|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
triebflugel
|
 Usuńcie to forum.
Całe to wasze beznadziejne forum jest tak beznadziejne, zaśmieca tylko internet, który i tak jest już pełen śmieci. Moderatorzy powinni mieć więcej rozumu i zwyczajnie zakończyć działalność tego forum. Wasze idiotyczne rozmowy świadczą tylko w jaki zaułek zabrnęliście. Co jest trudnego w zrozumieniu nauki Boga? To tylko trzy słowa "Kochać jeden drugiego" Czy zamiast rozważać wielkie księgi czy pisma lepiej byłoby iść pomóc np. sąsiadowi na roli? Gdzie w Biblii pisze żeby chodzić do kościoła? Gdzie napisane jest, że Jezus chce aby budowano kościoły ku Jego czci? Bóg wolałby żeby z ziemi zniknął ostatni kościół, ostatni krzyżyk, ostatni obraz z jego wizerunkiem aby tylko ludzie byli tymi chrześcijanami jakimi byli św Piotr czy Paweł. Żeby pomóc biednemu czy choremu nie jest potrzebny tytuł teologa, profesora czy innego. Bóg to nie tylko Biblia, On jest nawet tam gdzie się Go nie spodziewacie.... Dlaczego uważam, że należy usunąć to forum? Jeżeli moderatorzy mają choć trochę rozumu, to sami to tego dojdą, tylko tyle chciałem oznajmić.
|
Śr sie 14, 2013 18:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Usuńcie to forum.
Więc usuńmy wszelkie fora tematyczne i nie tylko. Ludzie spotykają się w Internecie aby podzielić się tym co myślą, tym co czują, a czasem ktoś może otrzymać realną pomoc. Tak, masz rację w tym że nie należy zapominać o drugim człowieku w kontekście przykazania Jezusa.
Możemy nie budować kościołów, mszę można odprawić na plaży, w lesie, na łące, w domu, gdziekolwiek, ale człowiek ma taką naturę i potrzebę że chciał budować te niesamowite katedry dla swojego Boga. Mamy teraz piękne budowle o wartości w sztuce architektonicznej i nie tylko. Przecież wiemy że Kościół to nie budynek.
Nie jest napisane żeby chodzić do kościoła, i nikt nikogo raczej nie zmusza do tego, ale Jezus także powiedział - czyńcie to na moją pamiątkę. Jeśli masz jakiś lepszy pomysł jak to zrobić ...
Nie mam raczej możliwości pomagania na roli, ale z tą pomocą dla blizniego także trzeba być rozsądnym. W sensie aby nie naruszać czyjejś prywatności i nie być jak ten boy-scout który ciągnie babcię na ulicy i na ,,chama,, przeprowadza przez ulicę, chociaż babcia wcale tego nie chciała.
|
Śr sie 14, 2013 18:25 |
|
 |
Gorgiasz
|
Cytuj: Dlaczego uważam, że należy usunąć to forum? A ja uważam że należy usunąć autora tego tematu. A dlaczego - uzasadnienie chyba zbędne.
_________________ http://chomikuj.pl/LittoStrumienski/Genesis+-+propozycja+nowej+interpretacji,3484705218.pdf
|
Śr sie 14, 2013 18:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja mysle, ze autor sam sie powinien usunac z tego beznadziejnego, zasmieconego internetu, gdzie tylko czas traci zamiast pomoc sasiadowi na roli.
|
Śr sie 14, 2013 18:57 |
|
 |
WIST
|
Chcemy pomóc autorowi zając się pomocą bliźnim, zamiast marnować czas na tym tak beznadziejnym forum. A zatem idź w świat i pomagaj, a tu już śpieszymy oczyścić internet z głupot.
Proponuje też z tego rodzaju frustratami w ogóle nie wchodzić w rozmowę. Oni nie mają nic ciekawego do powiedzenia, tylko chcą pokrytykować.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Śr sie 14, 2013 21:29 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |