za stosowne, bo dlaczego miałbym się troszczyć o coś, co do mnie nie należy?

Otóż właśnie należy. : P

Orkiestra!

So lip 06, 2013 20:36

Cytuj:
Z powodu kolejnej akcji forumowego cenzorstwa – kolejnego bezczelnego wyciachania cichaczem mojego posta (w wątku o muzyce tym razem), posta który nie łamał regulaminu tego forum - postanowiłam zakończyć swoje pisanie tutaj. Mam dość, moja czara goryczy właśnie w tym momencie się przelała.

To już drugi raz jak -Vi- hucznie opuszcza forum, publikując rzewnego posta pożegnalnego. Czego to się nie robi żeby zyskać atencję :D

So lip 06, 2013 23:22

Wloczykij napisał(a):
Cytuj:
Z powodu kolejnej akcji forumowego cenzorstwa – kolejnego bezczelnego wyciachania cichaczem mojego posta (w wątku o muzyce tym razem), posta który nie łamał regulaminu tego forum - postanowiłam zakończyć swoje pisanie tutaj. Mam dość, moja czara goryczy właśnie w tym momencie się przelała.

To już drugi raz jak -Vi- hucznie opuszcza forum, publikując rzewnego posta pożegnalnego. Czego to się nie robi żeby zyskać atencję :D

Oj tam, oj tam ;)

Obyś Ty się drugi raz nie żegnał z nami :P
(W sensie - nie odchodził z forum ;) )

So lip 06, 2013 23:43
Wloczykij napisał(a):
Panna_Funia = -Vi-? Poważnie? W życiu bym się nie domyślił...

N lip 07, 2013 2:00
Czyli kwestię nicków można zakończyć.
Soul33 napisał(a):
Co do Mike'a, nie zgadzam się. Tyle osób korzysta z obu forów, że jest to wiedza powszechna. Poza taką nie wykraczam (i tu tkwi sedno).

Skąd masz wiedzę, że na forum wiara jest dużo osób, które korzystają z ateisty.pl i wiary.pl?
Ja się nie liczę, gdyż dla mnie to nie była wiedza powszechna, stała się nią dopiero wtedy, gdy ją upubliczniłeś na tym forum :?

Czy mogliby się w tej sprawie wypowiedzieć inni userzy?
Modzi też korzystają dodatkowo z forum ateisty.pl i zanim Soul33 wspomniał o aktywności Mike29 na tamtejszym forum, oni o tym wiedzieli z lektury tamtejszego forum? A ja jestem jedną z nielicznych osób na tym forum, które z forum ateisty.pl nie korzystają?

Uprzedzając ewentualne przykłady nicków: mniej niż 10 osób śledzących oba fora, nie świadczy o tym, że poczynania Mike29 na innym forum są info powszechną na wierze.pl.

N lip 07, 2013 6:57

Cytuj:
A ja jestem jedną z nielicznych osób na tym forum, które z forum ateisty.pl nie korzystają?

Na forum ateista.pl wytrzymałem (kiedyś) dwa tygodnie. Byłem z wściekłością i furią atakowany przez osoby wyznania katolickiego wspólnie z jednym (chyba) adwentystą. Ateiści, z którymi chciałem przedyskutować to i owo nawet nie pisnęli. Napisałem grzecznie głównemu adminowi co myślę o jego forum (na PW oczywiście) i zniknąłem bezszelestnie z westchnieniem ulgi.

N lip 07, 2013 8:58
Lurker napisał(a):
Kael napisał(a):
ALE nie bede oglaszac w internecie, o krzywdzie, ktora mi sie stala, nie bede pytac adwokatow, czy moge dochodzic jakis odszkodowan, tylko poszukam sobie (albo i nie) innego wirtualnego miejsca. Bo ja sie tu czuje jak gosc i dziekuje bardzo za zaproszenie i goscinnosc.

A ja tu się czuję jak może nie współgospodarz, ale przynajmniej udziałowiec w spółce z prawem głosu o sile stosownej do posiadanych akcji. Bo porównanie do squatu nic Ci oczywiście nie powie, prawda? MY współtworzymy to forum. Bez naszych postów Moderacja mogłaby rozmawiać sama ze sobą. A roszczeniowa postawa, o której piszesz, wynika właśnie z braku poczucia odpowiedzialności za wspólne dobro. Ja tu jestem tylko użytkownikiem, ja tu nic nie znaczę, to się będę wyrażał jak będę uważał za stosowne, bo dlaczego miałbym się troszczyć o coś, co do mnie nie należy?

