Wyzwolenie seksualne - efekty praktyczne
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wyzwolenie seksualne - efekty praktyczne
Ciekawe, ze i dzis wielu mezczyzn reaguje jak Adam w raju: “kobieta, ktora postawiles przy mnie zwiodla mnie i zjadlem“. Pretensje do Pana Boga wnosza. Za to z raju wylecieli ale dalej beda brnac w zaparte, ze oni nic na to nie poradza, ze ich Pan Bog stworzyl wzrokowcami. To kobieta ma ich nie kusic! Ciagle jak dzieci.
|
N gru 01, 2013 14:43 |
|
|
|
 |
jesienna
|
quas napisał(a): jesienna napisał(a): Papież pisze wyłącznie o "niemoralnej modzie" wskazując na modę kobiecą i zajmuje się wyłącznie kobietami. Wyraźnie widoczny jest stereotyop: mężczyzna ten narażony na pokusy i "kobieta" która kusi strojem, o kuszeniu kobiet przez mężczyzn ani słowa A możesz powiedzieć jaka moda męska Ciebie kusi do grzechu, nieczystych myśli  Bo to że jak kobieta odsłoni to i owo,i to kusi mężczyzn to jest wiadome od wieków. Taka natura mężczyzn i kobiet, że to kobiety są tym pięknem i swoim wyglądem i urodą dużo bardziej działają na facetów niż miałoby to być na odwrót. Jeżeli masz pretensje o to, to chyba do Boga że tak nas stworzył. Analogicznie jak kobieta pokaże zgrabne nogi to działa to na facetów którzy są wzrokowcami, a kobiety nie. Więc pretensje do Boga. Kobieta która odkrywa swoje nogi, piękna i zgrabna, może kusić mężczyzn. Rozumiem że Ciebie do nieczystych myśli w tym samym stopniu może sprowadzać widok owłosionych nóg facetów. Sory ale ani to kobiece myślenie ani męskie. Masz jakieś pretensje, żale do papieża że mówiąc o nieskromnej modzie odniósł się do kobiet  Masz żal że nie ma tu znaku równości między kobietami i mężczyznami  Tego znaku nigdy nie było i nie będzie i swoje pretensje kieruj do samego Boga za to że właśnie kobiety stworzył płcią piękną, za to że różnicie się od facetów, że facecie są bardziej wzrokowcami kobiety nie, że inczej na siebie działamy, myślimy i widzimy. Nie rób na siłe z kobiet facetów. Jeżeli podnieca i kusi Cię widok owłosionych męskich nóg na mieście, gołych i owłosionych męskich klat na plaży czy w lato na boisku i chciałabyś się w tym porównywać do facetów których podnieca i kusi widok pięknych i zgrabnych kobiecyh nóg, nie mówiąc już o dekolcie, to jest to raczej bliższe feministkom które tak naprawdę niszczą kobiecość niż postrzeganiu normalnych kobiet. Nie ma, nie było i nie będzie tu nigdy znaku równości między kobietami i mężczyznami, a pretensje za to do samego Boga, nie do papieża który wyraził prawdę. Odnoszę się tu do Twojego żalu co do braku równości między kuszącym i prowokującym ubraniem kobiet, a mężczyzn. Nie czytałeś najwyraźniej moich postów - wiadomo co dziala na kobiet - cialo mężczyzny nie jest to jednym z ważniejszych "wabików", pisalam o tym na kobiety działa pozycja spoleczna, zamożność (pisalam o tym) a poza tym tembr głosu na przyklad (co do wyglądu - wzrost i umięśniona sylwetka też działa) nie czytałaś - więc powtorzę (i uzupełnię trochę) dlaczego nikt nie wpadł na pomysł zakazania prezentowania "wabików" seksualnych przez mężczyzn? dlaczego mężczyzna w stroju biznesmena w drogim samochodzie nie spotyka się z potępieniem - przecież prezentuje "wabiki" seksualne dokladnie jak kobieta prezentuje swój "wabik" jakim jest jej ciało czy ktoś cos slyszal, że "nieskrome i nieprzyzwoite" jest noszenie obcislych koszulek, żeby zaprezentowaniamuskulatury, czy podkreślanie swojej zamozności czy pozycji społecznej??
