Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 20:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 44  Następna strona
 Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"? 

Tak 46%  46%  [ 64 ]
Nie 46%  46%  [ 64 ]
Mam inne zdanie, które wyrażę poniżej. 8%  8%  [ 11 ]
Liczba głosów : 139

Autor Wiadomość

Post Re: Czy uważasz, że żyjemy w "czasach ostatecznych"?
A ja wierzę w to, że ludzie dobrej woli przez swoje dobre życie, modlitwę i pokutę oddalają nieustająco moment końca.

Może Bóg lituje się nad nami ze względu na tych sprawiedliwych?

Kto wie ile razy ludzkość była już o krok od katastrofy a jednak Ktoś dał nam jeszcze szansę na lepsze jutro...

Pt wrz 27, 2013 21:01

Czemu jako chrześcijanie tak boimy się końca czasów? Przecież to w pewnym sensie nasz cel. Tyle było już mowy i ostrzegania przed najgorszymi rzeczami, tak jakbyśmy jedyne w co wierzyli, to że ten koniec trzeba powstrzymać, z samym Bogiem się siłować jeśli będzie trzeba. A może po prostu żyjmy sobie, jak przeżyjemy i nic się nie stanie, to nasze dzieci dożyją Paruzji. Co my mamy z tym apokaliptycznym myśleniem? Przecież wieczność czeka...

So wrz 28, 2013 0:16

Cytuj:
A ja wierzę w to, że ludzie dobrej woli przez swoje dobre życie, modlitwę i pokutę oddalają nieustająco moment końca.

Może Bóg lituje się nad nami ze względu na tych sprawiedliwych?

Kto wie ile razy ludzkość była już o krok od katastrofy a jednak Ktoś dał nam jeszcze szansę na lepsze jutro...

Nie zwleka Pan z wypełnieniem obietnicy - bo niektórzy są przekonani, że Pan zwleka - ale On jest cierpliwy w stosunku do was. Nie chce bowiem niektórych zgubić, ale wszystkich doprowadzić do nawrócenia. (2 P 3,9)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So wrz 28, 2013 9:33

Johnny99 napisał(a):
Nie zwleka Pan z wypełnieniem obietnicy - bo niektórzy są przekonani, że Pan zwleka - ale On jest cierpliwy w stosunku do was. Nie chce bowiem niektórych zgubić, ale wszystkich doprowadzić do nawrócenia. (2 P 3,9)

Dla pełnego obrazu zacytuję w całości i zwrócę uwagę na niektóre znamienne szczegóły:

Cytuj:
Paruzja - dzień Pański
1 Umiłowani, piszę do was już ten drugi list; w nich pobudzam wasz zdrowy rozsądek i pamięć, 2 abyście przypomnieli sobie słowa, które były dawno już przepowiedziane przez świętych proroków, oraz przykazanie Pana i Zbawiciela, podane przez waszych apostołów. 3 To przede wszystkim wiecie, że przyjdą w ostatnich dniach szydercy pełni szyderstwa, którzy będą postępowali według własnych żądz 4 i będą mówili: "Gdzie jest obietnica Jego przyjścia? Odkąd bowiem ojcowie zasnęli, wszystko jednakowo trwa od początku świata". 5 Nie wiedzą bowiem ci, którzy tego pragną, że niebo było od dawna i ziemia, która z wody i przez wodę zaistniała na słowo Boże, 6 i przez nią ówczesny świat zaginął wodą zatopiony. 7 A to samo słowo zabezpieczyło obecnie niebo i ziemię jako zachowane dla ognia na dzień sądu i zguby bezbożnych ludzi. 8 Niech zaś dla was, umiłowani, nie będzie tajne to jedno, że jeden dzień u Pana jest jak tysiąc lat, a tysiąc lat jak jeden dzień. 9 Nie zwleka Pan z wypełnieniem obietnicy - bo niektórzy są przekonani, że Pan zwleka - ale On jest cierpliwy w stosunku do was. Nie chce bowiem niektórych zgubić, ale wszystkich doprowadzić do nawrócenia. 10 Jak złodziej zaś przyjdzie dzień Pański, w którym niebo ze świstem przeminie, gwiazdy się w ogniu rozsypią, a ziemia i dzieła na niej zostaną znalezione.
Wnioski
11 Skoro to wszystko w ten sposób ulegnie zagładzie, to jakimi winniście być wy w świętym postępowaniu i pobożności, 12 gdy oczekujecie i staracie się przyspieszyć przyjście dnia Bożego, który sprawi, że niebo zapalone pójdzie na zagładę, a gwiazdy w ogniu się rozsypią. 13 Oczekujemy jednak, według obietnicy, nowego nieba i nowej ziemi, w których będzie mieszkała sprawiedliwość. 14 Dlatego, umiłowani, oczekując tego, starajcie się, aby [On] was zastał bez plamy i skazy - w pokoju, 15 a cierpliwość Pana naszego uważajcie za zbawienną, jak to również umiłowany nasz brat Paweł według danej mu mądrości napisał do was, 16 jak również we wszystkich listach, w których mówi o tym. Są w nich trudne do zrozumienia pewne sprawy, które ludzie niedouczeni i mało utwierdzeni opacznie tłumaczą, tak samo jak i inne Pisma, na własną swoją zgubę.
Zakończenie
17 Wy zatem, umiłowani, wiedząc o tym wcześniej, strzeżcie się, abyście dając się uwieść błędom tych, którzy nie szanują praw Bożych, własnej stałości nie doprowadzili do upadku. 18 Wzrastajcie zaś w łasce i poznaniu Pana naszego i Zbawiciela, Jezusa Chrystusa! Jemu chwała zarówno teraz, jak i do dnia wieczności! Amen.

