Przyszłość kościoła Petrus Romanus czyli Piotr Rzymianin.
Autor |
Wiadomość |
WIST
|
 Re: Przyszłość kościoła Petrus Romanus czyli Piotr Rzymianin
Pozostawię to bez szerszego komentarza, bo pewnie nie zauważyłeś ale strzeliłeś kolejną gafę  Niech inni zobaczą.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
N paź 20, 2013 17:34 |
|
|
|
 |
DrzewoMalinowe
|
Zanim jeszcze odszedł Benedykt XVI było mnóstwo pogłosek ,że przyjdzie papież który będzie powiązany z sitwą szatana czyli z np masonerią i tak się składa ,że prawdopodobnie obecny papież jest także ja to równiez pozostawie bez komentarza.
|
N paź 20, 2013 17:37 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
DrzewoMalinowe napisał(a): Jeżeli ja mam Ci podać jakiś dowód to może zamieńmy się rolami i Ty udowodnij mi ,że nie mam racji ,w jaki sposób zaprzeczysz ,że Franciszek nie należy do masonerii ,słucham Pana  A ja bym wolał, abyś to Ty najpierw udowodnił, że sam nie jesteś masonem, który przyszedł na forum szkalować dobre imię papieża Franciszka i zwalczać Kościół. Czekam.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N paź 20, 2013 17:40 |
|
|
|
 |
DrzewoMalinowe
|
Nie jestem masonem i nie należe do masonerii. Podpisano DrzewoMalinowe 20.10.2013r. Wystarczy 
|
N paź 20, 2013 17:44 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
A skąd mam wiedzieć, że piszesz prawdę? Dowody proszę.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N paź 20, 2013 17:46 |
|
|
|
 |
gacjan
|
A ja uważam, że może DrzewoMalinowe być masonem. Podpisano gacjan
|
Wt paź 22, 2013 11:34 |
|
 |
DrzewoMalinowe
|
Przecież wy prawie wszyscy uważacie ,że masoneria albo w ogóle nie istnieje albo ,że nie szkodzi Kościołowi więc jakie to ma znaczenie czy jestem masonem czy nie ,nikt z was nie zgadza się odnośnie ukrytych celów masonerii i uważacie to za banialuki.
|
Wt paź 22, 2013 11:44 |
|
 |
R10
|
DrzewoMalinowe
Nie wykręcaj się od odpowiedzi. Ja wiem, że masoneria istnieje, więc proszę przedstaw mi dowody na to, że nie jesteś masonem, który wbił na forum wiara.pl i chce siąć zamęt pomiędzy katolikami i podważać autorytet następcy Świętego Piotra.
|
Wt paź 22, 2013 11:50 |
|
 |
DrzewoMalinowe
|
Papież nie jest dla mnie żadnym autorytetem to tylko przypadkowa lub nawet nie ,wybrana przez zgromadzenie ludzi którzy niby coś tam wiedzą ,osoba.
|
Wt paź 22, 2013 12:17 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
DrzewoMalinowe napisał(a): Papież nie jest dla mnie żadnym autorytetem to tylko przypadkowa lub nawet nie ,wybrana przez zgromadzenie ludzi którzy niby coś tam wiedzą ,osoba. Z pewnością nie w tym temacie chciałeś ten wpis umieścić.... Rozumiem, że pochwaliłeś się niezależnością myślenia i odrzucaniem autorytetów, co niby ma sprawić, że uznamy Ciebie z kolei za autorytet. Nie udało się. To było na poziomie zwykłego, gimnazjalnego hejterstwa i jako takie zasługuje na calkowite zignorowanie.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt paź 22, 2013 12:57 |
|
 |
R10
|
DrzewoMalinowe
Dlaczego nie odpowiadasz na pytania? Prosiliśmy Cię o dowody, potwierdzające, że nie jesteś masonem. A ty nagle piszesz, że papież nie jest dla Ciebie autorytetem. Ale co nas to obchodzi? Papież jest, a przynajmniej powinien być autorytetem dla katolików.
Nie śledziłem twoich wcześniejszych wpisów, ale z tego co widzę, nie jesteś katolikiem, skoro masz takie podejście do urzędu papieskiego. Nasuwa mi się więc kolejne pytanie: co Cię obchodzi Franciszek, co to zmieni w twoim życiu, nawet jeśli byłby on masonem? Mnie nie interesuje kim są zwierzchnicy innych kościołów, do których nie należę. Mogą nawet być masonami, jak im się podoba.
Zgadzam się z medieval_man i też mam wrażenie, że mamy do czynienia z gimbazowym tokiem myślenia. Coś tam gdzieś przeczytałeś, coś usłyszałeś, dorabiasz do tego jakąś swoją teorię, prowokujesz na forum, a jak ktoś zadaję Ci proste pytania, to uciekasz od odpowiedzi, albo piszesz coś całkowicie oderwane od głównego tematu, jak w poprzednim poście.
Też proponuję to ostatecznie zignorować, bo z tej dyskusji już raczej nic konstruktywnego nie wyniknie.
|
Wt paź 22, 2013 14:19 |
|
 |
WIST
|
Drzewo Malinowe jest w istocie cierniem. Wierzę w to że jesteś masonem i chcesz siać tu zamęt. Nie udało się, nie chcemy tu ani cyrkla ani kielni.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt paź 22, 2013 16:18 |
|
 |
DrzewoMalinowe
|
tak jestem złowrogim masonem , o zatrzęście się czeluście piekieł wiekuistych ,powstańcie feniksy z popiołów ,poruszcie się niebiosa ,niech ogień piekielny na stałe wedrze się w posady ziemi ,niechże zstąpi duch który odnowi oblicze ziemi ,tej ziemi
|
Wt paź 22, 2013 17:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No widzisz, jednak sie przyznales. 
|
Wt paź 22, 2013 17:33 |
|
 |
DrzewoMalinowe
|
niechże anioły i cherubiny najznakomitsze i trony bogobojne zstąpią na ziemie i stawią czoła horendalnej rzeszy demonów piekielnych ,niech dojdzie do ostatecznej bitwy na polach armagedonu ,niech tak się stanie amen. 
|
Wt paź 22, 2013 17:35 |
|
|
|