Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 12:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Niechęć do NPR 
Autor Wiadomość
Post Re: Niechęć do NPR
jesienna napisał(a):
u mężczyzn też niekoniecznie tak samo jak u kobiet
ale to raczej wyjątki - generalnie jest tak, że dobry seks jest wręcz
niezbędny do harmonii w zwiąku

skąd się bierze takie przekonanie,
że dla kobiety seks ma mniejsze znaczenie?

To taki stereotyp: dla kobiet kirche-kinder-küche, a dla mężczyzn burdel. Seks jest brudny i inne tam, a kobieta źródłem grzechu. Nie łatwo teraz to rozplątać.

Śr lis 06, 2013 14:28
A to co napisales, to tez taki "stereotyp". Nie wiem, na jakiej podstawie taki wniosek wysnules.

Śr lis 06, 2013 15:06
Kael napisał(a):
A to co napisales, to tez taki "stereotyp". Nie wiem, na jakiej podstawie taki wniosek wysnules.

Niejasna ta wypowiedź.
Jak to było odniesienie do mojej ostatniej, to napisałem jasno, ze to stereotypy.
Jezeli było to odniesienie do poprzednich wypowiedzi, to dla jasności zacytuj do czego się odnosisz.

Śr lis 06, 2013 15:11
To sie odnosilo do twojej (teraz juz przed)ostatniej wypowiedzi. Twoj wniosek, ze jezeli kobieta nie uwaza, ze do rozwiazania problemow w malzenstwie wystarczy dobry seks, to wynika to ze stereotypu kinder-küche-kirche i przekonania o "brudym seksie". to jest wlasnie tez stereotyp, ze moze byc tylko jeden powod, dla ktorego kobieta nie uwaza, ze problemy w malzenstwie rozwiaze seks.

Ale tak naprawde, to nie bede sie w temat zaglebiac. To za skomplikowane na tym forum.

Śr lis 06, 2013 16:16
Ułatwię

Cytuj:
skąd się bierze takie przekonanie,
że dla kobiety seks ma mniejsze znaczenie?

To taki stereotyp: dla kobiet kirche-kinder-küche, a dla mężczyzn burdel. Seks jest brudny i inne tam, a kobieta źródłem grzechu. Nie łatwo teraz to rozplątać.

Śr lis 06, 2013 22:17

Wrócę jeszcze do kwestii tego plamienia. Jeżeli lekarz nie uważa tego za żadną nieprawidłowość, to najprawdopodobniej jest to efekt otwierania się szyjki macicy przed miesiączką. I to, co jest identyfikowane jako plamienie, to jest podbarwiony krwią czop śluzowy, który zakleja wejście do szyjki macicy po okresie płodnym w czasie cyklu. Wydostaje się on podczas otwierania się szyjki macicy przed miesiączką, albo (jeśli kobieta jest w ciąży) przed porodem i jest jednym z pierwszych objawów rozpoczynającej się II fazy porodu. Według mnie nie stanowi to jakiegoś specjalnego problemu, jeśli nie jest to krwawienie obfite.
A tak już na koniec - ja również radzę dobrze ten cykl poobserwować, bo jest dużo dni niepłodnych po owulacji, które śmiało można wykorzystać na współżycie, bez obawy o nieplanowaną ciążę. Trzeba to tylko dobrze przeanalizować.

Cz lis 07, 2013 10:08

A czy z tym NPR nie jest troche tak jak ze wszytkim innym co lubimy i sprawia nam radośc?. Jeśli mamy to na codzień i nic nas nie ogranicza to szybko to nam powszednieje. A w NPR nie można zawsze, tre=zeba czekac i wszytko chyba wtedy zalezy od naszego nastawienia jeśli sobie myslimy jaki ten Bóg zły, jaki Kościół zły po co oni to wymyslili czemu zakazuja antykoncepcji wtedy jest nam cięzko. A jeśli zrozumiemy tego sens tak naprawde, i będziemy oczekiwać na to spotkanie z żoną czy mężem jak na coś wspaniałego to wtedy będziemy umieli cieszyć sie tym i zrozumiemy tego sens.

