PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Kael napisał(a): http://wyborcza.pl/1,75478,14277190,_Wprost___Jerzy_Wilk_nagrany_przez_PiS___Tasmy_prawdy_.html
Kiedys PiS przechytrzy... O. Rydzyk przyjdzie w sukurs i rodzina RM odda głosy zgodnie ze wskazaniem.
|
Pn lip 15, 2013 11:47 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Alus napisał(a): Witold napisał(a): http://niezalezna.pl/43530-elblag-pis-zglasza-sld
W Elblągu koalicja PiS-SLD... I cóż w tym dziwnego?....dla objęcia władzy każda koalicja jest dobra, niezależnie: ze spadkobiercami PZPR, z "wycieraczką" PZPR, czy wreszcie Ruchem Palikota. Bo najważniejsze jest odsunąć PO (w sensie "nie PIS") od władzy. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn lip 15, 2013 12:30 |
|
 |
Johnny99
|
Witold napisał(a): http://niezalezna.pl/43530-elblag-pis-zglasza-sld
W Elblągu koalicja PiS-SLD... Hehe, Witold jak zwykle w oburzonym zaszokowaniu.. szokującym oburzeniu.. szoku oburzenia? A wiesz, Witold, że np. w Siedlcach jeszcze do lipca bieżącego roku funkcjonowała koalicja PO-PiS?  Koalicja PO-SLD rządzi np. w Oświęcimiu. A np. w Radomiu od ponad dwóch lat panuje koalicja PiS-PSL. Generalnie w samorządach możliwe są najróżniejsze i najbardziej egzotyczne koalicje, tak jest od dawna. Myślałem, że wszyscy o tym wiedzą..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lip 15, 2013 17:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Prezes Kaczynski nic sie nie zmienil: http://info.elblag.pl/37,31347,Elblag-p ... rzeza.htmlDla niewtajemniczonych: PiS nie ma nic wspolnego z cala budowa tego nabrzeza. A juz Prezes zupelnie nic. Ale przeciez juz kilka lat temu bylo podobnie: Cytuj: Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD PiS jak widac chce miec po prostu WLADZE, a po tem, to on Polske "urzadzi".
|
So lip 20, 2013 9:22 |
|
 |
Vacarius
|
Jeśli już się chcą czymś chwalić to niech powiedzą ile wybudowali bezpłatnych autostrad.
|
N lip 21, 2013 12:30 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): PiS jak widac chce miec po prostu WLADZE Wszystkie partie chcą mieć władzę, ale PiS jest najwyraźniej jedyną, której się za to obrywa.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N lip 21, 2013 12:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo jakos poza posiadaniem wladzy i jawna checia wprowadzenia socjalizmu w wersji PiS (czyli wszystko upanstwowic, a rzad sie zastanowi co z tego rzuci obywatelom jak ochlap w postaci dodatkow, centralnie sterowanych) niewiele wiecej w programie PiS widac. A, nie: jeszcze zemste na wszelkich przeciwnikach politycznych nazywana "sprawiedliwoscia" i "wyjasnienie katastrofy smolenskiej" co w wykonaniu PiS do prawdziwego wyjsnienia raczej nikogo ni eprzyblizy. Bo chodzi o ideologie, a nie o prawde.
Jedyne co musze PiSowi przyznac, to to, ze mowi o tym jawnie i szczerze o swoim programie i przyszlosci, ktora Polsce planuje i dlatego nikt, kto wybierze PiS nie bedzie mogl plakac (jak moi znajomi 8 lat temu), ze wybrali PiS, bo mysleli, ze bedzie inaczej.
|
N lip 21, 2013 13:38 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Straszenie PIS`em już nie działa na ludzi, gdyż ten rząd jest najgłupszy w historii Polski po 1989 roku, a kto wie może i od czasu Chrztu Polski w 966 roku naszej ery.  . Więc żadne liberalne zaklinanie tu nie pomoże Droga Kael. Ja należę osobiście do elektoratu Solidarnej Polski, gdyż PiS jest dla mnie za miękki. Natomiast PO to liberalna partyjka walcząca z KK, więc warto przejrzeć na oczy.
|
Śr lip 24, 2013 1:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widze, ze jestes frater specjalista od hiistorii i politologii. Ja nie zaklinam nikogo i niczego, bo to zabronione. Zapomniales? Ja po prostu pamietam i obserwuje. To jest watek o PiS: jaka "partyjka" jest PiS wedlug ciebie? Moze gleboko katolicka, znajaca doglebnie nauke spoleczna Kosciola, wcielajaca ja w zycie prywatne i polityczne i przepojona miloscia blizniego? A SP? Nazwa ladna, ale jak poczytasz ich program, to zaczynaja go tez negatywnie: w opozycji do PO i wytykajac PO ich winy, zeby juz na wstepie sie wybielic. Czy naprawde nie stac Polakow na partie, ktora wie czego chce i nie musi deptac po innych, zeby przekonac do swoich racji? Niestety, glowni czlonkowie tej partii nie wydaja mi sie wiarygodni, ale to sprawa indywidualna. No a program, jak program: obiecanki cacanki, cuda wianki, a skad pieniadze? Z nieba, na pewno. Cytuj: „Solidarna Polska” opowiada się za odejściem od niemal liniowego podatku dochodowego uchwalonego przez PiS a wprowadzonego w życie przez PO, który przewiduje zaledwie dwie stawki podatkowe, z czego wg pierwszej stawki podatki płaci 98% podatników. „Solidarna Polska” uważa, że należy obniżyć do 12% stawkę podatku dla podatników osiągających dochód poniżej 1000 zł miesięcznie. Dla utrzymania wpływów podatkowych na odpowiednim poziomie, konieczne może być natomiast podwyższenie podatku od dochodów przekraczających 10.000 zł miesięcznie. http://www.klubsp.pl/deklaracja-program ... nej-polskiIlu ludzi w Polsce zarabia powyzej 10000 miesiecznie? I ile od nich mozna zebrac podatkow? Frater, ty wierzysz w takie cuda? Czy chodzi ci tak samo jak Ziobrze tylko o odsuniecie PO od wladzy? To troche za malo, zeby rzadzic Polska, nie uwazasz?
|
Śr lip 24, 2013 7:21 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Bo jakos poza posiadaniem wladzy i jawna checia wprowadzenia socjalizmu w wersji PiS (czyli wszystko upanstwowic, a rzad sie zastanowi co z tego rzuci obywatelom jak ochlap w postaci dodatkow, centralnie sterowanych) Masz na myśli np. scentralizowanie wszystkich inwestycji poprzez Inwestycje Polskie albo przejęcie kasy z OFE przez państwo? A nie, przepraszam, to PO.. Cytuj: niewiele wiecej w programie PiS widac. A, nie: jeszcze zemste na wszelkich przeciwnikach politycznych nazywana "sprawiedliwoscia" i "wyjasnienie katastrofy smolenskiej" co w wykonaniu PiS do prawdziwego wyjsnienia raczej nikogo ni eprzyblizy. Bo chodzi o ideologie, a nie o prawde. Jak się patrzy na PiS z perspektywy PO, to rzeczywiście niewiele więcej widać. A wiesz co widać, jak się patrzy na PO z perspektywy PiS? Mniej więcej to samo. Cytuj: Jedyne co musze PiSowi przyznac, to to, ze mowi o tym jawnie i szczerze o swoim programie i przyszlosci, ktora Polsce planuje i dlatego nikt, kto wybierze PiS nie bedzie mogl plakac (jak moi znajomi 8 lat temu), ze wybrali PiS, bo mysleli, ze bedzie inaczej. Ja też się zawiodłem na PiS (choć pewnie mniej, bo ich nigdy nie wybrałem) - podobnie, jak na każdej innej partii, która od 1989 r. rządziła w Polsce, więc zdążyłem się już przyzwyczaić. Za wyjątkiem PO przed drugą kadencją - bo już dobrze wiedziałem, co sobą reprezentują ci ludzie. W pełni się potwierdziło.
|
Śr lip 24, 2013 18:06 |
|
 |
Witold
|
Rządy Platformy się Polakom już przejadły, co ewidentnie widać w ostatnich sondażach. Ale bez obaw. Niczym Korwin-Mikke, gdy tylko sondaże dawały mu ponad 5% musiał palnąć coś o Hitlerze, Kaczyński przedwcześnie zachłysnął się triumfem i postanowił przypomnieć wyborcom, dlaczego głosowali na PO, żeby tylko PiS nie doszedł do władzy: http://www.rp.pl/artykul/738666,1045044 ... ryzys.htmlJarosław Kaczyński zupełnie otwarcie zapowiada... podwyżkę podatków. Uradowany tym faktem Tusk udał oburzenie i oświadczył, że właśnie po to jest premierem, żeby chronić Polskę przed Kaczyńskim. Im więcej Kaczyński mówi, tym lepiej dla Tuska.
|
Cz wrz 05, 2013 22:48 |
|
 |
SweetChild
|
Witold napisał(a): Uradowany tym faktem Tusk udał oburzenie i oświadczył, że właśnie po to jest premierem, żeby chronić Polskę przed Kaczyńskim. Niestety koszty tej ochrony stają się nieakceptowalne 
|
Pt wrz 06, 2013 21:50 |
|
 |
lokis
|
Faktycznie, Tusk sie "wypalil". PO prawie w rozkladzie, mozna sie spodziewac najgorszego. Jeszcze troche czasu zostalo, osobiscie wierze w poprawe "przedwyborcza". Zobaczymy. Nie licze na powstanie partii ktora by mi odpowiadala.
|
So wrz 07, 2013 16:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Hit tego dnia
Johnny99 napisał(a): Oczywiście, nie ma w nich nic z pogardy, prawda, Alus? Przecież to PiS gardzi. Johnyy będzie gorliwie dowodził, że PiS nigdy nie gardzi, a Ziemkiewicz tylko stwierdza prawdę - HGW i PO popiera głównie wiocha z dzielnic zamieszkałych przez słabo wykształcony element napływowy.
|
Wt paź 15, 2013 9:32 |
|
 |
Johnny99
|
Czy PiS i Ziemkiewicz gardzą, to nie jest mój problem, bo ja na nich nigdy nie głosowałem (Ziemkiewicz chyba nawet nie startował). A ty, Alus? Głosowałaś na kogoś? No właśnie. Naucz się brać odpowiedzialność za swój wybór.
|
Cz paź 17, 2013 18:31 |
|
|
|