Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 20:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Jeśli tylko ktoś nie używa tych słów do wskazania konkretnej osoby (np. Ty lewaku, Ty katolu), a zwłaszcza adwersarza to od siebie mogę już powiedzieć, że ja za ich używanie karać nie będę.
Gdyby decyzja ogółu moderacji w tej sprawie była inna to na pewno damy tutaj znać.

I bardzo rozsądnie. Ja sam w stosunku do niezbyt mądrze piszących katolików używam określenia nawiedzeni, i to nawet kieruję do konkretnych osób. Jak dotąd chyba skarg nie było co?

Śr sie 07, 2013 12:13
Soul33 napisał(a):
W przypadku, o którym była mowa, słowo "lewactwo" zostało użyte wobec ludzi ("wypędzanie lewactwa") i tylko wtedy uważam je za niedopuszczalne. To co innego, niż stosowanie go wobec postaw lub poglądów.

Nie rozumiem :?
Gdy ktoś pisze "Ty lewaku", nie ma na myśli człowieka, a jak pisze "wypędzanie lewactwa", to już tak?

Śr sie 07, 2013 12:39
Poprawię, żeby zostać dobrze zrozumianą. Lewak jest tak samo dehumanizujące, jak żółtek, g....arz czy leming. To samo można powiedzieć o takich słowach jak lewactwo i motłoch, które jest na tym forum popularne, a przecież używa się ich w stosunku do ludzi.
I nie rozumiem dlaczego akurat słowo lewactwo ma być wg Ciebie Soul33 takim wyjątkiem i w stosunku do lewaka czy motłochu ma być wyłącznie dehumanizujące, gdy używa się go względem ludzi, a pozostałe dwa nie mają w sobie nic takiego i gdy ktoś pisze o jakiejś grupie ludzi per "lewaki" czy "motłoch" nie dokonuje absolutnie żadnej dehumanizacji względem tej grupy. Dla mnie w obu przypadkach jest to dehumanizacja, a dla Ciebie tylko słowo lewactwo posiada taki wydźwięk, a lewak już nie. Dlaczego?

Przeczytałam znowu co tam @quas napisał i odebrałam jego słowa o wypędzenie z Polski zdradliwego i drążącego jak pasożyt lewactwa jako metaforę, tj. że chodzi mu o pozbycie się z polskich przepisów prawnych zachodnich(lewicowych) wzorców, które są niechrześcijańskie. Dlaczego taka interpretacja jest niewłaściwa w Twojej ocenie??

Śr sie 07, 2013 14:06

Cytuj:
lokis, Tobie ciągle zdarza się przedobrzyć w żartach :)

Ja trzymam sie faktow, skoro krol jest nagi, to trzeba mu to powiedziec. Wyczytalem, ze poswiecono klapy wlazow kanalizacyjnych. To jest rowniez "przedobrzenie w zartach", chyba i obraza katolikow, a przeszlo, ludzie sie smieja i tak byc powinno! Dzien bez usmiechu, to dzien stracony! :P

Śr sie 07, 2013 14:40

Otwórzcie watek o Mahomecie, bo po co nowy zakładać.

Pt sie 09, 2013 8:19
Moderator

Na razie proponuję spróbować od nowa. Potem ewentualnie można będzie połączyć.

Val napisał(a):
Dla mnie w obu przypadkach jest to dehumanizacja, a dla Ciebie tylko słowo lewactwo posiada taki wydźwięk, a lewak już nie. Dlaczego?

Wydzieliłem rozmowę na ten temat z wątku o Ruchu Narodowym: viewtopic.php?f=18&t=34223

~ Pink Floyd, "Hey you"

So sie 10, 2013 18:05
Moderator

Val napisał(a):
Na tym forum nie ma tradycji, że słowa łamiące regulamin pozostawia się (...)

Nie do końca tak jest. Po pierwsze, trudność pojawia się wtedy, gdy dane zachowanie jest na granicy regulaminu.

Reg. III/2. Odczucie obraźliwości danego określenia czy stwierdzenia jest wypadkową rzeczywiście wypowiedzianych słów i intencji i wrażliwości zainteresowanego. Moderacja będzie starała się usuwać określenia powszechnie uważane za obraźliwe...

Po drugie, dobrze wiesz, że reakcje moderatorów mogą być różne. Może to być ostrzeżenie, wysłanie PW, zwrócenie uwagi, czy reakcja w formie zwykłej rozmowy. Często te reakcje są też stopniowane. Dlatego proszę o pozostawienie tej sprawy w rękach moderacji. Kwestię reakcji względem słowa "lewactwo" uważam za zamkniętą.