Otóż właśnie należy. : P

Owszem, zalezy mi na tym forum i dlatego tu jestem.
Ale mimo wszystko uwazam sie za goscia o tyle, ze nie mam najmniejszej ochoty wymieniac moderacji, jezeli nie pasuja mi jej uwagi. Bo gdyby nie ci, ktorzy to forum zalozyli (i finansuja) oraz moderacja, ktora w wiekszosci, o ile dobrze pamietam, dziala w czynie spolecznym, to na pewno tu bys sobie pogadac nie mogl.
A niektorzy chcieliby zmienic i moderacje i regulamin tak, zeby im bylo przyjemnie. I to uwazam za duza przesade.

N lip 07, 2013 9:01
Skąd userzy wiedzą o osobach piszących na obu forach? - z doświadczenia.
Bywali tacy, którzy tylko po to pisał na forum wiara.pl aby z wypowiedzi katolików (cytowali posty, lub części pasujące do koncepcji) kpić sobie na portalu ateista.pl.
Co charakterystyczne - te osoby roszczą sobie najwięcej pretensji do moderacji.
A moderacja?....czasem zadziwia mnie pobłażliwością, zwłaszcza gdy pamiętam ile mądrych, uczciwych ludzi odeszło z forum na skutek interwencji za błahostki.
Pozdrawiam przy okazji Liama (o ile czyta), bo blog ma nieaktywny :(

N lip 07, 2013 9:09

Gorgiasz napisał(a):
Na forum ateista.pl wytrzymałem (kiedyś) dwa tygodnie. Byłem z wściekłością i furią atakowany przez osoby wyznania katolickiego wspólnie z jednym (chyba) adwentystą. Ateiści, z którymi chciałem przedyskutować to i owo nawet nie pisnęli. Napisałem grzecznie głównemu adminowi co myślę o jego forum (na PW oczywiście) i zniknąłem bezszelestnie z westchnieniem ulgi.

Hi, hi. Do mnie też się tam przyczepił taki jeden pożal-się-Boże katolik. Po wymianie sześciu postów w dwóch tematach (na temat reliktów polskiego pogaństwa i Damaszku interpretowanego jako Qumran) zamilkł z braku argumentów. ^_^

Przy czym pierwszy jego argument brzmiał: "Twój dziadek był chyba enkawudzistą który zmienił sobie nazwisko". Ciekawa reakcja.

Orkiestra!

N lip 07, 2013 10:49
Alus napisał(a):
Skąd userzy wiedzą o osobach piszących na obu forach? - z doświadczenia.
Bywali tacy, którzy tylko po to pisał na forum wiara.pl aby z wypowiedzi katolików (cytowali posty, lub części pasujące do koncepcji) kpić sobie na portalu ateista.pl.
Co charakterystyczne - te osoby roszczą sobie najwięcej pretensji do moderacji.

:shock:
Charakterystyczne dla tych osób jest, to że mają najwięcej pretensji do moderacji?
Jestem w większym stopniu wyjątkowym wyjątkiem, niż mi się wydawało?
Wybacz Alus, ale ta grupa z pretensjami stanowi na forum taką garstkę, że ja nie wiem w jaki sposób możecie wykazać z Soul'em33, że wyczyny Mike29 na innym forum są wielu userom dobrze znane i mało kogo mogą zaskoczyć, gdy się o nich wspomni. Bo skoro Soul33 twierdzi, że to, co ktoś robi na innym forum, jest powszechną wiedzą, to musi mieć jakieś argumenty za tym, że Ci którzy mają taką wiedzę, jest wielu.

N lip 07, 2013 11:06
Ta grupa z pretensjami stanowi garstkę, a robi raban większy niż wszyscy pozostali.
Mało tego osoby wrogo ustosunkowane do chrześcijaństwa usiłują narzucić swoją wizję katolickiego forum.
Nie zastanawia Cię czemu wielu ateistów pisze od lat na forum, mało tego są lubiani?
Bo nie forsują na siłę siebie i swych poglądów jako prawdy nieskalanej, którą wszyscy winni traktować z wyimaginowanym przez nich respektem.

N lip 07, 2013 11:16

Innymi słowy: kładą uszy po sobie w obliczu Jedynoprawdy, hm? : ]

Ale może tak należy. W końcu ktoś rządzić musi. Multikulturalizm to pomysł kretynów.

Orkiestra!

Ostatnio edytowano N lip 07, 2013 11:43 przez Lurker, łącznie edytowano 1 raz

N lip 07, 2013 11:38

Lurker napisał(a):
Multikultularizm to pomysł kretynów.

Wreszcie coś mądrego.

N lip 07, 2013 11:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 498  Następna strona