Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 14:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Johnny99 napisał(a):
Czy PiS i Ziemkiewicz gardzą, to nie jest mój problem, bo ja na nich nigdy nie głosowałem (Ziemkiewicz chyba nawet nie startował). A ty, Alus? Głosowałaś na kogoś? No właśnie. Naucz się brać odpowiedzialność za swój wybór.

Może i nie głosowałeś na PiS, ale styl reakcji masz pisowski....najlepszą odpowiedzią jest atak.

Cz paź 17, 2013 18:48

Jak zwykle piszesz o sobie - twoja jedyna odpowiedź na jakikolwiek zarzut pod adresem PO brzmi "PiS". Nigdy nie użyłaś innego argumentu.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz paź 17, 2013 18:50
Johnny99 napisał(a):
Jak zwykle piszesz o sobie - twoja jedyna odpowiedź na jakikolwiek zarzut pod adresem PO brzmi "PiS". Nigdy nie użyłaś innego argumentu.

Na każdy argument odpowiesz nie należę do PiS, nie głosuję na PiS, a każdy kto nie kocha PiSu to zakała pozbawiona patriotyzmu.

Cz paź 17, 2013 18:58

Alus napisał(a):
Na każdy argument odpowiesz (...) a każdy kto nie kocha PiSu to zakała pozbawiona patriotyzmu.

Dysponujesz choć jednym cytatem, który by potwierdzał ten zarzut, czy po prostu nie przeszkadza ci fakt, że jawnie kłamiesz i oczerniasz?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz paź 17, 2013 19:01
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Na każdy argument odpowiesz (...) a każdy kto nie kocha PiSu to zakała pozbawiona patriotyzmu.

Dysponujesz choć jednym cytatem, który by potwierdzał ten zarzut, czy po prostu nie przeszkadza ci fakt, że jawnie kłamiesz i oczerniasz?

Ależ oczywiście jako wyborca PO tylko jawnie kłamię i pomawiam. w odróżnieniu od PiS, który ewangelizuje, nigdy nie kłamie i nie pomawia :D

Pt paź 18, 2013 11:07

Pn paź 28, 2013 18:37
Johnny99 napisał(a):

Oskarżanie o pomawianie i oczernianie w przypadku wskazywania niewygodnych faktów o PiS, to typowe skrzywienie zwolenników PiS......coś w rodzaju syndromu Macierewicza.

Wt paź 29, 2013 8:44
Widzę, Alus, że nadal bronisz Platformy antyobywatelskiej jak niepodległości, nic się w Twej mentalności nie zmieniło. Zegarmistrza i innych skorumpowanych karierowiczów też bronisz, jedyną metodą jaką znasz:atakiem na Prawo i Sprawiedliwość?
Zachęcam do przeczytania ostatniej mojej notki na portal salon24:"Bandycka polityka państwa.

So lis 16, 2013 21:27
gita napisał(a):
Widzę, Alus, że nadal bronisz Platformy antyobywatelskiej jak niepodległości, nic się w Twej mentalności nie zmieniło. Zegarmistrza i innych skorumpowanych karierowiczów też bronisz, jedyną metodą jaką znasz:atakiem na Prawo i Sprawiedliwość?
Zachęcam do przeczytania ostatniej mojej notki na portal salon24:"Bandycka polityka państwa.

Nic się nie zmieniło w moim podejściu - nadal nie lubię PiS - i jako alternatywę/przeszkodę na drodze do władzy PiS, wybieram PO.

N lis 17, 2013 13:29

@Alus
Czy puszczanie cały czas tej samej zdartej płyty cię nie męczy?

Napisałaś, że na każdy argument Johnny99 odpowie, że każdy kto nie kocha PiSu to zakała pozbawiona patriotyzmu.
Ani razu tak nie napisał, więc dlaczego twierdzisz, że kiedykolwiek napisze?

Napisałaś o sobie w taki sposób, jakby J99 sugerował, że ty (jako wyborca PO) tylko kłamiesz i pomawiasz.
Kiedy i gdzie? Jeśli nigdy i nigdzie, to skąd to przeczucie, że będzie tak kiedykolwiek?

Napisałaś, jakoby J99 sugerował, że PiS ewangelizuje, nigdy nie kłamie i nie pomawia.
Kiedy i gdzie? Jeśli nigdy i nigdzie, to dlaczego tak piszesz?

Napisałaś w końcu, że [o]skarżanie o pomawianie i oczernianie w przypadku wskazywania niewygodnych faktów o PiS, to typowe skrzywienie zwolenników PiS......coś w rodzaju syndromu Macierewicza.
Czy zdajesz sobie sprawę, że nie J99, ale ty możesz mieć 'syndrom Macierewicza',
skoro tą płytę męczysz i męczysz, podczas gdy konkretów brak,
bo te rzekome "niewygodne fakty" mogą być tylko wytworami twojej wyobraźni?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

N lis 17, 2013 22:25
Elbrus napisał(a):
@Alus
Czy puszczanie cały czas tej samej zdartej płyty cię nie męczy?

Napisałaś, że na każdy argument Johnny99 odpowie, że każdy kto nie kocha PiSu to zakała pozbawiona patriotyzmu.
Ani razu tak nie napisał, więc dlaczego twierdzisz, że kiedykolwiek napisze?

Napisałaś o sobie w taki sposób, jakby J99 sugerował, że ty (jako wyborca PO) tylko kłamiesz i pomawiasz.
Kiedy i gdzie? Jeśli nigdy i nigdzie, to skąd to przeczucie, że będzie tak kiedykolwiek?

