Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 23:54

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
A ja dziś rano jechałem do pracy i na przeciwko mnie siedział starszy pan z Różańcem w ręku. Ja akurat też odmawiałem Różaniec więc modliliśmy się we dwoje. Wracam do domu, siadam w pociągu a na przeciwko mnie... ten sam Pan. Zobaczył mnie i od razu uśmiech na naszych twarzach :) Co za fart, znowu mogliśmy się razem pomodlić :)
Ciekawe czy jutro też Go spotkam :)

Wt paź 08, 2013 21:13

Jak ten Pan ma internet, niechaj do nas dołączy!

Śr paź 09, 2013 12:12

Sonniger, mnie również jest bardzo, bardzo przykro. Znam ten ból i wiem, że gdzieś w środku na zawsze zostaje. Teraz najważniejsze, że Twój tato wreszcie uwolnił się od cierpiącego ciała i żyje teraz pełnią. Pomodlę się.

Śr paź 09, 2013 12:14

Sonniger a może czas na "Tajemnice Szczęścia"? Jedną z obietnic Jezusa jest uwolnienie dziesięciu dusz z rodziny z czyśćca.

Śr paź 09, 2013 12:24

ciao.desidero esprimere a sonniger tutta la mia vicinanza per la perdita del suo papà,pregherò il Signore che lo accolga nel Suo Regno e che sostenga il nostro fratello in questo momento così delicato

Śr paź 09, 2013 16:24

Dziekuje wszytkim w imieniu taty i swoim za modlitwę.

Jak dobrze wiecie nie jesteśmy w rozpaczy. Po pierwsze spodziewaliśmy się tej śmierci juz od dawna. Tato chyba najbardziej jej pragnął by wyzwolic sie od cierpienia. Po drugie jako chrześcijanie wierzymy i ufamy, że to nie jest żaden koniec, że jeszcze kiedys sie spotkamy tam gdzie nie ma bólu, łez i smutku.
Oczywiście jest nam troche smutno....bo nie ma już męża, ojca, dziadka, ale nie ma tutaj na tym swiecie. Jest tam i czeka na nas.
Tato był zaopatrzony na te ostatnia drogę tak, ze lepiej nie można. Zaczekał na comiesięczne odwiedziny chorych i na Jezusa. Rano w sobote przyjął Go w Komunii Św. Dwa miesiące wczesniej został namaszczony olejami. W niedziele rano miał przyjśc ksiądz jeszcze raz z olejami, ale nie zdążył.....to najwyraźniej nie było już potrzebne.

W sobotę wieczorem miałem rekolekcję, ale wczesniej umyłem go, przebrałem i przed wyjściem szepnąłem mu na ucho (już słabo reagował) "Kocham cie tato. Jeżeli chcesz to możesz już isć. On tam czeka na ciebie".
Po rekolekcjach wróciłem późno do domu, ale coś mi mówiło by spędzic tę noc u mamy na czuwaniu. Tak jakby tato mnie wzywał. Zabrakło mi chyba paru minut bo kiedy wszedłem do pokoju gdzie leżał już nie oddychał. Mama nie zauważyła nawet kiedy to sie stało.
Odszedł cicho i spokojnie, wiedząc, że jest kochany i może spokojnie odejść.
Był gotowy tak fizycznie (umyty, ogolony) jak i przede wszystkim duchowo. Ufam i wierzę, że jest z Panem, radosny i szczęśliwy.
Dostałem także wspaniały prezent.....jeszcze w Niedziele wieczorem znajomy ksiądz odprawił Mszę św. za jego duszę.
Dzisiaj jesteśmy już po pogrzebie ( z okna patrze na cmentarz gdzie lezy)....niech spoczywa w pokoju....

To były smutne dni, ale w żadnym wypadku nie można ich nazwac strasznymi....straszne było cierpienie, a śmierc stała się wybawieniem....chociaz nie tyle śmierć co przejście do innego życia bo śmierc została zwyciężona!

Jeszcze raz wszystkim dziekuję w jego i moim imieniu. Jesteście kochani :)

Śr paź 09, 2013 18:28

Prawdziwe świadectwo naszego brata sonniger. :!: :!: :!:
Bóg jednak na prawdę istnieje :!: :!: :!: Pozdrawiam ;) ;) ;)

Śr paź 09, 2013 19:19

Sonniger wyrazy współczucia... Pomodlę się za zbawienie dla duszy Twojego Taty.

Śr paź 09, 2013 19:27

Od poniedziałku rozpoczynam kolejne rekolekcje.Proszę o modlitwę i pamięć. :!: :!: :!:

Śr paź 09, 2013 19:28

Będę pamiętać!

Śr paź 09, 2013 19:45

Rose_jo ""Dziękuję""!!!

Śr paź 09, 2013 21:10

Dziękuję sonniger

Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!

Śr paź 09, 2013 22:13

ciao a tutti.di fronte al dilagare di tutte quelle sette,discipline orientali e quant'altro,sento molto la necessità di presentare al Santo Padre l'idea di far partire una vera e propria crociata contro il Reiki e tutte queste discipline pseudo-religiose,gnostiche,relativistiche e pseudo-cristiane.
salutandovi,con Dio

Cz paź 10, 2013 11:37

Patryku spotkałeś znowu pana z różańcem???widzę że grupa osłabła trochę.!!!ja mimo wszystko zachęcam Was do aktywniejszego się udzielania,oczywiście w miarę waszych możliwości.Po prostu zapraszam!!!
I rozumie wszystko,każdego z Was.Obowiązki są najważniejsze i ja to rozumie doskonale.!!!sam wpadłem wir pracy,ale jest jeszcze coś najważniejszego.JEZUS.!!!Drugi człowiek też.!!!i proszę się nie gniewać że tak pisze.Pozdrawiam :!: :!: :!:

Cz paź 10, 2013 19:48

Una buona idea! Maurizio

Andrzeju przyjdą długie długie wieczory - zaczniemy pisać :-)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Cz paź 10, 2013 19:54
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 588  Następna strona