Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
lokis
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Ze srodel ktorych podac nie moge (tajemnica dziennikarska, dobro panstwa, jednostki specjalne, spowiedz i inne, lansowane przez trzymajacych nas w szachu), doszly mnie sluchy o atakach gendera na Podkarpaciach. Podobno gender wybiega z bram kamienic i pozera ksiazeczki do nabozenstwa katolikom. Co na to Panstwo? Gdzie Komisja Sejmowa ?!! Czy juz mi nie dane dozyc czasow komuny 2, gdzie wszystko bylo super, a w przyszlej pieciolatce super-hiper? Zle to, zle tamto i to w kraju katolickim! Mam pretensje do katolikow, kiedys zylem spokojniej, teraz gendery, diably, cywilizacja smierci itp. Do d... z taka wolnoscia! 
|
So lis 30, 2013 0:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): @Medieval_man! Gratuluję awansu  .  Szkoda, że się o marne piwo nie założyłam  Wiedziałam, że @Val pierwsza zauważy, z jednodniowym opóźnieniem, ale jednak pierwsza. lokis napisał(a): Podobno gender wybiega z bram kamienic i pozera ksiazeczki do nabozenstwa katolikom (żeby jeszcze lokis potrafił poruszać się w podobnych granicach, ale niestety zdarza mu się przeholować... i co tu z nim robić)
|
So lis 30, 2013 8:25 |
|
 |
SweetChild
|
MARIEL napisał(a): Szkoda, że się o marne piwo nie założyłam  Wiedziałam, że @Val pierwsza zauważy, z jednodniowym opóźnieniem, ale jednak pierwsza. Chyba tylko osoba spoza Forum mogłaby być drugą stroną takiego zakładu 
|
So lis 30, 2013 10:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlaczego? Myślałam o gronie moderacji.
|
So lis 30, 2013 10:28 |
|
 |
SweetChild
|
Serio? Ktoś z moderacji chciałby obstawić zakład przeciwko Val? 
|
So lis 30, 2013 10:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@SweetChild, dajże mi spokój bo jeszcze kawy dziś nie było  O co Ci chodzi z tym przeciwko?? Zakład brzmiałby: który z userów pierwszy zauważy nowego moda (i ewentualne typowanie). Aaaa, już chyba rozumiem, no ale jestem usprawiedliwiona, nie było zastrzyku kofeinowego 
|
So lis 30, 2013 10:38 |
|
 |
brunero
|
Dziękuję wszystkim, z którymi dane było mi dyskutować na tym forum. Pomimo, że dobre doświadczenia zdecydowanie przeważają nad złymi, odchodzę z Forum. Nick pozostaje, będę z niego korzystał w dalszym ciągu przy komentowaniu tekstów na stronie GN. Niestety nie mogę pozostawać na forum, gdzie toleruje się agresywne i chamskie ataki na ludzi wierzących, ot choćby ostatnie wypowiedzi o "systemie waszych urojeń" jak danbog określa chrześcijaństwo. W związku z faktem, że moderacja pozostawia takie wypowiedzi zupełnie bez echa, nie ma żadnej reakcji na wcześniejsze zgłoszenia w tej sprawie, rozumiem, że chrześcijański charakter portalu i zapisane w jego regulaminie zasady pozostają tylko luźnymi deklaracjami. Dziękuję i życzę powodzenia.