Cz lis 14, 2013 18:48

Nie czytałam dokładnie całej dyskusji, a tylko zerknęłam czy ktoś napisał o książce "Miłość i płodność" Mercedes Arzu Wilson. Serdecznie ją polecam wszystkim dziewczynom i paniom. Uważam, że każda nastolatka, która zaczyna dojrzewać i ma pierwszy okres, powinna dostać tę książkę od swojej mamy. A już kobieta, która decyduje się na założenie rodziny i chce korzystać z NPR, wręcz musi ją przeczytać. :)

Dobrym wyborem dla osób nie posiadających zdolności kredytowej koniecznej do przyznania standardowego kredytu są kredyty hipoteczne warszawa http://www.kredytyhipotecznewarszawa.pl. Dzięki nim nawet mało zamożna osoba może uzyskać potrzebne środki.

Cz lis 14, 2013 21:29
nokia napisał(a):
A czy z tym NPR nie jest troche tak jak ze wszytkim innym co lubimy i sprawia nam radośc?.
Zdecydowanie nie, bo NPR jest tylko narzędziem i żadnej radości nikomu nie sprawia.
nokia napisał(a):
Jeśli mamy to na codzień i nic nas nie ogranicza to szybko to nam powszednieje.
Absurdalny mit dotyczący sfery seksualnej. Gdyby tak było, to bysmy mieli całe społeczeństwa zblazowanych 30-latków całkowicie aseksualnych.
Opowiadasz jak, za przeproszeniem, slepy o zasłyszanych kolorach.

Pt lis 15, 2013 11:53

radości nie, no pewnie:) Ale można podejść tak że jeśli akceptujemy NPR a np powodu wiary nie chcemy stosować antykoncepcji, da nam to spokojne sumienie. A to już jest inny aspekt sprawy:)

Pt lis 15, 2013 12:14

Jasne że seks sie nudzi z czasem, nie jest już tak fajnie jak na początku itd. Ludzie próbują urozmaicać cuda na kiju ale z tym też jest tak jak ze wszystkim.

Pt lis 15, 2013 17:56

kropeczka_ns napisał(a):
radości nie, no pewnie:) Ale można podejść tak że jeśli akceptujemy NPR a np powodu wiary nie chcemy stosować antykoncepcji, da nam to spokojne sumienie. A to już jest inny aspekt sprawy:)

Własnie o to mi chodziło żeby to zaakceptowac i odrazu zmieni się nasze podejscie i nie będziemy cigle tylko sfrustrowani.

Pt lis 15, 2013 17:57

Piszesz, że żona nie lubi NPR... Może w tym problem. NPR ejst tak naprawdę wbrew naturze, bowiem na współżycie wybiera się dni niepłodne - kiedy kobiety czują się mniej atrakcyjne i mają mniejszą ochotę na seks. 36-latka to jeszcze młoda kobieta - może po prostu jest obdarzona mniejszym popędem i w te dni nie chce jej sie wcale. Natomiast byc może jest zła, bo traktuje się własnie jej potrzeby przedmiotowo - nie kiedy ty jestes chętna i gotowa, ale kiedy ci wolno. Mi tez by to sie nie podobało.

Cz gru 26, 2013 17:44

Ukyo napisał(a):
Piszesz, że żona nie lubi NPR... Może w tym problem. NPR ejst tak naprawdę wbrew naturze, bowiem na współżycie wybiera się dni niepłodne - kiedy kobiety czują się mniej atrakcyjne i mają mniejszą ochotę na seks. 36-latka to jeszcze młoda kobieta - może po prostu jest obdarzona mniejszym popędem i w te dni nie chce jej sie wcale. Natomiast byc może jest zła, bo traktuje się własnie jej potrzeby przedmiotowo - nie kiedy ty jestes chętna i gotowa, ale kiedy ci wolno. Mi tez by to sie nie podobało.

Gdybym mógł przyznać jakąś nagrodę za najlepszą wypowiedź na Forum ta w/w wygrałaby bezapelacyjnie. Jest to najlepsze podsumowanie NPRu jakie w życiu czytałem...

Brawo :brawo:

Pn gru 30, 2013 9:41

tylko, że.....
jeżeli żona weźmie tabletki, nie będzie miała wogóle dni płodnych, same niepłodne. Spadek libido w znacznym stopniu występuje u bardzo wielu (o ile pamiętam, ponad 40%) kobiet na tabletkach.
jeżeli użyjecie prezerwatywy w dni płodne, musicie mieć świadomość jaka jest potencjalna nieskuteczność...

Pn gru 30, 2013 9:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona