Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:27

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość
Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Ale ja wierzę że Jezus poradzi sobie z tymi ludźmi. Ta niby "oświecona" większość sejmowa ma tylko dwie drogi. Jedna to droga prowadząca do drzwi Miłosierdzia Bożego lub druga to droga prowadząca do drzwi Sprawiedliwości Bożej. Czy ci ludzie chcą tego czy nie to i tak staną przed Bogiem. Módlmy się aby były to drzwi Miłosierdzia Bożego bo inaczej nie chciał bym być w skórze tych morderców jak trafią do piekła. Być wiecznie rozrywany na kawałki i czuć to co czują te niewiniątka mordowane w łonie matki.
Do czego to dochodzi Polak morduje Polaka

Pt wrz 27, 2013 22:19

i nie tylko zgoda na mordowanie nienarodzonych , zgoda na zadłużania państwa polskiego ponad to co przewiduje konstytucja czyli gigantyczna dziura budżetowa , no i upadek stoczni gdańskiej . to "kwiatki" tylko ostatniego tygodnia w Czwartej Rzeczpospolitej . a co dobrego ? no chyba nic .

So wrz 28, 2013 7:43
Jestem przeciwnikiem aborcji. Wypracowany przed laty kompromis w tej sprawie, jest moim zdaniem, realnie optymalny właśnie z punktu widzenia obrońców życia.....Kiedy analizuję te wszystkie racje, dochodzę do wniosku, że ustawa w obecnym kształcie jest być może optymalna, godzi najwięcej poglądów i stanowisk.
http://gosc.pl/doc/809188.Jestem-nowocz ... rwatysta/3
Czy mamy rozumieć, że śp prezydent "trafił do piekła i jest rozrywany na kawałki"????

So wrz 28, 2013 9:19

Argumenty typu "jestem przeciwnikiem aborcji, ale...." sa uciekaniem od prawdy, czyli zaklamaniem. W sprawie prawa do zycia dzieci nienarodzonych nie ma kompromisu. Jedynie Bog daje zycie i jedynie On moze je odebrac, czy inaczej mowiac, powolac czlowieka do Siebie. Bo czlowiek ktory raz zaistnial, nie podlega nihilacji (niesmiertelnosc duszy). Sp Prezydent nie jest tu zadnym autorytetem. Nie on ustanawia prawa, tylko Bog. A czy trafil do piekla? tego nie wiemy.
Swoja droga p. Kaczynski byl prezydentem swojej epoki, z jej tzw "demokracja slupkowa". Slupek popracia sie obniza, no to trzeba uklonic sie takze opozycji, zeby utzymac wladze.

So wrz 28, 2013 10:22

Nie mieszajmy prosze polityki do tych spraw.
Stanowisko Koscioła jest jasne i precyzyjne.
Aborcja jest mordowaniem niewinnych dzieci. W kazdym, a szczególnie w niewinnym dziecku mieszka Chrystus.
Dopuszczając sie aborcji dopuszcza sie mordowania Chrystusa.
Godząc sie na dopuszczenie aborcji jest sie współwinnym mordowania Chrystusa.

Ewentualne kary zostawmy więc Chrystusowi, to nie nasza sprawa. Naszą sprawą jest co dzień modlic sie na Różańcu za tych ludzi i zawsze mówić aborcji zdecydowane NIE.

Dla rozważenia zacytuje słowa Czcigodnego Sługi Bożego abp Fultona J Sheena"

"Jeden z najbardziej podniosłych opisów przebaczenia, jakie kiedykolwiek czytałem, pochodził z ust pewnego rosyjskiego biskupa, który niedawno został skazany na śmierć przez komunistyczne władze sowieckie. Jego ostatnie słowa, które wypowiedział do swoich oprawców, brzmiały: „Ojcze Niebieski, ofiaruję śmierć Twojego Syna za grzechy tych ludzi i za moje własne grzechy. W dniu Sądu, gdy ci ludzie staną przed Tobą, Aniołowie spytają: ‘O co są oni oskarżeni?’ Nie będzie nikogo, kto obciążyłby ich winą, albowiem już zostały im one przebaczone”.

Święty Tomasz Morus wypowiedział przed śmiercią podobne słowa. Było tam dwóch upadłych kapłanów, którzy przyszli na jego egzekucję. Powiedział do nich: „Poproszę dobrego Pana, aby Wam odpuścił, a wtedy nie zostaniecie oskarżeni, lecz wszyscy spotkamy się z wielką radością w Niebie”.

So wrz 28, 2013 13:11
sonniger napisał(a):
Nie mieszajmy prosze polityki do tych spraw.

