Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 18:54

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Ecco la stessa preghiera in italiano:
Nostro Signore disse a Santa Geltrude la Grande che la seguente preghiera libererebbe mille anime dal Purgatorio ogni volta che venga detta con amore.
La preghiera è stata poi estesa anche ai peccatori viventi.

Eterno Padre, io offro il Preziosissimo Sangue del Tuo Divin Figlio, Gesù, in unione con le Messe dette in tutto il mondo, oggi, per tutte le Anime sante del Purgatorio per i peccatori di ogni luogo, per i peccatori della Chiesa universale, quelli della mia casa e dentro la mia famiglia.
Amen

http://www.mariadinazareth.it/purgatori ... rtrude.htm

So paź 26, 2013 19:16

Cytuj:
Jest takie powiedzenie "być świętszym od Papieża" i tym powiedzeniem można Ciebie Drogi Kolego opisać.

Po prostu żal to komentować, ale jak to mówia........ Wobec tak żenującego stwierdzenia lepiej spuścic kurtyne milczenia.

Cytuj:
Doświadczenie obcowania z duszami czyśćcowymi Marii Simmy zostało uznane przez Kościół.Nie dowiedziono u niej,ani u jej kierownika duchowego dopuszczenia się jakiegoś kłamstwa.Więc nie jest to sprzeczne z nauką Kościoła.

W którym miejscu napisałem, ze jest cos sprzecznego z nauczaniem Kościoła?
Nie znam tego co mówiła Maria Simma. Przypuszczam, że ktos źle coś przetłumaczył lub źle zrozumiał (może to ty?) Gdyz sprzeczne z nauką Koscioła jest stwierdzenie, ze istnieja "dusze opuszczone" czyli takie za które nikt sie nie modli. Co wyraźnie udowodniłem.
Cytuj:
To może w ogóle przestańmy się modlić za naszych zmarłych,po co,skoro i tak cały Kościół się modli ...

Czas juz może wyjśc z przedszkola i dowiedziec sie co i kogo rozumiemy pod pojeciem "Kościół"

Radziłbym się więc douczyć, a nie infantylizować swoja wiarę.

Przede wszystkim obie panie winny sie wpierw nauczyć czytać ze zrozumieniem...gdyż to jest podstawa każdej dyskusji.

Cytuj:
Sonniger,trochę bredzisz jak ŚJ

Dyskutowac moge z argumentami....ale nie z głupotą.

So paź 26, 2013 20:12

Jeśli chcesz dyskutować z argumentami to wpierw przeczytaj książkę,bo jak widzę to nawet nie wiedziałeś o istnieniu takiej osoby jak Maria Simma.

So paź 26, 2013 21:53

Książka nie jest argumentem.
Kościół nie zna i nigdy nie znał takiego terminu jak "dusze opuszczone" rozumiany jako taki, ze nikt sie za te dusze nie modli. - co potwierdzi każdy ksiądz
Jeżeli takowy w książce wystepuje to sa tylko dwie mozliwości.
1. Mistyczka sie ogromnie myliła
2. Tłumacz był kiepski i źle przetłumaczył

Z dobrej woli stawiam na możliwośc 2.

Dalszą dyskusje uzalezniam od udowodnienia, ze wytłuszczone zdanie jest fałszem. Tylko to ma byc twardy dowód, a nie jakas jedna książka, której tytułu jakoś nikt jeszcze nie wymienił.

P.S.
Co do wiedzy o istnieniu Marii Simma....to racja nie wiedziałem o niej, ale nie jestem jedynym który jej nie zna. Obawiam sie, że zdecydowana wiekszośc ludzi a także księzy nic o niej nie wie. Tak więc jest to "prztyczek" raczej kiepskiej jakości :)

Ostatnio edytowano So paź 26, 2013 22:39 przez sonniger, łącznie edytowano 1 raz

So paź 26, 2013 22:36

Halo! kochani święci chyba się nie cieszą z takiej dyskusji ;-) A duszom w czyśćcu też na nic się przyda, Jedyne ten co go rysują z "ogonkiem" ma niezłą radochę :-)
Od razu widać, że wszyscy macie rację tylko nie wsłuchujecie się nawzajem w swoje wypowiedzi. To wspaniale że ludzie pamiętają o modlitwie za tych co odeszli, daje mi nadzieję, że i za mnie ktoś kiedyś się pomodli. Pozdrawiam Was, jesteście naprawdę super! dobrze tu być.

So paź 26, 2013 22:37

Jest prośba aby w sposób szczególny pamiętać o modlitwie za ofiary i sprawców wypadków. Wczoraj w Katowicach na oczach mojego męża samochód przejechał kobietę. Przebiegała przez 3 pasy drogi, na zewnętrznym najszybszym mercedes nawet nie hamował nie miał szans jej zobaczyć. Dla tej kobiety o spokój duszy a dla kierowcy o pokój ducha- pomódlmy się.

So paź 26, 2013 22:50

gdyby szanowne towarzystwo , dyskutujące o duszach w czyśćcu cierpiących przeczytało "dzienniczek siostry Faustyny" ( lub obejrzało film "Faustyna" ) , nie byłoby tu tej nie bardzo miłej dyskusji .
byłoby wiadomo o duszach czyśćcowych . Jezus Faustynie mówi na ten temat , i to PO POLSKU , czyli bez tłumacza .

N paź 27, 2013 2:48

"dusze opuszczone" to nie termin naukowy.Rekomenduje więcej wrażliwości,empatii,a przede wszystkim pogłębienie swojej wiedzy nt Świętych Obcowania.
Kolejny raz zaznaczam,że wiem,iż Kościół modli się za wszystkie dusze.Oto modlitwa za te opuszczone :

"O Maryjo,swym litościwym sercem obejmij dusze zamknięte w ciemnych więzieniach pokuty,a nie mających na ziemi nikogo,kto by o nich pamiętał.Najlepsza Matko,wejrzyj swym miłosiernym wzrokiem na te dusze opuszczone,przyjdż im ze skuteczną pomocą wśród opuszczenia,w jakim pozostają i pobudż serca wiernych do modlitwy za nie.O Matko Nieustającej Pomocy,zlituj się nad duszami opuszczonymi w czyśćcu."
W Kościołach wiele razy słyszałam tę modlitwę w listopadzie.Sonniger nie musisz modlić się w tej intencji,nie widzę problemu.

PS mam takie pytanie do was...czy ktoś słyszał o tym,że nie powinno się modlić przy zapalonych świecach w domu? tylko w kościele.Podobno może to otworzyć furtkę szatanowi do nas.

N paź 27, 2013 9:21

Potwierdzam. I proszę o dodanie moich intencji:

1. O nawrócenie mojego rodzeństwa oraz Mariana i Tomka.
2. O duszę mojego sąsiada, który zmarł w tym tygodniu.
3. O media, by przestały się rozpędzać w demoralizacji.

N paź 27, 2013 9:32

Witaj Olu,

Jeżeli o te świeczki chodzi, myślę że nie ma tematu. To wszystko zabobony, które należy odrzucić, by żyć zgodnie z nauką Jezusa.

N paź 27, 2013 9:34
Dariusz-555 napisał(a):
gdyby szanowne towarzystwo , dyskutujące o duszach w czyśćcu cierpiących przeczytało "dzienniczek siostry Faustyny" ( lub obejrzało film "Faustyna" ) , nie byłoby tu tej nie bardzo miłej dyskusji .
byłoby wiadomo o duszach czyśćcowych . Jezus Faustynie mówi na ten temat , i to PO POLSKU , czyli bez tłumacza .

Dokładnie.
Żadna dusza czyśćcowa nie jest opuszczona, precyzyjnie o tym mówi Jezus Wszystkie te dusze są bardzo przeze mnie umiłowane.
Wszystkie są zamknięte w najlitościwszym sercu Jezusa Dzienniczek 1226-1227)

N paź 27, 2013 9:50

Cytuj:
O Maryjo,swym litościwym sercem obejmij dusze zamknięte w ciemnych więzieniach pokuty,a nie mających na ziemi nikogo,kto by o nich pamiętał

Modlitwa błędna. Powodem błedu jest to, ze na tej ziemi Kosciół (czyli my wszyscy) pamietamy w modlitwach o "duszach w czyśccu ciepiących"....nie sa wiec one w żadnym razie "opuszczone i zapomniane"

Co dokładnie udowodniła Alus, cytując św. Faustynę

Cytuj:
Żadna dusza czyśćcowa nie jest opuszczona, precyzyjnie o tym mówi Jezus Wszystkie te dusze są bardzo przeze mnie umiłowane.
Wszystkie są zamknięte w najlitościwszym sercu Jezusa Dzienniczek 1226-1227)

Dyskusja do finału doszła i dalsze jej kontynuowanie jest nie tylko niepotrzebne, ale i niebezpieczne.

P.S.
Najbardziej w tym wszystkim smutne jest to, ze zwracając normalna uwagę w sposób grzeczny i nie napastliwy, zostałem potraktowany z buta i prawie, ze oskarżony o herezję. To smutne....bardzo smutne.
Ale też normalne.....bo dla złego jesteśmy ogromnym cierniem, palimy go swoimi modlitwami jak rozpalonym żelazem.....i bedzie robił wszystko by nas poróżnić.
I to jest to nad czym powinnismy sie wszyscy pomodlic....nad tym by nie dac się złemu.
To moja dodatkowa prywatne intencja, taka na cały czas....

N paź 27, 2013 11:57

ciao,volevo confermare la mia presenza nel gruppo

N paź 27, 2013 18:30

Maurizio napisał(a):
ciao,volevo confermare la mia presenza nel gruppo

Maurizio potwierdza udział w grupie.

A tu coś do posłuchania: http://www.youtube.com/watch?v=f-IzBjTVxJo

"Perché tu sei qui" - Ponieważ Ty jesteś tu"

Chociaż moje oczy nie mogą Cię widzieć, to mogę Cię czuć i wiem, że Ty jesteś tu.
Chociaż moje dłonie nie mogą dotknąć Twego oblicza Panie, wiem, ze Ty jesteś tu.
Moje serce czuje Twoją obecność, bo Ty jesteś tu, bo Ty jesteś tu.
Mogę poczuć Twój majestat, bo Ty jesteś tu, bo Ty jesteś tu.
Moje serce może podziwiać Twe piękno, bo Ty jesteś tu, bo Ty jesteś tu.
Mogę poczuć twoją wielką miłość, bo Ty jesteś tu, bo Ty jesteś tu.

N paź 27, 2013 19:23

Moi Kochani proszę o modlitwę dzisiaj dla naszej Iwonki19 z grupy.O potrzebne siły i łaski.!!!
Bardzo Was o to proszę,może najlepiej módlmy się za nią cały miesiąc listopad.Z Bogiem :!: :!: :!:

N paź 27, 2013 20:13
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 588  Następna strona