Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 3:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
 Wyzwolenie seksualne - efekty praktyczne 
Autor Wiadomość

Post Re: Wyzwolenie seksualne - efekty praktyczne
Cytuj:
Można być chrześcijanką z krwi oraz kości i wyglądać jak kobieta. Nie wyglądać jak „coś” w za dużym swetrze i spódnicy do kolan. Nie chodzi tu o wchodzenie w fizyczną próżność, ale o podkreślenie faktu, że Bóg uczynił człowieka w sposób doskonały.

Właśnie ten złoty środek jest największym mistrzostwem

Zatrważające dla mnie jest, kiedy przypominam sobie katechetki, które mnie uczyły. Wszystkie ubrane według tego samego schematu – luźny sweter, spodnie... nie daj Boże spódniczki, a co dopiero pomalowane paznokcie! Skąd to się bierze?

Mam znajomą katechetkę która ubiera się różnie- raz bardziej korzystnie, innym razem mniej, jak każda kobieta. Nie maluje się za to paznokcie- owszem tak

Śr gru 04, 2013 18:09

Kael napisał(a):
Gdyby tu tylko o mini chodzilo...

Co poboznych katolikow by zadowolilo u kobiet?
proteom napisał(a):
Dobrze, że moja narzeczona jest skromna: nie maluje się, zero ubioru wyzywającego ( skromna szara spódnica i trzewiki). Nie traci pieniędzy na salony mody itp wynalazki tego świata, bo wie, że Bogu podoba się tylko wnętrze( dusza), a reszta i tak do piachu.

Przy czym mam takie niejasne wrazenie, ze moze tak naprawde chodzi o to (przez mnie) zaznaczone czerwono.
Wielu znanych mi mezczyzn ma alergie na wydawanie pieniedzy przez ich zony na fatalaszki, kosmetyki itp. Ona ma sie JEMU podobac, a nie innym mezczyznom. A jak ona sama sie czuje? No, na pewno dobrze, jezeli ma takiego mezczyzne przy sobie jak on. :D

Hehehehe :mrgreen: :D a ja tracę ;) własne, zarobione moją pracą. I nie ukrywam że lubię raz na czas iść do kosmetyczki, fryzjerki i na paznokcie.
Na jednym biegunie możemy mieć kobietę, której pracować się nie chce i pieniądze męża rozwala bez umiaru na kosmetyki, ciuchy, buty itp (i nie dziwię się że męża do wkurza jak mu braknie na opłaty bo się żonka dobrała do konta) i na tym samym biegunie mamy faceta który rozkurza więcej niż ma na gadżety, komórkę, drogi samochód itp (i nie dziwię się że żonę to wkurza!)
A pomiędzy tym a tym o czym napisał proteom jest ogromna większość normalnych kobiet. One mają hierarchię wydatków i oszczędności, i jak nie ma to jasne że nie ma , ale jak sobie odłoży parę złotych z pensji i ma ochotę sprawić sobie przyjemność ładną fryzurą, czy nową torebką to oczywiście w granicach rozsądku jest to normalne.
I można zadbać o swój wygląd i wyglądać elegancko a wcale nie wyzywająco czy wulgarnie.

Pn gru 16, 2013 12:12

No w krajach głęboko islamskich to że kobieta jest zgwałcona to jest jej wina i jest za to karana. Kościół też zmienia swoje podejście do różnych spraw wraz ze zmieniającymi się czasami.

Pn gru 16, 2013 12:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10