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
N gru 01, 2013 15:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): @quas, a jeśli jej nie podnieca, jeżeli tego rodzaju wabiki nie działają na kobiety (kwestia dyskusyjna) to znaczy, że już wolno wam biegać z przyrodzeniem na wierzchu? Heh mówisz o gejach ? Rozumiem że to takie pół żartem, ale też o to mi chodzi. Raczej większość kobiet w rozmowie będzie mówiło że takie wabiki na nie nie działają, już raczej byłby to odstraszacz i to skuteczny. Faceci inaczej reagują. MARIEL napisał(a): Jak już przykładać jakąś miarę, to jednaką do wszystkich. Obowiązuje skromność w ubiorze, to niech obowiązuje wszystkich. Koniec z rozchełstanymi koszulami, nie ma to tamto ten tego  Właśnie tu nie ma w tym przypadku jednakiej miary i nigdy nie było. Jeżeli miała by być jednaka miara to kobiety musiałby chodzić na plaży z gołymi cyckami, podniecać się widokami owłosionych nóg facetów i za nimi się oglądać, musiałby by być płcią brzydką a nie piękną. Naprawdę chcesz tu znaku równości  Kiedyś dużo grałem z chłopakami na boisku w kosza i jak było lato to się grało bez koszulek. No i co, nie było w tym nic dziwnego, chłopaki grali bez koszulek, nic nienormalnego. I teraz Ty chcesz postawić tu znak równości. A więc jest lato i dziewczyny najczęsciej grały w siatkówke, więc tak samo by było jakby posiągały koszulki, staniki i gołymi cycami grały w piłke. Dalej uważasz że można postawić znak równości w ubiorze kobiet i mężczyzn  Jesienna No i co z tego że facet ma drogi samochód i jest biznesmenem, przecież nie w tym nic złego. Natomiast jak kobieta chodzi pół naga po mieście to jest to złe dla niej i zgorszenie dla innych.
|
N gru 01, 2013 16:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A epatowanie bogactwem myslisz, ze nikogo nie gorszy? Znowu napiszesz, ze mam miec pretensje do Pana Boga, ze mezczyzna musi pokazywac swoj status spoleczny, bo tak go stworzono?
|
N gru 01, 2013 16:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael Sorry, ale mnie nie gorszy to że ktoś ma fajny samochód, fajny dom, prowadzi firmę która daje mu zyski, i ogólnie jak się komuś dobrze powodzi. Ciebie to gorszy  Poza tym dosyć urojone jest zwalanie tego na facetów. Tak samo kobiety mogą być bogate i też nie brakuje takich co lubią się szczycić swoim bogactwem. Jakoś kobiety wcale nie są w tym lepsze od facetów. To już absurdalne zarzuty wyciąganie do bezsensownej wojenki kobiety vs. mężczyzni.
|
N gru 01, 2013 22:31 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Ale tu nie chodzi o to, że imponowanie gorszy wprost, tylko że wywołuje zgorszenie kusząc kobiety do grzechu. Nie czytałeś nas uważnie? Kobiety pociąga pozycja. To się bardzo ładnie wyjaśnia gruncie ewolucyjnym: ciało, ponieważ od ciała zalezy los płodu i niemowlęcia, oraz ranga w hierarchii, ponieważ od rangi zależy dostatek pożywienia do odkarmienia potomstwa. Dlaczego więc tylko kobieta ma wygaszać swoją atrakcyjność - mężczyzna zaś, jak sam piszesz, nie musi?
Nie chodzi o równość - tylko o równoważność.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
N gru 01, 2013 22:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): Ale tu nie chodzi o to, że imponowanie gorszy wprost, tylko że wywołuje zgorszenie kusząc kobiety do grzechu. Nie czytałeś nas uważnie? Kobiety pociąga pozycja. To się bardzo ładnie wyjaśnia gruncie ewolucyjnym: ciało, ponieważ od ciała zalezy los płodu i niemowlęcia, oraz ranga w hierarchii, ponieważ od rangi zależy dostatek pożywienia do odkarmienia potomstwa. Dlaczego więc tylko kobieta ma wygaszać swoją atrakcyjność - mężczyzna zaś, jak sam piszesz, nie musi?
Nie chodzi o równość - tylko o równoważność. To niech się wypowiedzą nasze panie  . Którą z was pociąga pozycja, która z was leci na pozycję, szelest banknotów że nogi wam same miękną  Bo mam wrażenie że jest to tak przedstawiane jakbyście rzucały się facetom na szyje, ale tym z pozycją. Nie róbcie z kobiet wyrachowanych egoistek. Ja bynajmniej nie ma takiego zdania o ogóle kobiet, żeby tak to wyciągać do takiej rangi.