N wrz 29, 2013 8:12

A ja w ogóle nie wierze z Boski koniec. Religia nasza jak każda inna mówi o końcu. Według wielu innych religii i wierzeń miało być tyle końców mniej lub bardziej określonych datowo, że przestaje to być dla mnie realne. W końcu przecież każda religia wierzy w jednego i tego samego Boga, którego tylko na swój sposób widzi, interpretuje i odczuwa. A idąc tym tropem każda z tych religii powinna mieć rację.

Śr paź 02, 2013 12:05

Martucha to nie miejsce na dyskusję na ten temat, ale i o takich zdaniach tutaj rozmawialiśmy wielokrotnie. Jeśli piszesz że to nasza religia to nie da się być jej wyznawcą i zarazem zaprzeczać jednej z podstawowych prawd wiary. To że wielu poważnych, oraz niestety też nieraz nawiedzonych ludzi przewidywało koniec to nie oznacza że to fałszywa przesłanka. Osobiście nie uważam aby każda religia wyznawała tego samego Boga, bo to tworzy mnóstwo sprzeczności. Natomiast niestety zamiast mówić o początku życia wiecznego, jakoś polubiliśmy mówić koniec. Owy zapowiadany "koniec" to w istocie dzień na który czekają pokolenia chrześcijan. Jest tak samo pewny i tak samo ważny jak moment powstania naszego wszechświata, oraz przyjścia na ten świat Jezusa Chrystusa.

Śr paź 02, 2013 16:06

ja uważam, ze to jeszcze nie "koniec świata" ale kto to wie

Cz paź 17, 2013 11:35

WIST napisał(a):
1. Czemu jako chrześcijanie tak boimy się końca czasów? 2.Przecież to w pewnym sensie nasz cel. 3.Tyle było już mowy i ostrzegania przed najgorszymi rzeczami, tak jakbyśmy jedyne w co wierzyli, to że ten koniec trzeba powstrzymać, z samym Bogiem się siłować jeśli będzie trzeba. 4. A może po prostu żyjmy sobie, jak przeżyjemy i nic się nie stanie, to nasze dzieci dożyją Paruzji. 5.Co my mamy z tym apokaliptycznym myśleniem? 6. Przecież wieczność czeka...

ad. 1 A ktoś wie, że to koniec świata zastanego przez Jezusa wywołany kolejnym Jego przyjściem i intelektualną masakrą "zwycięskiego słowa" czyli nauczania wprost bez przypowieści ? Czy ktoś wie w jakim stopniu ludzkość zostanie skompromitowana i do jakich zamieszek dojdzie w wyniku rewolucji kulturowej, o której przecież czarno na białym czytasz w Ewangeliach ? Myślisz, że świat, w którym żyjesz AD 2013 jest akceptowalny dla Boga ? Od kiedy Bóg toleruje zło ? Po co modlisz się do Niego - "Przyjdź Królestwo Twoje" ? Jak wreszcie przyjdzie to czy obecna wirusowa zgnilizna, którą współtworzysz będzie miała rację bytu ?

ad. 2 W pewnym sensie wdrukowana wiara ma sens, w pewnym sensie. Dobrze by było owego dnia wiedzieć jak zacząć rozmowę z Panem Żniwa.

ad. 3 Wyjdź mu więc na przeciw i realizuj Jego wolę. Odpowiedz na moje pytania postawione w pkt. 1

ad. 4 Nie zgadzam się, Jego wolą jest abyś to był Ty! Rzucam Ci wyzwanie, podejmij je.

