Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
http://spoleczenstwo.newsweek.pl/-gazet ... 9,1,1.htmlkilka lat temu na "przystanek brudstok" ( to krytyczno - satyryczna nazwa tej imprezy ) przyjechał Mike Lang , twórca i organizator oryginalnego , amerykańskiego Woodstock 1969 . niemile był zaskoczony tym co się tam dzieje . "niech Was Bóg błogosławi" , tak powiedział Max Yasgur , właściciel farmy na której był oryginalny Woodstock 69 krótko przed rozpoczęciem koncertów . nikomu siostry zakonne , obecne tam , nie przeszkadzały . kiedyś po tych wszystkich Jarocinach i Brodnicach jeździł ksiądz Andrzej Szpak . wszędzie był mile widziany . gdzie on teraz jest ? tyle wysiłku wkładał w ewangelizacje młodzieży .
|
So sie 03, 2013 20:01 |
|
|
|
 |
Ola82
|
[b]MAGDO Nowennę Pompejańską możesz jak najbardziej odmawiać na raty.Możesz sobie nawet podzielić na dziesiątki.Różaniec w ogóle można odmawiać w czasie pracy lub np w drodze.Ja zawsze odmawiam na raty,zwykle rano pierwszą tajemnice,potem resztę.
|
N sie 04, 2013 14:54 |
|
 |
Dariusz-555
|
taka informacja obiega świat , ( ja otrzymałem ją od redakcji "Vox Domini" )
" Jeszcze nie ogłoszono daty, ale wiadomo, że kanonizacja JP2 będzie , albo w Uroczystość Chrystusa Króla w roku 2013, albo w Niedzielę Miłosierdzia 2014. Papież Franciszek wziął pod uwagę fakt, że proponowana data zimowa - grudniowa zwiększyłaby znacznie uciążliwości podróży dla licznej grupy biedniejszych pielgrzymów z Polski, którzy nie będą korzystać z samolotów, lecz wyłącznie z autokarów. Papież podtrzymał decyzję wspólnej kanonizacji Jana XXIII i Jana Pawła II uznając, że w obydwu tych postaciach Opatrzność przekazała ważne przesłanie dla Kościoła. Kard. Amato jako jedną z cech wspólnych obydwu błogosławionych Papieży podkreślił pobożność maryjną. "
a zatem , Alleluja i do Wiecznego Miasta
|
N sie 04, 2013 19:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): taka informacja obiega świat , ( ja otrzymałem ją od redakcji "Vox Domini" )
" Jeszcze nie ogłoszono daty, ale wiadomo, że kanonizacja JP2 będzie , albo w Uroczystość Chrystusa Króla w roku 2013, albo w Niedzielę Miłosierdzia 2014. Papież Franciszek wziął pod uwagę fakt, że proponowana data zimowa - grudniowa zwiększyłaby znacznie uciążliwości podróży dla licznej grupy biedniejszych pielgrzymów z Polski, którzy nie będą korzystać z samolotów, lecz wyłącznie z autokarów. Papież podtrzymał decyzję wspólnej kanonizacji Jana XXIII i Jana Pawła II uznając, że w obydwu tych postaciach Opatrzność przekazała ważne przesłanie dla Kościoła. Kard. Amato jako jedną z cech wspólnych obydwu błogosławionych Papieży podkreślił pobożność maryjną. "
a zatem , Alleluja i do Wiecznego Miasta Jeśli kanonizacja odbędzie się 27 kwietnia 2014, to będzie to w dzień rocznicy (rubinowej) mojego ślubu 
|
N sie 04, 2013 19:55 |
|
 |
Dariusz-555
|
najprawdopodobniej jednak 27.04.14 , czyli jeszcze 265 dni , 14 godzin , 54 minuty i 28 sekund .
Alus , najlepszego z okazji Rubinu , już dzisiaj .
|
N sie 04, 2013 20:06 |
|
|
|
 |
Maurizio
|
|
Pn sie 05, 2013 10:16 |
|
 |
agvis
|
Nam również było BARDZO MIŁO  Ciebie poznać, Patryku. Wspaniale będzie kiedyś spotkać się całą Róża!
|
Pn sie 05, 2013 11:27 |
|
 |
Dariusz-555
|
najlepiej 27 kwietnia 2014 w Wiecznym Mieście na Placu Św Piotra o godz 12.00 , razem z naszym ukochanym Janem Pawłem Wielkim .
|
Pn sie 05, 2013 11:53 |
|
 |
agvis
|
Nie byłoby źle, bo nie byłam tam jeszcze, a mam w planie, ale przydałoby się też coś bardziej kameralnego.
|
Pn sie 05, 2013 12:03 |
|
 |
Dariusz-555
|
|
Pn sie 05, 2013 12:59 |
|
 |
magda68
|
Agvis p. San Pietro robi wrażenie, a szczególnie bazylika watykańska wewnątrz. Jest jakimś jednoczącym znakiem, co widać po tych rzeszach ludzi odwiedzających ją. Już kiedyś pisaliśmy tu na forum o pięknie katolickiej architektury, malarstwa, muzyki. Ola82 dziękuję za twój post o Nowennie Pompejańskiej. Jeśli masz czas i chęci napisz coś czasem tu dla nas. A ja śledzę moją pielgrzymkę online. Teraz używają web cam. W tym roku nie mogę iść z nimi, ale mam nadzieję, że jeśli Bóg pozwoli jeszcze nadrobię. W zeszłym mi się udało wygospodarować czas i byłam. Ciekawe czy i wy pielgrzymowaliście pieszo dla naszej Matki. To piękne przeżycie i wciąga  . Nie zdziwiłabym się, gdyby taki globetrotter jak Darek kiedyś uczestniczył  . http://www.pielgrzymka.lublin.pl/Maurizio ola82 ha detto che la Novena alla Madonna di Pompei si puo dividere in 3 - per esempio - partii. Ma bisogna pregare tutti misteri in una giornata. Ho messo link di pellegrinaggio di cui ti avevo detto. Ora sono in cammino, arrivano al santuario di Madonna Nera il 14. 08. Ci sono diversi pellegrini in cammino, da tutte le parti della Polonia, da tutte le citta'. Spero un domani c'e la fai partecipare anche tu. Pozdrawiam.
|
Pn sie 05, 2013 14:29 |
|
 |
enka71
Dołączył(a): Śr mar 14, 2012 19:14 Posty: 329 Lokalizacja: Mysłowice, Śląskie
|
Dawno temu szłam 3-4 dni ? Planowałyśmy pójść z koleżanką w tym roku i zabrać dzieci. Niestety życie napisało inny scenariusz koleżanka jest w trakcie terapii na onkologii. Może pójdziemy w przyszłym roku 
|
Pn sie 05, 2013 15:10 |
|
 |
magda68
|
Enka. Jeśli wybierzesz się w przyszłym roku, to może będzie jeszcze jedna okazja, aby się spotkać/poznać. "Wszystkie (polskie) drogi prowadzą na Jasną Górę". Mam nadzieję, że i mi się uda. A tak w ogóle w grupie/rodzinie to chyba fajniej jest pielgrzymować. A i atmosfera jest ważna, tu dużo zależy od przewodnika. Ja byłam we franciszkańskiej (brązowej), gdzie udziela się duchowość św. Franciszka. 
|
Pn sie 05, 2013 15:37 |
|
 |
Dariusz-555
|
jako globetrotter raz tylko uskuteczniłem sobie pieszą pielgrzymke , zaledwie kilkugodzinną , w Bośni Hercegowinie , na góre Podbrdo z Drogą Krzyżową , na boso , załączam fotke . http://de.swoopshare.com/file/4bbdedfcf ... 1.JPG.htmlWujku Andrzeju , Twoim zadaniem w Rzymie będzie sprawdzenie obecności Grupy Różańcowej . ok ?
|
Pn sie 05, 2013 17:54 |
|
 |
patryk84
|
O kurczę, po takich skałach na boso to na prawdę Droga Krzyżowa. Ech... super byłoby się spotkać, jeśli nie w Rzymie to chociaż tutaj, posiedzieć, pogadać.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Pn sie 05, 2013 20:26 |
|
|
|