|
N gru 01, 2013 22:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): To niech się wypowiedzą nasze panie  . Którą z was pociąga pozycja, która z was leci na pozycję, szelest banknotów że nogi wam same miękną  Bo mam wrażenie że jest to tak przedstawiane jakbyście rzucały się facetom na szyje, ale tym z pozycją. Statystycznie jest pewien odsetek kobiet, które lecą na kasę. Mam nieodparte wrażenie, że istnieje podobny odsetek mężczyzn, którzy lecą na wygląd. Mężczyzna zmienia kobietę, gdy ta straci urodę, a kobieta zmienia faceta, gdy pojawi się ktoś bogatszy na horyzoncie. Świat nie znosi próżni. Nieraz i nie dwa widzi się starszego, bogatego, nie dbającego o swój wygląd pana z młodszą o kilkadziesiąt lat plastic-fantastic. Jeżeli ktoś myśli, że oni się szczerze się kochają ze względu na charakter wybranka, jest naiwny. Większość, jak to większość wiąże się z ludźmi o średnim statusie materialnym i przeciętnej urodzie. Dziś kobiety realizują się zawodowo i nie muszą szukać kogoś, kto będzie ich sponsorem. No, ale nie każda kobieta ma aspiracje zawodowe, więc zawsze się znajdą kobiety, które szukają męża, którego pieniądze będą mogły wydawać  . Po prostu kiedyś kobieta nie miała takich możliwości co dziś, dlatego czy tego chciała czy nie, aby przetrwać musiała szukać samca, który zapewni utrzymanie jej i dziecka.
|
N gru 01, 2013 23:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak w ogóle: gdyby bogaci starsi mężczyźni nie chwalili się bogactwem, nie podkreślali tak swojej zamożności, tylko ją ukrywali, to by kobiety nie były przez nich kuszone. A tak, szpanują drogimi samochodami, stawiają im najdroższe drinki, ba- obiecują kieszonkowe za miło spędzoną noc...tak je kuszą, że w końcu ulegają. To jest właśnie podobny mechanizm do tego, jaki działa w przypadku kobiety wyzywająco ubranej. Dla jasności: płeć nie ma znaczenia. Mężczyzna może kusić swoim wyglądem, tak jak kobieta może kusić pieniędzmi. Tylko do naszej patriarchalnej kultury powoli dociera różnorodność  . Nie zmienia to faktu, że dla pewnej części ludzkości jest to wabik i będzie chciała iść z nią/m do łóżka. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal 
|
Pn gru 02, 2013 0:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val Pewnie że tak też bywa. Jednak takie rzeczy kojarzą mi się z lansowanym życiem celebrytów gdzie związki są sztuczne. Będę stał przy swoim jednak  . To nie prawda że większość kobiet leci na kasę. I biedy, i brzydki też znajdzie swoją ukochaną i wcale nie trzeba kobietom machać dolarami, bo one lecą na ,,pozycje''. To nie prawda, a już na pewno nie w takim stopniu żeby mówić o ogóle czy większości kobiet. Powiedzieć o kobietach ogólnie że lecą na ,,pozycje'' i jest to jeden z najskuteczniejszych ,,wabików'' to jak powiedzieć że kobiety są wyrachowanymi egoistkami. Dla większości kobiet są inne dużo ważniejsze rzeczy którymi można zdobyć ich serca niż kasa i pozycja, którą jak widzę wynosi się tu do największej rangi. 
|
Pn gru 02, 2013 0:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A dla kazdego mezczyzny wyglad kobiety jest zwiazany z grzechem pozadania??? Biedactwa.... Juz chyba Val napisala, ze u nas pokazanie wlosow, czy kostki u nogi, malo ktorego mezczyzne kusi. A w rajach arabskich - owszem i to bardzo.
Czyli jest to uwarunkowane kulturowo, a nie genetycznie.
I ze wzgledu na biednych, slabych mezczyzn, ktorzy nie potrafia zapanowac nad instynktami, kobiety wszedzie powinny chodzic w chalatach zakrywajacych wszystko? A nie raczej mezczyzni powinni zaczac byc panami swojego wzroku i pozadan? Jak to ich Pan Jezus pouczal?
Gdyby kazdy troszczyl sie o siebie i swoje oko, to bylby dobry poczatek.
A jesli chodzi o prezentowanie statusu (bogactwa), to mnie to nie gorszy jak ciebie dekolt. Dla mnie to jest ... zalosne i dziecinne. Jak dzieci w piaskownicy, ktore ma lepszy wywrotke.
|
Pn gru 02, 2013 8:14 |
|
 |
jesienna
|
Nie cytuję bo za dużo by trzeba cytować.
Na temat tego co jest "wabikiem" na kobiety były robione obiektywne badania. Przykład? Pokazywano dwóm grupom kobiet - zdjęcia pokazywano kobietom - jednej delikatnie sugerowano, , że na zdjęciu jest meżczyzna z pozycją i z pieniędzmi - drugiej nie udzielano żadnej informacji. Miały oceniać atrakcyjność mężczyzn. Zebrano dane statystyczne - mężczyźni na zdjęciach przy których sugerowano wysoką pozycję społeczną byli oceniani jako bardziej atrakcyjni. Są setki/tysiące? takich badań - wyniki są zawsze takie same.
Nie ma sensu zadawać pytań kobietom wprost czy podnieca je pozycja i pieniądze - to dziala na poziomie podświadomym. A poza tym jest przyjęte, że mężczyzni oceniają atrakcyjność seksualną kobiet a kobieta najwyżej powie skromnie, że "on jest przystojny".
Jeżeli o mnie chodzi - to jestem świadoma siebie podświadomych przeważnie impulsów. Potwierdzam - tak, mężczyzna z pozycją, pieniędzmi jest dla mnie bardziej atrakcyjny seksualnie.
Nie znacie powiedzeń "wyrwać panienkę na brykę"? tzn, skonić dziewczynę do seksu popisując się drogim samochodem mało która dziewczyna przyzna, że "poleciała na brykę" ale mężczyźni wiedzą co robią - to działa
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
Pn gru 02, 2013 10:00 |
|
 |
jesienna
|
Już pisano tu ale powtorzę. Nikt nie twierdzi, że mężczyzn i kobiety podnieca to samo. Bo tak nie jest.
Pytanie - w jaki sposób swoją atrakcyjność seksualną eksponują mężczyźni np. na przypadkowym kobietom na ulicy? Oczekuję odpowiedzi (ja ją znam)
Uważacie, że nie robią tego? Tak myślicie?
A jeżeli robią to dlaczego to nie jest "nieskromne" i "nieprzyzwoite". Czemu prezentowanie swojej atrakcyjności seksualnej poprzez pokazywanie ciała jest czymś gorszym niż prezentownie jej przez mężczyzn w inny sposób?
Zdziwiona jestem, że są osoby, które nie rozumieją tak oczywistych rzeczy. I wydaje im się, że mężczyźni nie mają "wabików" (jak ktoś to określił) na kobiety, które stosują świadomie i z premedytacją lub podświadomie.
Niby skąd miałaby się brać ta nierównowaga? czy kobiety są mniej zainteresowane seksem niż mężczyźni?
pewnie niektórzy powiedzą, że tak - funkcjonuje jeszcze taki szkodliwy stereotyp, że mężczyźnie seks jest potrzebny tak jak woda i pozywienie a dla kobiety mógłby nie istnieć, że kobiety są tą "bardziej uduchowioną" częścią ludzkości
ponawiam pytanie - jakie zachowania mężczyzn uznawana są powszechnie za nieskromne i nieprzyzwoite.
|
Pn gru 02, 2013 10:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jesienna napisał(a): Nie znacie powiedzeń "wyrwać panienkę na brykę"? tzn, skonić dziewczynę do seksu popisując się drogim samochodem mało która dziewczyna przyzna, że "poleciała na brykę" ale mężczyźni wiedzą co robią - to działa Ba, pewnie, ze działa! Forsa, władza, status społeczny to wyznaczniki zaradności, inteligencji, w konsekwencji poczucia bezpieczeństwa. To silny afrodyzjak dla kobiet:) Jeżeli kobiety maja byś tak ciche, szare, ubrane od stóp po czubek głowe, może nawet schowane za duzymi, ciemnymi okularami, to panowie powinni ubierać się w lumpeksach, nosić zdarte, "prezydenckie" buty (te z czasów Lecha), nosić tanie zegarki i jeździć komunikacja miejską. No i nie powinni błyskac inteligencja, wykształceniem itd itp. O podejmowaniu ryzyka, brawurze, sportach ekstremalnych, itd itp nawet nie wspomnę. Nie powinni także sie gimnastykowac ani nie kusić kobiet wyprostowaną sylwetką, spręzystym krokiem, czy (broń Boze!) pewnościa siebie.
|
Pn gru 02, 2013 11:54 |
|
 |
jesienna
|
quas napisał(a): Lurker napisał(a): Ale tu nie chodzi o to, że imponowanie gorszy wprost, tylko że wywołuje zgorszenie kusząc kobiety do grzechu. Nie czytałeś nas uważnie? Kobiety pociąga pozycja. To się bardzo ładnie wyjaśnia gruncie ewolucyjnym: ciało, ponieważ od ciała zalezy los płodu i niemowlęcia, oraz ranga w hierarchii, ponieważ od rangi zależy dostatek pożywienia do odkarmienia potomstwa. Dlaczego więc tylko kobieta ma wygaszać swoją atrakcyjność - mężczyzna zaś, jak sam piszesz, nie musi?
Nie chodzi o równość - tylko o równoważność. To niech się wypowiedzą nasze panie  . Którą z was pociąga pozycja, która z was leci na pozycję, szelest banknotów że nogi wam same miękną  Bo mam wrażenie że jest to tak przedstawiane jakbyście rzucały się facetom na szyje, ale tym z pozycją. Nie róbcie z kobiet wyrachowanych egoistek. Ja bynajmniej nie ma takiego zdania o ogóle kobiet, żeby tak to wyciągać do takiej rangi. Nie róbcie z facetów osobników, którym testosteron zalewa mózg i lecą na mini i dekold.
|
Pn gru 02, 2013 12:00 |
|
|
|