ad. 5 Czy ludzie mają być obojętni wobec Słowa Bożego ?

ad. 6 Skrzywdzono Cię przekonując, że nie warto szukać bo nie można znaleźć. Jeśli ja znalazłem Tobie tym bardziej się uda, jak uważasz po co przyszedłem na to forum ?
Może jestem fałszywym prorokiem ?
Zdemaskuj mnie a Jezus Ci wynagrodzi, przecież, w to właśnie wierzysz, prawda?
@

Cz paź 17, 2013 14:48

Ad. 1. Nie wiem czy to zarzut czy co. Jak się to ma do tego co napisałem.

Ad. 2. Też nie wiem czy to przeciw czy za.

Ad. 3. Czemu uważasz że nie realizuje? Jesteś jakimś współczesnym faryzeuszem że wszystkich musisz pouczać.

Ad. 4. Kim był? Mam się powiesić czy co?

Ad. 5. A rozumiesz kontekst tej wypowiedzi. Rozumiesz że coroczne wieszczenie apokalipsy to nie jest głoszenie wiary?

Ad. 6. Jak szukasz wyzwań to nie do mnie. Jak myślisz o sobie że jesteś Jezusem to się pomyliłeś.

Cz paź 17, 2013 15:01
Pocieszyciel napisał(a):

ad. 1 A ktoś wie, że to koniec świata zastanego przez Jezusa wywołany kolejnym Jego przyjściem i intelektualną masakrą "zwycięskiego słowa" czyli nauczania wprost bez przypowieści ? Czy ktoś wie w jakim stopniu ludzkość zostanie skompromitowana i do jakich zamieszek dojdzie w wyniku rewolucji kulturowej, o której przecież czarno na białym czytasz w Ewangeliach ? Myślisz, że świat, w którym żyjesz AD 2013 jest akceptowalny dla Boga ? Od kiedy Bóg toleruje zło ? Po co modlisz się do Niego - "Przyjdź Królestwo Twoje" ? Jak wreszcie przyjdzie to czy obecna wirusowa zgnilizna, którą współtworzysz będzie miała rację bytu ?

Co ma twoja wypowiedz do wypowiedzi WISTA, to chyba tylko ty sam wiesz.
Czy swiat AD 30 byl lepszy i dlaczego?
A czy swiat AD 900 byl lepszy? Albo AD 1550?

Jaka "wirusowa zgnilizne" wspoltworzy WIST, ktorej ty nie wspoltworzysz?
Pocieszyciel napisał(a):
ad. 2 W pewnym sensie wdrukowana wiara ma sens, w pewnym sensie. Dobrze by było owego dnia wiedzieć jak zacząć rozmowę z Panem Żniwa.

To zastanow sie teraz! Chrzescijanin powinien w kazdej chwili byc przygotowany na spotkanie z Panem Jezusem. Twoj koniec swiata jest w momencie twojej smierci.

Pocieszyciel napisał(a):
ad. 6 Skrzywdzono Cię przekonując, że nie warto szukać bo nie można znaleźć. Jeśli ja znalazłem Tobie tym bardziej się uda, jak uważasz po co przyszedłem na to forum ?
Może jestem fałszywym prorokiem ?
Zdemaskuj mnie a Jezus Ci wynagrodzi, przecież, w to właśnie wierzysz, prawda?
@

Jestes pyszalkiem, ktory nie potrafi czytac tekstu ze zrozumieniem i ocenia ludziach po slowach wyrwanych z kontekstu. Starczy demaskacji?

Cz paź 17, 2013 15:11
quas napisał(a):
Wypowiedz Wałęsy:
,,Dlatego po pierwsze, musimy budować w Europie wspólnotę wartości, łączących różne narody, religie i światopoglądy.....''
http://wiadomosci.wp.pl/kat,64754,title ... &_ticrsn=3

NWO, nowy porządek świata się wyłania. Zaplanowany i wdrażany przez masonerie jak to zostało przepowiedziane na obecne czasy fałszywego proroka i antychrysta.

Mija miesiąc od mojej ostaniej tutaj wypowiedzi o działaniu Wałęsy na rzecz masońskiego NWO, dziś kolejny krok. Dziś włączam tv i Wałęsa działa na rzecz chipowania narazie polityków, na rzecz znamienia bestii.

