Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Autor |
Wiadomość |
boni
|
 Re: Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
Wydaje mi się że tak że żyjemy w czasach ostatecznych. Jest coraz więcej dziwnych wydarzeń w których ginie wiele ludzi. Czy to jakiś znak?
|
Śr sty 30, 2013 14:44 |
|
|
|
 |
ArturP
|
Nawiązując do tematu:
Bóg ma swój doskonały plan. Objawił go w Piśmie Świętym, jeżeli ucisk ma się wydarzyć, to się wydarzy.
„Ja od początku zwiastowałem to, co będzie, i z dawna to, co jeszcze się nie stało. Ja wypowiadam swój zamysł i spełnia się on, i dokonuję wszystkiego, czego chcę” - Iz 46:10
„W księdze twej zapisane były wszystkie dni przyszłe,Gdy jeszcze żadnego z nich nie było." - Ps 139:16
"Ja tworzę światłość i stwarzam ciemność, Ja przygotowuję zarówno zbawienie, jak i nieszczęście, Ja, Pan, czynię to wszystko" - Iz 45:7
Boży plan jest tak rozległy że człowiek nie potrafi pojąć go w całości.
„Spójrzcie na narody i zobaczcie, patrzcie ze zdumieniem i trwogą! Bo za waszych dni dokonuję dzieła, w które nie uwierzycie, gdy wam ktoś o nim będzie opowiadał” - Ha 1:5
A gdyby nam powiedział: „Gdy wam powiem, co zaplanowałem, nie uwierzycie mi!" Ilu z nas jest wstanie uwierzyć?
Bóg kontroluje wszystko i wszystkich nawet diabeł jest mu przychylny. Potraficie sobie, to wyobrazić?
„Gdyż nawet gniew ludzki przyczynia ci sławy, A tymi, co ocaleją z gniewu, ty się opaszesz” - Ps 76:11
Bóg może ukarać ludzi, których przedtem użył!!!
„I stanie się, że gdy Pan dokona całego swojego dzieła na górze Syjon i w Jeruzalemie, wtedy ukarze owoc pychy serca króla asyryjskiego i chełpliwą wyniosłość jego oczu. Rzekł bowiem: Uczyniłem to mocą swojej ręki i dzięki swojej mądrości, gdyż jestem rozumny; zniosłem granice ludów i zrabowałem ich skarby, i jak mocarz strąciłem siedzących na tronie” - Iz 10:12-13
Bóg najpierw używa Asyryjczyków do swojego celu, a potem zapowiada im, że ukaże ich za to, co zrobili.
W sumie możne, to nic nowego ale wielu z nas ma problem z zrozumieniem poco jest wiara, jak działa Bóg.
Dziś wiara jest coraz częściej opluwana, katolicy uciskani za co? Za czyny dobroci, naukę miłości, za angażowanie się w pomoc, za serdeczność. Bóg ustanowił zasady, które w dzisiejszym świecie zatrzymują tych, którzy się uważają za nowoczesnych i wolnych, jesteśmy przeszkodą. Czy wiecie że parę lat temu w Polsce było 4 egzorcystów...
Dzisiaj szatan atakuje wszystkich, a zwłaszcza przywódców politycznych, gospodarczych, przemysłowych, sportowych, ponieważ poprzez nich dociera do największej liczby osób. Atakuje też najwyższych zwierzchników Kościoła, którzy są w centrum walki z nim, są bastionem chroniącym nas przed demonem! wypowiedz: Gabriela Amorthna
Dziś w Polsce jest ponad 120 egzorcystow i przybywa. Dlaczego się o tym nie mówi? Komuś zależy aby się nie mówiło. Telewizje, które o takich rzeczach mówią są spychane na margines w zamian podsuwa się piorące mózg programy.
„Przeto poddajcie się Bogu, a przeciwstawcie się diabłu” - Jk 4:7
Kiedy pojmiemy suwerenność Boga, zmieni się całe nasze życie.
_________________ "Aż do śmierci stawaj do zapasów o prawdę, a Pan Bóg będzie walczył o ciebie" (Syr 4,28) "na podstawie słów twoich będziesz uniewinniony i na podstawie słów swoich będziesz potępiony” (Mt 12, 34-37).
|
Śr sty 30, 2013 21:24 |
|
 |
lokis
|
Pesymista! Mamy jeszcze szmat czasu na zabawe, na poprawe inni. Dzisiejszy Izrael powstal w 1948 roku. Mat. 19:28 Jezus zaś rzekł do nich: Zaprawdę, powiadam wam: Przy odrodzeniu, gdy Syn Człowieczy zasiądzie na swym tronie chwały, wy, którzy poszliście za Mną, zasiądziecie również na dwunastu tronach, sądząc dwanaście pokoleń Izraela. Nie mozna jedynie wywnioskowac czy Jezus mial na mysli dlugosc zycia pokolen dawnych 40-to czy dzisiejszych 80-cio letnich.
|
Śr sty 30, 2013 21:53 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Jeżeli już, to Izrael od czasów króla Dawida, a chodzi o 12 plemion Izraela,
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz sty 31, 2013 19:58 |
|
 |
lokis
|
Ktos cie chce w maliny wpuscic. Sluchaj mnie, powaznego czlowieka. Izrael dluzszy czas nie istnial w ogole. Plemiona? Gdzie niby sa? A Marek 13:30 "Zaprawdę, powiadam wam: Nie przeminie to pokolenie, aż się to wszystko stanie." ma na mysli jakis odlam, jedno plemie?
|
Cz sty 31, 2013 21:07 |
|
|
|
 |
Andy72
|
No właśnie, przeminęło to pokolenie i co?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz sty 31, 2013 21:08 |
|
 |
lokis
|
To juz pytanie do sw.Marka. Jest zasada, jesli w Biblii jest cos sprzecznego z rzeczywistoscia, tlumaczy sie w sposob ktory moze sie mijac z prawda, ale nie ma prawa z Prawda. Dlatego powyzsze wyglada tak: Marek mial na mysli cala ludzkosc, "pokolenie" zamieszkale Ziemie. Ono przeminie, beda dwa inne - piekielne i niebieskie. Zadowolony?
|
Cz sty 31, 2013 21:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejny ciąg wdrażania w narody szatańskich praw mających coraz to bradziej zanurzać narody w szpony grzechu. Jest to podstępnie zaplanowane działanie w celu zacierania róznicy między dobrem a złem, poprzez ustawy podstępnie wszczepiane w prawa stanowione przez państwa. Tak szatan zaciska szpony na narodach i w ostatnim czasie widać jak to wszystko nabrało rozpędu. ,,Dochody z prostytucji... zasilą budżet W przyszłym roku wszystkie kraje UE do dochodu narodowego zaczną wliczać prostytucję, przemyt oraz produkcję i handel narkotykami. W PKB czarną gospodarkę będzie musiała uwzględnić także Polska. Jak czytamy w „Dzienniku Gazecie Prawnej”, ma to zwiększyć PKB oraz wpłynąć na jego relację do długu. Co więcej, może to zmienić także wysokość składki do budżetu UE. Do tej pory do PKB wliczano część nielegalnej działalności (np. produkcję i usługi ukrywane w całości lub w części przed organami administracji państwowej w celu unikania płacenia podatków, ceł, akcyzy czy składek na ubezpieczenia społeczne). Teraz pod uwagę mają być brane także nierząd, kontrabanda i narkobiznes. Zmiany wynikają z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z 21 maja, które wejdzie w życie jesienią przyszłego roku. Jak przypomina „DGP”, uwzględnienie biznesu w szarej strefie zwiększa PKB średnio 0,5 do 1 proc. W przypadku Polski może to być nawet 16 mld złotych. eMBe/Dziennik.pl/Dziennik Gazeta Prawna'' http://www.fronda.pl/a/dochody-z-prosty ... 29635.html
|
Wt lip 23, 2013 22:52 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: Do tej pory do PKB wliczano część nielegalnej działalności (np. produkcję i usługi ukrywane w całości lub w części przed organami administracji państwowej w celu unikania płacenia podatków, ceł, akcyzy czy składek na ubezpieczenia społeczne). Teraz pod uwagę mają być brane także nierząd, kontrabanda i narkobiznes. Przeciez to jest bardzo proste. Panstwo nie ma kontroli nad piratami, ale oni jakis tam przyrost generuja. W czy problem? "Tak nie powinno byc!", z tym sie zgadzam.
|
Śr lip 24, 2013 20:20 |
|
 |
Lurker
|
W tym, że nie ma wiarygodnych danych do rachunków. To może być wyciągnięte z kapelusza, ot, pójdzie cicha sugestia do Policji, żeby zawyżyła statystyki.
Albo wręcz poluzowała śrubę. I wtedy obudzimy się w Meksyku.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Śr lip 24, 2013 20:23 |
|
 |
lokis
|
Chyba przesadzasz. Juz wielokrotnie slyszalem o "upadlosci" tego czy innego, wrecz calej Polski. Mimo to jakos ciagniemy i pamietaj jestesmy w Europie, my nie Ukraina, Bialorus. A PIS wybory przegra! 
|
Śr lip 24, 2013 20:29 |
|
 |
Lurker
|
Łoby, łobywatelu, łoby. : P Co do mnie, wolałbym widzieć się może i poza Europą, ale w jakimś lokalnym klubie państw mającym pewną siłę przebicia na forum międzynarodowym. Taka Rzeczpospolita Nowa. No ale partnerzy do takiej gry są mocno niegotowi.
A czego chcesz od Białorusi? Białorusini potrzebują aktualnie jakiejś legendy, która scementuje naród (to jest bardzo młody naród) i zapewni mu tożsamość. Takiego Piłsudskiego (bo Kościuszki na bohatera pewnie im nie oddasz, czyż nie?). No i Łukaszenka gra tę rolę, lepiej lub gorzej, ale gra.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Śr lip 24, 2013 20:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lokis napisał(a): Chyba przesadzasz. Juz wielokrotnie slyszalem o "upadlosci" tego czy innego, wrecz calej Polski. Mimo to jakos ciagniemy i pamietaj jestesmy w Europie, my nie Ukraina, Bialorus. A PIS wybory przegra!  Cienko ciągniemy.. oj cienko... PiS nie PiS czy tam inne PO... nikt nie przejmuje się nami... a w Europie zawsze byliśmy, przecież Polska leży na kontynencie europejskim, a Unia to tylko sztuczny wytwór. Kiedyś ta cała gospodarka i wraz z tym świat zawali się z hukiem.
|
Śr lip 24, 2013 20:59 |
|
 |
lokis
|
Ludzie kochane! O czym wy piszecie! Nikt sie Polska nie interesuje? No to kto daje "te pare groszy" dla naszego kraju? Zdajecie sobie sprawe ile to jest pieniedzy? Lurker, jak uwazasz, na czym buduje sie potega panstwa, na bohaterach? Zobacz Litwe, Lotwe, popatrz na ich dochod narodowy. O Polsce mysle tak, to jakies nasze przeklenstwo, wpadamy w odmienne uwarunkowania "historyczno-spoleczne" bez tego koniecznego czasu przystosowania. Tak jak po I wojnie, jak po II itd. . Jako urodzony optymista mysle, ze kiedys F-16 zachmurzy niebo Moskwy, 96 Polakow-zakladnikow bedzie uwolnionych i wizy do USA beda rozrzucane przez amerykanskie drony. 
|
Śr lip 24, 2013 21:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lokis napisał(a): Ludzie kochane! O czym wy piszecie! Nikt sie Polska nie interesuje? No to kto daje "te pare groszy" dla naszego kraju? Zdajecie sobie sprawe ile to jest pieniedzy? Lurker, jak uwazasz, na czym buduje sie potega panstwa, na bohaterach? Zobacz Litwe, Lotwe, popatrz na ich dochod narodowy. O Polsce mysle tak, to jakies nasze przeklenstwo, wpadamy w odmienne uwarunkowania "historyczno-spoleczne" bez tego koniecznego czasu przystosowania. Tak jak po I wojnie, jak po II itd. . Jako urodzony optymista mysle, ze kiedys F-16 zachmurzy niebo Moskwy, 96 Polakow-zakladnikow bedzie uwolnionych i wizy do USA beda rozrzucane przez amerykanskie drony.  Spójrz na dół tej strony i zobacz ile masz długu.  (jako obywatel) http://www.zegardlugu.pl/
|
Śr lip 24, 2013 22:56 |
|
|
|