Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 17:49

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Maurizio napisał(a):
volevo dire a puszukujaca che non è vero che la preghiera non serve a niente.per esempio,questa novena della Madonna di Pompei,io l'ho sentita molto forte,è stata un'esperienza mai provata prima.quindi,vorrei invitarla a farla,mettendo un'intenzione,ma tutto subordinato alla volontà di Dio. io ho fatto così,e ti posso garantire che mi è servita.comunque,pregheremo per te

Podpisałem i ja protest przeciw aborcji.
chcę powiedzieć poszukującej, ze nie jest prawdą jakoby modlitwa nic nie dawała .Dla przykładu Nowennę Pompejańską odczułem jako bardzo silną, doświadczenie, którego nie doznałem nigdy wcześniej. Dlatego chcę ją (poszukującą) zaprosić, aby także ją odprawiła, w jakiejś intencji. Wszystko podlega woli Bożej. Ja ją odprawiłem i mogę ci zagwarantować, że była mi potrzebna. Tak czy inaczej, będziemy się za ciebie modlić.

Vul ja też oddam swój głos na tej stronie.
Puszeczka, dobrze, ze jesteś i nie masz zamiaru odchodzić :D .
Chce wam powiedzieć, że Mirka powiedziała mi wczoraj na skypie jak wielkiej laski doświadczyła. Zachęciłam ją aby o tym na naszym forum opowiedziała. Mam nadzieję, ze posłucha.
Darek. Ja np. w 2007 zagłosowałam na po, bo miałam zawężoną ocenę. W następnych wyborach już nie and no more.... Raz mnie oszukali...

So paź 19, 2013 11:38

no cóż Magdo , w 2007 uwierzyłaś w opowieści o "irlandzkich cudach gospodarczych " , błędy się zdarzają .
podczas nocnego nabożeństwa na Jasnej Górze ( z wczoraj na dziś ) było piękne patriotyczne kazanie , cytowano słowa prymasa Hlonda " Polacy , strzeżcie się niewiary i jej propagandy " .

So paź 19, 2013 12:05
Dariusz-555 napisał(a):
no cóż Magdo , w 2007 uwierzyłaś w opowieści o "irlandzkich cudach gospodarczych " , błędy się zdarzają .

Po obiecankach cacankach o 3 milionach mieszkań, kolejno była Irlandia, a teraz nam obiecują Bawarię :D

So paź 19, 2013 13:10

W moim przypadku nie była to wiara w bajki o drugiej Irlandii. Nie było mnie wtedy w Polsce. Zwyczajnie sugerowałam się ogólną tendencją większości, że ją tak nazwę. Nie słuchałam polityków polskich w tv, a jedynie częściowo śledziłam jakieś newsy przez internet.
2008 przyniósł mi zupełną zmianę nastawienia. A zaczęło się zupełnie prozaicznie, bo od śledzenia polskiej telewizji śniadaniowej. Musiałam wtedy sporą część roku spędzić w domowych pieleszach. Rano otwierałam kompa i tv. I z tvp na tvn pilotem. I po jakimś czasie zauważyłam, że tvn robi kobietom (one są najliczniejszymi telewidzami tv śniadaniowej) wodę z mózgu, zasypując banałami typu jak zrobić makijaż czy tym podobne "interesujące" tematy. Natomiast tvp 1 jakoś przynajmniej starała się informować w dość ważnych sprawach, a nie ograniczać się do tematów zastępczych. No, i zaczęłam zadawać sobie pytanie dlaczego tvn tak traktuje widzów. To był początek moich dociekań, dość długich dociekań. Jestem takim dziwnym typem, że lubię dojść do sedna, jeśli już temat mnie zainteresuje. Dzięki temu mam dziś ukształtowaną opinię.

So paź 19, 2013 16:11

przed Irlandią taki jeden obiecywał drugą Japonie . Alicjo , a kto teraz obiecuje drugą Bawarie ?

skoro sobie trochę politykujemy , moim zdaniem jest jedyna partia w Polsce ( niedawno powstała , nazwy nie wolno mi na tym forum wymienić bo to będzie przegięcie ) , która może uporządkować Polske . po prostu chcą skopiować szwajcarski system zarządzania państwem . w skrócie , np. poseł Iksiński od tygodnia nie zabierał głosu w parlamencie lub brak konkretnych owoców jego pracy , wtedy usłyszy " pośle Iksiński , od tygodnia nie widać pozytywnych efektów pańskiej pracy dla ojczyzny , pan będzie uprzejmy zdać legitymacje poselską i oddać wszystko co pan zarobił jako poseł " .

