Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
Autor |
Wiadomość |
gacjan
|
 Re: Okultyzm, magia - zagrożenia człowieka
To była ironia, wyśmiewająca idiotyczne wypowiedzi noOne, jakbyś nie zrozumiał leon999 napisał(a): Alus napisał(a): No tak bł Jan Paweł II wielokrotnie korzystając z pomocy lekarzy nie oddał siebie Maryi, ale okultyzmowi. Prosze to udowodnić!
|
N lis 17, 2013 8:45 |
|
|
|
 |
leon999
|
gacjan napisał(a): To była ironia, wyśmiewająca idiotyczne wypowiedzi noOne, jakbyś nie zrozumiał leon999 napisał(a): Alus napisał(a): No tak bł Jan Paweł II wielokrotnie korzystając z pomocy lekarzy nie oddał siebie Maryi, ale okultyzmowi. Prosze to udowodnić! To ja już się wtym wszystkim pogubiłem. Jedni z drugich wyśmiewają i im wolno. Choć w innym temacie piszą, że tam (niby?) jeżdził do Watykanu okultysta.
|
N lis 17, 2013 12:43 |
|
 |
gacjan
|
@leon Czytaj uważnie posty. noOne zaczął pisać bzdury, że lekarze to naziole i szataniści, no i ironicznie mu odpisano, że jak leczył się u lekarzy to leczył się z okultystą. A sprawa tego terapeuty to "insza inszość". Co do wyśmiewania - noOne sam się o to prosi, tym co pisze.
|
N lis 17, 2013 14:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To ja już się wtym wszystkim pogubiłem. Jedni z drugich wyśmiewają i im wolno. Choć w innym temacie piszą, że tam (niby?) jeżdził do Watykanu okultysta. Do Watykanu energoterapeutę zawiózł ks M. Maliński usiłujący tym sposobem pomóc swemu przyjacielowi bł Janowi Pawłowi II. Równolegle ksiądz pisząc o tym nie określa czy było to za zgodą papieża, czy tylko jego osobista decyzja. Raczej to drugie, ujawnia bowiem, że bioenergoterapeuta utyskiwał, iż niewiele może pomóc z racji zupełnego braku zainteresowania papieża tą "kuracją". gacjan wyczerpująco wyjaśnił sens mojego postu, więc nie będę się powtarzać. Na wypowiedzi onOno i innych userów bazujących na anonimowych "objawieniach" wieszczących wszelkiego rodzaju katastrofy i rychły koniec świata, odpowiedzią są słowa papieża Franciszka - Maryja jest matką i kocha nas wszystkich, nie jest jednak naczelnikiem poczty rozsyłającym codziennie wiadomości, homilia w Domu św Anny, 14.11.2013r.
|
N lis 17, 2013 14:51 |
|
 |
Qwerty2011
|
Alus napisał(a): odpowiedzią są słowa papieża Franciszka - Maryja jest matką i kocha nas wszystkich, nie jest jednak naczelnikiem poczty rozsyłającym codziennie wiadomości, homilia w Domu św Anny, 14.11.2013r. Papież uświadomił mi znaczenie jeszcze jednego fragmentu Ewangelii: Cytuj: Mk 13 21 I jeśliby wtedy ktoś wam powiedział: Oto tu jest Mesjasz, oto tam: nie wierzcie. 22 Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy, a czynić będą znaki i cuda, żeby wprowadzić w błąd, jeśli to możliwe, wybranych. 23 Wy przeto uważajcie! Wszystko wam przepowiedziałem. Faktycznie nie pomyślałem, że może tu chodzić o mnożenie się różnego rodzaju objawień. Jest ich takie zatrzęsienie, że faktycznie Mesjasz jest to tu to tam (co chwile jakieś nowe "widzenie"). Można się w tym pogubić i stracić głowę w pogoni za nowymi orędziami.
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
N lis 17, 2013 19:23 |
|
|
|
 |
TQu
|
Alus napisał(a): Raczej to drugie, ujawnia bowiem, że bioenergoterapeuta utyskiwał, iż niewiele może pomóc z racji zupełnego braku zainteresowania papieża tą "kuracją". Ściemniasz jak zwykle, zatem po co pojechał ten sam okultysta drugi raz do Watykanu ?
|
Pn lis 18, 2013 11:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
TQu napisał(a): Alus napisał(a): Raczej to drugie, ujawnia bowiem, że bioenergoterapeuta utyskiwał, iż niewiele może pomóc z racji zupełnego braku zainteresowania papieża tą "kuracją". Ściemniasz jak zwykle, zatem po co pojechał ten sam okultysta drugi raz do Watykanu ? Nie wiem po co. może po to aby się dowartościować http://www.malinski.pl/?inc=read&id=325Uderz w stół i...TQu błyskawicznie zjawia się i staje w obronie okultyzmu, ezoteryki.
