Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 7:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Przyszłość kościoła Petrus Romanus czyli Piotr Rzymianin. 
Autor Wiadomość

Post Re: Przyszłość kościoła Petrus Romanus czyli Piotr Rzymianin
Dla mnie ich i nie tylko łączy jedno - przedziwny sposób rozumowania i dziwaczne teorie. Nie oceniam żadnego z nich ani pod względem intelektualnym, ani poziomu kultury forumowej. Niestety, tak jak napisałem, ich twierdzenia są szkodliwe i to jedynie uprawniło mnie to stworzenia takiej grupy. To ich łączy. Nieraz ciężko przyjąć krytykę, ale warto ją rozważyć, nawet nie przyznając się do tego przed innymi. Wtedy jest spora szansa że człowiek widząc jak inni go malują, zastanowi się nad sobą. To dotyczy też mnie, ale jak narazie nikt mi żadnej grupy roboczej nie stworzył.

Pt wrz 13, 2013 18:23
Dzisiaj podczas debaty w sejmie o aborcji poraz kolejny się przekonałem jakie skutki mają słowa i zachowanie papieża Franciszka i do czego są używane. Otóż słowa Franciszka poraz kolejny okazały się narzędziem do walki z wiarą, tym razem do najbardziej obrzydliwej obrony mordowania polskich dzieci w aborcji. Kimże jesteś by osądzać morderców dzieci. Słowa Franciszka używane do obrony zabijania dzieci przez lewactwo.

Po owocach ich poznacie. Nie poraz pierwszy słowa Franciszka wracają po to by uderzać w Kościół i są narzędziem do walki z wiarą, jej przekłamywania. Jak widać są idealnym narzędziem dla wrogów Kośćioła którzy chętnie je używają, nawet do obrony zabijania życia.

So wrz 28, 2013 0:59

Ja nie mam do Franciszka pretensji. To człowiek, który nie jest nastawiony na walkę, w przeciwieństwie do wrogów Kościoła. W końcu ostre wypowiedzi Benedykta XVI też wykorzystywali. Oni nie przestaną, póki Kościół będzie istniał, niezależnie od tego, jak ten czy inny papież będzie się wypowiadał.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So wrz 28, 2013 10:00

tro napisał(a):
Reasumując Piotr Rzymski będzie ostatnim papieżem? Gdzieś czytałem, że Piotr Rzymski jako jedyny nie miał na liście swojego numeru porządkowego, a to oznaczać może, że przed nim będzie wiele innych papieży.

I ja spotkałem się z takimi zdaniami
"może być nieskończenie wielu Piotrów Rzymskich"

ale taka opinia mogła powstać dopiero jak lista Malachiasza się kończyła.
Trzeba, by się tu jakoś wykręcić przed ludźmi z tego papieża, który miał być ostatnim papieżem i miała nadejść zagłada Rzymu, a tu nic się nie stało.
I co tu powiedzieć ludziom? - może być nieskończenie wielu Piotrów Rzymskich ostatnich papieży.

Pn wrz 30, 2013 22:45

WIST napisał(a):
To nie ma nic do rzeczy. Zresztą zadałem pytanie - czy przepowiednie są uznane przez Kościół, oraz czy ten realny św. Malachiasz jest autorem tych przepowiedni. Czy ja podważałem że taka postać może istnieć? Mieszasz tu różne rzeczy ze sobą. Przecież inni o tym pisali, więc czemu nie odpowiedziałeś?

Kościół Katolicki uznał Malachiasza za świętego, Objawienia Fatimskie też są uznane, Apokalipsa chyba nie muszę tłumaczyć, Rzeszka także jest świętym katolickim.
W dodatku mnóstwo ludzi w te proroctwa wierzyło.
Czego ty oczekujesz, jakiegoś certyfikatu?

Pozostaje wizja papieska ze słońcem na niebie - no cóż nie jest ona oficjalnie przez kościół potwierdzona, to plotka ale znana.

Nostradamus też jest uznanym prorokiem - podobno ludzie badający proroctwa katolickie, chrześcijańskie, często porównują z Nostradamusem.

WIST napisał(a):
Przecież inni o tym pisali, więc czemu nie odpowiedziałeś?

Nie muszę tu dyżurować...

Pn wrz 30, 2013 22:57

quas napisał(a):
Co do Franciszka to jest dla mnie dziwnym i kontrowersyjnym papieżem.

Papież Franciszek(jak i każdy inny) może ci się wydawać dziwny. bo jesteś przyzwyczajony do JPII, a nie dlatego, że jest antychrystem albo fałszywym prorokiem.