So paź 19, 2013 19:31
magda68 napisał(a):
W moim przypadku nie była to wiara w bajki o drugiej Irlandii. Nie było mnie wtedy w Polsce. Zwyczajnie sugerowałam się ogólną tendencją większości, że ją tak nazwę. Nie słuchałam polityków polskich w tv, a jedynie częściowo śledziłam jakieś newsy przez internet.
2008 przyniósł mi zupełną zmianę nastawienia. A zaczęło się zupełnie prozaicznie, bo od śledzenia polskiej telewizji śniadaniowej. Musiałam wtedy sporą część roku spędzić w domowych pieleszach. Rano otwierałam kompa i tv. I z tvp na tvn pilotem. I po jakimś czasie zauważyłam, że tvn robi kobietom (one są najliczniejszymi telewidzami tv śniadaniowej) wodę z mózgu, zasypując banałami typu jak zrobić makijaż czy tym podobne "interesujące" tematy. Natomiast tvp 1 jakoś przynajmniej starała się informować w dość ważnych sprawach, a nie ograniczać się do tematów zastępczych. No, i zaczęłam zadawać sobie pytanie dlaczego tvn tak traktuje widzów. To był początek moich dociekań, dość długich dociekań. Jestem takim dziwnym typem, że lubię dojść do sedna, jeśli już temat mnie zainteresuje. Dzięki temu mam dziś ukształtowaną opinię.

"Kawa czy herbata" jest podobnie miałkie jak "Pytanie na śniadanie".
Ogólnie media prezentują marny poziom, gonitwa za oglądalnością wyrugowała mądre, wartościowe tematy/zagadnienia.

Dariusz-555 napisał(a):
przed Irlandią taki jeden obiecywał drugą Japonie . Alicjo , a kto teraz obiecuje drugą Bawarie ?

skoro sobie trochę politykujemy , moim zdaniem jest jedyna partia w Polsce ( niedawno powstała , nazwy nie wolno mi na tym forum wymienić bo to będzie przegięcie ) , która może uporządkować Polske . po prostu chcą skopiować szwajcarski system zarządzania państwem . w skrócie , np. poseł Iksiński od tygodnia nie zabierał głosu w parlamencie lub brak konkretnych owoców jego pracy , wtedy usłyszy " pośle Iksiński , od tygodnia nie widać pozytywnych efektów pańskiej pracy dla ojczyzny , pan będzie uprzejmy zdać legitymacje poselską i oddać wszystko co pan zarobił jako poseł " .

Według mojej opinii jeszcze dużo wody popłynie w Wiśle nim Polacy nauczą się demokracji i odpowiedzialności za państwo.
Każda partia w kampaniach wyborczych obiecuje cuda niewidy, a po wyborach kłótnie, jatki i wygrywanie osobistych interesów.
Wracając do "drugiej Irlandii" Pan Bóg uchronił nas od zejścia do poziomu Irlandii, lepsza pozycja 22 niż 44 (lista państw świata według PKB nominalnego) za 2011r.

Bawarię ma nam aktualnie ufundować PiS.

N paź 20, 2013 8:25
@Dariusz555 a skad ta wiedza o "szwajcarskim systemie"?
Uwazasz, ze jezeli kazdy z 460 poslow raz na tydzien by sie produkowal w Sejmie, to byloby lepiej w Polsce :o

P.S. Mam nadzieje, ze ten watek moderacja tez wydzieli

N paź 20, 2013 9:04
Zgłaszajmy proszę nasze intencje na miesiąc listopad.

N paź 20, 2013 10:17

Jak listopad to wiadomo....
Moja intencja: Za bliskich zmarłych ojca Sebastiana i teścia Alfreda, oraz dziadków, babcie z obu stron i dusze w czyśccu cierpiące. Oby Dobry Bóg dał im zycie wieczne i abyśmy kiedys wszyscy mogli spotkac sie u Jego stóp.