_________________ laudare benedicere praedicare
|
So lis 30, 2013 10:52 |
|
 |
SweetChild
|
MARIEL napisał(a): O co Ci chodzi z tym przeciwko?? Zakład brzmiałby: który z userów pierwszy zauważy nowego moda (i ewentualne typowanie). Aaaa, już chyba rozumiem, no ale jestem usprawiedliwiona, nie było zastrzyku kofeinowego  Właśnie, wystarczy sobie wyobrazić, jak miałby taki zakład wyglądać w praktyce. Zaryzykuję stwierdzenie, że mod, który nie typowałby Val, nie nadaje się na moda  A w całym tym zamieszaniu zapomniałem o gratulacjach dla medieval_mana  Lepiej późno niż wcale: medieval_man - gratuluję i życzę powodzenia  I pamiętaj, nigdy nie zakładaj się przeciwko Val 
|
So lis 30, 2013 11:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Szkoda, że się o marne piwo nie założyłam MARIEL znalazła darmowy sposób na zapełnienie domowego barku z okazji zbliżającego się Sylwestra?  MARIEL napisał(a): z jednodniowym opóźnieniem W takim razie domagam się od moderacji oficjalnej prezentacji nowo wybranych modów, żeby później nie było, że składam gratulacje z opóźnionym zapłonem, to przeca fa pas 
|
So lis 30, 2013 16:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ech...nie mam żadnego barku. Wszystko schodzi na bieżąco ;) 
|
So lis 30, 2013 16:16 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
danbog napisał(a): Dlatego uważam że mało co jest tak potrzebne wierzącym jak krytyka niewierzących . Bez niej dalej bylibyście na poziomie plemion pasterskich z przed 2000 lat , wciąż kamienowalibyście się nawzajem i palili na stosach , prowadząc święte wojny i poszukując wytłumaczenia otaczającego was świata w tradycji religijnej , a nie w zobiektywizowanej rzeczywistości . Co prawda zwracasz sie do Mariel, ale wtrącę swoje trzy grosze.... Wytłumaczenie otaczającego świata otrzymałeś w głównej mierze dzięki wierzącym, dzięki chrześcijaństwu, które w Europie było przez wieki jedyną ostoją wiedzy, nauki, badań, szkolnictwa, bibliotek.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt gru 10, 2013 17:19 |
|
 |
brunero
|
Jako osoba wierząca, a więc według danboga osobnik pełen urojeń w dodatku z mentalnością gwałciciela, a także w przeświadczeniu, że normy językowe nie są obowiązujące, przynajmniej wobec danboga na tym forum (wszak jemu obrażanie i łamanie norm uchodzi na sucho) napisze krótko:danbog [...] Być może używam języka ostrego [ i wprost nazywam rzeczy po imieniu ] , jednak uważam że jest to konieczne by "wstrząsnąć" rozmówcą na tyle , by zaczął się zastanawiać w co wierzy i dlaczego Mam nadzieję, że moderacja potraktuje mnie równie łagodnie jak danboga.
_________________ laudare benedicere praedicare
Ostatnio edytowano Wt gru 10, 2013 18:35 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz
- obraźliwe słownictwo
|
Wt gru 10, 2013 18:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Być może używam języka ostrego [ i wprost nazywam rzeczy po imieniu ] , jednak uważam że jest to konieczne by "wstrząsnąć" rozmówcą na tyle , by zaczął się zastanawiać w co wierzy i dlaczego . Jakie są konsekwencje jego wiary . Aby nazywać rzeczy po imieniu należy wprzódy znać owo imię. W przeciwnym wypadku jest to tylko buńczuczne wywijanie pustosłowiem, które nie wstrząsa, ale budzi politowanie.
|
Wt gru 10, 2013 19:18 |
|
 |
danbog
|
Brunero !
Chyba umknęło ci meritum wypowiedzi , bo właściwie nic nie powiedziałeś .
_________________ -p => [ p => q ]
|
Wt gru 10, 2013 20:25 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Pozdrowienia dla Wszystkich forumowiczów. Święta Bożego Narodzenia (oryginalnie chodzi o Mitrę, oczywiście, choć kto dziś wie, że to jego narodziny naprawdę świętowano pod koniec grudnia, a rocznicę urodzin Jezusa przesunięto z wiosny/lata tylko po to by wykorzenić Mitrę z ludzkiej pamięci - jak widać prawie się udało...) minęły, więc korzystając z chwili wolnego pomyślałem, że Was odwiedzę. Tęskniliście?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N gru 29, 2013 0:49 |
|
|
|