Napisałaś, jakoby J99 sugerował, że PiS ewangelizuje, nigdy nie kłamie i nie pomawia.
Kiedy i gdzie? Jeśli nigdy i nigdzie, to dlaczego tak piszesz?

Napisałaś w końcu, że [o]skarżanie o pomawianie i oczernianie w przypadku wskazywania niewygodnych faktów o PiS, to typowe skrzywienie zwolenników PiS......coś w rodzaju syndromu Macierewicza.
Czy zdajesz sobie sprawę, że nie J99, ale ty możesz mieć 'syndrom Macierewicza',
skoro tą płytę męczysz i męczysz, podczas gdy konkretów brak,
bo te rzekome "niewygodne fakty" mogą być tylko wytworami twojej wyobraźni?

Napisałam, że tak postępuje PiS, a nie personalnie J99.
Źle, a może tendencyjnie jednak wybrałeś cytaty z dnia 17.10. i 28.10.2013r
Johnny99 napisał(a):

Pn lis 18, 2013 9:10

Alus napisał(a):
Napisałam, że tak postępuje PiS, a nie personalnie J99.
Ależ jak najbardziej napisałaś, że tak postępuje i/lub będzie postępował Johnny99:
- styl reakcji masz pisowski; zatem skoro PiS w dany sposób postępuje, to w taki sam i J99,
- Na każdy argument odpowiesz (...) - nie PiS odpowie, ale J99 odpowie.

Alus napisał(a):
Źle, a może tendencyjnie jednak wybrałeś cytaty z dnia 17.10. i 28.10.2013r
A z jakich dni powinienem wziąć cytaty, żeby było dobrze?
Jeśli x tygodni temu wskazałaś te "niewygodne fakty", to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby do tej demaskacji zalinkować.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn lis 18, 2013 15:32

Alus napisał(a):
Nic się nie zmieniło w moim podejściu - nadal nie lubię PiS - i jako alternatywę/przeszkodę na drodze do władzy PiS, wybieram PO.

A gdy się zapyta takie osoby, dlaczego nie lubią PiS, to wymieniają szereg powodów, które równie dobrze - albo i lepiej - można by było, co do jednego, przypisać PO.. jest to więc psychoza, a nie racjonalna analiza sytuacji. Oczywiście, riposta będzie tradycyjna: albo "to ty masz psychozę", albo "jeżeli ja mam, to ty też masz". I jest ona w oczywisty sposób niecelna, ponieważ ja nigdy nie wybrałem PiS. CBDU.

Pn lis 18, 2013 21:58

Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

A gdy się zapyta takie osoby, dlaczego nie lubią PiS, to wymieniają szereg powodów, które równie dobrze - albo i lepiej - można by było, co do jednego, przypisać PO.

Np takich powodów, jak plany podniesienia PIT i CIT do 40%, wprowadzenia "karnych podatków", zlikwidowanie (zarżnięcie podatkami) "niepolskich" banków, zlikwidowanie (zarżnięcie podatkami) "niepolskich" hipermarketów, zlikwidowania (zarżnięcie podatkami) giełdy, obniżenia polskiego IEF do poziomu białoruskiego, zakazu robienia zakupów w robotnicze święto 1 maja, wstrzymanie jakichkolwiek inwestycji infrastrukturalnych (także prywatnych), ograniczenie dopuszczalnej wielkości mieszkania do 50m2 "na rodzinę", przesunięcie przedmiotów przyrodniczych i ścisłych w szkole do kategorii drugorzędnych, zlikwidowanie samorządów wszystkich szczebli, obciążenie "bogatych i wpływowych" alimentami na dzieci meneli, zablokowanie rozwoju energetyki jądrowej w Polsce przy równoczesnym ładowaniu budżetowej kasy w kompletnie nieperspektywiczną geotermię, etc...

Wszystko to faktycznie "równie dobrze można by było, co do jednego, przypisać PO". :D :D :D

Cytuj:
ja nigdy nie wybrałem PiS.

Oczywiście. W ogóle nigdzie nie można spotkać kogokolwiek, kto popierałby PIS. Takich osób, przynajmniej w internecie, w ogóle nie ma. :roll:

A nigdy nie popierający PIS J99 jakoś tak dziwnie w każdej dowolnej kwestii zawsze ma to samo zdanie co PIS. Do tego stopnia, że kiedy jeden jedyny raz napisał Johnny99 coś sprzecznego z celami deklarowanymi przez PIS, to pilaster przeżył potężny szok. :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt lis 19, 2013 8:51
Cytuj:
A gdy się zapyta takie osoby, dlaczego nie lubią PiS, to wymieniają szereg powodów, które równie dobrze - albo i lepiej - można by było, co do jednego, przypisać PO..

Czyli wedle Twojej oceny poza personaliami, nic zasadniczego nie różni PiS z PO, wystarczy jedynie zgodnie z własną koncepcją przypisanie powodów.

Cytuj:
Ależ jak najbardziej napisałaś, że tak postępuje i/lub będzie postępował Johnny99:
- styl reakcji masz pisowski; zatem skoro PiS w dany sposób postępuje, to w taki sam i J99,
- Na każdy argument odpowiesz (...) - nie PiS odpowie, ale J99 odpowie.

Skoro nie dyskutuję z PiS-em a z apologetą PiS, to logiczne, że zwracam się personalnie do J99.

Cytuj:
Jeśli x tygodni temu wskazałaś te "niewygodne fakty", to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby do tej demaskacji zalinkować.

Podawałam wiele, ale nic nie poradzę, że każdy link znajdzie interpretację Johnnego 99 zgodną z linią PiS - najczęściej w rodzaju źle zrozumianego sensu wypowiedzi/zachowania.

Wt lis 19, 2013 8:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 71  Następna strona