Wczoraj było wspomnienie bł ks Jerzego.....Księże Jerzy ora pro nobis

N paź 20, 2013 11:10

To, że widziałam różnicę - może nieznaczną, ale jednak - w poziomie programów tvp i tvn, to nie znaczy, że programy tej pierwszej uznaję za wartościowe. Dlatego poza programami popularno - naukowymi już prawie nie oglądam tv. Przy czym mam dystans nawet do tychże, ponieważ okazuje się, że i one mogą być narzędziem szerzenia ideologii. Np. psychologia, dziedzina naukowa, zawiera w sobie elementy okultystyczne (np. teorie psychologiczne C. Junga, będące podwaliną pod współczesną psychologię, to wg mnie antropologia z domieszką okultyzmu. On sam korzystał z astrologii przy określaniu profilu psychologicznego pacjenta!!!! - dla mnie skandaliczne). Np. ks. Posacki na to zwrócił uwagę (dzisiejsze terapie psychologiczne oparte są często na wierzeniach pogańskich, np. tak niewinnie brzmiące hasło jak "pozytywne myślenie", - jest to rodzaj magicznego myślenia). Także czasem już nie wiem, czy nasza mentalność, to jak dzisiaj postrzegamy świat, naukę, rzeczywistość jest nasza, naprawdę "nasza", ze "wpojona" przez szerzycieli ideologii, np. materializmu, sekularyzmu, modernizmu? Pytanie otwarte, odpowiedzi tu nie oczekuję, i pewnie nikt jej nie udzieli. Lub może inaczej... Odpowiedzią jest Chrystus i przylgnięcie do Niego całym sobą. Tylko w Nim nadzieja.

Pozdrawiam wszystkich was. Miłej niedzieli, z Bogiem.

N paź 20, 2013 11:40

No właśnie Moi Kochani zgłaszamy intencje.Możecie Arkowi ale też i mnie.Ja mu to wszystko przekaże.Jak kto woli.No i wasze potwierdzenie że jesteście,pamiętajcie o tym.!!!Proszę!!!Pozdrawiam :!: :!: :!:

N paź 20, 2013 17:28

moja intencja - przedłużenie umowy o prace i dziękczynna - za powrót mojego Taty do zdrowia .

drogi Kael , nie chodzi tylko o paplanie w sejmie . mają być efekty i dobre owoce pracy parlamentarzystów . za 2 lata wybory . telewizornia jak zawsze omami ludzi i znowu będzie wszystko po staremu czyli wieczny kryzys . szwajcarski system to mistrzostwo świata . na bieżąco , z dnia na dzień każdy z posłów i polityków jest rozliczany . jako czołowy globetrotter , w przyszłym miesiącu odwiedzę kraj świętego Mikołaja i Wilhelma Tella bo dawno nie byłem . pozdr i miłego tygodnia .

N paź 20, 2013 17:47
Drogi Dariuszu-555, ja w Szwajcarii jestem codziennie i zapewniam ciebie, ze tam tez jest bagno. Moze nieco inne niz w Polsce i kraj funkcjonuje (jeszcze) jak w szwajcarskim zegarku, ale to nie jest raj na ziemi.
Tyle, ze nie ma jednego premiera. Jest siedmioro "najwazniejszych" w panstwie pelniacych rzady. Polecam chocby wikipedie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szwajcarsk ... C4%85zkowa

Ale nie bede wam zasmiecac takiego dobrego watku.

N paź 20, 2013 18:57

Moje intencje:
1. W intencji mojej żony oraz poczętego dziecka.
2. W intencji zatwardziałych grzeszników.
3. W intencji Celnika (nie zapominajmy o Nim :) ).

Kael zapraszam do wspólnej Modlitwy :)

N paź 20, 2013 19:11

drogi Kael , jeżeli w Szwajcarii jest bagno , to znaczy że w Polsce jest słodko , fajnie i milutko .
dobrze rozumiem ?

a zresztą sprawdze , przekonam się .

w najbliższy piątek równe 1000 dni do przyjazdu Papy Franciszka do Rzeczpospolitej .

N paź 20, 2013 19:44
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 588  Następna strona