|
Pn lis 18, 2013 11:19 |
|
 |
TQu
|
Alus napisał(a): TQu napisał(a): Alus napisał(a): Raczej to drugie, ujawnia bowiem, że bioenergoterapeuta utyskiwał, iż niewiele może pomóc z racji zupełnego braku zainteresowania papieża tą "kuracją". Ściemniasz jak zwykle, zatem po co pojechał ten sam okultysta drugi raz do Watykanu ? Nie wiem po co. może po to aby się dowartościować Kpisz, a sam ks. Maliński pewnie łże....? Pisałem w tej sprawie do redakcji miesięcznika Uzdrawiacz i otrzymałem właśnie odpowiedz, że to był Ryszard Bąk. Dodali też, że w tym samym celu Watykan odwiedzilo jeszcze dwóch innych "okultystów". Pozdrawiam
|
Pn lis 18, 2013 11:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Kpisz, a sam ks. Maliński pewnie łże....? Pisałem w tej sprawie do redakcji miesięcznika Uzdrawiacz i otrzymałem właśnie odpowiedz, że to był Ryszard Bąk. Dodali też, że w tym samym celu Watykan odwiedzilo jeszcze dwóch innych "okultystów". Pozdrawiam Bo "Uzdrawiacz" jako jedyne medium pisze jedynie prawdę. Byli bioenergoterapeuci opowiadający o trudnościach duchowych w okresie kiedy uprawiali "uzdrawianie", oczywiście kłamią.
|
Pn lis 18, 2013 12:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Alus, spokojnie. Nie mam pojecia czy to prawda z papiezem, czy nie, ale w latach osiemdziesiatych koscioly w Polsce byly otwarte dla Harrisa i innych. Problem (duchowy) zauwazono dopiero pozniej. Wtedy wielu wierzylo, ze oni po porstu lecza i nikt sie nie zastanawial jak i czym. Nie mowiac o tym, z eegzorcystow bylo jak na lekarstwo i raczej byli symbolicznie. Jezeli sprawa dotyczy (wczesnych) lat osiemdziesiatych, to jest jak najbardziej prawdopodobna. Pytanie: co z tego by wynikalo dla (swietosci) papieza? Wedlug mnie - nic.
|
Pn lis 18, 2013 12:11 |
|
 |
TQu
|
Kael napisał(a): @Alus, spokojnie. Nie mam pojecia czy to prawda z papiezem, czy nie, ale w latach osiemdziesiatych koscioly w Polsce byly otwarte dla Harrisa i innych. Problem (duchowy) zauwazono dopiero pozniej. Wtedy wielu wierzylo, ze oni po porstu lecza i nikt sie nie zastanawial jak i czym. Nie mowiac o tym, z eegzorcystow bylo jak na lekarstwo i raczej byli symbolicznie. Jezeli sprawa dotyczy (wczesnych) lat osiemdziesiatych, to jest jak najbardziej prawdopodobna. Pytanie: co z tego by wynikalo dla (swietosci) papieza? Wedlug mnie - nic. Naturalnie, że nic nie wynika. JPII był wielki, nikt i nic mu nie moglo zagrozić, był z całą mocą wymodlony. Wystarczy przyznać rację, powiedzieć slowo przepraszam, a nie brnąć w zaparte przy okazji wysmiewająć wypowiedzi noOne.
|
Pn lis 18, 2013 13:12 |
|
 |
TQu
|
Alus napisał(a): Byli bioenergoterapeuci opowiadający o trudnościach duchowych w okresie kiedy uprawiali "uzdrawianie", oczywiście kłamią. Nie wiem kto tu klamie. Pogubiłaś się. Alus napisał(a): Ale zapewniam Cię, w żadnej chorobie ani mąż, ani ja nie szukaliśmy i nie będziemy szukać pomocy u homeopatów, bioenergoterapeutów. Przypomnę co pisalaś, mąż przebywając na kontrakcie w pracy w ZSRR łyknął bakcyla Kaszpirowskiego. Z tym, że "leczył się" przed ekranem TV...znane adin..dwa..tri....[/quote]
|
Wt lis 26, 2013 9:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
TQu napisał(a): Alus napisał(a): Byli bioenergoterapeuci opowiadający o trudnościach duchowych w okresie kiedy uprawiali "uzdrawianie", oczywiście kłamią. Nie wiem kto tu klamie. Pogubiłaś się. Nic nie poradzę, ze nie rozumiesz pisanego tekstu.... byli bioenergoterapeuci - czyli ci, co już nie parają się magią, dają świadectwa. Cytuj: Przypomnę co pisalaś, mąż przebywając na kontrakcie w pracy w ZSRR łyknął bakcyla Kaszpirowskiego. Z tym, że "leczył się" przed ekranem TV...znane adin..dwa..tri.... Powtarzasz się i to już w kolejnym wątku... mantra???
|
Wt lis 26, 2013 12:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): [ Cytuj: Przypomnę co pisalaś, mąż przebywając na kontrakcie w pracy w ZSRR łyknął bakcyla Kaszpirowskiego. Z tym, że "leczył się" przed ekranem TV...znane adin..dwa..tri.... Powtarzasz się i to już w kolejnym wątku... mantra??? Raczej brakuje mu argumentów 
|
Wt lis 26, 2013 13:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@TQu, post poszedł do kosza, a jak tak dalej będzie to w końcu dostaniesz bana za notoryczne śmiecenie uwagami osobistymi poza przeznaczonym do tego wątkiem.
|
Śr lis 27, 2013 8:14 |
|
|
|