Pn wrz 30, 2013 23:07

DrzewoMalinowe napisał(a):
Papież Franciszek należy do tzw. klubu rotary argentina który przez masonów zwany jest przedszkolem masonerii

Istnienie masonerii(a już na pewno to co wymyślają Rydzyki) jest jak na mój gust trochę nielogiczne...

Pn wrz 30, 2013 23:10

DrzewoMalinowe napisał(a):
Już wyjaśniam ,o to masz tutaj przykazania masonerii:
- zaprzeczyć istnieniu Boga i doprowadzić ludzkość do buntu przeciw Bogu
– usprawiedliwić grzech
– zniszczyć Ewangelię
– zniszczyć wiarę w Chrystusa
– zniszczyć Mistyczne Ciało Chrystusa, czyli Kościół
– osłabić autorytet Papieża
– rozbić jedność Kościoła
– wprowadzić fałszywy ekumenizm przez wymieszanie religii
– przygotować grunt dla ukazania się Antychrysta

Nie mogę sobie wyobrazić takiego zdarzenia, że przychodzi jakiś Anty Jezus, Antychryst, a
ludzie krzyczą:
- niech żyje pResident Evil !

Wspomnę jeszcze na historie kościółka, która obrazem sielanki i niebiańskiej błogości nie była.

Pn wrz 30, 2013 23:18

Val napisał(a):
Sam wyrażasz wątpliwości, że może Franciszek wcale nie jest opętany przez Szatana.

No ogół katolicy inaczej wyobrażają sobie opętanie przez Szatana, motywy z filmu Egzorcyzmy, Dziecko Rosemary itp...
a nie wstawienie swojego ludka na samym szczycie hierarchii kościelnej.

Pn wrz 30, 2013 23:24

Marios8
Oczekuję prawdy, bo głupot mam pod dostatkiem. Dalej nie wiem czy owe objawienia przypisywane św. Malachiaszowi są uznane. Nostradamus nie jest dla Kościoła wizjonerem. Podobnie to w co wierzą ludzie mnie nie interesuje. A zatem co Kościół na to?

Cytuj:
Istnienie masonerii(a już na pewno to co wymyślają Rydzyki) jest jak na mój gust trochę nielogiczne...

Że Masoneria istnieje to fakt. Pytanie czy to co się jej przypisuje to też fakt.

Wt paź 01, 2013 7:55

A kim ty wist jesteś ,żeby oceniać pod kątem merytorycznym moje wypowiedzi ,nie posiadłeś wiedzy całego świata więc jeżeli ja stawiam jakąs teze to możesz jedynie hipotetycznie ją obalić lub potwierdzić ,nie jestem alfą i omegą i Ty tak samo ,nie zależy mi na szykanowaniu Kościoła ,podałem jedynie fakt odnośnie przynależności papieża do takiej a nie innej organizacji ,zgoda honorowe członkowstwo nie musi oznaczać czynnego udziału ,ale nie wzięło się to znikąd.
Także wyluzuj ,jak chcesz to możesz mnie zbanować lata mi to i powiewa.

N paź 20, 2013 16:58

Oburzeniem nie zakryjesz marności owych dowodów. Natomiast zabawny jesteś kiedy próbujesz udawać powagę, a podałeś takie dowody jak na tej stronie gdzie m.in. papież robi rzecz niedopuszczalną - łączy palec wskazujący z kciukiem :D I ja mam wyluzować?

I nie wiem też co ma do tego banowanie? Nigdy nie zbanowałem nikogo za to tylko że się ze mną nie zgadzał. Ale proszę bardzo, możesz to udowodnić. A jeśli nie to zupełnie chamska wypowiedz i to posądzanie mnie o tak niskie instynkty. Ogarnij się trochę bo ci nerwy puszczają, zastanów się czemu nikt nie traktuje poważnie tych głupot jakie tutaj powklejałeś.

N paź 20, 2013 17:23

Niczego Ci nie będe udowadniał ,czas pokaże czy miałem racje czy nie w sprawie przynależności Papieża Franciszka do masonerii i to tyle i aż tyle.Nerwy trzymam na wodzy :D

N paź 20, 2013 17:28

Słusznie, nie ma co bronić skompromitowanych poglądów. Jasne że nie musisz udowadniać żądnych oskarżeń :D

N paź 20, 2013 17:30

Jeżeli ja mam Ci podać jakiś dowód to może zamieńmy się rolami i Ty udowodnij mi ,że nie mam racji ,w jaki sposób zaprzeczysz ,że Franciszek nie należy do masonerii ,słucham Pana :shock:

N paź 20, 2013 17:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona