Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Lurker
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Nie zamierzam się upierać, że jest on straszny w sposób obiektywny; po prostu dzielę się osobistym wrażeniem. Chociaż przyznaję, przyszło mi do głowy, że może to być wynik tego, że narracja w Izraelu stała jeszcze na niskim poziomie, że język przekazu też ewoluował - kulturowo - przez te dwa tysiące lat. Że nasz współczesny jest bardziej soczysty. Bo skądinąd podobnie męczyłem się z Iliadą. I też jej nie skończyłem, czeka na półce na lepszy dzień.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
N lis 24, 2013 16:39 |
|
|
|
 |
slowianski2
|
Dodajmy język opisujący wydarzenia w kompletnie innych czasach i części świata, dla wielu z nas całkiem obcych.
|
N lis 24, 2013 16:45 |
|
 |
Gorgiasz
|
Cytuj: Bo skądinąd podobnie męczyłem się z Iliadą. I też jej nie skończyłem, czeka na półce na lepszy dzień. Jeśli Cię to pocieszy, to przyznam się, że do Iliady jak również do Odysei zabierałem się kilka razy i zawsze kończyło się na kilku stronach  .
_________________ http://chomikuj.pl/LittoStrumienski/Genesis+-+propozycja+nowej+interpretacji,3484705218.pdf
|
N lis 24, 2013 16:46 |
|
|
|
 |
Lurker
|
 Re: Wyzwolenie seksualne - efekty praktyczne
sharp7 napisał(a): Mógłbym odpisać, ale nie chce się narażać na kolejną dawkę feministycznej zatwardziałości i jadu. Szkoda mojego serca i nerwów. Oj, biedny ty. A nie mogłeś po prostu napisać że jestem chamem, a szlachcic z chamem nie dyskutuje? Sens byłby ten sam: rozmawiamy ze sobą my, ludzie, a ty, istoto podrzędnego gatunku, milcz i słuchaj jak rozmawiają ze sobą dobrze urodzeni. Kurza twarz, jak ja tej Polski czasami nie cierpię...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pt lis 29, 2013 15:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Uuu chyba leki się skończyły... . Jak ktoś rozumie to niech przetłumaczy, bo nie łapie tej dwubiegunowości.
|
Pt lis 29, 2013 15:11 |
|
|
|
 |
Lurker
|
W ten sam deseń, tylko już szablą. A zauważyłeś, że nie kryję się specjalnie z tym, że faktycznie się leczę? Lekarka przyjdzie dziewiątego. I nie, nie skończyły się.
|
Pt lis 29, 2013 15:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Myśle, że powinieneś jeszcze raz przeczytać to co napisałem, przejrzeć wcześniejsze strony i zreflektować się, bo ten tekst z chamem i Polską to jakaś abstrakcja. A o chorobie nie wiedziałem, przykro mi i przepraszam jeśli poczułeś się urażony, ale nie czytuje twoich wpisów, bo nie daje rady. Pomodle się o twoje zdrowie i nawrócenie.
|
Pt lis 29, 2013 15:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Medieval_man! Gratuluję awansu  .  @down: na moda.
Ostatnio edytowano Pt lis 29, 2013 22:22 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pt lis 29, 2013 22:12 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Jakiego awansu?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt lis 29, 2013 22:19 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Val napisał(a): @Medieval_man! Gratuluję awansu  .  @down: na moda. Dziękuję. Rozumiem, że gratulujesz mi obowiązków 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pt lis 29, 2013 23:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Val napisał(a): @Medieval_man! Gratuluję awansu  .  @down: na moda. Dziękuję. Rozumiem, że gratulujesz mi obowiązków  To wpadłeś, jak śliwka w kompot. Wyrazy współczucia.
|
Pt lis 29, 2013 23:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Val napisał(a): @Medieval_man! Gratuluję awansu  .  @down: na moda. Dziękuję. Rozumiem, że gratulujesz mi obowiązków  Dostałeś propozycję nie do odrzucenia?  .
|
Pt lis 29, 2013 23:36 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: Dziękuję. Rozumiem, że gratulujesz mi obowiązków Chce sie podchlibic. To proste.  Ja cie popieram, niech wiecej "meskosci" zdominuje forum! Baby sa nieobliczalne. 
|
Pt lis 29, 2013 23:37 |
|
 |
lokis
|
No prosze! Nawet gangsterka im odpowiada!
|
Pt lis 29, 2013 23:38 |
|
 |
Asienkka
|
lokis napisał(a): Cytuj: Dziękuję. Rozumiem, że gratulujesz mi obowiązków Chce sie podchlibic. To proste.  Ja cie popieram, niech wiecej "meskosci" zdominuje forum! Baby sa nieobliczalne.  Lokis... Ty się kiedyś doigrasz  A ja powołam się wtedy na Twoje słowa o nieobliczalności 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
So lis 30, 2013 0:05 |
|
|
|