---------

Uwagi Val przeniesione z innego wątku :

Val napisał(a):
No cóż, gdy jakieś słowa są chamskie względem osób religijnych, błyskawicznie je cenzurujesz. To taki czuły punkt.
Nigdy w życiu nie miałem zamiaru, aby traktować użytkowników nierówno. Jednak nie zaprzeczę, że - z zewnątrz - można było odnieść takie wrażenie, ponieważ ciężko samemu ocenić, jak coś wygląda z zewnątrz.

Ale jeśli faktycznie tak wyglądało, to stało się to przypadkiem. Albo - niechcący.

[ciach - wątek posprzątany - s33]

--------

Val napisał(a):
Ty nieraz jesteś w swych decyzjach moderatorskich bardziej "ortodoksyjny" niż wierząca część moderacji.

Zawsze uważałem, że różne formy trollowania, prowokacji i wszczynania konfliktów (flame) bardzo przeszkadzają w korzystaniu z forum.
Teraz pytanie: Z czyjej strony można spodziewać się więcej tego typu zachowań na forum religijnym?
Podpowiem, że z tego, co widzę, na "ateiście" proporcjonalnie częściej bym reagował wobec wierzących.

Na koniec zaznaczam, że zbyt częste wracanie do omówionych spraw może (nie musi) skutkować usunięciem fragmentu wypowiedzi jako offtop. Podobnie bezpodstawne czepianie się dla samego czepiania.
Oczywiście konstruktywna krytyka (lub choćby starania o taką) nadal dobrze widziana.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn sie 12, 2013 17:24

Soul, jak już tniesz bez sensu, to chociaż wstawiaj komentarze z sensem, bo okrwawiłeś nie ten post, co trzeba - Twoja uwaga winna iść pozycję niżej.

Orkiestra!

N sie 25, 2013 19:07
Moderator

Wyciąłem posty thiefa, który był kolejnym wcieleniem fullera. Obecnie tak będzie i nie zanosi się na zmiany.

Natomiast komentarz w Twoim poście był zamieszczony dokładnie w tym miejscu, gdzie napisałeś odpowiedź dla thiefa. Nawet nie wiem, jak można by się pomylić w trakcie edycji postu i edytować inny, a komentarz wstawić w innym.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn sie 26, 2013 12:54

Ach. Mozliwe. W takim razie przepraszam i zwracam honor.

Orkiestra!

Pn sie 26, 2013 13:02

Gdybym napisal o Janie Pawle II, Jan Gawel II, to bym byl poprawiony czy nie?
Charyzmatyk wskrzeszajacy babcie i ciotki nosi nazwisko Bashobora! Obora nie stajnia! Prosze poprawic te wszystkie "ebory"! Wstyd mi za was przed Afryka!!

Pn wrz 02, 2013 14:41

Dziekuje za spelnienie prosby. Teraz wyjasnie w czym rzecz. O.Bashobora przejdzie do historii jako "Gwozdz", ostatni gwozdz do trumny znanego nam Kosciola. Takich ludzi nalezy darzyc szacunkiem, nazwisk nie przekrecac. :)

Wt wrz 03, 2013 15:57

Chciałbyś lokis :)
Tutaj są uwagi do moderacji - tak na marginesie :)

Wt wrz 03, 2013 17:17

Post Re: Religia tv i s. Małgorzata Chmielewska. Wydzielony
A ja się pytam: gdzie jest mój komentarz? Napisałam w nim swoje odczucia odnośnie ludzi, którzy zajmują się tym portalem. Komentarz został skasowany. Jeśli przyjmujecie tylko pozytywne komentarze na swój temat, to trzeba było to wyraźnie zaznaczyć w regulaminie a nie bezczelnie kasować komentarz, który ani nie zawierał wulgaryzmów, ani wyzwisk a zwyczajne odczucia katolika. Skoro nadawał się do innego działa to dlaczego nie został tam przeniesiony? Jeden wielki fałsz i zakłamanie z Waszej strony.

So wrz 07, 2013 18:29
Powyższy post przeniesiono z tematu, który widać w tytule. Za ponowne umieszczenie uwagi do moderacji w wątku na inny temat autor otrzymuje ostrzeżenie.

So wrz 07, 2013 18:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 437  Następna strona