Powstaje nowe Zgromadzenie Misjonarzy Krzyża Chrystusa
Chcielibyśmy poinformować o powstawaniu nowego zgromadzenia Misjonarzy Krzyża Chrystusa. Otrzymaliśmy już błogosławieństwo biskupa a także nuncjusza apostolskiego, kolejnym etapem jest szukanie powołań. Serdecznie prosimy o modlitwę w tej intencji.
Charyzmatem zgromadzenia jest głoszenie Ewangelii całym sercem swoim, całą duszą swoją i ze wszystkich sił swoich, a także pełnienie dzieł miłosierdzia na czasy obecne w posłudze, pracy i modlitwie wszędzie tam, gdzie Chrystus i Matka Kościół pośle.
"Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata!
Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a daliście Mi pić;
byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie;
byłem nagi, a przyodzialiście Mnie;
byłem chory, a odwiedziliście Mnie;
byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie (…) Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili" (Mt 25,34-36;40)
W duchu tych słów odkrywamy głęboką potrzebę i przynaglenie Ducha Świętego, aby być sługą i jako Misjonarze Krzyża Chrystusa żyć dla tych, którzy nie mają miłości i kochać tych, którzy nie mają życia.
Matka Kościół daje odkryć, że posługa wśród prostytutek, złodziei, narkomanów, bezdomnych, głodnych, a także dręczonych przez duchy nieczyste jest potrzebą, którą Chrystus stawia nam na czasy obecne.
I w tym duchu umierając dla świata chcemy żyć dla Boga.
Amen.
Zainteresowanych, czujących powołanie w tym charyzmacie, prosimy o kontakt na adres
info.zgromadzenie.mcc@gmail.com