Przyszłość kościoła Petrus Romanus czyli Piotr Rzymianin.
Autor |
Wiadomość |
JedenPost
|
 Re: Przyszłość kościoła Petrus Romanus czyli Piotr Rzymianin
To jakis rodzaj wyscigu na najbardziej żenujący "dowód" lucyferycznego spisku?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz wrz 12, 2013 15:12 |
|
|
|
 |
gacjan
|
coś w tym jest (w tym wyścigu na żenujące dowody). Na tej zasadzie wszystko na planie trójkąta można za pentagram uznać.
A te zdjęcia to w prostej linii z tej samej rodziny jak diabeł w dymie na WTC i Matka Boska widziana w plamie w Zabrzu...
|
Cz wrz 12, 2013 15:21 |
|
 |
WIST
|
Jak już pisałem, to sami wierzący, a może podający się za wierzących, najbardziej szkodzą Kościołowi. W obliczu takich bzdur co można napisać? Jak wyjaśnić komuś że nie wszyscy tak fiksują od wiary w Boga? Jak głosić wiarę, skoro tak się ją ośmiesza?
Błąd jednak popełniamy my wszyscy że zamiast nie zignorować tych bzdur wchodzimy w dyskusje i tylko podtrzymujemy zainteresowanie tymi sprawami. A te wszystkie intronizacje, chipy, masońscy papieże, dziwaczne przepowiednie - prędzej uznam że to jest własnie ta 5 kolumna w Kościele i to jest realna obecność zła, a w tym wypadku szczególny jego rodzaj - głupota. W jaki sposób walczy się z wiarą? Własnie poprzez jej ośmieszenie, udowadnianie że jest bezzasadna, nieprawdziwa. A my tak dyskutujemy z tymi wszystkimi Quasami i Fraterami i dajemy się im wciągać w ich urojenia. Kto zdradził Jezusa? Żołnierze rzymscy czy jego własny uczeń Judasz? Bezwolne narzędzie w ręku złego.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz wrz 12, 2013 15:52 |
|
|
|
 |
DrzewoMalinowe
|
Przynależność do organizacji masońskich hierarchów kościelnych została zabroniona przez kilku papieży w XVIII ,XIX i XX wieku ,papież Franciszek do takiej należy i jest to fakt ,sami masoni odcinają się od tego ,że masoneria rządzi światem ,ale według badaczy tematu jest to tzw.zasłona dymna w którą wpada wielu ludzi co widoczne jest nawet na tym forum.Ukrytym celem masonerii tzw. celem tajemnym jest zastąpienie katolicyzmu chrześcijaństwem agnostyckim.Meritum sprawy jest to ,że masoneria neguje jakikolwiek porządek transcendentalny czyli nadnaturalny ;w przypadku katolicyzmu chodzi o praporządek boski.Ich dążeniem jest braterstwo czyli przyłączenie się do opinii większości. WIST forum to wymiana poglądów i informacji także nie widze powodu by traktować moje i quasa posty jako bzdury.Mam prawo wyrazić swoje przekonanie i poglądy odnośnie tematu i to robie ,a temat ma więcej wspólnego z kościołem niż się niektórym wydaje.
|
Cz wrz 12, 2013 16:17 |
|
 |
gacjan
|
no tak można wymieniać poglądy, ale inni mogą się do tych poglądów odnieść. Zwłaszcza do niedorzecznych linków.
|
Cz wrz 12, 2013 16:52 |
|
|
|
 |
WIST
|
DrzewoMalinowe Jakie są dowody potwierdzające ten "fakt" że papież Franciszek należy do Masonerii? Ale jakieś poważne, a nie zdjęcia zinterpretowane przez tropicieli spisku na siłę.
Według jakich badaczy masoneria rządzi światem?
Tak, forum jest do wymiany opinii, ale nie bezgranicznie i na każdą bzdurę. Mój apel to tak naprawdę prywatna opinia, ale podparta nie tylko tym co ja sam napisałem, ale raczej tym co wy tu wygadujecie za głupoty. Poza wami chyba nikt inny nie widzi sprawy w taki sposób. Każdy ma prawo do opinii ale jej słuszność nie jest uzależniona od waszego widzimisię. I wszyscy widzą, że to widzimisię przybiera formę chorobliwą.
Jak na razie brak odniesienia do tego co napisałem nie tylko ja. A zatem podyskutujmy o tych absurdalnych zdjęciach - co trzeba mieć w głowie, aby takie bzdury przyjmować na wiarę?
WIST
|
Cz wrz 12, 2013 17:04 |
|
 |
DrzewoMalinowe
|
|
Cz wrz 12, 2013 18:02 |
|
 |
WIST
|
A gdzie ten dowód bo nadal nie widzę. Bądź poważny, chyba nie muszę tłumaczyć jaką to ma wartość... Jesteś aż tak naiwny że wystarczy Ci jakaś strona internetowa i już wszystko chwytasz? No to Szatan takich nie potrzebuje specjalnie kusić. Sami się łapią.
WIST
|
Cz wrz 12, 2013 18:07 |
|
 |
DrzewoMalinowe
|
W pierwszym linku mamy list w którym papież franciszek potwierdza swoje honorowe członkostwo w tym klubie i jest jego własna pieczątka ,data wszystko.Spoko jeżeli to Ci nie wystarcza to nie ma tematu.
|
Cz wrz 12, 2013 18:14 |
|
 |
WIST
|
Naprawdę nie rozumiesz w czym problem? Nie wiesz że każdy sobie coś takiego może napisać i stworzyć stronę internetową gdzie to umieści? Inna sprawa że nie każdy jest takim poliglotą jak Ty. Dla mnie tam nie ma nic i dla każdego kto nie włada wszystkimi językami w jakich pisze się o teoriach spiskowych. Jeśli sądzisz że to komukolwiek wystarczy to chyba masz nasz za wielkich naiwniaków.
WIST
|
Cz wrz 12, 2013 18:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@DrzewoMalinowe: czy ty wiesz na czym polega "honorowe czlonkowstwo"? Ma tyle samo z realnym, co "honorowy doktorat" z prawdziwym doktoratem.
Jezeli nawet to potwierdzenie jest prawdziwe, to dotyczy ono Rotary, a Rotary NIE jest masoneria.
|
Cz wrz 12, 2013 18:28 |
|
 |
Qwerty2011
|
Przepraszam, ale uśmiałem się z tych zdjęć tak, że aż mnie w boku boli... Czyżby i Jan Paweł II był "satanistą"? 
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Cz wrz 12, 2013 18:31 |
|
 |
JedenPost
|
WIST napisał(a): A te wszystkie intronizacje, chipy, masońscy papieże, dziwaczne przepowiednie - prędzej uznam że to jest własnie ta 5 kolumna w Kościele i to jest realna obecność zła, a w tym wypadku szczególny jego rodzaj - głupota. W jaki sposób walczy się z wiarą? Własnie poprzez jej ośmieszenie, (...) Szczerze mówiąc mam podobne skojarzenie. Naprawdę czasem wydaje mi się, że posty DrzewoMalinowe. fratra czy quasa i jeszcze paru miłośników spisków to jakieś złośliwe trollowanie, nabijanie się z KRK.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz wrz 12, 2013 20:08 |
|
 |
WIST
|
JedenPost Otóż to. I jak widać mamy podstawy do takiej "teorii spiskowej" aby uznać wymienione osoby jako celowo działające na szkodę Kościoła. Osobiście w to nie wierzę, uważam że robią to nieświadomie, nawet w dobrej intencji, ale podstawy aby ich podejrzewać mam. Podstawy te dotyczące celowego złego działania użytkowników forum, są nawet bardziej przekonujące, niż te zdjęcia i dokumenty jakie nam wyżej zaserwowano mające dowieść złej woli obecnego papieża. A piszę to nie po to aby kogoś obrazić, ale myślącym ludziom pokazać jak łatwo interpretować i jak wszystko można wytłumaczyć, stworzyć teorię spiskową, samego siebie zamknąć w klatce absurdu.
WIST
|
Cz wrz 12, 2013 20:27 |
|
 |
gacjan
|
Quasa bym do jednego worka z DrzewkiemMalinowym i fratrem nie wrzucał. Często się z nim nie zgadzam, ale dba on o poziom w dyskusji i nie jest taki butny, tylko raczej poddaje pewne rzeczy pod dyskusję. Szanuję go bardzo.
|
Pt wrz 13, 2013 17:47 |
|
|
|