,,Lech Wałęsa w rozmowie z TVP Info stwierdził, że "politykom powinno zakładać się chipy, dzięki którym zawsze byłoby wiadomo co dany polityk robi".
Dzięki chipom o których mówi Wałęsa społeczeństwo miałoby się dowiadywać o "kanciarstwach" polityków. - Jak się go złapie na jakimś kanciarstwie, cała rodzina i on przez 50 lat nie mogą być w polityce. Takie pomysły razem z technologią są potrzebne, by sprawdzać, by się nie pomylić, by nami nie manipulowano - tłumaczył były prezydent. ''
http://www.wprost.pl/ar/421699/Walesa-p ... politykom/

Wpisuję w google ,,Wałęsa chipy'' i widzę że to nie jego jedyna wypowiedz o chipowaniu, a tylko część kampani propagandowej jaką prowadzi masoneria wykorzystując Wałęse. Tak więc już nie tylko propaguje masońskie NWO ale i chipowanie ludzi które w Orędziach Ostrzeżenie zostało przepowiedziane jako apokaliptyczne znamię bestii.

,,Lech Wałęsa przedstawił na antenie RMF FM dość niecodzienny pomysł, który mógłby być prawdziwą rewolucją w polskiej polityce. Zdaniem byłego prezydenta politycy powinni mieć specjalne chipy, które będą rejestrować ich myśli czy słowa. - Czekam takich czasów kiedy każdy, kto chce być politykiem będzie musiał mieć wstawiony chip - żeby każdy wyraz był znany, z kim śpi, co robi, ile pieniędzy ma. Żebyśmy wszystko mogli wiedzieć. Chcesz być politykiem, musisz się na chipa zgodzić. Inaczej nas będą oszukiwać - przyznał gość "Kontrwywiadu RMF FM".''
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/niecodzi ... chip/ds9gb

Pn paź 21, 2013 21:51

Traktujesz poważnie wypowiedz Wałęsy aby chipować polityków i śledzić ich gdziekolwiek nie są? Nie sądzisz że to nieco absurdalne? Co Wałęsą zrobił to zrobił i historia tego nie zapomni, ale mam wrażenie że on się zachłysnął popularnością i sławą i czasem powie coś bez przemyślenia. Widzisz, poza takimi sporadycznymi wypowiedziami o Wałęsie tylko czytam w książce.

Pn paź 21, 2013 22:25
WIST
Nie mam powodu by traktować niepoważnie. Jego sława, choć dla wielu jak i dla mnie bardzo wątpliwa jest duża nawet poza granicami. W mediach wręcz na siłę pokazuje się go jako wielki autorytet który potrafi pociągnąć za sobą ludzi. Tym bardziej nie mam powodu by traktować jego wypowiedzi niepoważnie kiedy widzę jak włącza się w propagowanie masońskiego NWO i chipowania przed którym Pan Jezus przestrzega nasze pokolenie w Orędziach Ostrzeżenie jako apokaliptyczne znamię bestii. Nie sądzę by jego słowa były wypowiedziane bez przemyślenia, kiedy widzimy że po raz kolejny o tym mówi w różnych masmediach, propagując to masońskie dzieło. Raczej wygląda to na celową i sterowaną masońską kampanie, a Wałęsa idealnie się do niej nadaje jako narzędzie. Nie bez powodu w ostatnim czasie w mediach tak bardzo na siłę kreuje się go na wielki autorytet, a w lewackich programach typu Lisa wynosi się go prawie pod niebiosa. A i nagroda Nobla wyznaczana przez masonerie zobowiązuje. Nie mam powodu by tą masońską kampanie traktować niepoważnie kiedy Wałęsa mówi o chipach śledzących ludzkie myśli, kiedy wiem ze słów Jezusa że największym zagrożeniem znamienia bestii jest zaprzedanie własnej duszy.

Pn paź 21, 2013 23:53
Prezydent Walesa jaki byl taki jest. Jego poglady zawsze byly, ze tak powiem, praktyczne i dlatego (jak przypuszczam) uwaza, ze chipy bylyby pozyteczne. Glebszych refleksji ja od Lecha Walesy nie oczekuje.
Ostatnio jest znowu w mediach glownie w zwiazku z filmem o nim, a nie ze wzgledu na jakies tajemnicze organizacje.

A jezeli ktos uwaza, ze laureaci Nagrody Nobla, to jak leci masoni, to juz nawet dobry lekarz mu nie pomoze. Nalezy zamknac sie w gluszy, BEZ internetu i innych mediow i czekac na koniec.

Wt paź 22, 2013 8:20

Tak uważam ,że żyjemy w czasach ostatecznych ,wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują ,wypełniają się kolejno wszystkie ważne proroctwa.

Wt paź 22, 2013 10:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 652 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 44  Następna strona