Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 16:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Ze srodel ktorych podac nie moge (tajemnica dziennikarska, dobro panstwa, jednostki specjalne, spowiedz i inne, lansowane przez trzymajacych nas w szachu), doszly mnie sluchy o atakach gendera na Podkarpaciach. Podobno gender wybiega z bram kamienic i pozera ksiazeczki do nabozenstwa katolikom. Co na to Panstwo? Gdzie Komisja Sejmowa ?!!
Czy juz mi nie dane dozyc czasow komuny 2, gdzie wszystko bylo super, a w przyszlej pieciolatce super-hiper?
Zle to, zle tamto i to w kraju katolickim!
Mam pretensje do katolikow, kiedys zylem spokojniej, teraz gendery, diably, cywilizacja smierci itp. Do d... z taka wolnoscia! :(

So lis 30, 2013 0:10
Val napisał(a):
@Medieval_man!

Gratuluję awansu :). :zdrowie:

Szkoda, że się o marne piwo nie założyłam :x Wiedziałam, że @Val pierwsza zauważy, z jednodniowym opóźnieniem, ale jednak pierwsza.

lokis napisał(a):
Podobno gender wybiega z bram kamienic i pozera ksiazeczki do nabozenstwa katolikom
:D
(żeby jeszcze lokis potrafił poruszać się w podobnych granicach, ale niestety zdarza mu się przeholować... i co tu z nim robić)

So lis 30, 2013 8:25

MARIEL napisał(a):
Szkoda, że się o marne piwo nie założyłam :x Wiedziałam, że @Val pierwsza zauważy, z jednodniowym opóźnieniem, ale jednak pierwsza.

Chyba tylko osoba spoza Forum mogłaby być drugą stroną takiego zakładu ;-)

So lis 30, 2013 10:21
Dlaczego? Myślałam o gronie moderacji.

So lis 30, 2013 10:28

Serio? Ktoś z moderacji chciałby obstawić zakład przeciwko Val? :shock:

So lis 30, 2013 10:36
@SweetChild, dajże mi spokój bo jeszcze kawy dziś nie było :D O co Ci chodzi z tym przeciwko??
Zakład brzmiałby: który z userów pierwszy zauważy nowego moda (i ewentualne typowanie).
Aaaa, już chyba rozumiem, no ale jestem usprawiedliwiona, nie było zastrzyku kofeinowego :razz:

So lis 30, 2013 10:38

Dziękuję wszystkim, z którymi dane było mi dyskutować na tym forum. Pomimo, że dobre doświadczenia zdecydowanie przeważają nad złymi, odchodzę z Forum. Nick pozostaje, będę z niego korzystał w dalszym ciągu przy komentowaniu tekstów na stronie GN. Niestety nie mogę pozostawać na forum, gdzie toleruje się agresywne i chamskie ataki na ludzi wierzących, ot choćby ostatnie wypowiedzi o "systemie waszych urojeń" jak danbog określa chrześcijaństwo. W związku z faktem, że moderacja pozostawia takie wypowiedzi zupełnie bez echa, nie ma żadnej reakcji na wcześniejsze zgłoszenia w tej sprawie, rozumiem, że chrześcijański charakter portalu i zapisane w jego regulaminie zasady pozostają tylko luźnymi deklaracjami. Dziękuję i życzę powodzenia.

So lis 30, 2013 10:52

MARIEL napisał(a):
O co Ci chodzi z tym przeciwko??
Zakład brzmiałby: który z userów pierwszy zauważy nowego moda (i ewentualne typowanie).
Aaaa, już chyba rozumiem, no ale jestem usprawiedliwiona, nie było zastrzyku kofeinowego :razz:

Właśnie, wystarczy sobie wyobrazić, jak miałby taki zakład wyglądać w praktyce. Zaryzykuję stwierdzenie, że mod, który nie typowałby Val, nie nadaje się na moda :lol:

A w całym tym zamieszaniu zapomniałem o gratulacjach dla medieval_mana :oops: Lepiej późno niż wcale: medieval_man - gratuluję i życzę powodzenia :) I pamiętaj, nigdy nie zakładaj się przeciwko Val ;-)

So lis 30, 2013 11:12
MARIEL napisał(a):
Szkoda, że się o marne piwo nie założyłam

MARIEL znalazła darmowy sposób na zapełnienie domowego barku z okazji zbliżającego się Sylwestra? :clever:

MARIEL napisał(a):
z jednodniowym opóźnieniem

:shock:
W takim razie domagam się od moderacji oficjalnej prezentacji nowo wybranych modów, żeby później nie było, że składam gratulacje z opóźnionym zapłonem, to przeca fa pas :P

So lis 30, 2013 16:14
Ech...nie mam żadnego barku. Wszystko schodzi na bieżąco ;)

Obrazek

So lis 30, 2013 16:16
Moderator

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
danbog napisał(a):

Dlatego uważam że mało co jest tak potrzebne wierzącym jak krytyka niewierzących .
Bez niej dalej bylibyście na poziomie plemion pasterskich z przed 2000 lat , wciąż kamienowalibyście się nawzajem i palili na stosach , prowadząc święte wojny i poszukując wytłumaczenia otaczającego was świata w tradycji religijnej , a nie w zobiektywizowanej rzeczywistości .

Co prawda zwracasz sie do Mariel, ale wtrącę swoje trzy grosze....
Wytłumaczenie otaczającego świata otrzymałeś w głównej mierze dzięki wierzącym, dzięki chrześcijaństwu, które w Europie było przez wieki jedyną ostoją wiedzy, nauki, badań, szkolnictwa, bibliotek.

Wt gru 10, 2013 17:19
Zobacz profil WWW

Jako osoba wierząca, a więc według danboga osobnik pełen urojeń w dodatku z mentalnością gwałciciela, a także w przeświadczeniu, że normy językowe nie są obowiązujące, przynajmniej wobec danboga na tym forum (wszak jemu obrażanie i łamanie norm uchodzi na sucho) napisze krótko:danbog [...] Być może używam języka ostrego [ i wprost nazywam rzeczy po imieniu ] , jednak uważam że jest to konieczne by "wstrząsnąć" rozmówcą na tyle , by zaczął się zastanawiać w co wierzy i dlaczego
Mam nadzieję, że moderacja potraktuje mnie równie łagodnie jak danboga.

Ostatnio edytowano Wt gru 10, 2013 18:35 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

- obraźliwe słownictwo

Wt gru 10, 2013 18:32
Cytuj:
Być może używam języka ostrego [ i wprost nazywam rzeczy po imieniu ] , jednak uważam że jest to konieczne by "wstrząsnąć" rozmówcą na tyle , by zaczął się zastanawiać w co wierzy i dlaczego . Jakie są konsekwencje jego wiary .

Aby nazywać rzeczy po imieniu należy wprzódy znać owo imię.
W przeciwnym wypadku jest to tylko buńczuczne wywijanie pustosłowiem, które nie wstrząsa, ale budzi politowanie.

Wt gru 10, 2013 19:18

Brunero !

Chyba umknęło ci meritum wypowiedzi , bo właściwie nic nie powiedziałeś .

Wt gru 10, 2013 20:25

Pozdrowienia dla Wszystkich forumowiczów. Święta Bożego Narodzenia (oryginalnie chodzi o Mitrę, oczywiście, choć kto dziś wie, że to jego narodziny naprawdę świętowano pod koniec grudnia, a rocznicę urodzin Jezusa przesunięto z wiosny/lata tylko po to by wykorzenić Mitrę z ludzkiej pamięci - jak widać prawie się udało...) minęły, więc korzystając z chwili wolnego pomyślałem, że Was odwiedzę. Tęskniliście?

N gru 29, 2013 0:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 498  Następna strona