Niestety polityka sie wciska wszędzie, nawet tak bolesny temat można wykorzystać
http://gosc.pl/doc/891942.Nie-ma-polity ... promisow/3

Obaj prezydenci mówią o kompromisie , ale tylko jedna wypowiedź jest opatrzona komentarzem
http://gosc.pl/doc/891612.Pierwsze-sa-wartosci

Przykro mi, ale tym diametralnie różnym potraktowaniem wypowiedzi obu prezydentów w sprawie życia i śmierci, GN stracił u mnie wiarygodność

So wrz 28, 2013 14:56

Czy można jeszcze dodać jedną intencję:
-za małą Lenkę o zdrowie , o światło dla lekarzy i siłę dla rodziców.
Lenka od kiedy się urodziła (a ma już chyba 4 lata) nie przespała spokojnie nocy (rodzice zatem też nie). Na jej ciele robią się plamy jak przy pokrzywce lub skazie białkowej, które bardzo parzą i swędzą zwłaszcza kiedy dziecko się choć trochę spoci lub jest przykryte czymkolwiek. Większość nocy jest więc przepłakanych. Została już poddana chyba wszystkim testom na alergie, przeszła oczyszczania i odtruwania organizmu, terapie od farmaceutycznych po zielarskie i nie ma poprawy ani właściwej diagnozy.

N wrz 29, 2013 12:09

biedna Lenka , oczywiście że ma u nas wsparcie modlitewne.

http://de.swoopshare.com/file/b82efb167 ... e.mp3.html

piosenka w stylu gospel

N wrz 29, 2013 16:00
enka71 napisał(a):
Czy można jeszcze dodać jedną intencję:
-za małą Lenkę o zdrowie , o światło dla lekarzy i siłę dla rodziców.
Lenka od kiedy się urodziła (a ma już chyba 4 lata) nie przespała spokojnie nocy (rodzice zatem też nie). Na jej ciele robią się plamy jak przy pokrzywce lub skazie białkowej, które bardzo parzą i swędzą zwłaszcza kiedy dziecko się choć trochę spoci lub jest przykryte czymkolwiek. Większość nocy jest więc przepłakanych. Została już poddana chyba wszystkim testom na alergie, przeszła oczyszczania i odtruwania organizmu, terapie od farmaceutycznych po zielarskie i nie ma poprawy ani właściwej diagnozy.

Enka - może rodzice zainteresowali się i zapoznali ziołowy produkt leczniczy Alveo.
Córka mojej siostrzenicy, alergiczka na wiele produktów, po półrocznym piciu tego produktu zajada wszystkie produkty, bez żadnych perypetii. Nastąpiła także ogólna poprawa zdrowia małej.
Oczywiście rodzice podają jej nadal ten ziołowy produkt w dawce profilaktycznej.

N wrz 29, 2013 16:57

Moi kochani w czwartek miałem okazję spotkać się z enką.Było to bardzo spontaniczne spotkanie,można powiedzieć z dnia nadzień.Bardzo się ciesze że nam się udało.Chciałem jej tutaj na forum bardzo :bukiet: Podziękować :bukiet: I zaprosić pozostałe osoby do tego aby w miarę możliwości się spotykali,i poznawali,może w małych grupach będzie nam lepiej.Może nadejdzie kiedyś taki czas że wszyscy razem się spotkamy.Jak wiecie planowałem się spotkać z innymi jeszcze osobami,no ale nie wyszło.Oczywiście pamiętam we wszystkich waszych intencjach.W czwartek miałem niezwykły dzień,to był bardzo radosny dzień akurat dla mnie.Udało mi się zdać mały Egzamin,dla mnie jednak bardzo bardzo ważny.Pozdrawiam :!: :!: :!:

N wrz 29, 2013 17:53

Jeśli jeszcze można, to chciałabym dodać intencje od siebie:
- o wszystkie łaski i zdrowie dla mojej córci Hani
- o zdrowie i siły dla moich rodziców i dziadków
- w intencji mojej przyjaciółki Honoraty: o upragniony i wyczekiwany dar potomstwa dla niej i jej męża
- o zgodę i miłość w naszym małżeństwie

N wrz 29, 2013 19:24

pojutrze październik , czyli miesiąc różańca .
http://de.swoopshare.com/file/505bd02f7 ... 1.jpg.html
w Wietnamie wykonano taki pomnik Maryi Niepokalanej . wkrótce znajdzie się on w Toruniu , w nowo powstającym kościele w Porcie Drzewnym pod wezwaniem Jana Pawła II .
miłego nadchodzącego tygodnia wszystkim .

N wrz 29, 2013 22:03

Dziś rano koło Żyrardowa pod pociąg wjechała matka z dwójką dzieci. Matka nie żyje, po dzieci lecą śmigłowce. Módlmy się za te dzieci!!!

Pn wrz 30, 2013 8:02

Ok.Ogarniamy modlitwą dzieci.Straszna tragedia.!!! :( :( :(

Pn wrz 30, 2013 9:52

a nasi parlamentarzyści przegłosowali ustawe o składowaniu odpadów CO2 pod ziemią . już widze to "składowanie" . zatem w Polsce będzie się spacerować po bombach biologicznych .

do kanonizacji JP2 208 dni , 19 godzin , 16 minut i 42 sekundy

Pn wrz 30, 2013 15:43
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 588  Następna strona