Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 11:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7463 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
To już wiesz o co chodzi z tym straszeniem :D

Ostatnio edytowano Śr wrz 11, 2013 21:29 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr wrz 11, 2013 21:27
Którym? :PPPP

Śr wrz 11, 2013 21:28

I tu wychodzi sedno walki "dobra ze zlem"! Milo "walczyc" przez szybe. Kobity (katoliczki) z basniami Andersena, pod ciepla koldla, przy mamusi, bo dziecko przezywa sie zapoznawaly! Ja (ateista) z J Londonem, zimnem, wilkami i inna swolacza. Sam, po zabicu rodzicow, walczylem!
Sufrazystki cholerne!

Śr wrz 11, 2013 21:59
MARIEL napisał(a):
No chyba nie...A co do Dziewczynki z zapałkami i innych baśni tego autora...chyba powinno się po nie sięgać nieco później niż w II klasie szk. podst. nie dlatego, że "dziecko nie zrozumie" (choć pewnie wszystkiego nie zrozumie), tylko dlatego, że mają w sobie zbyt wielki ładunek emocjonalny.
Pamiętam, że właśnie zaraz po tym jak nauczyłam się czytać kolega pożyczył mi wielkie tomisko z baśniami Andersena. Małą syrenkę niemal odchorowałam, nie mogłam się pogodzić z zakończeniem, ciężko się małemu dziecku pogodzić z krzywdą jaka się dzieje bohaterowi i końcem, w którym nie ma żadnej nadziei.

Dobrze, że nie pożyczył Ci baśni braci Grimm :)....Jaś i Małgosia i Czerwony Kapturek należą do zbioru tych łagodniejszych.

Cz wrz 12, 2013 8:46

Na tym forum, miedzy marzeniami zwiazanymi z cielesnym obcowaniem, wymagajacym zdecydowanej reprymendy(!!), o Asiencce, MARIEL, Alus, Val czasami i Kaela, nachodzi mnie taka mysl; czemu zgadzamy sie na dyktowanie zachowan przez zniewolonych? Przeciez Tusk, biskupi i ksieza, nie pracuja. Oni sa sluzba. Sluzom nam! Czy wypada, by dostojny gosc (za ktorego sie uwazam :P ) podporzadkowal sie rozporzadzeniu slugi? :D

Pt wrz 13, 2013 22:08
lokis napisał(a):
Na tym forum, miedzy marzeniami zwiazanymi z cielesnym obcowaniem, wymagajacym zdecydowanej reprymendy(!!), o Asiencce, MARIEL, Alus, Val czasami i Kaela, nachodzi mnie taka mysl; czemu zgadzamy sie na dyktowanie zachowan przez zniewolonych? Przeciez Tusk, biskupi i ksieza, nie pracuja. Oni sa sluzba. Sluzom nam! Czy wypada, by dostojny gosc (za ktorego sie uwazam :P ) podporzadkowal sie rozporzadzeniu slugi? :D

Mądry dostojny gość nigdy nie usiłuje zajmować pierwszego miejsca :P

So wrz 14, 2013 8:26

spam spam spam

jak wszyscy spamują,, to ja też...

So wrz 14, 2013 20:06

MirMił napisał(a):
Przykładowo w poniższym wątku w ostatnim poście kilkakrotnie podkreśliłeś, że twój kontrrozmówca się ośmiesza...

Bo się ośmiesza. Głównie głupio tracąc nerwy. Dlatego jest jedzony.

MirMił napisał(a):
...ale wcześniej przez całą rozmowę nie podałeś żadnego sensownego kontrargumentu, co więcej nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Ale tak to już jest kiedy człowiek woli wierzyć, że świat się myli.

No i tutaj kolega MirMił pisze o sobie...

MirMił napisał(a):

...co każdy może pod koniec rzeczonego wątku sprawdzić.

MirMił napisał(a):
Zakładam, że oczywiście będzie odzew, na mój post

Owszem, ale we właściwym, przeznaczonym do tego temacie.

MirMił napisał(a):
Zrozumiałem jednak na czym ta gra polega, każdy nowy użytkownik forum musi wdać się w dyskusję z tym osobnikiem, aby mógł on poczuć swoją wyższość w braku argumentów.

No i z equuleussem i z Jerzandem jakoś to wychodzi i do czegoś dochodzę z ich pomocą. W rozmowie z Jerzandem nawet przyznaję się do własnych ograniczeń i braków w wiedzy. A z kolegą MirMiłem? A kolega MirMił jest jedzony...

Orkiestra!

