Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 24, 2025 0:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Powstaje nowe Zgromadzenie Misjonarzy Krzyża Chrystusa 
Autor Wiadomość

Post Powstaje nowe Zgromadzenie Misjonarzy Krzyża Chrystusa
Chcielibyśmy poinformować o powstawaniu nowego zgromadzenia Misjonarzy Krzyża Chrystusa. Otrzymaliśmy już błogosławieństwo biskupa a także nuncjusza apostolskiego, kolejnym etapem jest szukanie powołań. Serdecznie prosimy o modlitwę w tej intencji.

Charyzmatem zgromadzenia jest głoszenie Ewangelii całym sercem swoim, całą duszą swoją i ze wszystkich sił swoich, a także pełnienie dzieł miłosierdzia na czasy obecne w posłudze, pracy i modlitwie wszędzie tam, gdzie Chrystus i Matka Kościół pośle.

"Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata!
Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a daliście Mi pić;
byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie;
byłem nagi, a przyodzialiście Mnie;
byłem chory, a odwiedziliście Mnie;
byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie (…) Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili" (Mt 25,34-36;40)
W duchu tych słów odkrywamy głęboką potrzebę i przynaglenie Ducha Świętego, aby być sługą i jako Misjonarze Krzyża Chrystusa żyć dla tych, którzy nie mają miłości i kochać tych, którzy nie mają życia.
Matka Kościół daje odkryć, że posługa wśród prostytutek, złodziei, narkomanów, bezdomnych, głodnych, a także dręczonych przez duchy nieczyste jest potrzebą, którą Chrystus stawia nam na czasy obecne.

I w tym duchu umierając dla świata chcemy żyć dla Boga.

Amen.

Zainteresowanych, czujących powołanie w tym charyzmacie, prosimy o kontakt na adres info.zgromadzenie.mcc@gmail.com

Śr sie 28, 2013 15:46

Post Re: Powstaje nowe Zgromadzenie Misjonarzy Krzyża Chrystusa
Uprzejmie informuję, że zgromadzenie to, które jako swoją siedzibę podaje Poznań, nigdy nie otrzymało zgody Ks. Biskupa Metropolity na działalność na terenie Archidiecezji Poznańskiej. Wiadomość taką można sprawdzić w Kurii Archidiecezji Poznańskiej (kontakty na stronie Archidiecezji). Weryfikację danych podawanych przez pana info_mcc przeprowadzono na forum powołaniowym Barka.

Cz wrz 05, 2013 14:01

Post Re: Powstaje nowe Zgromadzenie Misjonarzy Krzyża Chrystusa
Szczęść Boże.
Chciałem powiedzieć że nie do końca zgodne z prawdą jest to o czym pisze (joannaPN)
W samym liście początkowym jest napisane że "powstaje".
Jest oczywistsze że kuria Poznańska nie wie o istnieniu zgromadzenia bo takiego nie ma.
Powstaje wspólnotą.
W zależności od tego jak przekaże się sprawę otrzymuje się różne informacje.
Z Błogosławieństwem i Modlitwą MCC

So wrz 07, 2013 23:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]