Pt wrz 20, 2013 19:04

Kael napisał(a):
I dla wklejenia tego "niusa" zazyczyles sobie zeby watek otworzyc??? A co nowego do dyskusji ta wklejka wnosi?

viewtopic.php?p=769813#p769813

Wnosi kolejny przykład. Po to jest m.in. ten wątek.

N wrz 22, 2013 12:38
Jajko napisał(a):
Dziękuję.

Jednocześnie proszę o usunięcie dopisku Kaela ( viewtopic.php?p=769814#p769814 ), który to dopisek niczego nie wnosi do dyskusji. Odpowiedziałem zresztą Kaelowi w odpowiednim dziale.

Widze Jajko, ze po prawie 5 latach na forum wreszcie zaczynasz rozumiec jego reguly.

A moj post w watku o pijanych ksiezach jest jak najbradziej na miejscu. Twoj wpis, a raczej kopiuj/wklej, niczego nowego do dyskusji nie wniosl. Fakt, ze jeszcze jeden ksiadz jechal samochodem "pod wplywem" nic nowego nie dodaje, ani nie zmienia.
Dlatego moja krytyka jest rownie uprawniona jak twoj wpis :D

Pn wrz 23, 2013 7:38

Kael napisał(a):

Widze Jajko, ze po prawie 5 latach na forum wreszcie zaczynasz rozumiec jego reguly.

Jajko tak, Kael niestety jeszcze nie za bałdzo. :( Ale widzę postęp, bo odpowiedź jest w stosownym dziale! Tak trzymać. Będą jeszcze z Ciebie ludzie!!

Mój wpis to kolejny przykład jazdy duchownych po pijanemu. A o tym jest ten wątek. Ty zaś zarzucasz mi, że niczego nowego do dyskusji nie wnoszę. Czy tym wpisem wnosisz cokolwiek do dyskusji? Nie sądzę. Ja przynajmniej wpisałem się na temat. Dałem kolejne świadectwo. I nic więcej. Rozumiem, że to Ci nie w smak, ale takie są fakty, a ja bym chciał abyśmy, jeśli nie dyskutowali o nich (no bo faktycznie w tym ostatnim przypadku akurat nie ma o czym), to przynajmniej byli ich świadomi. Żeby potem nie było gadania, że to pojedyncze przypadki, że to się nie zdarza, że tak nie bywa. A taki wątek spokojnie zbiera te przypadki i daje pewien obraz rzeczywistości.

Pn wrz 23, 2013 8:19
Jakiej rzeczywistosci? Ze kolejny pojedynczy przypadek sie zdarzyl? I co to zmienia w dotychczasowych "osiagnieciach" tego watku? Nic.

A wiesz ilu pijanych ojcow rodzin jest zatrzymywanych w ciagu jednego tygodnia? Ilu nie jest zatrzymywanych a traci szacunek wlasnych dzieci i szkodzi im bardziej niz jeden ksiadz? Pewnie tez mozna by zalozyc o tym watek, tyle ze trudno dyskutowac o wadach narodowych Polakow.

Pn wrz 23, 2013 8:45

Słowo klucz: KOLEJNY. Suma "kolejnych pojedynczych" przypadków zbliży nas do Prawdy. A o pijanych ojcach rodzin jak najbardziej można dyskutować, ale chyba na innym forum. To forum dotyczy wiery, religii, Kościołów, kapłanów....więc dyskusja albo nawet dawanie świadectwa mieści się w jego tematyce, nie sądzisz?

Pn wrz 23, 2013 8:49
To uwazasz, ze codzienne zycie chrzescijan nie ma nic wspolnego z ich wiara?
Chyba sie zastanowie nad odpowiednim watkiem....

A o czym ty, Jajko, "dajesz swiadectow"? Ze prase czytujesz? To niewiele. Swiadectwo najczesciej dotyczy wlasnego zycia. Nie zycia innych.

Pn wrz 23, 2013 9:01

Codzienne życie chrześcijan jest świadectwem wiary chrześcijan. I wszyscy widzimy jak to życie wygląda. Prawdziwych chrześcijan jest garstka. I śmiem twierdzić, że wielu ateistów prowadzi życie bardziej chrześcijańskie od wielu chrześcijan.

Ja swoim życiem publicznie chwalić się nie będę. Nie będę miał zresztą tego jak udowodnić. Zaraz usłyszę zarzuty, że zmyślam, że na pewno, jako ateista, gwałcę, kradnę i morduję. Więc to bez sensu. Dlatego pokazuję co w prasie piszczy. To nie jest idealny obraz rzeczywistości (raczej daleki), ale trudno o lepszy, niestety.

Pn wrz 23, 2013 9:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7463 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 498  Następna strona